63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• putyi
    még a végén c4d-nél kötünk ki:

C4d R14
  • putyi
    pedig ott kell lennie.annyi a nehezítés, hogy most már a szűrő el van dugva én egy fél órát elszabtam míg megtaláltam. ott ha bekapcsolod, hogy az animált key-eket mutassa, kkor meg fogod találni.
  • Dinike0009
    Hozza lehet valahogy ferni a keyframelt particle ertekhez, pl egy spin erteket keyframeltem, de nem tudok hozzaferni a curve editorban
  • zenoka
    "Az új légiközlekedési rendszerek lehetővé fogják tenni minden ember számára, hogy ugyanazt az utazási távolságot ugyanannyi idő alatt tegye meg a bolygó bármely pontjáról minimális költséggel. A jármű nem lesz érzékelhető jelenlegi radartechnológiával."
    teleport vazze.. alig varom.. :D
  • putyi
    siess nenad!

http://kristalyhang.wordpress.com/2012/09/03/a-keshe-igazgatojanak-levele-vilagbeke-meghivo-a-kormanyoknak/

szeptember 21-én megoldják az energiaválságot :-)
  • putyi
    ugyanez megvan edit mesh-nél is, de a megoldást nem tudom, mi lehet.
  • bencsab
    Már régóta küzdök ezzel, talán ti tudtok rá megoldást:
    Időnként, ha egy spline-nál sub object szinten belelépek valamelyikbe, akkor eltűnik a vonalam. Csak akkor válik láthatóvá, amikor kijelölök valamilyen részt. Ha kilépek a sub-object szintből, akkor megint előtűnik minden.
  • tenkenorman
    Sziasztok. Karakter modellezésbe kezdtem! Már megvan a teste, a keze, de sajnos a kéz UV -zásánál problémákba ütköztem. Pelt mapping-et alkalmazott a tutorialban, én is azt csinálom de valahogy nem azt adja ki.
    link

A végén van, látni hogy neki szép szimmetrikusan, egymás mellé kiterítve rakja, nekem meg egymás alá, és az egyiket teljesen összecsoffasztja... Mi lehet a probléma? elég idegesítő hogy az utolsó lépésnél van gond....
    Kérlek segítsetek :Ð
  • Merces
    nem igazán értem a problémád , a gömb készitésekor be tudod állitani a poligonszámot sőt azt is hogy félgömb legyen ,minek kell a Smooth modifier?
  • Dinike0009
    Okes koszonom, ez mukodott!:)
  • putyi
    nagyon aranyos script:

http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/2d-fluid-solver-in-maxscript
  • putyi
    szerintem még mielőtt széttörted, akkor kellett volna az id-kat beállítani.
  • Dinike0009
    Sajnos nincs, van benne egy olyan hogy pick material, de nem mukodik rendesen.
  • GixEr
    Nncs benne olyan, hogy elkuloniti az ID-ket?
  • Dinike0009
    Kedves Embere, szet torok egy bogret studio maxban rayfire-el. Tudja valaki hogyan lehetne hogy a belsejenek mas legyen a materialja mint a kulso zomancos resznek? Tobb szaz darabbol al ossze szoval sub object kilove.
  • putyi
    Ha flare-t akarsz, akkor talán ezzel kellene próbálkozni:
    http://www.redgiantsoftware.com/products/all/knoll-light-factory/
  • tenkenorman
    a lens flare tényleg sok lett, a kövekről isten tudja miért de saját kézzel szedtem le az algát:D, a hosszú fűszálakat is beraktam, diffuse, alpha map egy planen, csillag alakban elrendezve de a render után meglepően tapasztaltam hogy semmi sem látszik belőle. nem akarok többet foglalkozni vele. most egy házat csinálok. köszi az észrevételt :)
  • Csicsó3d
    használj több segment-et, vagy geosphere-t, mást nem nagyon tudok.

tenkenorman: Az az 90-es évekbeli lens flare-t azt nagyon gyorsan tüntesd el, manapság már inkább rontja, mint javítja a képeket. Jó az is, ha nem világít a torony (amúgyis nappal van)

Többi nem lenne rossz, de lehetne koszolni (algázni) a köveket, fű is lehetne többféle színű (néhány hosszabb fűszál, néhány kiszáradt sárgás, stb)
  • Mutans Zombi
    Nekem csak egy* olyan apró kérdésem lenne, hogy:

A MAX-ben a sphere-re ha ráteszem a Turbo Smooth-t, akkor a gömb tetején és alján is keletkeznek ilyen... rovátkák. Azt nem tudom, hogy (fél)gömbben végződő alakzatoknál hogy oldjam meg, hogy ezek a rovátkák ne legyenek ott, ugyanakkor mégis (fél)gömb lehessen v. félgömbbe végződhessen? Próbáltam a gömb "csúcsán" lévő pontra a 'Chamfer'-t, s noha nem ennyire drasztikusan van jelen a probléma, de jelen van.

A probléma

#58624: Nagyon szép a kép, nekem az ilyen megvalósítása még csak távlati álom.
    Az a lenszflór az ps utómunka vagy a render része?

*: mit 1? 100.
  • tenkenorman
    A képemet meg meg sem dícsértétek :(
  • Aldaryn
    A személyeskedést plusz a szardobálást kicsit félretéve, kérdeznék is:

Egy nagyon hasonló erőműről úgy jó egy évvel ezelőtt láttam videót és prezentációt a neten, az erőmű egy hatalmas kémény volt, aminek lábánál a talajtól pár méterre átlátszó fóliából kialakított lefedés biztosított egyfajta üvegházhatást, hogy a kémény szívóerejére rásegítsen. A fóliasátor alatt egy darabig melegkedvelő növényeket helyeztek el. A kémény belsejében szélkerék termelte az elektromosságot. Azokat a rendereket is te csinálhattad annó?
  • zenoka
    most megint hulye vagy aztan par honap mulva amikor pest fele jarsz megint engem hivsz hogy nem tudok e ezt vagy azt...
    most oszinten vegig gondoltad amit leirtal vagy cask raengedted a macskat a billentyuzetre...
    raadasul ugy hogy nem egyszer szereztem neked melot ami konnyu penz volt....
    szoval ezt a hangnemet ha kikerhetem magamnak ne eroltesd foleg hogy en nem beszeltem igy veled.
    es mit tanultal az elmult par evben 3d mellett? mert igen azt gondolom hogy ha valaki ugy hiszi hogy egymaga tervez egy teljesen ujfajta eromuvet atol cettig akkor az elszallt egy kicsit..
  • nenad
    Te totál hülyének nézel engem, nem kéne megkérdezni, hogy te mit tanultál vagy mivel foglalkoztál a 3d melett az utobbi években. Ennyire nem lehetsz tuskó paraszt, hogy azt gondolod, hogy ennyire ellszálltam.
    Ne haragudjatok de ez nem üti meg a szintet.
    Útólag megjegyzem, hogy eszem ágában sem volt, közületek alklamazni valakit az épitészeti dolgokra, pont ezért a tuskó parszt viselkedési mód miatt. Faszom kivan nem fogood fel tuskó paraszt viselkedés mindig ellenszenvet szül? Mi olyan nehéz ebben? Szopjátok a faszt mit érdekeltek ti engem. Köcsög tahók.
    Mehet flame szarházi. Érted vége van a hülye bunkóknak. Pápá
  • zenoka
    rendoros dologgal nem tudok vitatkozni:DDDDDdd

aaa nehogy azt hidd fiatalabb koromban ismertem egy lanyt... valszeg nagyobb melled van mint neki volt:D szegenyke
  • putyi
    most nézem, hogy szakállat írtál én pedig szakmát dekódoltam.
    el kell ismerjem, hogy a tiéd biztosan szebb, mint ahogy bármelyik lánynak nagyobb a melle az enyémnél.
  • putyi
    az én apukám meg rendőr
  • zenoka
    de az én szakálam szebb!:)
  • putyi
    én meg 14. be-be-be
  • zenoka
    "Zeno, menjél fussál. Bocs...
    Sokkal jobb pénz mint 3dvel gürizni. "
    mirol beszelsz?!
    11 eve vagyok epitoiparban tervezesben nagy projecteknel nem fisz-fasz tervezzunk egy szeket dolognal.. tudom mit jelent az hogy tanulmany terv, engedelyezesi terv, kiviteli terv, tender terv, biralati terv... es tudom hogy egy ember nem kepes megtervezni egy kibaszott eromuvet (kezdve az epulet statikajatol a geotechnikan at a gepeszetig etc).
    egy otletted lehet persze az rendbe van de a ketto mas...
    egyebkent meg nem kuldtelek a halal faszaba de ha akarod akkor elhuzhatsz oda ha mar szemelyeskedsz es van egy kis uldozesi maniad ismet...
  • tenkenorman
    csináltam ma egy ilyet!
  • nenad
    És akkor mondjam azt, hogy normális vagyok...MIB meg a hülyeség...

Energia lobby van, hiszen ha belegondolsz, hogy olyan hülyességgel mint a szélerőmű milliárdokat lehet kicsalni a kormányokból.... A szélell az a baj, hogy amikor nem fúj akkor is meg kelle legyen a szükséges energiának... így jelen pillanatban nem sok érteleme van maximum kis cégeknek vagy egyéb ahol automatikusan arra át tudnak álni, de ezzel is csak saját magukkal basznak ki, mivel az energia mennyiség így is úgy kell...Hasónló a tidal meg a többi.
    Itt kb véget is ér az energia lobby hiszen a nukleáris, szén,és vízerőmű folyamatosan termel energiát.

Zeno, menjél fussál. Bocs...
    Sokkal jobb pénz mint 3dvel gürizni.
    Egyébként ha a siemens, és a dán cégek sem küldtek el a halál faszára akkor te sem fogsz... LOL!
  • zenoka
    hehe like:)
  • putyi
    nem akarlak elkeseríteni, de ha azt mondod, hogy te most megoldottad az energia problémát, akkor elkezdhetünk gyűjteni a temetésedre.
    vagy eladod valami MIB-nek és szart se látunk belőle.
    de, hogy legyen 3d-is. jót tenne a képnek, ha az épületen lnne még némi részlet(beton zsaluzás, vagy fémlemezek széle látszana egy picit).
  • zenoka
    ha hatszor atterveztek van benne 50 helyseg fullra berendezve belulrol es az utolso reaktorig le kellett modellezni akkor siman:P
    de egy tenyleges mondjuk eng. terv szintu tervezes egy eromunel 2 ev az durvan keves szerintem:D
  • nenad
    De várjál, szerinted 2 éven át rajzoltam? :D:D
  • zenoka
    de varjal, terveztel egy eromut vagy "csak" meg kellett rajzolni?:P nem mindegy:D
  • nenad
    Egy kicsit más oldalamról jelentekezem. Egy teljesen titkos project amin kb 2 évet dolgoztam, egy teljesen új fajta erőmű aminek a poszterét láthatjátok stilusosan (direkt) energia szektor jellegű prezentációban. :D
    Remélem befut és akkor vége van a széntüzelésű, nukleáris, szél, és egyéb valamilyen problémát okozó erőmű típusoknak.
    Egyébként az erőmű design tornyonként 15gigawattig tud skálázódni...

• zenoka
    ez is teny.. de azert neha tuti van szabad kapacitas az elore lepeseken dolgozni.. mert ha meg nincs az azt jelenti hogy tomve vagytok meloval tehat nem lehet problema.. ha meg tomve vagytok meloval es megis problema van akkor valahol valami bibi van (vagy ar alatti melo ami nektek sem jo vagy tul sok idot szantok feleslegesen egy projectre ami ugy szinten nem kifizetodo) persze ez csak szerintem (kibicnek semmi sem draga).
  • putyi
    annyi különbséggel, hogy pp nem pörög a hátán napközben.
  • zenoka
    hat basszus.... pato pal.. meg mindig van a piacon jo par ceg butorgyarto etc..