3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
This issue is even more insidious than annoying and unnecessary prompts.
If you open a material library, and chose a Max file instead of a material lib file, and you happen to click yes to the “save the modified material library” prompt, the Max file you chose to load as a material library WILL GET HAMMERED, and WILL BE COMPLETELY CORRUPTED. GONE, POOF!
Fortunately I had a backup of an extremely critical file that got clobbered, even though I hadn’t discovered this behavior until almost a month later.
This is easily reproducible:
1. Create a teapot and a material for it, save max file.
2. New max file, open material editor, get material library, open library, select Max file from step one, select material.
3. Edit material, close max, say yes to save material library changes.
4. Attempt to open max file from step 1.
5. Whoosh...KABOOM!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://area.autodesk.com/forum/autodesk-3ds-max/autodesk-3ds-max--3ds-max-design-2012/material-library-changes-prompt-on-exit/
ilyenkor kicsit megnyugszom, hogy nem én vagyok a hülye teljesen
Ki korán kel, poligont lel.
per aspera ad astra
erõs single CPU, vagy lassabb dual, és akkor AMD vs Intel -.-'
HELP! 😄
\"freedom is not a licence for chaos\"
per aspera ad astra
Srácok, hogy én mennyire utálok új gépet venni és kitalálni, hogy mi legyen benne... Egy munkáért most úgy tûnik alkatrészt fogok kapni és egy bizonyos összegbe szerettem volna belezsúfolni annyi jóságot amennyit csak lehet és kicsit elõrébb gondolkozni mint 1-1,5 másfél év.
Elég lett volna ha csak az alaplapot és a proci(kat) kapom, de úgy tûnik, hogy a dual procis asus lap és 2db intel xeon e5645-öt nem lehet kapni sehol (vagyis lehet, de drágább mint newegg-nél, úgy már nem férek bele, vagy nem szállítanak Mo-ra.
Lehet i7 990X lesz, de hallani olyan pletykákat hogy jönnek új intel procik. Mit mondtok? érdemes inkább várni, vagy ez a 990x azér jó lesz egy darabig?
köszi elõre is 😊
\"freedom is not a licence for chaos\"
még csak nagyon kezdõ vagyok, inkább autocadben vagyok jártas.
Egy lakópark telekkiosztását szeretném modellezni és archicades házakat szeretnék a telkekre rakni. ezt ebben a programmal érdemes csinálni vagy inkább mást ajánlotok?
Avanti Italia!
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
\"So always look on the bright side of death\"
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
A material/map browserben kinyitott egy max fájlt, amibõl elkezdtem átvenni anyagokat. Amikor végeztem a melóval, akkor kérdezte, hogy menste-e a munkát, természetesen yes-t nyomtam, majd megkérdezte ugyanezt a material/map browserben kinyitott fájlra is. Én siettségembe igent nyomtam arra is. Ennek az lett a vége, hogy a másik fájlból csinált egy 800kb-os fájl, ami használhatatlan lett ezután. Autobak könyvtárba semmi mentést nem tett ebbõl, úgyhogy cumi a köbön. Persze egy futó meló volt, egy napi munkám ment a kukába.
Látott valaki már ilyet? Egyáltalán minek kérdezte meg a másik fájlra? Egyszerûen nem értem, mindig tud újat hozni ez a program.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Igényfelmérést tartanék, hogy érdekel-e valakit a következõ rendergép:
Core2Quad Q6600 - Asus P5K - 4GB RAM - Chieftec ház - Chieftec táp - Scythe Ninja hûtés és ventillátorok - Nvidia 7300 alap grafkártya
Nagyon csendes gép kiválló állapotban.
Ha kell, tudok hozzá adni egy Prestigion 17"-os lcd monitort is.
Gép: 70e
Monitor: 10e
\"So always look on the bright side of death\"
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Érdekes módon játékoknál nem ez a helyzet. Játékok beröcennek, ha nincsen az energiagazdálkodás maxra állítva.
per aspera ad astra
Összességében best buy még mindig a PhenomII 1090T, igaz most feljebb vannak az árak. 37 000 pénz.
Annyi jött vissza a programozoktól, hogy a compilerektõl fog függeni, mennyire lesz kihasználva...
http://www.3dvalley.com/tutorials/rigging-robotic-joints-in-3d-studio-max
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Valahogy így: henger.pos.Z = sin(tengely.rot.X)*AMP+POS ahol AMP és POS tetszõleges számok, amiket a jelenethez igazítasz.
De ezen a ponton Putyi idenézett, és azt mondta, hogy dehát erre van egy script! 😄
http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/streincorp-pistons ...
per aspera ad astra
A tengely adott tengelyen vett forgásának függvényéhez expressioonel linkeled a dugattyúk függõleges elmozdulását, majd pedig a dugattyúhoz plusz tengelyhez consstraineled a hajtókarokat. (egyikhez link, másokhoz look-at)
per aspera ad astra
Nem latott valaki valahol egy epkezlab IK tutorialt ami egy motor mozgatasat mutatja meg (tengely-hajtokar-dugattyu)? Amiket talaltam tutorialokat az kb. agyuval verebre kategoria.
Mindig is utaltam az IK-t :S
Ha valakit érdekel Október 29. szombattól online Karaktermodellezõ képzés indul. Fõleg azokat érintheti akik ismerik már a Zbrusht de sosem használták profi szinten. Használhatsz bármilyen modellezõ szoftvert ami neked kényelmes.
Itt vannak a részletek.
www.3dsurvival.hu
per aspera ad astra