63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    gyanus vagy Te nekem:D egyelore csak a japan verziot talaltam meg
    http://www.fixstars.com/ja/lucille/
    van valahol ertheto nyelven is rola info?:)
  • nenad
    lucille egy új renderer új renderelései eljárással. (pl pixar - kungfu panda 2) Lehet jelentkezni alphára...
    Állítólag komplexebb jeleneteket sokkal gyorsabban renderel mint más eljárárások. Majd próba után többet...
  • nenad
    én is imagineztem anno, van egyébként windowsos verzió is!
  • nenad
    na aki softimage+-ra akart váltani az most megteheti! Van vray is hozzá!
  • VO101Tom
    Ez egy elég jó "studio", nemtom ilyenre gondolsz-e:
    http://cg.tutsplus.com/tutorials/autodesk-3d-studio-max/studio-rendering-with-3ds-max-and-vray/

Illetve van egy jó kis render-plugin Vray alá, a Vray Ambient Occlusion 2.0, ez a szineket, mapokat (opacity mapot pl.) nem kezeli, de a modellezett felületi formákat nagyon jól kiemeli. Ez innen leszedhető:
    http://populate3d.com/products/legacy-plugins/
  • JackMeadow
    arra van valami jo kis technik hogy hogy építsek olyan studiot ami egy zbrush modell minden részletét faszán kiemeli de még mondhatni homogén a világítás?
  • James33
    Köszönöm.
  • atila4
    Nyomd közbe a shiftet.
  • James33
    Üdv mindenkinek!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni.
    Nagyon alapvető,de annál idegesítőbb,hogy nem jövök rá .
    A helyzet a következő autó modellezésbe fogtam de sehogyan sem tudom rávenni a max-ot,hogy a plane-ból további plane-t hozzak létre mint a videó tutorialokban a karosszéria készítésnél. A meglévő plane tudom mozgatni,de hiába van lijelölve az éle benyomva az edge ,nem hoz létre további vertex pontokat csak az eredeti plane nyúlik. Remélem nem fogalmaztam túl kacifántosan. A válaszokat előre is köszönöm.
  • VO101Tom
    A 3ds max bibliából asszem a 7-es volt ami utoljára megjelent magyarul. Azóta már eltelt pár év, és ez tényleg csak az alapokhoz jó. Arra mondjuk megfelel, alap modellezési, anyagozási lehetőségeket, a program felépítését, logikáját megértsd. Hogy megér-e 15e Ft-ot...? Ebben már nem vagyok biztos.

Az angol nyelvű video tutorialok viszont nagyon hasznosak tudnak lenni, azokból is találni - akár youtube-on - olyat, ami érthetően, látványosan magyaráz. Az "Essential Training" kifejezésre keress rá, ezek szoktak az átfogó, programismertető-szerű tutorialok lenni, a többiben pl lemodelleznek ezt-azt, ami később lehet érdekes.
  • tobias88
    Igen, épp ez a lényege. Fények amúgy is megmaradnak, már ha a világításra gondolsz, de a materialok nem.
  • kypd
    És, akkor a fények is meg a színek is megmaradnak?
  • tobias88
    Ne exportáld. Ha másik max fájlba akarod betenni, akkor ne az open-re menj, hanem a merge-re (beolvasztás)
  • kypd
    Nagyon szépen köszönöm, sikerült! :-)
    Az előbb még azt elfelejtettem megkérdezni, hogyha .3ds-be exportálok, akkor azt hogyan tudnám megoldani, hogy a színeket is mentse?
  • tobias88
    Group
  • kypd
    Heló!

Még nagyon új vagyok a max-ban, ezért a problémám egész biztosan egy nagyon alap, kézenfekvő dolog, de mivel eddig nem nagyon találtam magyarázatot, nagyon megköszönném bárkinek aki tud nekem segíteni egy kicsit.
    Szóval, szeretnék animálni egy űrhajót (a modellezés már megvan), és azt szeretnék csinálni, hogy egy forogjon is, ne csak egyenesen menjen. De amikor a rotate-ra megyek és elmozdítom kicsit, akkor az egész modell szétesik:

Szóval, ha valaki meg tudná, mondani, hogy hogyan tudnám az egész objektumot egyben tartani, úgy, hogy el is tudjam forgatni, annak örök hála!
    Előre is köszönöm a segítséget!

• bencsab
    :D
  • papafater
    Sziasztok! Körülbelül 18eve Volt. Egy Amiga 500om
    Ezen hasznàltam az imagine nevű progit. Biztosan hallottatok rola.no MOST szeretnék belekostolni a 3d smaxba Mit tanacsoltok melyik könyvet vegyem meg?Biblia? Tudom, olvastam inkabb a neten kell nézelödni de hàt az Angol kicsit nehézkes. Varom tanacsotokat köszönöm!
  • Dinike0009
    Maxban es Vrayben, van barmifele lehetoseg hogy beallitsd hany magot hasznaljon mire a program? 8 magbol pl csak egyet hasznal a prefilteringhez... viszont render kozben jo lenne ha egyet szabadon hagyna hogy tudjak dolgozni. After effectben be lehet allitani.
  • VO101Tom
    Nekem gyorsít (8GB ram). Ahogy olvastam putyi sem használ SSD-t. Nem tudom hova tenni amit írsz...
  • Dinike0009
    Koszonom!
  • tobias88
    V-ray ami fontos, amúgy meg itt van pár leírva.
  • Dinike0009
    Tudnatok hasznos plugineket mondani studio maxban?
  • bon
    HA 4gb ram vagy több van a gépben már felesleges, ha gyors program inulás kell akkor SSD meghajtót kell használni.
  • VO101Tom
    W7 ready boostot próbáltátok? Amióta használom, a win szinte soha nem akad, nem homokórázik, még a böngésző megnyitás is pöcc-röff, ami idegesítően lassú tud lenni ha már sok szart kell betöltenie.
    Max alatt annyira nem vettem észre, igaz nem is mértem kifejezetten ezt. De valszeg ott is segít, ha már a swaphoz kell nyúlnia textúrák, akármik miatt...
  • Wizard77
    Sziasztok!

Nem tudom tudtok e abban nekem segíteni, hogy a 3ds max-ban hogyan tudom elérni, hogy egy renderelésnél a videkártyám is számoljon?

Előre is köszi!
  • JackMeadow
    physix?
  • tobias88
    Itt látszik, hogy az x tengelyre merőleges falon a mozgási energia 0ra csökken:
  • tobias88
    Reactornál tudja valaki hogy tudok rugalmas falat létrehozni? Biliárdos animációt akarok csinálni, de a falat vagy a golyót akár hogy állítom, nem pattannak róla vissza a golyók.
  • putyi
    most mi a bajod. ugyanannyi befektetésért cserébe többet kapsz :-)
  • nenad
    több memória kell a megjelenítéshez, textúrázáshoz... nem fér bele a videó membe, kiteszi membe(cache) , de ha rosszul van beállítva a virtualmem, akkor lemezre is írhatja, illetve ha max úgy dönt akkor az is lemezre írhatja. Minden müvelet után úgy néz ki végigmegy mindenen ahelyett, hogy csak az adott objektumot frissítené...

Alapvetően szerintem max és windows kapcsolata ritka szar. De érdemes a neten a virtual mem méretnek is utánanézni, mert úgy emlékszem 1,5 x a videó memóriának adja ki a leggyorsabb működést. Utána kell nézni...
    Ez winxp, win7 nem tudom, megnézem engem is érdekel a dolog mélyebben.
  • nenad
    GPU-n fut
  • bencsab
    Tudom, hogy nem az...
  • bencsab
    Végre egy külsős ember helyretette ezt is:
    http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/push-2
  • tobias88
    Nem, ez nem normális
  • bencsab
    nenad, nem te kerested egyszer:
    http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/key-transfer
  • bencsab
    Ha maxscriptet dobok bele, azt is duplán futtatja :)
  • bencsab
    Erre gondolsz: http://madebyevan.com/
    És az a durva, hogy mindezt úgy, hogy alig terheli a processzort... nem tudom hogy csinálja.
  • bencsab
    Ti találkoztatok már a következő jelenséggel: bármit is akarok drag&drop módon beimportálni, vagy mergelni a 3dsmax-ba, úgy érzi, mintha duplán szeretném, ergo 2× egymás után kérdez rá minden műveletre...
  • marcee
    Pano2QTVR-rel szeretnék 360 fokos panorámákat kreálni. Hogyan számítható, hogy mekkora képet kell renderelni éles végeredményhez? 2.0-ás aspect ratio-val renderelek, 360 fokos fov-val. 2560x1280-as renderből 1200x800-as panoráma kicsit homályos lett. Bár most hogy így leírtam, eszembe jutott, hogy ha 120 fok a panoráma látószöge, akkor a kívánt felbontás 3x-osát kell renderlni 360 fokban. Helyes az észjárás?
    Másik gondom, hogy egyelőre a görgős belenagyítás lehetőségét sem találtam meg, de azt még kutatom. Ez esetben hogyan módosulna a képméretigény?