3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vízhûtésbe pedig kár pénzt beleölni, hacsak nem áll szándékodban húzni a processzort 😊. Pl haveromnak CM Hyper 212+ van a házában és rendkívül halk a "kicsike": i5-760 10perc max terhelés után sem ment 45 fok fõle. Plussz az AMD X6 1090T és az Intel i5-760 mindkettõ 45nm-es gyártási technológiával készül, így az sem lesz melegebb.
I will use google before asking stupid questions.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Itt van például ez az állat:
NOCTUA NH-D14
Ennél csak az a kérdés, hogy belefér-e a házba 😄
Van valakinek esetleg Phenom II X6 processzor rendereléssel terhelve, vízzel hûtve szituról gyakorlati tapasztalata? A Legjobb összhatást akarom elérni, hogy ha éjjel nappal renderel a cucc szép meleg nyári napon (nem a pincében) akkor se érezze úgy az ember magát, hogy egy nyomdában ücsörög.
Ki korán kel, poligont lel.
per aspera ad astra
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
per aspera ad astra
Bocsi, hogy nagyon dünnyögök a zaj miatt, de eddig laptopon dolgoztam, és az erõsen kussolt néha még render közben is, igaz van alatta notebook hûtõpad is.
Igazából fogalmam sincs, hogy mi lenne a legjobb megoldás. A processzorhûtõ mellett van egy bazinagy ventilátor a ház külsõ oldalán, ami kifele fújja a meleg levegõt, ha ehhez beteszek egy olyan két irányba ventis hûtõt, amit raulrm mondott, akkor félõ, hogy egyik ventilátor a másikra fújja közvetlenül a levegõt, ami szintén nem jó.
Szóba jöhet még mondjuk a vízhûtés is, de azzal meg nulla a tapasztalatom, és így nem tudom, hogy az mennyire csendes, mert azt tényleg csak akkor érné meg, ha még a szivattyú hangját se lehetne hallani.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
A gyári hûtõket körülbelül arra találták ki a processzorokhoz, hogy még éppen elbírja azt. Tehát hõmérséklet szempontjából a határon mozogjanak 100%-os terhelés alatt. Én a helyedben rátennék valami ilyesmit: http://ipon.hu/webshop/product/_noctua_nh_u9b_se2/135202
Továbbá a gyári hûtõ a finom 60-70 esetleg 80 fok körüli levegõt az alaplapra fújja, ami nem éppen ideális.
Bár attól is függ mekkora házad van, és hogy ez, vagy ennél nagyobb hûtõk elférnek-e benne 😊. Mindenesetre ajánlom az AIDA64 nevezetû programot, ami az everest utódja. Ezzel ráengedhetsz egy teljes terhelés-vizsgálatot a gépre. Vagy még a RealTemp 360-at a procihoz.
Minden jót.
A Phenom II X6 procihoz adott gyári hûtõ eszement hangos egy izmosabb renderelés közben, mondhatni nem lehet megmaradni a gép közelében. Még nem mértem semmilyen processzor hõmérsékletet, de eléggé melegszik a drága mikor renderel. Valami zajmentes megoldást kell kitalálnom, mert ez így kissé nem jó.
A Quadro 2000-es kártyával így elsõ blikkre megy vagyok elégedve. A Spéci 3dsmax-nvidia extra performance driverral a legdurvább jelenetemet is úgy forgatta 20fps-el, mint a pinty.
Renderidõben csak a laptopommal tudom összehasonlítani a gépet egy régebbi melónál:
Toshiba laptop (Intel Core 2 Duo T6400 (2.0GHz, 800MHz FSB, 2MB L2 cache) és 6GB RAM
1óra28 perc
asztali új masina (AMD Phenom II X6 1090T) 8GB RAM
21 perc
Röviden ennyi. Ja, érdekes, ha elindul a MAX, és vele az extraspéci nvidia quadro performance driver, akkor a Win7 visszaveszi az Aero-t, és sima áttetszõmentesre állítja a Desktop megjelenítést.
Francba, aludni is kellene.
..végül fent hagytam a max 2012 mert volt hozzá javítócsomag.
Bár gyakran mondom ezt, mr egészen kezd megfelelõ alternatíve lenni gi rendereléshez. Toltam vele egy teszt animot és azt találtam,hogy tök intelligens megoldást kapott a gi-kulcsframek kiszámításához.
A leképzés jó, és úgy tünik az interpolált glossy is igen jól kifejlett a brutál gyors és tiszta leképzéshez.
Talán az árnyék, area shadow, és az aa az amit lehetne még tolni benne...
Egyébként ma reggel utánanéztem a két firepro kártyának, ár/teljesítményben megint brutális különbség van a quadro 6000/5000-esek és a 7900/5900 között.Az igaz, hogy majdnem mindenhol gyorsabb vagy jóval gyorsabb a quadro, de van prár program, mint pédlául a solidworks aholt teljesítményben is jobb a 7900 de "csak" 1000 dollárba kerül, míg a 6000-es majd 5000$-be... Egyébként furcsállom ezt a dolgot valahol, hiszen 3d/3d hogy lehet hogy az egyikben ilyen gyors míg a másikban olyan lassú? A cinebench opengl tesztjében meg nem hiszek, mert múlt héten kiderült vagy az, vagy a driver hibás, hiszen az én kareszom (4850) régebbi driverrel 59 fpst produkál, ami igen komoly teljesítmény lenne, hiszem ezek a kareszok is 60-70fps körül nyomatnak.
Amit a dobozos processzorhoz adnak gyári hûtõt az nagyon gáz? Mondjuk mindegy, mert már úton van felém a kész konfig, hétfõn ide is ér, és nem akarom egybõl visszaküldeni Pestre, hogy cseréljék ki a processzorhûtõt. Most tényleg kell a plusz gép. Szóval bírni fogja a renderelést a proci a gyári hûtõvel is?
majdnem olyan jó mint a prolimatech super mega, 10k-ért kevebbért.
Egyenlõre best buy, és minden foglalatra megy.
http://www.legitreviews.com/article/1609/6/
A sandy-bridge hívõknek jó hír, hogy az új foglalatba a következõ generációs intel procik is bemennek, bár azok nem új generációsak lesznek, hanem csak ráncfelvarrottak, oriási L3 cache-el, melynek mérete 10-15 mega lesz! Úgy tünik, hogy a szerver processzoroknál alkalmazott technikával próbálnak majd javítani a teljesíteményeken. Sajnos csak 2012-ben jönnek.
De MDL formatumot legalabb 5-6 jatek/program hasznal.
ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com
ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com
http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2167598
Az alaplap viszont nem olcsó ahhoz a foglalathoz,... és a követekezõ generáció mahdnem biztos, hogy nem fog beleilleszkedni.
...mas, 2012es max hogy valt be nalatok? erdemes probalkozni vele? az iray a vediokban eleg kellemesnek tunik
Sokan úgy gondolják (régebben én is így sejtettem), hogy egy gyorsabb grafikus kártya majd jobban pörgeti a jelenetet a viewportban, gördülékenyebb lesz a munka.
Aztán egyszer kipróbáltam az Open Hardware Monitor progival, hogy mennyire terheli a grafikus kártyámat egy jelenet mozgatása, forgatása. Ez természetesen egy átlagos munka volt, valós körülmények között készített scene növényekkel, autókkal, épületekkel, stb. Azt kellet látnom, a grafkártya terhelése 1-2% között mozgott. Átküldtem ugyanezt a scene-t egy barátomnak, akinek egy high-end nvidia kártyája van (kb 3× gyorsabb mint az enyém) egy kicsit gyorsabb procival. És láss csodát, ugyanolyan lassan forgatta, ugyanazokat az fps értékeket írta ki a max, mint nálam. A grafkártya terhelése ugyanúgy 1-% volt. Ebbõl azt a következtetést vontam le, hogy az tart sokáig a maxnál, amíg az infókat átadogatja a kártyának, kvázi teljesen mindegy egy bizonyos minimálisan elvárt teljesítmén után, hogy mennyire gyors a kártyád.
Ami viszont a régebbi quadro kártyámnál komoly elõny volt az a spline-ok és edge-ek megjelenítési sebessége. Ha beimportáltam egy nagyobb DWG fájlt, minden gond nélkül forgatta, mozgatta.
...HT pedig az i5-ben meg benne sincs, szoval logikailag is csak 4 szalon megy a szamolas
(en orulnek, ha 40k alatt olyan procit kapniek, ami uti meg az i7-et is, ami sajna cirka 65-70k)
3dsmax9 .... 2011-ben....
http://www.cbscores.com/
Cinebench 10 nem tud ambient occlusiont renderelni multithreaded... Gyakorlatilag nem reveláns tesz.
Cinebench 11,5 a valós multihreaded benchmark software.
Igaz a forras anandtech, aminek azert intel fele hajlik a keze...
Amugy mostansag ijeszteget pont a gepem, neha nem indul, eltunnek eszkozok, lefagy szoval alaplap gyanus (giga p35 ds4), igy gyorsba megneztem mennyibe fajna deszka+proc+ram csere, hogy azert renderidobe erezzek gyorsulast, es ha nem huz meg ki nehany honapot, akkor valami ilyesmit neztem: asrock z68 extreme4 (giga lapoknal ujabban allandoan bios problemakra panaszkodnak, illetve, ha tenyleg a deszkam adja be a kulcsot, akkor merges leszek rajuk, hiaba 4 eve szolgal szepen), procinak vagy i5-2500k, vagy i7-2600k (nezegettem az x6-okat is, de render teljesitmenyben allitolag a 4 magos intelek is megeszik, igaz dragabbak joval), rambol meg valami 2x4gigas kit (1600as)
Igazából én azt csinálnám, hogy kinéznék egy moddolható kártyát, és átalakítanám v5900 -ra.