63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    lehet hülyeséget mondok de a webgls path tracer az eddigi leggyorsabb path tracer amit valaha láttam...
    nagyon brutál a glossyness tisztulási ideje.

http://madebyevan.com/webgl-path-tracing/
  • bon
    Nálam 2gb az aláírásomban lévő konfigon ssd-vel, nincs sebesség gondom, 2 virutális gép még kénylemesen elmegy a gépen egyidőben.
  • putyi
    azt mivel magyarázod, hogy ha egy shaded view-t kérsz, akkor a pagefile fölszökik a duplájára. de anno a bencsab is írta, hogy a videókártya(nem quadro, vagy firepro) alig meghatározó a képernyő sebességében.
  • putyi
    ha szeretsz sokat várni, akkor jó az 1-2gb. nálunk 8-on van, szerintem ennyi kell is. ha pedig ssd-t használsz, akkor ami a csövön kifér.
  • bon
    Lapozófájlt letiltani nem célszerű, inkább egy kis méretre fix-en beállítani pl 1-2gb-ra.
  • nenad
    támogatja mindkettőt...opencl/cuda
    ha a lapozófilet használná brutál lassú lenne. Az akadás amiatt van, hogy a procin keresztül kell áthúzi a videókareszba a geometriát minden frisítésnél.
    Ha jól tuom a legújabb amd videokareszok már tudnak közvetlen elérni memet így talán kis gyorsulás majd tapasztalható.

Egyébként ide kapcsolódóan. A 7970 kb olyan gyors mint a 6990 opencl-ben...
    sokat javult architectúra ebből a szempontból.
  • tobias88
    Amúgy nézegetem a Vray honlapját, de nem látom, hogy működik e AMD APP SDK-val (Cuda megfelelője az ati vga-nál)
  • tobias88
    Igazából ilyen probléma a Windows-os operációs rendszerekkel is megvan, hogy hiába teszel bele 16 giga ramot és tiltod le a lapozófájl, megáll az egész. Szóval valószínű ugyan ott tanulták ezt a hülye megoldást
  • putyi
    szerintem ezt rossz fórumra írtad. az autodesknél kellene anyázni emiatt.
    amúgy szerintem ez a változtatás ugyanúgy kernel szintű lenne, mint a többszálúsított viewport stb. de majd nenad jól megaszongya.
  • tobias88
    Hát, régen ez érthető volt, de egy 3-4 éve ezt a hibát javíthatták volna
  • nenad
    brutál! he-he
  • putyi
    mert a max valami különös oknál fogva a pagefile-ra van ráfikszálódva. ergo az ssd hoz jelentős gyorsulást a viewport-ban.
  • JackMeadow
    az vajon miért lehet h van 16 gb memoriám a max csak 4 et használ ebből de akad a viewport?
  • myers90
    Hello!
    Lenne két fontos kérdésem, hátha valaki tud segíteni :)
    1. Van egy animációm, aminek az összes frame-jén vissza akarom állítani a "fő csontot" 0-ra az Y tengelyen. Erre van valami gyors megoldás, amivel egyszerre vissza tudom, van egyenként kell nullázgatnom a pozíciót?
    2. Hasonló az elsőhöz: ugyancsak minden frame-en kéne egy adott számmal növelni egy adott csont pozícióját... lehet-e ezt is egyszerre?

Köszi előre is, remélem tudtok segíteni :)
  • tobias88
    Dreamscape szeretnék vray-el használni és működik is:

Viszont a plafon sötét marad továbbra is, bárhogy állítom.

Nem nagyon használtam még Dreamscape-t, mi lehet a baj?
  • tobias88
    Igazából újra kellett tenni és jó lett. V-ray Adv-nál volt a hiba, RT-vel működött.
  • zenoka
    plusz enviromentbe is legyen benne a vraysky ha netantalan nincs benne.

de tobias egy gyors kereses
    http://www.youtube.com/watch?v=lGFf7fAPWrE
    igy sem megy?
  • npeter
    vray camerat hasznalsz? vraysun-t?
  • tobias88
    Valaki tudna nekem adni valami tanácsot, hogy hogyan kell v-ray esetén eget csinálni? Bármit próbálok, egyszerűen nem sikerül, fehér az egész
  • sza.sa
    Sziasztok!
    Remélem nem veszitek tolakodásnak, de időhiány miatt lenne pár 3dsmax könyvem, hátha valakit érdekel:
    - Aurum-Boca: 3D Studio MAX
    - Aurum: 3D Studio MAX 2
    - 3D Studio MAX 3 I-II kötet

érd. mailben.
  • Dinike0009
    Mire jo ez a color correction plug in? Marmit a nevebol rajovok, csak miert jobb pl mintha photoshopba raknak a rendert?
  • zenoka
    fasza itt is:)
  • Csicsó3d
    gondoltam itt is megosztom :)
    http://www.youtube.com/watch?v=PryTxt74udw&feature=youtu.be

semmi extra csak egy fumeFX, krakatoa meg pflow... szokásos :) Erősen függővé tesz, mert könnyen lehet nagyon szép formákat kreálni ezzel a workflow-val :)
  • zenoka
    persze persze masodik talalat...:))
    http://www.google.hu/search?q=color+correct+plugin+max+2011&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a
  • tobias88
    régen innen szedtem le, de most a google nem adta ki az oldal címét
  • tobias88
    Most épp abban dolgozok, azért írtam gondolom azt. Természetesen 3d maxra gondoltam
  • zenoka
    autocadhez van color correct plugin?:DDDD

egyebkent probalkozhatnal a plugin oldalaval...:)
    http://www.cuneytozdas.com/software/3dsmax/
  • tobias88
    Váltottam autocad verziót ma, tudja valaki, hogy color correct plugint honnan tudom megszerezni a 2011es verzióhoz?
  • Met
    jaa, én külön studio setup tutot kerestem mivel azt írtad
  • zenoka
    http://sandorfenyes.com/the_kurven_chair_makingof/
  • Met
    hun? nem találom
  • zenoka
    mar nincs pofam linkelni:D kint van a tutorial studio setuprol:)
  • nenad
    van valami új program, CROSSMAP and COLOR TOOLS for 3ds Max, nézd meg van e demo vagy valami szerintem az tud ilyeneket.
  • marcee
    Max saját tiles mapját lehet precízen textúrázni? 16x100-as lapburkolatot kellene csinálnom, feles eltolással, amihez egy darab lap textúrája van meg. Megcsináltam az UWV-t real word size-zal, az tiles map-ot is, csak éppen a feles eltolást nem követi a textúra. Az lenne az igazi, ha random forgatni is lehetne az egyes lapokat. Berconmaps tile mapjával próbálkoztam, de attól meg elszállt az eddig példásan stabil max. (2010 x64, w7)
  • Dinike0009
    Sziasztok. Sok helyre irtam mar, szeretnek egy 3d space moust venni. Ha van valakinek hasznaltan vagy tud olcsot akkor az jo lenne. Nem szivesen koltenek 40 ezer ft ot egy ujra. Koszi elore is.

Denes
  • Gomber
    Ezt miért csinálhatja?
    link
  • nenad
    megejelent a 12.1 - es amd driver. Ezzel nekem eltüntek a fehér pöttyök a gépemről...
  • nenad
    xp alatt max 2011ben megy. Érdekes, hogy a vrayligt select layerekre nem lehet a color correctiont külön alkalmazni a vray framebufferben. GYakorlatilag minden ott van, csak ügyesen trükközni kellene.
  • nenad
    az uj vray bugos a simbiont material-ra kiakad, max2012-ben win7 alatt...
  • zenoka
    mondjuk most neztem valami lumion2 mar kint van azt lehet maxhoz is.. vegul is valszeg a realtime a jovo.. (mondjuk mennyi mindenre mondtuk ezt mar es megis a worklfow k nagytobbsege nem valtozott):D