63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#57963 Igen, ez volt, nagyon köszönöm ! -
nenad #57962 nekem nem ez jött le, akkor ez is csak régen volt, ha az illető nem követ akkor csak a reply-k jelennek meg.. -
#57961 Ja a privát neve, vagy régi neve a direct message.
Ha csak megemlíted a nevét @-el a tweetben, az megjelenik nála kiemelve, akár egyikőtöknek sem kell a másikat követnie. -
nenad #57960 nem privát üzenet, hanem csak twitter pl
@friend : hello
amit nem reply-ben retweetben teszek.
Nem üzenetre gondoltál véletlen? (message)
-
#57959 Nekem inkább az a furi, hogy balról olyan fény jön, hogy mindjárt szétégeti a filmet, az ablakon túl viszont egész jól látszódik minden. A kompozíció a tükörrel viszont tetszik.
@nenad: Directet (ami privát) csak olyannak tudsz írni, aki követ. -
nenad #57958 twitterben, ha twittelek valakinek aki nem követ akkor megkapja? Egészen pontosan nem egy twitt-re válaszolok, hanem csak közvetlenül írok neki! -
#57957 a tükör olyan furcsa, mintha egy molinó lenne oda fellógatva -
#57956 Belinkelem ide is a legutóbbi rajzom.
Várok mindenféle véleményt:)
Vintage pancsipancsi
Üdv, Adam -
zenoka #57955 http://www.scriptspot.com/bobo/mxs9/DIMaster/index.html talán ez volt -
#57954 Haliho !
Valaki tudna segíteni: mi a neve annak a scriptnek amivel méretezni lehet az adott objectet, rendesen mint műszaki rajzokon ?
Esetleg ha valaki fejből tudja a linket azt is megköszönném, de név alapján is biztos rátalálok ..
THX !!! -
#57953 A skin modifier-el hogyan tudom normalizálni a súlyokat? Tehát az újak, a lábak végét, és a fejet (végtagokat)? Ezt már láttam de egyszerűen nem értem hogy kell.. van valami tutorial erre?
-
#57952 Sziasztok.
Valaki elmagyarázná, hogy ezt hogyan tudom megcsinálni? Külföldi fórum kértem segítséget, és tudnak is segíteni, csak nem tudom értelmezni.. :S Pár mondatot megértek, meg lefordítattam valakivel de még úgy sem értem... (LINK)
Ez lenne az:
"Some fundamental things to keep in mind that I believe are good practice are to bind the mesh at world zero in it's default pose, ideally zeroing out the object axis (in Cinema, aka 'pivot' in Maya) so that the mesh has zero for all of the translate/rotate values and 1,1,1 for the scale. In Maya when you bind a mesh to joints the coordinates of the mesh are automatically locked to avoid double tranformation issues, C4D is less fussy there, but it's still good to do I believe. It also makes things like scaling a rig safer.
I can see looking at your FBX files that the mesh was not zeroed out when bound, C4D and Maya handle this a little differently, which is why you get the offset mesh from the skeleton in Cinema. That's only half the issue though, the other thing is that the weights need to be normalized (ie every vert has to have 100% weighting to a joint or joints). I'm sure the editing weight tools in Max will have a Normalise function, both C4D and Maya do." -
#57951 #57949 választ neked szántam. -
#57950 A CUDA-t külön telepíteni szerintem nem kell, a legfrissebb videokártya driverben kellene lennie, ami fel is van téve. Start menüből indítva a "Select OpenCL devices for V-Ray RT GPU" programmal fel kell ismertetni az eszközöket, ezen is túljut hiba nélkül. A Vray RT oldalán leírják, hogy ennek hogy kellene működnie lépésről lépésre, de ez nekem nem segít. Rendernél az ablakban ahol az RT rendszerüzenetei vannak, ott írja, hogy a "Building Open CL trace program...". Ezután akad ki egy olyan fájlra való hivatkozással, amit meg sem találtam a winyón :/ És innen nem jutok tovább, erről a hibáról már nem találtam semmit google-n.
-
#57949 Ariont nem próbáltam, de alternatív megoldást keresgéltem én is, a ratGPU-ba botlottam bele, ez Max alá telepíthető ingyenes kis renderer, de nagyon fapados és tök alap teszteknél is lassabb és rondább mint a VRay. Egy komplexebb modellen már meg sem próbáltam. -
#57948 VAlami akkor ott nem stimmel, sajnos nem mindig egyértelmű hogyan kell egy CUDA vagy OpenCL keretrendszert feltenni, beállítani, hogy azt programok használni is tudják, a VRay RT esetében is könnyen lehet, hogy erről volt szó. Az olvasott hozzászólások, vélemények alapján az RT ráadásul kicsit kényesebb is a futtatási környezetre, de biztosan működik "gamer" kártyákon is, ráadásul a gamer kártyák agy része elég jónak nevezhető számítási teljesítményben akár egy tesla vagy quadro/firepro kártya mellett is, utóbbiak előnye legtöbbször a sok sok memóriában rejlik, amit gamer kártyákra még nem tesznek.
A legtöbb hivatalos VRay RT bemutató, ami videóként a neten elérhető, gamer kártyákon futott, ha jól emlékszem. -
Csicsó3d #57947 noh, ezen már én is gondolkodtam...
Nekem ASUS ENGTX460-om van (tudom, gming card, de CUDA-s elvileg) és sehol nem használja ki, vagy ha igen, akkor se "15-20 times faster..."
Nemrég próbáltam az Arion rendert, hátha... az még csak fel se ismerte a CUDA-t :/
Az ehhez hasonló GPU renderer demokban viszont mindig 2-4 Tesla kártyát használnak, lehet csak azokkal gyorsabbak :D -
#57946 Sziasztok.
Kipróbáltam volna, hogy az nVidia CUDA mit tud javítani a renderidőn (elvileg a gtx560Ti kártyám támogatott), de a VRay RT OpenCL azonnal lefagy, amint a renderre klikkelek (teljesen új feltelepített Max 2012 és Vray 2). De csak a Vray RT renderer, minden más működik tovább. A GPU gyorsítású, 5x-20x gyorsabb render nagyon jól hangzik, de gyanúsan kevés infó van erről neten. Friss infó meg pláne.
Túrtam a google-t, pár fórumon a Vray RT-t szidják, hogy instabil mint állat, viszont a cuda-ról nem sok szó esik. Ahol igen, az meg 1-2 éves topik. Az nVidia oldalán érdemi infó nincs, ezért gondoltam megkérdezem, ezt próbálta már valaki? Lehet működőképes dolgot kikalapálni belőle, vagy Max alatt felejtős? -
nenad #57945 2012- mi változott? az index.hu mostantól középre ígazítva jelenik meg!
:D -
bencsab #57944 ment válasz. -
zenoka #57943 irtam privit:) -
#57942 Jó! :D -
zenoka #57941 thomasginses "beteg" otlet:D fasza:) -
#57940 Kis szilveszteri NFR, olyan amilyen:) -
#57939 Kicsit megkésve, de csak most értem haza: BUÉK!!! Elcseszett MAX verziókban szegény új esztendőt! -
#57938 Én ilyet használok, nagyon megéri az árát. Egy gondom van vele, Swift loopot használva nem szabad hozzányúlni, mert valamiért a max ettől kiakad. De mivel azt csak ritkán kell, egyébként meg qrvajó, én mindenképp ajánlom! -
#57937 BUÉK mindenkinek ! -
#57936 jövök én is: BÚÉK! -
zenoka #57935 aztat
BUEK:) -
#57934 BÚÉK! -
nenad #57933 BUEK komák! -
#57932 Miért b*asza el? :S
-
Zokni #57931 Ja, mégegy kérdés, ha már éppen itt vagyok. :)
Valamilyen 3DX Connexion cuccot használ itt valaki?
Gondoltam veszek egy Space Navigatort, sokan dícsérik.
3DX Space Navigator -
Zokni #57930 Vagy ha hülyeség amit beszélek, akkor oltsaok le nyugodtan, most próbálok belemélyedni a dologba. :D -
Zokni #57929 Hát, pl, ha sok vonal van egymás mellett, akkor perspektívikus nézetben (ahol mondjuk éppen nem wireframe van, hanem shaded) könnyebben "megtalálom" (jobban látom, hogy mit alakítsak még rajta) az adottat (főleg, ha mondjuk background (egy blueprint) is be van állítva a nézetben) ha szép fehér lesz amíg babrálom és mondjuk nem kék. (vagy pl. ha úgy van a "háttér", hogy plane-ekre van ráfeszítve a kép (blueprint), akkor kifejezetten előnyös, ha nem wireframe-ben akarom körberajzolni, vagy utólag módosítani :))
Egyébként a másik ide kapcsolódó kérdés (bocsánat, de nem találtam erre megoldást, vagy lehet, hogy csak nem elég kitartóan kerestem), hogy az megoldható e, ha olyan van (mint fentebb írtam), hogy plane-re van ráfeszítve a blueprint, akkor mondjuk wireframe-be kapcsolva azt ne érintse? Tehát a készülő modell wireframe-ben van, de a szintén a képen található plane-re feszített blueprint megmarad shaded nézetben. (huhh, remélem sikerült érthetően leírni amit akarok :))
Tehát be lehet azt állítani valahogy, hogy egy adott objektum mindig shaded módban legyen, akkor is, ha az adott nézetben wireframe módra váltok? -
#57928 Áh, ez nem olyan jó... :S C4d be már elég jól megtanultam texturázni, de egyszerűen nem jövök rá hogyan tudnám átexportálni az animált karaktert c4dbe. :( Fbx el eltorzult egy csomó testrész, nem értem miért nem jó. -
#57927 van egy pipetta ikon a mat editorban. -
#57926 Valaki megtudná mondani hogy tudom módosítani a beimportált vagy megnyitott modell texturáját? Mert ha kijelölöm a tárgyat, és megnyomom az "M"-et akkor nem adja ki. -
zenoka #57925 a kerdest ertem a miertet nem?
szoval miert kell ez neked? hatha ennel egyszerubb megoldas is van
-
Zokni #57924 Elnézést, hogy egy teljesen bagatel kérdéssel zaklatom a társaságot, de ha rajzolok egy sima vonalat (aminek a színe mondjuk kék) az megoldható valahogy, hogy kijelölésnél akkor is fehérre váltson, ha az adott viewport-ban shaded/realistic megjelenítés van beállítva? (ugyanis ezekben kijelölve is kék marad)
Wireframe-nél természetesen fehér lesz, ha ki van jelölve, de én azt szeretném, hogy "egyéb" beállítás mellett is fehérre váltson amikor kijelölöm.
Megoldható ez valahogy? Köszönöm a választ.