3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

download gombra nem történik semmi sem... Ha van direct linked akkor told.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

vegeredmeny tetszik cask ne lenne ilyen kurva zajos.. masfel ora 6 maggal eredeti felbontas 1200 szeles

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Nyaminyami

\"So always look on the bright side of death\"

te szereted az ilyen csesztetni
http://www.evermotion.org/nox
most en is rakattantam..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ezt egyszer már én is megszívtam...😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Hehe, win7nél én is beszivtam ezzel, csak én lefeküdtem aludni, hogy reggelre kész a render😊

eh megvan valamilyen oknál fogva a temperature opciót használják a fuel helyettl..

ha van valakinek phoenis 1.2-je fent éd tuf vele folyadékszimulálni ossza meg a jelenetet.
Náélam a fluid és a smoke ugyanazt az eredményt adja. Valami gond lehet.
kösszi.

bon
Kapcsold ki az Alvó állapot kezdeményezését az energiagazdálkodásnál, de a Speciális energiaellátási beállítások módosítása menüpontot is nézd meg, mert ott is van alvó állapot.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

hunkircsi
Hello!

Bocs, ha esetleg túlságosan debilt kérdezek, de furcsa dolog történt velem. MAX render közben a gép letette magát alvó állapotba. Elindítottam egy poszter nagyságú rendert, és pár óra múlva mikor visszatértem, se kép se hang. Megnyomtam az egeret, és újraéledt a gép, a Max meg folytatta ott a renderelést, ahol elszundított a rendszer. Ilyen még nem történt velem, persze az új gépet még nem hagytam így magára.
Azt hittem, hogy ha dolgozik a MAX, akkor a gép nem tér full nyugovóra magától, vagy csak én turkáltam még keveset a Win7 energiagazdálkodási beállításai között?

Ki korán kel, poligont lel.

en futoversenyen voltam tegnap vizparton😄 egesz jo volt az ido😛

npeter
én még megvok, de a légkonditól/venitõl már fáj a fejem/szemem.
Kezdem unni már a kánikulát <#hawaii>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

40 FOK, él még valaki?

elvileg alapból benne van 2011-ben.

bencsab: huh jó sok értékes cumó van abban a csomagban 😊 thx

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Ha jól tudom ez egy külön script.
http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/objectpainter

amúgy ajánlom mindenkinek a Soulburnscript csomagot

VisualHarmony
Hi!

3dsmax 2011 64bitnél miért nem találom az Object paintert?
Sehol se találom: holvan?

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

repvez
mit kell állitani vagy mit rontok el ha az UVW szerkesztö ablakában egy egyszerümozgatás is megakasztja a rendszert? Bármit probálok csinálni (nem válaszol ) felirat fogad a fejlécben és több perc mulva válik ujra használhatóvá.Pedig nem egy nagy modell ha ez bármit is jelent neki.
Hogyan célszerü kiteriteni a modellt, hogy az elkészült mappon felismerhetöek legyenek a részek igy könnyitve meg a texturázást és hogy a kisebb antennák ne vesszenek el ha nem maradnak a helyükön és igy mindig kimaradnának a texturázásbol.

ÉS a kockás mintát lehet valahogy állitani, hogy kisebbek legyenek a kocka méretei? Illetve az mitöl van hogy kijelöltem a polygonokat planar modban megjelenik a szerkesztöben és mikor visszakerül a modellre egy kicsit el vannak nyujtva a kockák , bár ez nem tudom hogy rossz e van nem .

A harmadik problémám, hogy az miért van hogy a géptorzs egy smooth groupban van és mégis vannak részek amik nem smootholt hanem megvannak az élek ?
SZilaJMaGGoT
Utána széttudod szedni, meg is tartják a textúra kordinátáikat a különbözõ elemek, és ugyanazt a textúrát rakhatod az összes elemre, mert csak a saját "részét" fogja használni belõle.

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

repvez
Mit értesz nagyobb átalakitás alatt? A különálló részek attacholása meg nem jó, mivel akkor nem tudom, külön mozgatni oket , mivel nem statikus kép lesz hanem játékba. milyen automatizált progit érdemes használni ami viszonylag egyszerüen kezelhetõ és átlátható eredményt készit?
ha ki akarod teríteni, akkor nem úszod meg a nagyobb átalakításokat. Amúgy ezt a "sok" különálló részt egy edit poly-ba kell attach-elni és úgy mehet rá az unwrap uvw.
utána vagy keresel valami automaziált módszert a kiterítésre és utána finomítod, vagy nekiállsz te magad és rendezed el úgy a dolgokat, ahogy jól esik.

köszi az autograss-t. El akartam kerülni igazából a preset jelleget, de majd még nézegetem, az unloading-nál jelenleg csak gyorsabb lehet 😊

\"freedom is not a licence for chaos\"

Itt van két link, ezeken egész jól leírják a textúrázás alapjait:
link1
link2
hirtelen most ennyi

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

repvez
Tud valaki segiteni abban , hogy hogyan kell nekiállni a texturázásnak, ha egy olyan modellem (a lejjebb linkelt repülö) van ami tobb különállo részbol áll, mindegyik külön layeren is van, de egy 1024x1024 vagy 2048x2048 as lapra szeretném rátenni az osszes texturát?
Néztem pár videot a youtubon, de azok vagy csak egy sima kockát texturáztak vagy egy egyszerü modellt ami egy részböl állt.
Én rádobtam az unwrap UVW modositot a modellemre, de egy nagy kuszaság lett csak belöle, hogyan lehet azt megoldani, hogy a nagyobb részek egy felületként látszodjanak, hogy a textura szinezésénél fe tudjam használni a 3 nézeti rajz panelvonalait a texturához nagyobb átalakitások nélkül?

Még soha nem texturáztam
Miért van az, hogy a mental ray sima skylightal alap textúrával ilyen rondára rendereli a képet,

míg a scanline nem?
npeter
autograss egész jó csak tényleg lassú kicsit nekem is, grassomatic-ot is próbáltam már, mostanában igrass-t használgatok. Eddig egész jónak tûnik, igaz nem is próbáltam még órdenáré nagy területen .

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

VisualHarmony
Nekem az autograss nem volt túl gyors mikor én is ilyesmivel szívtam, viszont elfértem a memóriában ami viszont nem hátrány!

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

Csináld meg a füvet autograss-al. Nagyságrendekkel jobban bánik a memóriával, ergo gyorsabb. Egy ugyanilyen tapasztalat miatt tértem át fûkészítéshez rá.

akadna egy problémám:
Van egy elég masszív jelenetem. Csomó fû (no opacity, low-poly geometria) multiscatter-el (vrayscatter kifagyasztotta korábban), illetve egy részletes mobilház, tele 2k-s vagy kisebb textúrákkal.
Irr map és Light Cache van, illetve egy vray sun/sky standard kamerával. Global switches-nél a displacement ki van kapcsolva mégis ight cache kalkulációnál és prepass-eknél szinte folyamatosan unloading geometry-t ír.
6 Gb memóriám van, dynamic memory limit 5 Gb-on van.

Van valakinek bármilyen javaslata, hogy lehetõleg elkerüljem a fûritkítást és mégis viszonylag normális renderidõket kapjak? (ház nélkül 10 perc volt egy kép, 720p-s anim lesz belõle)

\"freedom is not a licence for chaos\"

bakker nem tud valaki egy olyan programot ami batch convert minden php fájlt utf8 formátumba?
Csak tuti tipp érdekel.

Hát, ahogy írja, elõbb zárd a monitor.exe-t!

gogabi79
Sziasztok!Erre mi lehetne a megoldás.mert amikor telepiteném a 3d maxot aztán ezt beadja.Hiába kattintok az Ok ra,nem megy tovább,ha a mégse akkor meg megszakad a telepitése.Egyszerüen nem lehet feltelepiteni.de még a 2010 vagy 11 is igy vagyok

http://users.ininet.hu/lsgameteam/

nm

Atika :o)
koszi

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

check sample visibility, vagy hsps subdivs.

Sziasztok

vray-ben milyen parameterrel lehet ezt a foltot eltuntetni?? Koszi

Sziasztok!

Még vagy 5 évvel ezelõtt maxoztam, de aztán abbamaradt egyéb elfoglaltságok miatt. Úgy hozta a sors, hogy ismét belevágnék valami egyszerûbe. Mivel konkrét elképzelésem van, ezért célirányosan csak azokat a részeket akarom elsajátítani, amire szükségem van. Egy üzleti project részeként, azt a feladatot tûztem ki magam elé, hogy egy tetszõleges 3d-s modellrõl csinálok fotorealisztikus rendert. Több kérdés is felmerült bennem:

-Solidworks-bõl át lehet-e menteni modellt 3dsmax és fordítva?
-Mivel a feladat része, hogy szénszál erõsítésû kompozitból készül az adott tárgy, ezért az ilyen felület kialakításához keresnék tutorialt. Sajnos ehhez a minimális tudásom sincs meg.
-Valaki csinált-e már olyat, hogy egy 3d-s modellt vmilyen marási technikával, akár fémbõl, akár habból elkészíttette?

Elõre is köszi a segítségeteket!
érdekes, én is ígty csinálom csak egy kicsit másképpen. Én nem égetem rá hanem memorizálom a képet és a következõ képre vetítem úgy mint photoshoppan. Ezt tanulgattam már évek óta, idõnként múvi részleteket is vissza tudok játszani fejben, úgy ,ahogy egyébként azt látjuk a vásznon vagy monitoron. Hihetetlen mire nem képes az egy kis gyakorlással.

igazabol szerintem 20 felett siman lehet benne csitelni csak idoigenyes.
nem vettem eszre ido korlatot memorizalasra (lehet van nem tudom) es igy szepen ugymond raegeted a szemedre a potyok poziciojat (ha egy nagy kontrasztu kepet nezel sokaig a szem becsukasa/kepvaltas utan is "ott maradnak" a potyok az ember szeme elott.. ez meg aze segitseg😄

Off: Ahogy öregszem egyre kevésbé megy a semmittevés. 3 hét amolyan magán szabadságon vagyok, de már úgy érzem magam mint bill murray a Groundhog Day 10 napján... És még két hét van... 😄

az nem rossz, nekem 18 volt a legjobb, a srác aki írta 25-ig vitte.

elsore 19 masodikra 18 harmdikra meguntam

Nagyon szepen koszonom 😊

Jim Morrison
ja tenyleg, elejet gyorsan atkattintottam... igy 15 elsore

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

minidg az útoljára megjelenõ körre kell kattintani... minden ujrakezdésnél más lesz a kép, így nem lehet csalni..

Jim Morrison
nemertem mi alapjan donti el hogy melyik a jo 😄 mindig mas

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

egyszerû kis memória játék, kíváncsiság képpen kinek meddig sikerül eljutnia?
game

npeter
nekem megnyitotta igaz eléggé gyehenásan, max 2009-el.
privát ment

Sziasztok, valaki megprobalhatna megnyitni nekem ezt a max file-t hatha neki sikerul. Vagy esetleg nincs meg valakinek az Archmodel vol.68-bol a 30-as szamu model mukodokepesen?? Koszi

siker díjas vagy fizetõs?

Tisztelt Fórumozók !

Keresek alkalmi munkára,néhány perces 3D animációk készítésere embereket. ( 3ds max, fusion)
Végzettség nem szükséges.

Jelentkezni: [email protected]
Levél tárgyrészébe írjátok be : 3D
Aki tud küldjön, eddigi munkáiról képet,videót.

Üdv
GJ
ThomasGins
Sok idõm nem volt még kipróbálni sajnos, de szerverre csatlakozni még nem sikerült:S