3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tibicsoki4
Sziasztok 😊 nemrég bukkantam rá a fórumra bemutatkozásként 😊 pár kép

idézem
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
This issue is even more insidious than annoying and unnecessary prompts.
If you open a material library, and chose a Max file instead of a material lib file, and you happen to click yes to the “save the modified material library” prompt, the Max file you chose to load as a material library WILL GET HAMMERED, and WILL BE COMPLETELY CORRUPTED. GONE, POOF!
Fortunately I had a backup of an extremely critical file that got clobbered, even though I hadn’t discovered this behavior until almost a month later.
This is easily reproducible:
1. Create a teapot and a material for it, save max file.
2. New max file, open material editor, get material library, open library, select Max file from step one, select material.
3. Edit material, close max, say yes to save material library changes.
4. Attempt to open max file from step 1.
5. Whoosh...KABOOM!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ez a téma is foglalkozik az általam pár sorral lejjebb felvázolt material editoros problémával:
http://area.autodesk.com/forum/autodesk-3ds-max/autodesk-3ds-max--3ds-max-design-2012/material-library-changes-prompt-on-exit/

ilyenkor kicsit megnyugszom, hogy nem én vagyok a hülye teljesen

hunkircsi
A Carbon Scatter nevû plugin-t ismeri valaki? Próbálta valaki? Vélemény, tapasztalat?

Ki korán kel, poligont lel.

Aldaryn
Nagyjából Ár/Érték arányban mindenhol ugyanazt kapod. Tehát a kérdés csak annyi, hogy mennyi pénzt akarsz/tudsz rá fordítani. Adott egységû pénzért egy bizonyos kereten belül adott egységû teljesítményt kapsz. A kétprocesszoros felállás esetében annyit kell mérlgelni, hogy két gép vásárlásával pariba állítva megspórolsz egy vinyót, VGA-t tápot, egeret, billentyûzetet, ilyeneket.

per aspera ad astra

2 hete nézem a benchmarkokat.. kicsit belegabalyodtam mostmár mindenbe 😄
erõs single CPU, vagy lassabb dual, és akkor AMD vs Intel -.-'
HELP! 😄

\"freedom is not a licence for chaos\"

Aldaryn
Én imádok új gépet venni. Sõt, legszívesebben minden héten vennék új gépet. 😄

per aspera ad astra

opp, lemaradtam, noh sebaj, utólag is érvényes 😊 Isten éltessen! 😊

Srácok, hogy én mennyire utálok új gépet venni és kitalálni, hogy mi legyen benne... Egy munkáért most úgy tûnik alkatrészt fogok kapni és egy bizonyos összegbe szerettem volna belezsúfolni annyi jóságot amennyit csak lehet és kicsit elõrébb gondolkozni mint 1-1,5 másfél év.
Elég lett volna ha csak az alaplapot és a proci(kat) kapom, de úgy tûnik, hogy a dual procis asus lap és 2db intel xeon e5645-öt nem lehet kapni sehol (vagyis lehet, de drágább mint newegg-nél, úgy már nem férek bele, vagy nem szállítanak Mo-ra.
Lehet i7 990X lesz, de hallani olyan pletykákat hogy jönnek új intel procik. Mit mondtok? érdemes inkább várni, vagy ez a 990x azér jó lesz egy darabig?

köszi elõre is 😊

\"freedom is not a licence for chaos\"

repvez
Boldog születésnapot !
A jobbaknak tegnap volt a születésnapja 😊
Atika :o)
boldog szuletesnapot

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Aldaryn
😊 Köszönöm szépen mindenkinek! 😊

per aspera ad astra

ThomasGins
BSZ!

\"So always look on the bright side of death\"

Barni
hello
még csak nagyon kezdõ vagyok, inkább autocadben vagyok jártas.
Egy lakópark telekkiosztását szeretném modellezni és archicades házakat szeretnék a telkekre rakni. ezt ebben a programmal érdemes csinálni vagy inkább mást ajánlotok?

Avanti Italia!

npeter
Happy Birthday Al <#taps> <#pias>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

hunkircsi
Tényleg? Akkor bizony hepi börzdéj tújú! Szépen textúrázott, Subdiv-ben gazdag, MeshSmooth-os szülinapi tortát kívánunk!

jol lattom?! Aldaryn boldog szuletesnapot!

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins

max olyan mint egy szeszélyes vénasszony 😄 én mindent kétszer mentek el

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

nem, hanem miért kérdezi meg olyan fájlra, hogy akarom-e menteni, amit csak a material/map browserben nyitottam meg, mint anyagkönyvtár. nincs kompetenciája belenyúlni abba a fájlba, soha nem is szokott rákérdezni értelemszerûen. az nem egy kinyitott projekt, csak mint anyagkönyvtár olvas belõle a progi. nem is értem miért kérdezte meg, hogy akarom-e menteni.

Met
õõõ, most a program hülye mert rányomtál a yes-re?😄

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Ma érdekes dolgot csinált velem a 2012-es max (konkrétan fejszével vertem volna szét a gépemet dühömben).
A material/map browserben kinyitott egy max fájlt, amibõl elkezdtem átvenni anyagokat. Amikor végeztem a melóval, akkor kérdezte, hogy menste-e a munkát, természetesen yes-t nyomtam, majd megkérdezte ugyanezt a material/map browserben kinyitott fájlra is. Én siettségembe igent nyomtam arra is. Ennek az lett a vége, hogy a másik fájlból csinált egy 800kb-os fájl, ami használhatatlan lett ezután. Autobak könyvtárba semmi mentést nem tett ebbõl, úgyhogy cumi a köbön. Persze egy futó meló volt, egy napi munkám ment a kukába.
Látott valaki már ilyet? Egyáltalán minek kérdezte meg a másik fájlra? Egyszerûen nem értem, mindig tud újat hozni ez a program.

Nekem XP alatt volt ilyen tapasztalatom, de csak hálózati textúrák esetében. Win7 alatt tökéletes.

Köszi, igen ez használható, bár itt sem lehet tudni hogy melyik materialhoz tartozik a hiányzó fájl, de az csak másodlagos dolog. Meg lehet vele az elérési utakat beállítani az aktuális mappára (bár ha többet jelölök ki és ha van köztük egy missing akkor lefagy, ha nincs akkor is elszórakozik egy két percet 16 textúrával... nem válaszol módban)

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

shift+t : Asser tracker

tûrhetõ persze itt sem lehet többet kijelölni, marad a szokásos maxos robotolás... de sajnos így sincs meg a "nincs benne még is hiányzik" de senki sem tudja honnan textúra...

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

scene materials? A get material listából nem jó áthúzással?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

<#nevetes1><#vigyor5><#nyes>

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hogy lehet ebben az átok maxban a sunyi scene materialokat a material editorba is bevinni egyenként pipettázás (get material) és bugos fos scriptek nélkül?

Sziasztok!

Igényfelmérést tartanék, hogy érdekel-e valakit a következõ rendergép:
Core2Quad Q6600 - Asus P5K - 4GB RAM - Chieftec ház - Chieftec táp - Scythe Ninja hûtés és ventillátorok - Nvidia 7300 alap grafkártya

Nagyon csendes gép kiválló állapotban.
Ha kell, tudok hozzá adni egy Prestigion 17"-os lcd monitort is.

Gép: 70e
Monitor: 10e

ThomasGins
...jópofa kis ruhatervezõ progi ...

koszi

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

ThomasGins
Scriptspoton van fent vray lightlister...

Sziasztok 3D max 2011 a Light Listerben nem jeleniti meg a Vray fenyeket miert? Valakinek volt mar hasonlo? Koszi elore is

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

én mindig max battery modban hasznáom 800mhz általában elég office-re... ha renderlni kell akkor meg automatikusan felkapcsol, tesztek alapján nincsen különbség.
Érdekes módon játékoknál nem ez a helyzet. Játékok beröcennek, ha nincsen az energiagazdálkodás maxra állítva.

hunkircsi
mmmpppfffhhh (a csorgó nyál befigyel <#finom>) Végül is, ha nem lesz horror a multiprocesszoros alaplap, akkor az ember eladja a mostani alaplapját, meg a Phenom2 X6-ot, vesz egy multiCPU-s alaplapot, meg két Bulldozer-t, és kész. Kissé csúsztatva 100 rongy körül meg is ússza a fejlesztést, és akkor egy 16magos gépe van. Yeah! Amikor meg bekapcsolja, az áramszolgáltató a fejéhez kap 😄

a brutális húzhatóság kecsegtet egyenlõre

Aldaryn
Ha lehet belõle normális áron (nem lesz 100ezer egy alaplap) multiprocesszoros asztali konfigot építeni, akkor lehet értelmes alternatíva, vagy még jobb is ár/érték arányban.

per aspera ad astra

Én is szívesen vennék 2provis gépet. Sajnos a xeonok nagyon drágák, ezért nem megfelelõ alternatíva, de 2 ilyen desktop proci nagyon megérné egy gépben.

hunkircsi
Azért két Bulldozer-t egy multiprocesszoros alaplapban, bazinagy hûtõkkel megnéznék. 16 fizikai mag azért már számolna rendesen 😊

megjelent a prohardveren is amd teszt, hááát. Nem tudom. Két gondolat jutott eszembe, az egyik, hogy ezekre ekkora l2 cahcel új programok kellenek... a másik egy kicsit csalódás. Ami jó hogy lesz multiprocis board is hozzájuk. Tehát asztali szinten megint megjelenik a multiprocesor cumó.

Összességében best buy még mindig a PhenomII 1090T, igaz most feljebb vannak az árak. 37 000 pénz.

Annyi jött vissza a programozoktól, hogy a compilerektõl fog függeni, mennyire lesz kihasználva...

Ezeket megnezem, koszonom.
ez szajba ragos nem bonyi szerintem ez alapjan eltudsz indulni
http://www.3dvalley.com/tutorials/rigging-robotic-joints-in-3d-studio-max

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Egyáltalán nem bonyolult, gyorsan átrágod magad rajta szvsz. A MAX-on belül van egy parameter wire rendszer, amivel össze tudsz kötni két értéket alamilyen kifejezésen keresztül, pl. teapot1.pos.X=teapot2.pos.x*2. Ugyanígy megmondod a dugattyúnak, hogy a Z tengelyen vett magassága a tengely forgásszögének pl. sinuszától függjön, amit felszorzol egy skalárral, attól függöen, hogy mekkora függõleges mozgás kell (ez lesz az mozgás amplitúdója) és hozzáadsz egy másik skalárt, amivel függõlegesen pozícionálod.
Valahogy így: henger.pos.Z = sin(tengely.rot.X)*AMP+POS ahol AMP és POS tetszõleges számok, amiket a jelenethez igazítasz.

De ezen a ponton Putyi idenézett, és azt mondta, hogy dehát erre van egy script! 😄

http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/streincorp-pistons ...

per aspera ad astra

Na ezek azok amikhez lovesem sincs 😊
Amugy ennyi az egesz.
Aldaryn
Szerintem ide felesleges IK-t setupolnod. Egyszerûen expressionökkel meg animation constraintekkel feléípthetõ, és mondjuk a tengely forgásától függ minden.
A tengely adott tengelyen vett forgásának függvényéhez expressioonel linkeled a dugattyúk függõleges elmozdulását, majd pedig a dugattyúhoz plusz tengelyhez consstraineled a hajtókarokat. (egyikhez link, másokhoz look-at)

per aspera ad astra

Sziasztok,
Nem latott valaki valahol egy epkezlab IK tutorialt ami egy motor mozgatasat mutatja meg (tengely-hajtokar-dugattyu)? Amiket talaltam tutorialokat az kb. agyuval verebre kategoria.
Mindig is utaltam az IK-t :S
SpotLamp
Sziasztok!

Ha valakit érdekel Október 29. szombattól online Karaktermodellezõ képzés indul. Fõleg azokat érintheti akik ismerik már a Zbrusht de sosem használták profi szinten. Használhatsz bármilyen modellezõ szoftvert ami neked kényelmes.

Itt vannak a részletek.

www.3dsurvival.hu

Aldaryn
😄 Minden bizonnyal a nyarat sem bírták, csak most tettem vissza a gépházam oldalát, és az úgy már sok volt neki: nem bírta kvázi passzív üzemben.

per aspera ad astra

fuckyeah... vicces hogy a hidegfrontot nem birtak es a nyarat igen😊

Az komoly, nekem még ventillátorom sohasem sült be, persze a tápok azok fogyóeszközök. Általában évente egy megadja magát, pedig csak márkás tápokat vásárolok.