63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• NNaa
    Sziasztok!
    Van én nekem egy quadro fx1400-om. A kérdés, hogy 3d studio alatt miben nyilvánulnak meg az előnyei és hogyan tudom azt kihasználni?
  • hunkircsi
    Aligha.
    Alienware M17x R3: ASUS N53SV:
    CPU: - i7-3610QM - i7-2670QM
    Graf kártya: - Geforce GTX 660M 2GB DDR5 - Gef. GT 630M 2GB DDR3
    Kijelző: - 17,3" - 15,6"
    Akku: - 9cellás - 6cellás

Az alienware-ben elég kevés a ripi-ropi műanyag, igaz emiatt majdnem kétszer olyan nehéz, mint az ASUS, de a tapasztalatok alapján a DELL gépek még mindig magasabb gyártási minőséget képviselnek mint az ASUS-ok. És nem utolsó sorban bár abszolút nem vagyok gémer, meg a külcsíntől sem szoktam hasra esni, de az Alienware kinézetre nekem bejön, persze valakinek meg csicsa.
  • GixEr
    Sziasztok,
    Max 2012+Mentaray -al van valakinek tapasztalata interior renderrel?
    Megorulok tole.
    Adott egy helyiseg ami egy oldalan nyitott (bejarat+kirakatok) MrSky+Sun+Exposure MrPhisical.
    Gi+FinalGather. De a helyisegben vannak olyan vilagito testek (logok) amik indirekt modon hatrafele vilagitanak. A baj csak az, hogy ezek Final gather-el mukodnek es vilagitanak. Amint GI bekapcsolasra kerul azonnal eltunnek mivel ilyenkor a Diffuse Bounces erteket ignoralja. Van erre valami epkezlab megoldas? Nemmellesleg foltosodik mint az allat. Nyomhatom a samplest az egekbe is.

Lehet kene vetetnem egy Vrayt a ceggel. Ott a ligh_mtl megoldotta siman. :( De szegeny ember azzal foz amije van.
  • JackMeadow
    alienwarenel olcsobb es erősebb:asus n53

• npeter
    olyan nekem is volt mar, h kepnezegetovel tokre mas volt a kep, mint vfb-ben.
  • zenoka
    az de szep:)
  • marcee
    (a monitorhoz telepített driver, color-profile okozta, hogy a windows fényképnézegetőben tök máshogy jelent meg a kép, mint vfb-ben <facepalm>)
  • nenad
    egy olcsó laptop feltölti a jelenetet és a plussz textúrát haza, ott meg simán lerendereli távolról... :D
  • hunkircsi
    Két három AMD-s laptopot, vagy asztali gépet? Asztaliból persze hogy kijön több is, de a kolega sokat utazik, és ezért fontos volt neki a hordozhatóság. Amúgy néztem a többi laptopgyártót is, és ilyen konfigból az Alienware volt a legolcsóbb. Még a Toshiba gamer laptopján gondolkodtunk, de összességében az is drágább és gyengébb volt.
  • malmsteen11
    Hali!valaki megtudja mondani,hogy 3ds maxban hol kell beállítani,hogy a spotlámpának legyen fénykúpja?vagy inkább egy reflektor adja ki a fényt és a fénykúpot is lehessen látni...
    köszi
  • nenad
    azért az árért simán vehetsz két amds konfigot is, ha nem hármat.
  • hunkircsi
    A kolega vett egy Alienware M17x R3 laptopot. i7 proci, 8GB RAM, stb. Tegnap voltam nála beizzítani rajta a melós programokat, és gyorsan le is rendereltem a legutóbbi melónkat. 20 perc alatt végzett.
    Aztán hazajöttem, és az itthoni asztali gépemen (AMD Phenom II X6 1090T 3,2GHz) is lenyomtam ugyanazt a jelenetet, az pedig 24 perc alatt lett kész.
    Szóval egész tűrhetően vizsgázott az Alienware, pedig sokan fikázzák. Igaz nem olcsó.
  • marcee
    Sziasztok,
    olyan gondom akadt vray-jel, hogy a VFB-ben mutatott szürkés árnyalatú interior kimentve sárgás lesz. Max 2010, vray 2.20 és solidrocks script.
  • miatyánk
    Köszönöm!
  • tilbury
    jobb gomb adott modellen, -> object properties -> kiveszed a pipát a visible to reflection/reftraction elől
  • miatyánk
    Help!

Tükröződő felületen nem szeretném, hogy tükröződjön egy bizonyos modell! Hogy kell ezt beállítani?
  • ThomasGins
    Esetleg ezzel a kis progival tudod "festegetni" a felosztásokat.
    ...hátha...:)
  • sassom
    köszönöm a tippet... igen próbálkoztam vele, de sajnos eléggé "random" módon osztja fel a felületet, és nincs sok paramétere, amit állítgatni lehetne, hogy befojásoljam a felosztás mikéntjét...
  • ThomasGins
    subdivide modify?
  • sassom
    Tulajdonképpen nem is feltétlen kellene ugyanakkoráknak lenniük a háromszögeknek, sőt, ahol görbébb a felület, ott kisebbeknek, ahol laposabb, ott nagyobbaknak kellene lenniük. Inkább fontos lenne az, hogy a felület "vezérvonalai", vagyis a háromszögek oldala szép ívekben fussanak körbe a felületen.
    Próbálkoztam az "icosa" jellegű geoshpere torzításával ,de az eredmény annyira nem lett jó...
    Tényleg ha bármilyen ötletetek van, jöhet a help.
    Köszönöm!
  • sassom
    Helló mindenkinek!
    Egy olyan MaxScript-re lenne szükségem (vagy magába a programba beépített funkcióra) amellyel egy adott felületet tudok újra-felosztani, szabályos oldalú háromszögekre.
    Ilyesmi lenne a cél: http://www.grasshopper3d.com/photo/pmadome110-1/prev?context=user
    Fontos lenne, hogy szabályosak legyenek a háromszögek (illetve közel szabályosak) mivel egy rácsszerkezet modellezéséhez lenne hozzá szükségem.
    Az újabb verziókban van egy "topology" nevű funkció az editable poly-hoz, ebben vannak adott textúrák, melyeket vertex és edge formájában húz bármilyen felületre. Ilyesmi kellene, de ez a funkció az adott háromszöges textúrát nem tartalmazza.
    Bármilyen tanácsot szívesen veszek. Köszönöm előre is!
    üdv: sassom
  • patrick09
    Köszönöm, így már boldogulok :) Azért értetlenkedtem, mert a videókon nem úgy tűnt, mintha ez az eszköz csak meghatározott irányba tudott volna új részeket kihúzni. Mazsola vagyok :D
  • zenoka
    hasznos hozzaszolas:)
  • bencsab
    ha folytatólagosan szeretnéd kihúzni az élet, akkor Shift + Egér húzással próbálkozz
  • patrick09
    http://www.abload.de/img/extr1o8ygt.png
    http://www.abload.de/img/extr2y1ahf.png

Hmmm, így tényleg jó :D
  • zenoka
    noh probalkozzunk egy kephostolo oldallal es a linkel bemasolni mint szoveg:D
  • patrick09
    Üdv!

Egy plane elemen szeretném az extrude eszközt alkalmazni. Megrajzolom a lapot, oldalnézetre váltok, kijelölöm a lap jobb szélét, majd extrude. Húzom jobbra az egeret, de az új rész nem a plane síkjában folytatódik, hanem arra merőlegesen hajlandó csak menni. Tehát az a kérdésem, hogy hogyan tudom az új elem nyúlásának irányát befolyásolni?
    Ha a kérdés már 400-szor volt, elnézést kérek, de nem találtam ilyen hozzászólásokat.
    Képet nem tudok beszúrni mert a 30 napos korlát tiltja az URL beszúrást.
  • zenoka
    Ap-talira valki jon e?
    http://www.artistpub.hu/index.php?p=forum_topic&id=3945
  • zenoka
    oke elveszettem a csendkiralyt:D
  • Jabar
    ez igaz^^
  • zenoka
    azzal meg az a baj hogy van akkora project ahol mondjuk masfel percig ment ugy meg eleg idegorlo:D
  • Jabar
    Lehet tévedek de nem lehetett valahogy beállítani az időközt az autobackup-ok között? Tedd 5 percenkénti mentésre ha lehet és akkor nincs túl nagy gáz.
  • npeter
    bizonyos idokozonkent mindig mas neven mentem el az aktualis projectet , itt is az volt, de most vhogy az utolsot elcseszte menteskor. Mar akkor feltunk, mikor kileptem csak par szaz Kbyte volt a file merete. Miert csanalja ezeket. Mind1, mar urjrarajzoltam.
    autoback regebbi volt, mint az elozo mentesem.
  • Dinike0009
    dokumentum > 3dsmax > autobackupot probaltad mar?
  • sanyicks
    én ezért dropbox-os privát mappába mentek, viszonylag gyakran. Feltölti, és szépen ott van az összes mentés visszaállíthatóan 30 napra visszamenőleg :D
  • npeter
    imádom ezt a rakás !%+!%!/+!/, mikor úgy ment el egy kiba filét, hogy utána nem lehet megnyitni.
    elment 4 óra melóm vele feleslegesen, mentem volna sörözni vagy tünteni még az is nagyobb eredménnyel járt volna.
    vissza is térek 2k9-hez, nekem még mindig az volt a legstabilabb verzió, ha lehet itt egyáltalán "stabilitásról" beszélni
  • Csicsó3d
    a materialnal vagy az objectnél be van állítva, hogy a tárgy ne látszódjon, csak az árnyék? elvileg van valami shadow kapcsoló. VrayMTL Wrapper-nél meg kapcsold be a shadow-t és az alpha contribution állítsd -1,0-ra. Az tuti műxik :)
  • Dinike0009
    Sziasztok, egy latvanytervet keszitek, 5 fat kell raraknom egy placcra, kellenenek az arnyekok, rakok ala egy plane-t, es ranyomok egy matte/shadow materialt, amugy vrayben renderelem ki. Tok szupi lesz arnyek meg is marad alatta semmi nem latszik, de amikor photoshopban rarakom a tiffet es elo akarom hivni az alphat, a plane-t is beleveszi.. meg tudnam csinalni kontar modszerrel, de nincs valami pro megoldas arra, hogy az arynekot is frankon ki tudjam vagni alpahaval? hope that made sense:D
  • James33
    Köszönöm szépen a hasznos információkat.
  • bencsab
    customize-preferences-gizmos