3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem ertem az itt ott kiharapott haromszogek lekepezese mit takar😄
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
nincs valami tipped, hogyan lehet vrayt rávenni az itt-ott kiharapott háromszögek leképzésére?
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
28
0,05
0,01
1000
és ez természetesen csak egy kamera nézetbõl megy... A másik nézetre úgyanigy tweakelni kell.
Baszás álljon minden hülye programozóba.
Se raztracing beállítás, se árnyék beállítás, sem maxdepth nem oldja meg. Bug.
Egyenlõre ne használjátok productionra...
Maradok a megállapitásnál amit a keserû szájíz csillapítására teszek. Phoenix HD csak egy pohár vizet tud szimulálni megfelelõen de talán azt sem...
Köszi, ez mûködik. Kár, hogy csak TC-n belül...
\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)
\"So always look on the bright side of death\"
Sziasztok!
Tudtok valami módot, hogy Win7 64 bit alatt a thumbnails-ben láthatóak legyenek a Max file-ok?
\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
jaja accuchek olyanom van..szeretem infraval osszekotom geppel oszt mindenfele szep grafikonokat kapok.. nekem is ket belovom van egy a bazishoz egy meg a kaja elottikhez.
az ott hátul egy accu chek?
feleségemnek is kettõ ilyen belövõ penje van.
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
1 hiba van 😊 a recés fehér mûanyag mellett a fekete textúra meg van nyúlva, meg a lukban is
I will use google before asking stupid questions.
ugy tunik az interiorokat nem szereti leginkabb..

jeöld ki te a kiteríteni kívánt polygonokat (mondjuk az orr közepétõl a pilótafülke végéig) nyomj egy cylinder map-et, majd best align (aztán lépj ki cylinder módból). Azonnal látni fogod, hogy mi történ, és jobb esetben csak egy-két seam line-od lesz amit már target weld-el könnyen el tudsz tüntetni. Utána meg ha nyomsz egy relax-ot (face módban) akkor egységesíti egy átlag alapján a polygonok méreteit, meg átalakítja õket picit, hogy ne legyen csúszás a cheker map-ben. Nézegess gamedev fórumokat meg low-poly texturing-et google-be, csomó jó dolog van 😊 (azt hiszem már itt is említették a pelt mapping-et)
Azt megintcsak mondtuk már ha jól tuom, hogy egy edit-polyba csatold az összes alkatrészt, csak úgy tudod egy unwrap editorba rakni az alkatrészeket. Ott elhelyzed melyik hol legyen, és kész is. utána nyugodtan detach-elheted, mert a négyzeten belül megtartja a helyét
\"freedom is not a licence for chaos\"
ezen a képen ahol az aprobb és szabályok kockák vannak azokon már nagyjábol sikerült az uvw-kat összeválogatni.
összkép
DE mint a mapképböl látszik hiába a szép egyenletes kockázás, ha a szerkesztöben meg nem ugy néz ki a test formája hogy ahhoz hozzá lehetne igazitani a 3 nézeti képröl a panelvonalakat.Mert az igaz hogy lehet a vertexeket és az éleket egyenesiteni, de a végén lesz egy téglalap belöle és még ennyire se lehet kivenni, hogy ez melyik része a gépnek.
text szerkesztõ
És a törzset még azt sem tudom, hogyan csináljam meg mert annyi apro darabra szedte szét hogy azok valahol biztos fednék egymást
törsz textura.
És ahány kis kockás rész annyi különállo texturám van eddig amit még nem tudom, hogy hozzak össze 1 max 2 lapra.Probálkoztam a copy /paste modszerrel, de nem lehet vele átvinni egyikröl a másikra.
Aztan jott a negyonhullamos tengeres idoszakom a realvawe-el, az nagyon tetszett.
cm/meter problem, at meter calculation will be wrong.
source objects ids are switching.
smaller than 1cm cell size. calculation doesnt start.
Big container relatively small cell size, calc doesnt start
A forumukat, még a vray/phoenix-et is nézve egy productnak álltalában 5év kell mire használhatóvá növi ki magát. Ma már gyakorlatilag ez tendencia sajnos. Valószínûleg az okozott kár amit ezek a szoftvercégek okoznak évente eléri a 10 milliárd dolláros határt.
A minap kipróbáltam realflow-t is és az is fagyogat egy egy szimuláció során. Pedig csak teszteltem egy kis házikóval egy rigid body szimulációt. Nagyon durván alul vannak tesztelve a szoftverek kiadás elõtt.
Ez és hasonlóak miatt az embereknek mindig más és más megoldás után kell kutatniuk, rengeteg idõt, energiát és stresszt beleölve.Kb ilyen szar a szitu.
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
Sima unexpected error szokott lenni néha, de a napi max 1-2 a folyamatos használat mellett.
A külön állo objectumokat hogyan tudom vele egy templatera tenni ill ha modositani szeretnék azon hogy hol legyen a vágás akkor azt hogyan tehetem meg.
Mert külön külön az alkatrészeknek megvan az UVW-ja de nem tudom egybe tenni, hogy átvigyen PS-be.
Gondolkozom azon is hogy az uj FM-1-es fusion procit kéne venni , mert majdnem ugyan azt a teljesitményt tudja grafikailag mint a mostani VGA-m igy azon is tudok sporolni mig majd tudok egy erösebbet venni mintha a mostani keretbe kellene belezsufolnom.
Egyenlöre 965 x4-es vagy a 1055Tx6 os vagy valamelyik FM-1-es procit néztem ki a buldozerröl még árat nem tudok 4 vagy 8 giga ddr3as 1600mhzes memoval megtámogatva.VGA cserét egyenöre nem tervezek maradna a 4850.
Mostanaban nezegettem az Octan rendert es nagyon tetszik. Arra amire mi hasznaljuk kivaloan alkalmas, bar van nehany "betegsege" ami az OBJ import/export miatt lehet. GTX460-as kartyaval eleg gyors is. Kivancsi lennek, hogy az official verzio exportere milyen. Van valakinek tapasztalata vele? Mert ha ezek a hibak amik az OBJ miatt vannak megszunnenek gyorsba vetetnek is egy 3-5 licence-t a ceggel.
link
Mert most már kezdem pedzegetni hogy hogyan is kéne, de teljesen aránytalanul jelenik meg még akkor is ha csak egy sima sik felület planar modon vetitve és a megfelelö tengelyre alignolva.
A másik kérdésem is ide tartozna, hogy hogyan kell a kiteriteni kivánt modellt , hogy az egyes elemek felismerhetöek legyenek a kiterités után és lehessen látni hogy hol csaklakoznak egymáshoz a különbözö részek és ne kelljen pár polyboil állo darabkákat vadászni a texturázáskor, hogy az hova tartozik milyen irányba áll stb...
Nem értem én már ezt a gondolkodásmodot, hogy ezzel mit akarnak elérni.
Scanline rulz. Ez még fapadosab mint luxrender..
azert mert nem voltal bejelentkezve forumra