3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azért nézz ennek utána, ennyi pénzért mér felsõ katgóriág game kártyát lehet venni.
Ha az én 4850-em kb 120 frame/sec et nyomat 1,2 milla teapot scenen akkor a 6950 kb a 2-2,5x tudja. Egy texturázott 3-5 millás jelenetben a 6950-6970 legalább 30 fps-t kell hogy toljon, ami nem olyan rossz. Mindenképpen utána néznék ennek... A régebbi quadro nem biztos, hogy tud ennyit..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hunkircsi
raulrm: Akkor lesz eggyel nagyobb Gigabyte táp.
Hogy miért ragaszkodok a Quadro kártyákhoz? Jó kérdés, persze van benne nagy adag meggyõzõdés is, de számomra eddig mindig valami elérhetetlen titokzatosság övezte a Quadro kártyákat. Most úgy tûnik, hogy egy belépõ szintû Quadro kártyát megengedhetek magamnak (soha nem adnék ki ennél több pénzt egy videó kártyára) és nagyon kíváncsi vagyok, hogy mindaz amit mondanak, az tényleg valós-e. Mert ha egy belépõ szintû professzionális kártya grafikai melókra kihegyezve, szoftverekre támogatva, akkor sokkal jobban járok, mint egy bármilyen GAMER kártyával, mivel már régóta nem játszom gépen.

putyi: Tudom, hogy jó volna SSD vinyóval próbálkozni, meg a több RAM is jól jön mindig, de ez a konfig most tényleg a büdzsé felsõ határait súrolja, úgyhogy jelenleg "meg kell elégednem" 8GB RAM-al, de ha majd jön a kánaán, akkor ebbe a konfigba nyugodtan lehet majd még RAM-ot pakolni 16GB-ig, és akár egy SSD is belekerül majd, de tartok tõle, hogy akkor már Windows 8 lesz a menõ 😄

Ki korán kel, poligont lel.

nekünk eddig két chieftec táp ment tönkre amiatt, hogy a venti begyógyult.
szerintem az ssd-n kellene még elgondolkodni, illetve a memória mennyiségén. a mai feladatokhoz már a 12gb, vagy a 16 az optimális.

Üdv hunkircsi,

én is bencsab hozzászólása mellett voksolok. A Gigás táp gyönyörûen elbírja ezt a konfigot, viszont én inkább egy Chieftec 500W-osat vennék. Minõségbe az FSP beles Gigás felett van. De ennek a superB-nek van egy 550W-os verziója is, talán még az.

Annyit még megkérdezhetek, hogy miért ragaszkodsz az Nvidia-s Quadro kártyáért?
Szerintem vegyél bele egyel nagyobb tápot. Én mostanában sorra úgy járok, hogy a 3 éves tápegységeimnek megy el a teljesítménye. Idõvel kiszáradnak a kondenzátorok, és simán 100W-ot is veszít a teljesítményébõl.

VO101Tom
Nemtom mennyire késõ ez, ezekrõl a quadro kártyákról volt itt is szó:
http://www.artistpub.hu/index.php?p=forum_topic&id=1992

www.pumaszallas.hu

hunkircsi
Hali!
Tegnap úgy gondoltam, hogy már nem írok többet a fórumra aznap, ezért megvártam a holnapot, ami most jelenleg éppen ma van <#hehe>
Találtam egy webáruház honlapot, aminek a "Gépösszerakó" rendszerében minden szükséges alkatrészt megtaláltam, még a Quadro 2000-es kártyát is, így ott összedobtam a cuccot. Ide mellékelném a végeredményt, légyszi nenad (és a többiek ofkorsz) ha van még bármi amit illene módosítani rajta, akkor szóljatok, mert ha minden passzol, akkor íziben megrendelem.

final config

Köszi az eddigi segítségeket!

Jóéjt!

tenkenorman
hali. találtam ma valami érdekeset. így nem kell fizetni a cgtextures.com on található csempézhetõ textekér.
http://gimp-texturize.sourceforge.net/howto.html

más: mennyire ajánljátok a mesharray-t? egy ideje már maxozok http://www.flickr.com/photos/58059012@N05/ és azt vettem észre hogy a modellezés terén nem igen fejlõdök, a blueprintes modellezést meg egyszerûen lusta vagyok netrõl megtanulni, mindig alt+f4 lesz a vége ...

http://www.tenke.hu

kössz!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

bon
kevesebb egyéb gombbal: link vagy ez: link

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

találtam egy fasza oldalt ahol van ilyen, több is..
bocs a spammelésért, azt hittem nem találok ilyet többet...

http://www.arukereso.hu/billentyuzet-c3111/billentyuzet/

nem ilyesemire amin a nyilak és a többi billyentyûzet összeér. ilyen mint ez, csak a gagyi gombok felül nem kellenek..

link

bon
Ilyesmire gondolsz? link

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

nem tud valaki valahol olyan egyszerû billentyûzetet ahol a nyilak felett az end gomb közvetlenûl helyezkedik el, és három sor található.. DEL,END,PGDWN - INS,HME,PGUP - PRTSCR,SCRLCK,PASE - Gyakorlatilag a numerikustól és a bal oldaltól nagyon kis rés választja el. Csak ilyennel tudok jól fpsezni. Úgy tünik ez a mostani lassan ki fog döglenil eddig nem találtam sehol. :-(

Nem hinném, hogy bármi probléma adódna. A csatólokat le kell ellenõrzni és kész.

En maradnek a "kenyeret a pektol" megoldasnal. PNY bar valoszinuleg az aron is latszik.
Az elobb irtam a videokartyakrol.
Ezt erdemes atnezni Quadro osszehasonlitas

Es esetlegesen alternativanak:
Geforce csalad szerintem alkalmasint jobban jarhatsz a GTX csaladdal ar/teljesitmeny szempontjabol.
hunkircsi
Amúgy most, hogy nézem a Magyarországon forgalmazott NVIDIA Quadro kártyákat, több cég is gyártja. Van HP, Fujitsu, Lenovo, PNY, stb. Jó volna tudni, hogy van-e bármi különbség köztük, mert mondjuk a HP és a Lenovo Quadro 2000-es között van kemény 35e Ft különbség.

hunkircsi
Köszi nenad az összeállítást! Mindenképpen megfontolandó a dolog. Oly sok év után lehet, hogy újra visszaváltozok AMD fan-ná 😊
Azt még hozzátenném, hogy mivel a konfig kijön 120-ból, így megfontolandó, hogy másik 120-ért rendeljek-e egy NVIDIA Quadro 2000-es kártyát. A kérdés csak az, hogy ekkora kártya miként lesz optimális a többi alkatrésszel. Mit gondolsz?

te Al, az oldalatokon nem az okozza az internet exlorer inkomaptibilitást. hogy néhány helyen hiányzik a pixel? nézd meg, szerintem ez okozza azt a renderelési problámát, hogy scrollozva a .verse alól a backgroundeltünik, vagy esetleg más problémát.
pl text-indent: 0;
szabvány szerint ki kell írni a "px" -t
pl : text-indent: 0px;
Ilyen még a padding:0; margin:0;

gyakorlatilag 120k egy render node, jó kis távtartóval egész jól be lehetne egymásra pakolni õket.

ezen az alaplapon egyébként van chipset vga de lekapcsolható természetesen. Mostanában én is ezzel a deszkával szemzgetek meg egy 2gb -os hd6950-el, Egy kis bios tuning esetén nagyon jól jön az integráltz karesz. A másik az, hogy ha jól tudom le lehet kapcsoltatni a nagy kareszt, és akkor csak az alaplapi fut nem kevés áramot takarítva meg.

a prolimatechre kell ventillátor is, ezt kifelejtettem, az max + 4k 2db.

én gigabyteban bízom, az utóbbi hét évben még semmi gond nem volt vele...

GIGABYTE Motherboard GA-890GPA-UD3H - 31k
PHENOM II X6 1090T - 38k
KINGSTON 8Gb DDR3 1333Mhz memóriamodul (DUAL KIT) - 21K (esetleg 1666 os +2 felár)
HITACHI 1500GB 7K3000 7200rpm 64MB SATA3 HDS723015BLA642 - 17K - EZEK is elég jók.
Gigabyte Superb 460W - 10k - megbízható.

117k
ha kell hûtés is..

víhûtés:
Középkategóriás - Cooler Master H70 Vízhûtõ univerzális + 25k

Léghûtés:
Prolimatech Super Mega CPU-Cooler 18k
PROLIMATECH AMD Retention Mount Adapter Kit 2k

Gyengébb de hatásos léghûtés:
XIGMATEK Aegir SD128264 - 13k

mindent felfele kerekítettem vagy hozzáadtam 1k-t, így ennyiért tuti meg tudod venni.
Használd az árgép.hu-t

hunkircsi
Az ASUS-t elvbõl kihagyom. Sajnos nekünk a céges gépünkben a két év alatt két ASUS alaplap nyekkent meg, ebbõl egyszer magával rántotta a vinyót is. A Gigabyte alaplapokról jót hallottam, de a fene tudja már ebben a világban. Adjanak 3 év garanciát a cuccra, aztán kész. Három év múlva úgyis fejleszteni kell megint valamit.

Szerintem egy GTX 460-assal jobban jarnal a specifikaciokat nezve kb ugyanannyiert.

Spec Quadro - GTX
Cuda core: 96 - 192
Mem interface(bit): 128 - 192
Mem bandwith (Gb/sec) 25,6 - 60
Mem type : DDR3 - GDDR5

Persze a GPU mas benne. De nem hinnem hogy ezeket az ertekeket nezve be tudna hozni a gpu.
Vagy valaki javitson ki, ha tevednek.

hunkircsi
Köszi! Várom.

szerintem az asus-t hagyd ki.. nekünk gyakorlatilag az összes termékükkel volt valami gondunk.

estefele beírom, sztem ennél signifikánsan kevesebb lesz.

hunkircsi
Hát nem lett könnyebb a döntés 😄

nenad: Te mit ajánlanál konkrétan? alaplap, táp, proci, RAM, HDD. Mindez 200eFt bruttóból úgy, hogy az NVIDIA Quadro 600 1GB-os kártyáról nem mondok le, tehát videókártya nélkül mit mondanál, mi jönne ki bruttó 160 körül. Persze jó hûtésû halk gép kellene 😊 Kicsit lehet feljebb rakni az ára, a max azonban bruttó 220 és abban benne kellene hogy lennie a 43e Ft-os Quadro kártyának is.

Köszi

Ez butaság, egyébként a HP meg a többi olyan olcsó akatrészekkel dolgozik amilyen csak lehet.

De ha megnézed a jobb alaplapgyártók pl hogyan reklámozzák termékeiket; japán válogatott tranzisztorok, nagyobb vastagságú réz vezetõfelülez az alaplapon, jobb mosfetek, stb.
Ilyet a HP -nél nem fogsz látni. Nézz utnána sok helyen panaszkodnak a gagyi minõség miatt az ilyen összeszerelt gépeknél. Esteleg ha megveszed akkor nézd meg a sorszám, tipusszám alapján, hogy valamilyen noname gyártótól szállítanak be... olcsón.

Aldaryn
Fontos szempont. Húzzuk is a szánkat néha a saját szerelt gépek rövid élettartama miatt.

per aspera ad astra

A sandy-bridge vonal szerintem már ki van végezve, ott már nem lesz nagy durranás, viszont a következõ generációhoz majdnem biztos, hogy új alaplap fog kelleni.
Max annyi, hogy ezeknek a prociknak az ára le fog menni, ami valószínûsíthetõ junius elején, mivel az amd akkor fogja kidobni az új procijait. Általában az intel ekkor szokott árat csökkenteni.

Úgy tünik pár évre az amd fog vezetni megint, mint anno az athlonXP-kell. Ha más nem hát lesz olcsó lassú intel proci! 😄

AMD POWER! 😄😄

Üdv Hunkircsi!

Én az i7-essel felszereltet venném, figyelembe véve a késõbbi fejlesztéseket. Memóriát bármikor tudsz bõvíteni, processzort is, de minek szedd szét és pasztázd újra, amikor ez már megtörtént. A + 4Gb memória pedig kb. 10-12k, úgyhogy még így is spóroltál egy keveset 😊. Viszont ezeknél a gépeknél inkább az op rendszer a drága.

A helyedben viszont inkább magam összeállítanám. Az, hogy az összerakott gépek 3 évet húztak ki az sajnálatos.
Csak egy példa: az én régi gépem 7 évig szolgált engem, ezalatt az idõ alatt csak táp lett cserélve benne, akkor még sajna nem voltam jártas az ilyen dolgokba, így kb minõségi hardvert nem is látott. Haverom gépe 8 éve zakatol, és azóta semmit nem cserélt benne.

Viszont az ilyen gépeknél merõen függ attól, hogy milyen eszközöket párosítanak össze az egyének, pl.: melyik hogyan tûri el a terhelés. Hidd el, egy gyönyörûen összerakott gép ugyanúgy fog teljesíteni mint bármi más, és nem kicsit spórolsz rajta. Az i5-ös gép amit linkeltél kapásból fele ennyiért megvan összerakva (természetesen op rendszer nélkül). Viszont a Fujitsu mellett ott a legalább 3 éves garancia, ami azért valljuk be nem rossz.
bon
Az összeszerelés valóban így van, munkahelyemen ezért is álltunk át brand gépekre, míg a "házilag" összerakott gépek napi 16 órát használva jó esetben 3 évet húztak ki addig a HP gépeink már 5. évet tapossák, Dell gépeink már egy része már 3-4 éves és csak 1 meghibásodás volt kb 100db-ból. Legutóbbi vásárlásunknál az árban benn volt 4 év helyszíni gari, de a hp gépeknél is 3 év helyszíni gari volt másnapi kiszállással. Monitor meghibásodásnál is csak jöttek hoztak egy másiakt és vitték rosszat, ki se próbálták, hogy valóban rossz e.

hunkircsi
Köszi BON!

nenad: Abszolút nem a márkanév a fontos. Fujitsu-ra eddig még amúgy sem gerjedtem soha, viszont akárhány szakember megkérdeztem, mind azt mondták, hogy össze lehet rakni egy számítógépet, és vannak az elõre összetákolt munkaállomások, és hogy a kettõt össze sem lehet hasonlítani. A három év össznépi garancia és a válogatott és összetesztelt alkatrészekbõl szaktudással megépített munkaállomás sok késõbbi fejfájást megspórolhat.
Az is érdekes, hogy szinte alig látni nagy teljesítményû munkaállomásoknál AMD konfigokat.

De persze nem szándékozom vitatkozni, hiszen én tényleg messze vagyok a fapadostól, néha még a szakembertõl is 😄

Jah amúgy azért lettek olyan hirtelen tetszetõsek számomra a Fujitsu Celsius munkaállomások, mert többségében ezeket találtam csak Quadro 600-as felszereltséggel.

bon
PCIe x16 ez a csatlakozó fajtája manapság midne vga ezt használja már. DL-DVI-I és DVI--I duallink az az analog és digitálsi csatlakozást takarja 1 csatlakozon keresztül + idézem egy forumból "Single vs. Dual: a DVI-nek, mint digitális adatátviteli csatornának, korlátozott a sávszélessége. Nagyon nagy felbontásokat nem lehet átvinni egy ''link''-en, ezért a nagy (ált. 1920x1200-as) felbontások felett Dual Link-et kell alkalmazni. Ezt tudnia kell a VGA kártyának is és a fogadó eszköznek is."
A DP meg a Displayport csatlakozót takarja.

kettõt

ha vehetsz képet is az árából akkor miért csak 1-et veszel? 😄
a márka név a fontos vagy a használhatóság ár/teljesítmény?
Egyre kevesebb a "fapados" szakember sajnos.... egyre inkább a külsõségek viszik az egészet elõlre.

hunkircsi
Plusz amire még kíváncsi lennék a legutóbb mellékel Fujitsu Celsiusos képen lévõ két gépben lévõ Quadro kártyák között mi lehet a különbség:
- NVIDIA Quadro 600 521 MB (PCIe x16, DL-DVI-I, 2x DP)
- NVIDIA Quadro 600 1GB (1x DVI-I dual link és 1x DP PCIe x16 adapter nélkül)

Fõként a zárójelben megadott paramétereket nem igazán tudom értelmezni. <#nemtudom>

bon
Én a dell-t nem vetném még el, elõszõr is az XPS márkanév valóban inkább játékgép kategória. Munkaállomásnak a Precision termékcsaládot nevezi a dell. Hanggal nem lesz problémád, igaz én csak az Optiplex termékcsaládról tudok nyilatkozni, de nagyon halkak még nyári idõszakba is.

hunkircsi
Köszi!

Végül magam is elvetettem ezt az XPS dolgot, megnéztem néhány tesztet, és valahogy mégsem az igazi, a DELL is inkább "játékgépnek" nevezi, mint grafikus munkaállomásnak.
Fájó szívvel picit megtoldottam az árat, és átnyergeltem a Fujitsu Celsius munkaállomások irányába.
Az alábbi linken mellékeltem egy képet, hogy melyik kettõ között vacillálok, de igazából a kettõ hibridje az ami jó lenne nekem, tehát:
- 8GB RAM
- Nvidia Quadro 600 1GB

Fujitsu Celsius munkaállomások

Ez a gép valószínûleg nagyon hangos masina: gyári procihûtõ, 9cm-es ventillátorral szerelt tápegység, rendszerhûtõ is 9-es, elég rossz választás egy ilyen teljesítményû géphez. Alapjáraton biztosan jó, de nyáron renderelés közben biztosan porszívó.

ThomasGins
Feladatunk: racionalizálni a szinergizált munkacsoportot.Nem tûr halasztást leválasztani az értéklánc menti belsõ hatékonyságot.Itt az idõ menedzselni a stagnáló minpõségi indikátorokat.

\"So always look on the bright side of death\"

ThomasGins
<#vigyor4>

\"So always look on the bright side of death\"

home premium liszencet nezd meg nem biztos hogy melohoz hasznalhatod annak meg nincs ertelme hogy legal winfost illegalba hasznalsz. persze ha nem erdekel akkor nem gaz de csak azert pluszt nem biztos hog erdemes fizetni.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

hunkircsi
Megtetszett az alábbi masina. Valahogy olyan érzésem van, hogy nem lenne rossz vétel, fõleg, hogy 3év garancia azért nem rossz dolog, plusz jár hozzá 64 bites Windows 7 Home Premium is.
A videókártya az, ami egyedül szúrja a szememet.
Dell Studio XPS 8300 Mini Tower

What do you think?

ha csak renderelésre kell a gép akkor megéri csak 1333mhz-eseket venni. Gyakorlatilag a mem sebesség nem számít semmit sem. A renderelés 1333 os és 2133mhz- es mem között valami 0-1% között mozog. Ha szerencséd van akkor spórolhatsz ezzel is 5-10k-t

esetleg várd meg még a junius 1-t akkor jönnek ki az új AMDs procik, 50% nagyobb renderelési teljesítményt igérnek az elõzetes tesztek alapján.

http://wccftech.com/2011/05/21/amd-bulldozer-zambezifx-cpu-performance-exposed-beats-i7-2600k-cinebench-benchmark/
modell és freqencia tábla
http://www.brightsideofnews.com/news/2011/4/26/amds-fx-bulldozer-cpu-clock-speeds-revealed.aspx

hunkircsi
Tenkjú veri mács a sok hozzászólást.

Amúgy mindig nézegetem a grafikus munkaállomásokat. És valahogy nem értem. több mint 100e Ft-al többe kerül, mint amit az ember csúcsgépet összerak magának, és ezekben az agyonajnározott grafikus munkaállomásokban, amik több 300e Ft-ba kerülnek, van pofájuk i3-as procit, 2GB RAM-ot, és integrált videókártyát tenni, és mégis mindenki azt mondja, hogy az összedobált gépek a közelükbe sem érnek. Én eztet nem értem kérem alássan. <#nemtudom>

én gyakorlati teljesítményben számolok Itt a cinebenches teljesítményrõl van szó még húzottan is...
De ha még tuningolnál is akkor sem éred be a csucs intelt.
Továbbá a 4ghz tuninghoz megint komoly hûtés kell ami megint 20k+ körül mozog. Az intel procik meg örületesen magas hõmérsékleten futnak ilyen frekiken, ami sajnos jelentõsen csökkenti az élettartalmukat.
Egyébként az 1090t is relative jól húzható, és akkor megint ott vagyunk.
Zárjuk le ezt azzal, hogy az AMD ár/teljesítmény mutatója sokkal jobb., azaz jobban megéri megvásárolni.
Az alaplapok is õrületesen drágák az intel procikhoz...

cinebench:
i7 950 - 4.50 GHZ - 7.25pont - 55000 forint
Phenom II 1090T 4.23GHZ - 7.30pont - 37000 forint

Aldaryn
Sokkal nagyobb az egyensúly, ha Intel processzorok esetében nem a gyári órajeleken számolod az ár/teljesítmény mutatókat. A csúcskategóriás Intel processzorok teljesítményével egyenlõ, azokat meghaladó, de a legrosszabb esetben is súroló teljesítményeket lehet kicsikarni minimális tuning szakértelemmel az alacsonyabb árazású termékeikbõl. (Egy processzor/architektúracsaládon belül, természetesen)

Ha úgy vesszük, akkor a legtöbb gépünkben lévõ processzor vételkor hatvan ezer forintba került, és teljesítményében egy akkortájt majd háromszor ennyibe kerülõ modell teljesítményén futnak azóta is, arról nem is beszélve, hogy ezeket a processzorokat még ennél is 20-30%-al magsabbra lehetne húzni, ha lenne hozzá türelmünk, sazkértelmünk, sokan akadnak, akiknél 4GZ-hez közeli teljesítményeken futnak a gyárból 2,1-2,2-re hitelesítve kikerült modellek.

per aspera ad astra