3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

de akkor is!

Nono55 tessék valakinek beszólni!

Metwork
Most mé? Kapott segítséget, szerintem npeter elfelejtette az F1-et megírni neki<#eplus2><#idiota>

I will use google before asking stupid questions.

ne már, hogy ilyen szürkén írsz! tök felcsillant a szemem, hogy itt van nono55, valakit megint elküld a 'csába, lehet fröcsögni. erre tessék! most unatkozhatok tovább a gép elõtt.

köszi, mÚködik! 😊

Hali!

Aki ráér és tud modellezni rám írna? Egy modellnek egy kis részét kéne megcsinálni 😊
npeter
Létezik olyan, hogy 3ds to gdl. Erre keress rá.
Az adott maxban készített tárgyadat kimented 3ds-be, majd az ArchiCad át tudja neked alakítani gdl formátummá, amit aztán használhatsz is tárgyként AC-be.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Azt meg tudná mondani valaki, hogy max-ba rajzolt tárgyat hogyan tudom ArchiCad-ba megnyitni? (*.gsm file)

npeter
Itt valószínû megtalálod a megoldást.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

atila4
Köszi sikerült! Viszont most valamit elnyomtam, mert a poligonok 3szögekre osztja és eddig téglalapokra osztotta. Ezt hogyan tudom visszaállítani?

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

Metwork
Hogy micsi?
A hdr be van rakva a v-ray dome-ba textúrának.

npeter
olvasgass itt: blueprint setup

figyelemmel követi vki, netán indult is a evermotion-os pályázaton? vannak egész jó képek is.

ThomasGins
1024-re kapcsold át, és inditsd ujra a maxot.
Vagy direct3d, opengl, sowftware-bõl válassz egyet amin jól néz ki😊

\"So always look on the bright side of death\"

atila4
Igen ott próbáltam állítgatni, de nem nagyon akar úgy kinézni ahogyan sima képnézegetõvel megnyitom, sõt semmit nem változik :S

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

ThomasGins

atila4
Kép:

atila4
Nem tudjátok miért ilyen a kép? Állítgattam a Viewports-ban is a beállításokat, de nem segít :S Mit lehet ilyenkor tenni?

Valószínûleg nem használsz filterelést a háttérképre.

Met
Tipp, hogy miért pixeles a tükrözõdés?
Ilyennel még nem találkoztam, a HDR kép 10240 x 5120 méretû (van egy studio hdr pack, abból van)

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Köszi
3ds max akkor: fordítsd meg a normal-t (normal modifier) vagy shell modifier

\"freedom is not a licence for chaos\"

Üdv.
Megint egy kérdés:
úgy akarok egy gömböt létrehozni textúrával hogy a belseje (is) látszódjon. próbáltam a "double shiled"-el de úgy csak a renderelés után látszik a belseje, magában az objektumban nincs eltárolva hogy látszódjon.
(a programban amiben írok, nem akar megjelenni, meg szerkesztõ módban sem jelenik meg)
égbolt textúrát akarok csinálni. Tudnátok ötletet adni, hogy hogy oldjam meg?
Met
Úgy értem, hogy most Catmull-al van renderelve.

rexHUNter
köszi

X gomb

rexHUNter
Üdv!
Kis segítség kellene1 kezdõnek,valahogy eltüntettem a y,x,z tengelyek ábráját.
Nem találom sehol,hogy vissza kapcsoljam,csak két vékony kis vonal van helyette

Met
melyikkel?

rendereld ujra sokkal jobb aa val...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Végül is csak booleannel oldottam meg, csináltam 4 levelet a kocka minden oldalára, attach-eltem õket és úgy vontam ki a kockából.Így is azt az eredményt kaptam, amit elõször is akartam.
Azért egy kósza gondolat erejéig az is eszembe jutott, hogy kevés a gépem hozzá, ezért nem akarja megcsinálni egynél többször a mûveletet, viszont így egyben kivonta szépen minden gond nélkül.Akkor miért lehetett ez?Ha valaki tudja, ossza meg velem, ne kelljen a jövõben is ezzel görcsölnöm <#hehe>

ThomasGins
Bump mappal talán egyszerûbb, és akkor nem kell vertexeket tologatni.😊

Booleant én sem szeretem annyira, mert utána már nem nagyon kell alakítgatni az összképen...
De ez jó ötlet, hogy a falevélbõl csináljam a kockát, erre így nem is gondoltam.Na majd kipróbálom, kösz!

VisualHarmony
A booleon az nem jó megoldás(csak össze cseszi a mesh-t).
Fogd meg a modelled amit ki akarsz vágni a kockából és modellez belõle egy kockát köré.
Én valahogy így kötném el az edgeket, de lehet ezen finomítani meg nem igazán látszik milyen is lehet a wire😊

KÉP

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

Ha úgy nincs kép, akkor így:

Sziasztok!Van egy kis gondom és jó lenne, ha valaki tudna ebben segíteni.Éppen egy asztal lábán ügyködök, és szerkeszthetõ polyból szeretnék kivonni Boolean-nel egy falevelet.Egyet mindig sikerül kivonnom, viszont ha többet szeretnék, a többi eltûnik.Nem igazán jöttem rá miért csinálja, talán valamit a beállításoknál rontok el.Próbáltam már mindenféle másolattal a falevelet, még tükröztem is, de úgy sem.
Itt egy kép, hogy kb érthetõ legyen mirõl hadoválok<#hehe>

Met
yep, csak nem jöttem rá miért 😊

Amit még nem sikerült megoldanom, hogy a Charger feliratban az r vagy g betûnél volt egy piros pötty, mindegy, hogy króm vagy a kipufogó matja volt rajta, a hdr képen ami a lámpákon rajta van azon nincs piros, na ezért lett fekete a felirat 😄

pixeles az árnyék az ablakon

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

Nagyon bejövös ez a verda 😛

Nekem is lenne egy kérdésem, hogy lehet az hogy beállítottam mentalraybe is meg objekt propertiesben is a caustic-ot és megis renderelésnél kiirja hogy nincs a jelenetben caustic?... max2012
SZilaJMaGGoT
Mostmár teljesen pöpec! 😄

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

Jim Morrison
nekem tetszik !

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Met
Na, megszültem a képeket 😊

Tökéletes, köszönöm.
Customize/Preferences/Viewport/Configure Driver menüben tudod állítani

Üdv.

Azt kérdezném, hogy hogyan lehet 3d Studio Max 7-ben a textúra felbontását növelni.
Egy gömbre ráraktam egy 20048x4096 -os képet de olyan lett mintha egy kisméretû textúrát raktam volna rá.
ThomasGins
Lehet próbálok még valamit tesztelgetni. Motionblurt lehet felesleges volt rátenni😊

Aldaryn
Érdekes hatás, kicsit fura, hogy olyan hirtelen kezdõdik. "Virtuális" lencséket úgy célszerû építeni, hogy egy teljesen orto nézet elé (nagyon nagy gyújtótávolság) kezdesz el lencserendszereket építeni akár meglévõ, valós designok alapján is. (neten van pár)

per aspera ad astra

ThomasGins
Kis NFR.
Dispersionos "lencse" van a kamera elõtt.

ThomasGins
Köszi! Erre rá nem jöttem volna😊
Egy gépen akartam...

Aldaryn
A render queue-hez adott rendereket egy start gombbal el lehet egyszerre indítani, nekem ez kimeríti a batch fogalmát. A render feladat szétosztása több gépre is megoldott.

per aspera ad astra

ThomasGins
egy kis off
After effectsben tényleg nincs batch render, vagy csak én vagyok béna?

Metwork
Mindkettõ be van "kapcsolva" 😊

vagy nyomd be a vray renderpanelen a "Low thread priority" kapcsolót