63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
NNaa #58363 Sziasztok!
Van én nekem egy quadro fx1400-om. A kérdés, hogy 3d studio alatt miben nyilvánulnak meg az előnyei és hogyan tudom azt kihasználni? -
#58362 Aligha.
Alienware M17x R3: ASUS N53SV:
CPU: - i7-3610QM - i7-2670QM
Graf kártya: - Geforce GTX 660M 2GB DDR5 - Gef. GT 630M 2GB DDR3
Kijelző: - 17,3" - 15,6"
Akku: - 9cellás - 6cellás
Az alienware-ben elég kevés a ripi-ropi műanyag, igaz emiatt majdnem kétszer olyan nehéz, mint az ASUS, de a tapasztalatok alapján a DELL gépek még mindig magasabb gyártási minőséget képviselnek mint az ASUS-ok. És nem utolsó sorban bár abszolút nem vagyok gémer, meg a külcsíntől sem szoktam hasra esni, de az Alienware kinézetre nekem bejön, persze valakinek meg csicsa. -
GixEr #58361 Sziasztok,
Max 2012+Mentaray -al van valakinek tapasztalata interior renderrel?
Megorulok tole.
Adott egy helyiseg ami egy oldalan nyitott (bejarat+kirakatok) MrSky+Sun+Exposure MrPhisical.
Gi+FinalGather. De a helyisegben vannak olyan vilagito testek (logok) amik indirekt modon hatrafele vilagitanak. A baj csak az, hogy ezek Final gather-el mukodnek es vilagitanak. Amint GI bekapcsolasra kerul azonnal eltunnek mivel ilyenkor a Diffuse Bounces erteket ignoralja. Van erre valami epkezlab megoldas? Nemmellesleg foltosodik mint az allat. Nyomhatom a samplest az egekbe is.
Lehet kene vetetnem egy Vrayt a ceggel. Ott a ligh_mtl megoldotta siman. :( De szegeny ember azzal foz amije van.
-
JackMeadow #58360 alienwarenel olcsobb es erősebb:asus n53
-
#58359 olyan nekem is volt mar, h kepnezegetovel tokre mas volt a kep, mint vfb-ben. -
zenoka #58358 az de szep:) -
marcee #58357 (a monitorhoz telepített driver, color-profile okozta, hogy a windows fényképnézegetőben tök máshogy jelent meg a kép, mint vfb-ben <facepalm>) -
nenad #58356 egy olcsó laptop feltölti a jelenetet és a plussz textúrát haza, ott meg simán lerendereli távolról... :D -
#58355 Két három AMD-s laptopot, vagy asztali gépet? Asztaliból persze hogy kijön több is, de a kolega sokat utazik, és ezért fontos volt neki a hordozhatóság. Amúgy néztem a többi laptopgyártót is, és ilyen konfigból az Alienware volt a legolcsóbb. Még a Toshiba gamer laptopján gondolkodtunk, de összességében az is drágább és gyengébb volt. -
malmsteen11 #58354 Hali!valaki megtudja mondani,hogy 3ds maxban hol kell beállítani,hogy a spotlámpának legyen fénykúpja?vagy inkább egy reflektor adja ki a fényt és a fénykúpot is lehessen látni...
köszi -
nenad #58353 azért az árért simán vehetsz két amds konfigot is, ha nem hármat. -
#58352 A kolega vett egy Alienware M17x R3 laptopot. i7 proci, 8GB RAM, stb. Tegnap voltam nála beizzítani rajta a melós programokat, és gyorsan le is rendereltem a legutóbbi melónkat. 20 perc alatt végzett.
Aztán hazajöttem, és az itthoni asztali gépemen (AMD Phenom II X6 1090T 3,2GHz) is lenyomtam ugyanazt a jelenetet, az pedig 24 perc alatt lett kész.
Szóval egész tűrhetően vizsgázott az Alienware, pedig sokan fikázzák. Igaz nem olcsó. -
marcee #58351 Sziasztok,
olyan gondom akadt vray-jel, hogy a VFB-ben mutatott szürkés árnyalatú interior kimentve sárgás lesz. Max 2010, vray 2.20 és solidrocks script. -
miatyánk #58350 Köszönöm! -
tilbury #58349 jobb gomb adott modellen, -> object properties -> kiveszed a pipát a visible to reflection/reftraction elől -
miatyánk #58348 Help!
Tükröződő felületen nem szeretném, hogy tükröződjön egy bizonyos modell! Hogy kell ezt beállítani? -
#58347 Esetleg ezzel a kis progival tudod "festegetni" a felosztásokat.
...hátha...:) -
sassom #58346 köszönöm a tippet... igen próbálkoztam vele, de sajnos eléggé "random" módon osztja fel a felületet, és nincs sok paramétere, amit állítgatni lehetne, hogy befojásoljam a felosztás mikéntjét... -
#58345 subdivide modify? -
sassom #58344 Tulajdonképpen nem is feltétlen kellene ugyanakkoráknak lenniük a háromszögeknek, sőt, ahol görbébb a felület, ott kisebbeknek, ahol laposabb, ott nagyobbaknak kellene lenniük. Inkább fontos lenne az, hogy a felület "vezérvonalai", vagyis a háromszögek oldala szép ívekben fussanak körbe a felületen.
Próbálkoztam az "icosa" jellegű geoshpere torzításával ,de az eredmény annyira nem lett jó...
Tényleg ha bármilyen ötletetek van, jöhet a help.
Köszönöm! -
sassom #58343 Helló mindenkinek!
Egy olyan MaxScript-re lenne szükségem (vagy magába a programba beépített funkcióra) amellyel egy adott felületet tudok újra-felosztani, szabályos oldalú háromszögekre.
Ilyesmi lenne a cél: http://www.grasshopper3d.com/photo/pmadome110-1/prev?context=user
Fontos lenne, hogy szabályosak legyenek a háromszögek (illetve közel szabályosak) mivel egy rácsszerkezet modellezéséhez lenne hozzá szükségem.
Az újabb verziókban van egy "topology" nevű funkció az editable poly-hoz, ebben vannak adott textúrák, melyeket vertex és edge formájában húz bármilyen felületre. Ilyesmi kellene, de ez a funkció az adott háromszöges textúrát nem tartalmazza.
Bármilyen tanácsot szívesen veszek. Köszönöm előre is!
üdv: sassom -
patrick09 #58342 Köszönöm, így már boldogulok :) Azért értetlenkedtem, mert a videókon nem úgy tűnt, mintha ez az eszköz csak meghatározott irányba tudott volna új részeket kihúzni. Mazsola vagyok :D -
zenoka #58341 hasznos hozzaszolas:)
-
bencsab #58340 ha folytatólagosan szeretnéd kihúzni az élet, akkor Shift + Egér húzással próbálkozz -
patrick09 #58339 http://www.abload.de/img/extr1o8ygt.png
http://www.abload.de/img/extr2y1ahf.png
Hmmm, így tényleg jó :D -
zenoka #58338 noh probalkozzunk egy kephostolo oldallal es a linkel bemasolni mint szoveg:D -
patrick09 #58337 Üdv!
Egy plane elemen szeretném az extrude eszközt alkalmazni. Megrajzolom a lapot, oldalnézetre váltok, kijelölöm a lap jobb szélét, majd extrude. Húzom jobbra az egeret, de az új rész nem a plane síkjában folytatódik, hanem arra merőlegesen hajlandó csak menni. Tehát az a kérdésem, hogy hogyan tudom az új elem nyúlásának irányát befolyásolni?
Ha a kérdés már 400-szor volt, elnézést kérek, de nem találtam ilyen hozzászólásokat.
Képet nem tudok beszúrni mert a 30 napos korlát tiltja az URL beszúrást. -
zenoka #58336 Ap-talira valki jon e?
http://www.artistpub.hu/index.php?p=forum_topic&id=3945 -
zenoka #58335 oke elveszettem a csendkiralyt:D -
#58334 ez igaz^^ -
zenoka #58333 azzal meg az a baj hogy van akkora project ahol mondjuk masfel percig ment ugy meg eleg idegorlo:D -
#58332 Lehet tévedek de nem lehetett valahogy beállítani az időközt az autobackup-ok között? Tedd 5 percenkénti mentésre ha lehet és akkor nincs túl nagy gáz. -
#58331 bizonyos idokozonkent mindig mas neven mentem el az aktualis projectet , itt is az volt, de most vhogy az utolsot elcseszte menteskor. Mar akkor feltunk, mikor kileptem csak par szaz Kbyte volt a file merete. Miert csanalja ezeket. Mind1, mar urjrarajzoltam.
autoback regebbi volt, mint az elozo mentesem. -
Dinike0009 #58330 dokumentum > 3dsmax > autobackupot probaltad mar? -
sanyicks #58329 én ezért dropbox-os privát mappába mentek, viszonylag gyakran. Feltölti, és szépen ott van az összes mentés visszaállíthatóan 30 napra visszamenőleg :D -
#58328 imádom ezt a rakás !%+!%!/+!/, mikor úgy ment el egy kiba filét, hogy utána nem lehet megnyitni.
elment 4 óra melóm vele feleslegesen, mentem volna sörözni vagy tünteni még az is nagyobb eredménnyel járt volna.
vissza is térek 2k9-hez, nekem még mindig az volt a legstabilabb verzió, ha lehet itt egyáltalán "stabilitásról" beszélni -
Csicsó3d #58327 a materialnal vagy az objectnél be van állítva, hogy a tárgy ne látszódjon, csak az árnyék? elvileg van valami shadow kapcsoló. VrayMTL Wrapper-nél meg kapcsold be a shadow-t és az alpha contribution állítsd -1,0-ra. Az tuti műxik :)
-
Dinike0009 #58326 Sziasztok, egy latvanytervet keszitek, 5 fat kell raraknom egy placcra, kellenenek az arnyekok, rakok ala egy plane-t, es ranyomok egy matte/shadow materialt, amugy vrayben renderelem ki. Tok szupi lesz arnyek meg is marad alatta semmi nem latszik, de amikor photoshopban rarakom a tiffet es elo akarom hivni az alphat, a plane-t is beleveszi.. meg tudnam csinalni kontar modszerrel, de nincs valami pro megoldas arra, hogy az arynekot is frankon ki tudjam vagni alpahaval? hope that made sense:D -
James33 #58325 Köszönöm szépen a hasznos információkat. -
bencsab #58324 customize-preferences-gizmos