63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• ThomasGins
    Most nincs előttem a progi, de ha jól emlékszem +/- de nem a numpadon és angol bill szerint. De bocs ha hülyeség...
  • James33
    Az nem jó.
    Már próbáltam a billentyűn egyik gomb se hozza vissza .Esetleg a menüben nem lehet valami kapcsolót átállítani?
  • bencsab
    az X gomb kell neked
  • James33
    Üdv mindenkinek.
    Egy kis segítséget szeretnék kérni.
    ház tervezés közben elnyomtam valamit és az istenek se akar vissza jönni a háromszínű nyíl csak nagyon apróba alig lehet látni.
    Azt szeretném kérdezni van-e valami olyan gomb a 3ds maxban ami mindent vissza állít eredetibe?
    (Vagy ha nincs akkor legalább az irány nyíl legyen megfelelő méretű.)
    A válaszokat előre is köszönöm.
  • acsati
    nekem az előbb az sg is alig jött be? mi van itt most? :O
  • bon
    Nem, de több másik magyar oldallas is gondjaim vannak.
  • nenad
    prohardver.hu nektek betöltődik?
  • VisualHarmony
    Szemetet?

Környezetes ötleteim voltak csak időm nem volt rá, lehet majd csinálok valami rendes környezetet is:)
  • putyi
    most nézem, hogy szemetet tettél rá.
  • putyi
    megnézve a többi képet, szerintem kellene valami autentikusabb beállítás. ez most kicsit olyan mint a többi. sima műtermi fotó semmi más. viszont ha betennéd valami 60-as éveket idéző környezetbe(nem kell bonyolultra gondolni elég, ha színek vagy valami ikonikus részlet visszahozza), akkor már első ránézésre is több lenne, mint a többi. ha ezt nem akarod, akkor viszont érdemes volna valami érdekesebb beállítást is készíteni érdekesebb világítással, doffal, grainnel, diakerettel stb.
  • putyi
    a kép szép!
    de becsípi a zacsimat ha pucéron eszem a lábasból a pörit, na meg a padlón is nagyon csúszik, meg hamar felszakad a furnér ha így támaszkodik le.
    A "belső" nézethez adnék még egy kis koszt, használtságot a rúdra és a matricára, esetleg a matrica eredeti helyén maradt ragasztó is gyűjthetne egy kis koszt.
    na meg a kép egy pici kontrasztot még elviselne(curves), de ez már lehet, hogy csak saját ízlés.
  • nab
    Elég régóta tanulgatom a 3d -és programokat próbáltam már szinte mindet, de van valami amit nem teljesen értek.
    Kezdjük ott hogy van egy képem: http://world-union.hu/raktar/vertex.png
    A program amit használok 3ds max 2012.

Itt látható egy model, line eszközzel rajzoltam majd shell, és konvertáltam poly -vá. Itt estem igazándiból gondolkodóba.

Miért is kéne nekem összekötni a vertexeket? Értem én hogy vannak oldalak (faces) és egy oldalnak vagy 3 vagy 4 pontja szokott lenni.

Lehetnek gondok belőle ha nem kötök össze vertexeket? Illetve ha lehetnek belőle gondok van olyan plugin ami megmutatja melyik pontok nincsenek összekötve? ( Bonyolultabb modellnél hasznos lenne )

A modellezésben ezt ha jól tudom topology -nak nevezik, mit is jelent ez a szó pontosan?
  • VisualHarmony
    Nah tegnap az asszonyon kívűl már másra nem néztem rá(scriptek).
    Viszont feldobom az AP hokedli megméretetésére készült képeimet hátha itt többen véleményezitek:)

Képek
  • VisualHarmony
    Köszi, majd otthopn rájuk nézek. Igazából járólap készítéshez kéne. "Tört mozaik" lenne mint a képen de spirális formába kúszna össze vissza:D
  • putyi
    vagy ezzel:
    http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/clavertech-crack
    esetleg
    http://www.scriptspot.com/forums/3ds-max/general-scripting/crack-geometry-script
    vagy
    http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/mbfracture
  • putyi
    ezt én a rayfiretool-lal próbálnám.
  • VisualHarmony
    Hali!

Nem tud v.ki olyan scriptet amivel ilyen "köveket" lehet generálni?

http://us.123rf.com/400wm/400/400/tonobalaguer/tonobalaguer1005/tonobalaguer100500189/6985773-masonry-rock-stone-tiles-floor-on-the-park-background-pattern-texture.jpg
  • nenad
    ma, max átvedlett flashbe, egész mókás cuccokat lehet vele tolni. A végén a hab, pedig az, hogy négy maxot futtatva egy gépen q scanline is egész jó eredményt tudott produkálni. 1280x720 full aa/mblur 1500 frame 50 perc.
  • VO101Tom
    Hello.
    Erről videót nem tudok adni, magyart meg főleg, de a maerial library-nak nézz utána. A saját anyagaidból összeállított csoportokat tudsz file-ba menteni, amik pár klikkel behúzhatók a meterial editor sample golyóira.
    Ha most ismerkedsz Max-al, leeht ez is új lesz, hoyg bámrikor kitörölheted a sample helyeket, a jelenetbe betett anayagok nem vesznek el. A pipeta eszközzel meg felvenni is tudsz a jelenetből, szal ha hely kell, töröld ki azokat, amiket már elhelyeztél, később bármikor visszahívhatod azokat. Meg ugye ott a material editor, én pl a naaaaagy mindenféle anyagok gyűjeteménye mellett projectenként is nyitok egyet-egyet, ha véletlen jobban sikerült egy-egy anyag, egyből elmentem, hogy máskor már ne kelljen vele foglalkozni :)
  • James33
    Szia!
    Köszönöm a gyors választ.
  • pauly
    Szia!

Van lehetőség...
    Multi/Sub-Object materiallal:

http://www.youtube.com/watch?v=tVjy8x353jA
  • James33
    Üdv mindenkinek!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni.
    Épület tervezésbe fogtam a 3ds 2012 max-al . Elhasználtam a 6x4 texturázó lehetőséget.
    Az érdekel van-e még lehetőség texturázni valami más módon? Még eléggé az elején vagyok a program használatban.A válaszokat köszönöm.Érdekelne ha van valami magyar videó is. Még egyszer köszönöm.
  • nenad
    ez már volt nem? Jól néz ki, de a logó megnyult nagyon nem? :-(
    ( ;-) )
  • ThomasGins
    Köszönet érte, jól néz ki nagyon!
  • bencsab
    nagyon frankó! pont jó az ilyen animációknak a 3d szemüveges mód, mert amúgy is minden éles, így kedvemre válogathatok, hogy hova "fókuszálok"...
    én animációt már jó régóta nem csináltam, ez valahogy megállt teljesen. látványtervek vannak garmadára, egyzser majd csinálok a weblapomon egy nagy frissítést, aztán belinkelem (jelenleg úgy néz ki, mintha 3 éve megállt volna az élet)
  • hunkircsi
    Szépjóestét mindenkinek!

Ma létrehoztam fotós pályafutásom első panorámaképét egy égboltról, amely konkrétan a kertünk végében volt ma fellelhető. Gondoltam felajánlom a fórum renderelő társadalmának, hogy aki úgy érzi, használja egészséggel. A kép viszonylag nagyra sikeredett, maga a JPG 77MB méretű, 11db állóképből vágtam össze Photoshop-ban, és a végleges mérete: 26565*4966 pixel.
    big_sky_panorama_photo

Szép hétvégét!
  • zenoka
    mar latom 6 millio fele lehetoseg:D nah majd otthonrol:)
  • putyi
    Úgy látszik az sg is öreg hozzá, mert a régifajta lejátszót használja, amiben nincs 3d támogatás. Tehát mégis a lentebbi link a tuti.
  • putyi
    Aldaryn hívta föl a figyelmem, hogy bénán szúrtam be a videót. hiába, örge vagyok én már ehhez a modren technikához
    Tehát:

• putyi
    amilyet beállítasz a jútub lejátszóján.
  • zenoka
    milyen szinu szemuveg kell hozza?
  • putyi
    első sztereó animációnk:

Fashion boutique 3d
  • bencsab
    Erre az After Effects (vagy egyéb kompozitáló program) sokkal alkalmasabb, és gyorsabb megoldás.
  • Pocok90
    Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem ellég kezdő vagyok és az lenne a kérdésem, hogy valakinek van valami javaslata hogy hogy csináljak hypertér ablakot (Stargate szerű témában) ?
  • Geccoka
    Én pont vga vétel előtt állok, mondjuk a 20e-s kategóriában keresgélek. Szerencsére a Diablo 3 megelégszik egy ilyen tudású kártyával is :). A HD 5770-et néztem ki most, az nekem megfelelőnek tűnik és keveset is fogyaszt.
  • nenad
    régebben, csak a régi szürke minimál windows van.

Más, lassan eladom a modolt 6950@6970-es kareszomat, érdekel valakit esetleg? 55K nincsen egy éves sem.
    1-es orginnal BIOS 6950 2 es BIOS 6970. 920@1350 core/mem
    Veszek egy 7970-es OC-t helyette.
  • nenad
    passz, de én kikapcsoltam.
  • bencsab
    sztem be van kapcsolva az aero, csak az átlátszóságot kapcsoltam ki a megjelenítési lehetőségeknél, de minden más eleme fut. amúgy hol tudom megnézni, hogy megy-e?
  • nenad
    2013-ban sokkal nagyobb a küéönbség a nitro elviselhetetlenül szar. Neked be van kapcsolva az aerod?
  • bencsab
    jólvan, akkor nem én vagyok a hülye... egyébként tényleg gyorsabb opengl-ben, át is váltottam... még régebben néztem a 2011-ben, ott gyorsabb volt a nitrous, de a 2012-ben jobban szerepel az opengl.