63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
KynSaquan #58805 Udv.
A kovetkezo kerdesem lenne.Szeretnek csinalni egy festovasznat,amit fenykeppel texturaznek le.Viszont szeretnem ha a rendereles utan a festovaszonnak nem sik hanem vaszon anyaga lenne.Valakinek valami otlete vagy tanacsa?Elore is koszonom.:) -
#58804 OSX + Modo. Vagy Linux + XSI. Mindkettő elég jó kombó. -
putyi #58803 századszor is megkérdezem, hogy valaki fegyverrel kényszerít, hogy max-szal és vindózzal dolgozz? monnyuk ott van a mac és a modo(maya xsi stb.), vagy a linux vagy mittom én. azért kérdezem mindezt, mert szerintem a problémáid nagy része motivációs eredetű. eldöntötted, hogy a max vindows szar és bármilyen probléma, aminek a megoldása x időnél többet venne igénybe röpül a szar a max feliratú dobozba.
félre ne érts, én sem vagyok megelégedve teljesen vele, de a problémák nem olyan szintűek, mint amiket általában kérdezel. -
putyi #58802 a 2013-ban több ápdét is foglalkozik vele, de még nem teszteltem. alapvetően ilyenkor a legtisztább egy isolate és utána elég egyértelmű, hogy hová kattint az ember. -
#58801 Érdekes, nekem az autogrid mindig jól működött. Egyedül az jelentett kényelmetlenséget, hogy a MAX nem mindig arra az objektumra vonatkoztatta a kurzort, ami az egér épp pihent, hanem valami más, távolabb lévőre. De ez MAX betegség, és sok eszköz szenved tőle, és alapvetően mint "objektum kijelölési pontatlanság" foglalkoznak vele épp a készítők.
Nagyon ígérték, hogy a következő verzióban már valóban a kurzor alatt lévő objektumok kerülnek majd szelektálásra, minden esetben. -
sanyicks #58800 Úgy néz ki ez a max olyan mint a vindóz, hasonlóan bugos, és a furcsaságaira jó esetben van egy ultimate megoldás: windóznál indítsd újra, 3ds maxnál reset xformold...
Így már jó. A fura viszont az hogy ez a cucc soha nem volt mozgatva sem méretezve sem forgatva. úgyhogy nem értem mit resetel :) mondjuk tuti hogy a készítők sem értik már ennek az xformos dolognak az összefüggéseit olyan kaotikus lehet már a program kódja. -
sanyicks #58799 nem hinném :( -
putyi #58798 újra az elsők között érezheted magad :-) -
sanyicks #58797 bekapcsolom, 4-10 fokos eltéréseket hoz össze :D -
putyi #58796 be kell kapcsolni. -
sanyicks #58795 Autogriddel lehet valamit kezdeni mondjuk hogy a rárakott objektum koordinátarendszerének egy kis köze legyen, a felülethez amire rárakom? -
#58794 Köszönöm szépen! -
#58793 Sziasztok, lenne egy apróbb kérdésem. Most kezdek beletanulni 3d-be. Eddig cinema 4d-t nézegettem, illetve próbálgattam.
Elsősorban kisebb animációkat akarok majd csinálni. Intro videók stb...
A kérdésem az lenne, hogy mivel még igencsak az elején vagyok, érdemesebb lenne-e erre 3ds maxot használnom?
Mi igazából a 2 program közt a fő különbség? Illetve melyik alkalmasabb arra, amire én szeretném használni. Cinema 4d kicsit egyszerűbbnek tűnik. Ahogy nézegettem, nem is teljesen ugyanarra a területre szánták a két szoftvert.
Illetve olyan kérdésem is lenne, hogy 3dsmax is cpu-val renderel? Mert így 1-1 kisebb jelenet is sokáig tart. Cinema 4d a cput-t hazsnálja. Gpu pont a 3d renderelésben lenne erős nem? (hisz játékokban is ezt teszi)
Illetve van enhanced opengl, de úgy nem egészen a kíván eredményt hozza... -
#58792 AXIS bármilyen változata,
Fem - design,
Nemetschek allplan statikai modullal,
Teckla structures (talán ez tekinthető a legprofibbnak).
Lehet még sorolni. Rúdszerkezetek (tető) esetén elemi statikai és szilárdságtani ismeretek szükségeltetnek, lemez, héj (fal, födém) nem árt ha végeselem eljárással kapcsolatos ismereteid vannak. A sima geometria felrajzolása nem elég, tudnod kell erőtani, és tehermodellt alkotni különben félrevezető eredményeket kapsz.
A tartószerkezet tervező építőmérnök (statikus sicc...) nem véletlen külön szakma. ;) -
marcee #58791 Mármint AxisVM-et.
<tudálékos-off> -
putyi #58790 axis3d-t használnak a statikusok, de a nemetschek-nek, vakamint az autcad-nek is van statikai modulja, amivel lehet számolászni ilyeneket, de szerintem egy egyszerű tetőnél hamarabb meg vagy kézi számítással. -
#58789 Ha nagyon pontos és precíz statikai számítások kellenek, csomópontok részleteire lebontva, akkor Solidworks és Inventor, ha ennél egyszerűbb, általánosabb statika, akkor pedig valamelyik nagy építész CAD program tetőszerkezetes beépülő moduljai, pluginjei, utóbbiakban kollégák itt talán konkrét nevet is tudnak mondani. -
Zokni #58788 Hirtelen 3 megoldás jutott eszembe.
1. Wireframe nézetre váltassz (F3)
2. Elrejted a box-ot (hide object)
3. Izolálod a cilindert (ALT+Q) -
#58787 Srácok egykis segítségkéne, csinálok egy boxot, és belerakok egy cilindert,de hogy tudom a boxon keresztüllátni azt hogy mit editelek a cilinderen? (3dsmax2013) tehát szeretném editelni a polykat boxon keresztül de,ha see trought ra rakom vagy see as a box vagy mi az isten nemlátom a cylinder polyjait :S remélem tud valaki segíteni fontos lenne :D előre is köszi!!! -
#58786 Nem találtam ilyen topicot, így hát felteszem itt a kérdést. Van valami olyan program amivel ha tervezek mondjuk egy tetőt akkor ki tudom fele számoltatni, hogy a gerendák mennyit bírnak el? -
#58785 Minden kedves poligontologató kollégámnak kívánok itt idióta megrendelőkben, értetlenkedő főnökökben, irreálisan szűk határidőkben és mindenféle rendszerhibákban szűk esztendőt! -
commissioner #58784 BUÉK!
-
BUÉK nektek -
#58782 quick n dirty -
zenoka #58781 ez egesz pofas lett:D -
#58780 Akkor idegusztustalankodok.
kép -
JackMeadow #58779 extrudold ki a varrat nyomát azok meg egy két különálló ployt azt smoothold le -
murchi #58778 sziasztok, hegesztési varratot szeretnék készíteni objectumokra, ha tudnátok tippet adni vagy esetleg valamilyen tutorialt azt nagyon megköszönném -
#58777 Én blenderes forma vagyok teljesen véletlen láttam meg mi folyik itt keress egy olyan elnevezésű dolog hogy Subdivizion Surface az lesz a te jó barátod azzal finom íveket is tudsz létrehozni ugyanabban az üzemmódban és élesebbeket is. Üdv. -
#58776 Egy gusztustalan karácsonyi kép, speed modellezés?:) -
karvak #58775 Szóval :) , elfelejtettem irni :) , hogy mindegyik példának felhozott klippet én kézitettem 3DS MAX reactor valamint massFX szimulációval. 100% ban mindegyik tartalmaz mechanikai szimulációt. Az érdeklödöknek elküldöm ingyen a forrás project fileokat ahol megvizsgáhatja miként készitettem el az egyes mechanikai szimulációkat/klippeket. A klippek egy része 3D sztereoskopikus technológiában készült. Megtekintésükhöz 3D red-cyan anaglyph szemüveg szükséges, vagy akár jobb minöséget biztositó megjelitö rendszer. A videókat párhuzamos sztereoszkopikus formátumban tettem fel a youtube ra. Természetesen mindegyik elkészithetö keyframe animációban, viszont nekem nem animációra volt szükségem, hanem mechanikai szimulációra. Az alapokat elsajátitottam. Továbbképzésre lenne szükségem. Ime még néhány munkám. A "libikóka" - tulajdonképpen egy súlycsökkentö kisérlet szimulációja, ahol az innerciós meghajtást használom súlycsökkentéshez.
Ezt reactorral készitettem:
Ez animáció. Nincs benne mechanikai szimuláció:
Ez egy cloth szimuláció amit már régen készitettem:
Mint ezeket a camera tracking klippeket is:
-
Csicsó3d #58774 El kell, hogy keserítselek. Ezek nagy része nem szimuláció. A 3ds max nem kimondottan erre való.
Az első két és az utolsó két videót, amit linkeltél, azt meg lehet oldani kb 10 perc alatt keyframe animációval, Felesleges szenvedés lenne azokhoz beálligatni dinamikai szimulációkat, a 3. és 4. videó már lehet hogy nyomokban tartalmaz szimulációt (főleg a libikóka szerű) -
karvak #58773 Sziasztok. 3DS MAX MassFX/Reactor mechanikai szimulációval foglalkozom már egy ideje. Ezzel kapcsolatban keresek oktatófilmeket angol vagy magyar nyelven. Mágnesmotorok müködési elvének szimulációjához használom. Vannak már jó eredményeim (Perendev, SMOT), valamint. A folyamatosan megujuló eröforrásokból, mint a gravitáció és a magnetosztatikus erö, megfelelö szerkezettel mozgási, abból pedig akár elekromos energiát is elöállithatunk.Szeretném tudásomat elmélyiteni ilyen irányban. Ehhez a témakörhöz keresek érdeklödöket.
-
vinc3nt #58772 nem csak az volt, újrakezdtem -
murchi #58771 sziasztok, érdeklődnék, hogy van e valakinek tapasztalata maxban készített objectum CNC-éséről. Tudom, hogy a max nem egy CAD program csak, hogy mégis mik tapasztalatok, lehetőségek, hátulütők -
putyi #58770 jó volna egy wire is, hogy érdemben lehessen valamit mondani, de így első ránézésre(szerintem) nem pusztán smooth hiba. -
kgee #58769 Tudnátok arra vonatkozó taácsot adni, hogy egy metalray-es rendernél mivel lehet kiküszöbölni az " insufficient memory" üzenetet a render 4db-ra vágásán kívül? -
vinc3nt #58768 bazz eddig is manuálisan volt a smooth utána szólt hogy állítsam autora amire kérdem én hogy így eltűnnek az élek majd kioktatott hogy létezik ám "manuális smooth" hát kösz....
de mind1 sikerült szebbre alakítani a modelt... -
putyi #58767 szóval:
-
zenoka #58764 nah akkor mire kovetkeztetsz ebbol? hasznalj smooth groupokat manualisan.. hajra menni fog