63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    király! Ezzel minidg gondom volt! Mostantól egy katt és a polc meg van töltve könyvekkel!
  • putyi
    az a baj, hogy még nem lehet letölteni, vagy mégis?
  • putyi
    valaki mintha keresett volna a múltkor ilyesmit:
    könyvesszekrényt könyvekkel megtöltő script
  • zenoka
    nem probaltam de kenytelen leszek majd ha lesz hozza vray:) a 2012 kimaradt mint mindig a paros evjaratu:D
  • nenad
    hahaha, a válasz általános csend! :D
  • nenad
    max2013
  • ThomasGins
    Mov-nál talán lehet igy menteni,nem próbáltam, de itt a legtöbben egyből szekvenciálisan mentünk képbe, az esetleges fagyások miatt, hasznos hogy ha nem kell uj rendert inditani.
    No mindegy is :D
    Rendernél be lehet állitani valahol,hogy úgy rendereljen videót, hogy ne legyen háttérszin, hanem üres legyen mint Png-nél?
    Az ingyen használható student verzió és egy tört verzió között van különbség, a legalitásán kívül?
  • nenad
    duplikáljad az edgeket, majd pár közbenső pont beiktatásával kisimítod azokat... pl.
  • JackMeadow
    en ugy csinalnam h pontosan ileszkedjen, hogy a hálónak kívánt edgeket a gömbön chamferelném az igy létre jöt polykbol egy uj object azokat extrude kicsit átalakitgatod aztan smooth,remélem érthető votam :D
  • GixEr
    Spline? (raigazgatod -> outline -> extrude -> Turbo smooth) igy elso blikkre.
  • Sanya2007
    Sziasztok!

Egy fontos kérdésem lenne hozzátok Modellezés ügyben. A cégnél most modellezem a légzőrendszert, viszont a tüdő hörgőnél vannak ilyen kis erek amik háló szerűen fonják be a gömböket.

Kérdésem lenne, hogy milyen modellezési technikával lehetne megcsinálni ezt a "háló részt"??

Köszönöm előre is!

Mellékeltem egy képet, azon be van karikázva az,

amiről szó van.

• nenad
    hmm, 2012 es max még minidg bugos, az animációknál a slidertime állítása bizonyos esetekben nem lehetséges scriptből. Úgyanez simán lefut max 2011 alatt... édekes
  • James33
    Üdv mindenkinek!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni.
    Még a régi gépemen fel volt telepítve a 3ds max 2011. 32 bit.
    Újra lett rakva a windows,de már 7,és 64 bit.Próbáltam újra rakni a max-ot de nem lehetett.Nem fogadta el a kódot ,mondom rendben leszedtem újra a gépről aztán újra fel de már akkor nem telepítette a maxot,csak az autodesk kiegészítőket.installáláskor pedig úgy látszik mintha már rajta lenne a gépen és azért nem telepíti.A kérdésem az lenne,hogy a registryből mit kell törölni,hogy tiszta lappal újra rakhassam a maxot?
    A válaszokat előre is köszönöm.(probáltam a 32,64 bitet is felrakni.)
  • GixEr
    Ha makod van akkor FBX, elvileg visszamenoleg lehet par verziot lepni vele. Ha nincs akor marad az Obj, 3ds stb.

Elozorol jut eszembe, nem talalkozott valaki olyan scripttel ami a jelenetben/selectionben levo anyagok(standard) leveszi a self illuminationt 0-ra vagy beallit megadott erteket?
    (egyik kollegam maniaja, osszevissza allitgat mindent ezert lenne jo egy "oneclick killer":) )
  • deko
    Üdv, régen jártam erre:) A kérdésem a következő lenne, van arra valami mód, hogy 2012-es maxból 2009-es verzióba mentsek? Előre is köszi:)
  • GixEr
    Vannak scriptek amik ide-oda konvertalnak anyagokat.
    Scriptspot
  • kypd
    Heló emberek. Látom éppen a V-ray a téma, és a helyzet az, hogy lenne vele kapcsolatban egy kérdésem.
    Szóval nem régóta használom a V-rayt, tehát régebbről vannak munkáim, ahol még nem V-ray Materialokat alkalmaztam. Ezeket nagyon sok munka volt rendesen le Materialozni és az lenne a kérdésem, hogy ahhoz, hogy a V-ray olyan szépen kirenderelje mint VrayMtl-ekkel, ahhoz feltétlenül szükséges előröl kezdeni a Materialozást, vagy fényekkel és egyéb beállításokkal lehet ugyanolyan szép eredményt kapni?
  • nenad
    csövekebne lámpák, kisebb nagyobb távolságra elhelyezve a cső végétől... Mindenképpen foltos lett sajnos.
  • bencsab
    ennél konkrétabban...
  • nenad
    hihetlen egyszerű jelenetet nem tudott vray renderelni, gyorsan írtam redqueenhez egy animációs modult és vereti neki! Most csalódtam vrayben egy kicsit! :-(
  • nenad
    van windowsos is..
    vraynek is van linuxos verziója.
  • bencsab
    Nem tűnik drágának, de ki dolgozik 3d-ben linux-al?
  • nenad
    Amazon Elastic Compute Cloud
    High-CPU Extra Large instances each have 8 cores and 7GB of RAM and currently cost about $0.68-0.30 per hour.

Meggondolandó alternatíva, a végső munkákhoz, még akkor is ha egy gyors net nem árt hozzá. Linuxos.
  • nenad
    vraylight material
  • JackMeadow
    vrayben hogy tudok világító object et csinalni?
  • nenad
    egyértelmű!
  • zenoka
    oksa:), policy powa':) viszont majd ha kijon a termek egy link johet:)
  • nenad
    kössz!
    nincsen kép sajnos, szerződés...
  • zenoka
    gratula! linket vagy kepet:)
  • bencsab
    gratula! képet szabad/lehet mutatnod?
  • Midas
    gj
  • putyi
  • nenad
    fuuuúú, már éppen írni akartam, hogy nincs e valakinél valami kis extra modellezgetős meló amikor beütött a siker. A philips-nél nyertem design versenyt! LOL, újfajta megoldással a teremékek tárolására.

Valaki itt egyébként embereket keresett egy régi fórumos, ki is volt az?

• kypd
    ja jó megvan rájöttem, bocs a zavarásért!
  • kypd
    heló!
    azt szeretném kérdezni, hogy 3D Studio Maxal, hogyan tudok megnyitni .ms fáljt. Mivel Boujouval letrackeltem, aztán kiexportáltam 3D Studio Max Type-hoz, amit .ms-ként mentett el. A neten keresgéltem ott írták, hogy MAXScriptel nyissam meg, de ott amit megnyitott valami szöveges dokumentum volt, nem pedig a kameratrack. Szóval hogyan tudom rendesen a trackelést megnyitni? előre is köszönöm!
  • nenad
    snap? és az adott ponto (vertex ) -nél megragadva cibálod a másik objektum vertexére vagy mire kell?
  • JackMeadow
    azt az opciot hol találom meg h egy random elforgatott plane re egy másik object pont illeszkedjen?
  • Csicsó3d
    huhhhh
    google -> 3ds max background settings

amúgy 8-as gombot megnyomod (felső számsor) és kiválasztassz egy színt a background-nál