3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tujakat csereld le.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

fára hogy huzol materialt ilyen szépen?

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

Met
keress fogkrém mat-ot és azt kicsit barnásítsd 😄

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

hunkircsi
Hehe, na majd ha lesz idõm, akkor csinálok egy lepukkant verziót is belõle 😊 Madárshit materialja van valakinek? <#nevetes1>

Ki korán kel, poligont lel.

Met
Nem jó, látszik rajta, hogy render.

- nincs csöves a padon
- semmi nincs összegrefitizve
- a madár nem szart a padra
Ez mind teljesen hétköznap (életszagú, az egyik különösen<#idiota>) esemény

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

hunkircsi
Heti Nem Túl Felesleges Render (HNTFR!):

Ezzel a rakás szamócával tényleg csak scripttel lehet materialokat törölni? Asset trackingban nem lehet, material editorban csak az editorból lehet kitörölni, ráguglizok arra hogy remove material/texture akármi mindig scriptet írnak.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Gomber
Megoldottam máshogy azért köszi...

\"Egy pohát tej tiszta fej\"

Gomber
azt én is tudom, de én nem csak a csontvázat meg a mozgást akarom menteni, hanem a karaktert meg a mozgást

a biped menüjében el lehet mentnei egy kis floppy ikonnal .bip fileba, de sztem a CAT csontozás sokal jobb

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

Gomber
Hy!
Volna egy kérdésem !
A kész karakter animációt (biped rig), hogyan tudnám elmenteni, kiexportálni, vagy valahogy eltárolni hogy egy másik projectben megtudjam nyitni? Karakter, alatta a csontváz, meg ugye a mozgás. FBX-be, meg 3Ds-be próbáltam már de vagy eldeformálódik a karakter, vagy nem nyitja meg... stb. Biztos van rá egy egyszerûbb megoldás, remélem tudtok segíteni ! Az is jó lenne ha csak copy/paste lenne... Szóval kimásolnám az animációt utána megnyitnám azt a projectet amibe látni szeretném, és be illeszteném.
Elõre is Köszi!<#rolleyes>

hunkircsi
Akárhányszor nézem meg Alex Roman "The Third & The Seventh" animációját, minden egyszer ugyanaz a döbbenet lesz úrrá rajtam, mint amikor elõször láttam. Megmagyarázhatatlan és egyben csodálatra méltó mûvészi alkotás. Egyszerûen nem lehet betelni vele.

nem rossz!
nekem az elején a felvillanások közötti szünet kicsit hosszú, a paci plusz oroszlán mozgása pedig picit gyors, de egészen jól hozza a hangulatot.
Amúgy meg komoly forral indult a dolog, mert alapból tetszik ez a kollázsos bábozós stílus.
ja a pergamen kitekeréséhez valami finomabb susogós hang jobban illet volna, tekintve, hogy nem töredezett szít, amikor kitekerõdött.

Csináltam egy könyv trailert részben 3d-s kiváncsi vagyok mit szóltok hozzá

npeter
nincs mit 😉
a "gazgenerátor" tényleg jópofának néz ki, várom már a teapot alakú bokrokat/fákat 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

én voltam a bunkó, mert még egy köszönömöt sem írtam Péternek. ha ezt megteszem, akkor egy nappal rövidebb a halál.
Tehát biztos, ami biztos: Köszönöm!
A figyelmeztetést és a tetszésnyilvánítást is.

ez is jófajtának láccik:

http://algorithmicbotany.org/TreeSketch/

maj' teszteljük, de elég jónak ígérkezik.

http://chaosgroup.com/en/2/phoenix.html

ahogy oregszunk kevesebbet beszelunk.. marad csak a hummoges😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

mire fel?

npeter fórumgyilkos lett 6 napra, ez igen! 😄

up

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

npeter
Szép munkák.
A 'Solaris City 2011' galériában mindkét kép ugyanaz. Gondlom nem direkt.
A diplomaterves testszik a legjobban.
<#eljen>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Aldaryn
Ha valakit érdekel, feldobtunk pár projektet a weboldalunkra.

per aspera ad astra

nem, ternészetesen, de kb 3 node-ot kirakhatsz belõle, ami 1,5x gyorsabb... Ha azokat is meghúzod, akkor a teljesítmény 2,25x is lehet az eredetihez képest, persze a intel is ki tud facsarni kb 30% -al többet, meghúzva, de még így is jelentõs lenne a különbség.

Egyébként az opteronokat nézem most egész olcsóak lettek, és ha két 16 magosat bele lehetne tenni egy ilyen intel konfig áráért akkor az bõven megérné....

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ezt egy komplett konfigurációra vetítve számoltad ki?

overclockolva elég brutál a teljesítménye. De azért az ár nagy úr, és egyébként 6 db 1090T jönne ki, ami teljsítményben 2,7-3x annyi.

a túlzó DOF-ra a 2:37-nél kezdõdõ részre gondoltam, emiatt ott egy kicsit makettszerû is a látvány

a pluginnel, ugyanez a szitu nem?

pl lappset

Aldaryn
Putyi okosabb volt, és nem realflow-al készítette le a mesh-t 😊

per aspera ad astra

realflowal az a baj, hogy a mesh, amit létrhoz nagyon durva, a phoenixes meg gyorsan szétszakadozik cseppekké. Vagyis minkettõhöz oriósi mennyiségû részecskeszám kell, ahhoz, hogy jó legyen.

Aldaryn
Azzal még annyira sem jutottunk, mint realflowval. 😞 Persze ez nem a phoenix hibája, henm a tapasztalatlanság.
Bencsab: Köszi! Nagylátós és DOF-olt jelenet csak egy van, a többinél 50-85mm volt a gyújtótávolság, mégha ez nem is látszik, ennek ellenére teljesen jogos a kritika, ha erõsnek érzed a DOFot. 😊

Játszótérbõl milyen a modernebb? Én itt leragadtam. 😞

per aspera ad astra

Az jutott még eszembe, hogy azzal, hogy ennyit fejlõdött a látványtervezéshez használt szoftver és hardver, jó nagy adag plusszmunkát vettünk a nyakunkba:

Korábban egy ilyen anim kb fele volt az épület modellezése a maradék idõben megoldottad a többit.
Most a teljes projekt 10% idejében összerakod az épületeket, a maradék 90-ben pedig parkosítasz, környezete építesz, stb.

Régen nem zavart senkit, ha egy ilyen animáción összesen 50db fa volt, manapság meg 5000 növény is kevés... 😄

Nagyon profi, szép munka, pár építõ jellegû kritikát hadd tegyek hozzá:
- Az autók, emberek mozgása mindenhol lassú, szerintem ×1,5 tempóval életszerûbb lenne
- Néhol túlzó a DOF. A széles látószögû objektíveknek nem tud olyan kicsi mélységélessége lenni, ahogy azt néhány helyen látni
- Játszótérnek valami modernebbet választottam volna, jobban illett volna az épületekhez.

Persze ezek csak apróságok, összességében nagyon komoly megjelenésû animáció. Nagyon szép a növényzet, jók a fények, ötletesek benne a gegek is.

Brutál drága, csak érdekességképpen linkeltem be.

phoenix?

npeter
cool <#taps>
frankó, tõletek megszokott minõség <#eljen>

ahogy a sussogo maci mondta: fasza, nagyon fasza!😊

Aldaryn
A vízzel megfutottuk a magunk köreit, nagyon sok felesleges munka ment bele, és mikor elkészült az elsõ, "használható" eredmény, már nem volt kedvünk tovább finomítani. Komoly fejtörés ezeknek a rendszereknek a vékony, filmszerû folyadékréteg.

per aspera ad astra

Aldaryn
😊) Köszönöm szépen!

per aspera ad astra

Malakai
<#eljen> Szép lett, a növényzet és az amtoszféra mint mindig baromi jó.
A víz viszont kicsit "zselés" hatású lett, a kövön való fodrozódás is mintha nem a követ érintené.

HD-ban persze úgyis átirányít vimeo-ra. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

király cucc, látom bekerült az atmoszféra is és a gi is sokkal jobb lett. Gratulálok!

Aldaryn
Próbálkoztam, próbálkoztam, de nem sikerütl Vimeo-s flash lejátszót illeszteni ide, az oldalra. 😞

Szóval:
Hengermalom - Építészeti animáció by Homologue

Épület tervezés és modellezés, terep tervezés: Ölbey Zoltán
Terep modellezés, tágymodellezés, növényzet, animáció, fény, render és utómunka: Lipka József

Remélem elnyeri tetszésetek!

per aspera ad astra

Brutál megszívta az aki nem nyáron kora összel vásárolt processzort, majdnem 25% drágább lett minden. PhenomII 1090T - 42e, Intel 2600k - 74e...

Bencsab, csak ezt ki veszi meg, ha az áráért akár három db 2600K-t vagy 5 db 1090T is vehetsz.

Az árakra visszatérve ez sajnos marad is még így, illetve lehet rosszabodik is a szitu.

ThomasGins
A kettõbõl az egyiket nagyon szokták szidni és nem isnagyon használják, azt hiszem a physics-et.😊
de bocs ha nem ez lenne kellene keresni skin vs physics oldalt.

\"So always look on the bright side of death\"

Ackro
Hi!
Segítség kellene! Becsontoztam bipeddel egy modellt physics módosítóval és amikor a kézfjet elforgatom, az alkar kb fokonként kétszer fordul körbe. Tehát feltekeredik az alkar miközben elfordítom a kézfejet. A biped közben nem figure módban volt, az envelope-ok nem lógtak annyira egymásba, hogy a felkar teljes hosszán hasson a kézfej envelope-ja, ráadásul ha a forgatást cancel-ezem (jobb egérgomb) akkor az alkar és a kézfej visszaáll eredeti pózba, a váll viszont kifordul. <#conf>
A physicset vagy negyedjére rakom rá és mindig ugyanez.
Skinnel is próbáltam, de jobb lenne a physics, ha mûködne.

tibicsoki4
Igen, ezt egy picit elnéztem, kár hogy nem a füves megoldást választottam, mind1 majd legközelebb 😊

npeter
a gépek tök jók, az épületesek viszont nem igazán. Emléxem még amikor ismerkedtem a programmal én is mindent csillógónak, tükrözõdõnek, fényesnek rajzoltam, úgy látszik ezen mindenki átesik 😊
A kevesebb néha több.