sanyicks#58163
nem, az elvileg teljes elmozdulás, amúgy legalább is ha ott megnyomom mellette azt a gombot akkor áll át a jelenlegi mozgatás kiírására(amit abszolútnak ír pedig pont az tűnik relatívnak re). De a lényeg hogy nem pivot módban is ezt írja(vagy a 0,0,0-t az aktuális mozgás módban), szóval sehogy sem lehet kihozni a valós pozicióját, csak mozgatás, és undo-val, akkor hirtelen befrissül a rendes pozició, amiből csak az x nulla.
Amúgy még egy kérdés: nincs valami módszer arra, hogy uv sorrendet vagy mit fordítsak maxban? Nem nagyon tudom megfogalmazni, ezért leírom mit csináltam.
Van egy elem amit uvztam, és van egy pontosan ugyan ilyen elem, csak a tükörképe. Szóval fogtam az uvzott elemet, és copyztam az uv-ját az unwrap uvw editorjában, kijeöltem a tükörképet, és paste. A koordináták, jók, de pont fordítva van a "vertex sorrend" legalább is így írják egy másik fórumon ezt a problémát. összedobtam egy példát is
A felső lap az eredeti, az alsó annak a tükörképe ( hátoldala, mert nincs backface cull hogy látható legyen mind2 együtt), copyzott, majd odébb húzott uv-vel. A Textúra ugyan az, ez a beépített "checker".