63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
vinc3nt #58763
autosmoothnál valóban szebb így viszont az élek nem lesznek kiemelve? -
zenoka #58762 igazabol nem vagyok biztos benne hogy nem csak siman egy smooth megjelenitesi problema tehat minden poly kijelol es a smooth groupnal autora katt
-
vinc3nt #58761 legutóbb is ezt mondták... hiába kezdem ujra ha ujra belefutok ugyan abba a hibába és nem tudok rá megoldást -
zenoka #58760 kezd ujra...
tenyleg..
masodikra mindig jobban megy.. -
vinc3nt #58759
minden próbálkozásom ellenére mindig marad a modellben egy két hupli... erre valami okos dolog? -
#58758 csak időnként újra kell éleszteni :D -
#58757 Ez egy pikométerre pontosan segítőkész fórum. -
vinc3nt #58756 erről van szó ez hiányzott nekem :) -
vinc3nt #58755 ez egy lowpoly model lesz szóval nem muszáj nagyon pontosnak lenni... mindjárt kipróbálom hátha jutok valamire, köszi :) -
#58754 Mikro vagy nanométeres pontossággal szeretnéd?
(editable poly esetén make planar gomb melletti x,y,z, bár ahhoz előtte a koordinátarendszert be kell forgatni a megfelelő síkba, ha nem a világhoz képest XYZ-n szeretnéd, valamint graphite modelling tools-ban akad egy streighten loop gomb, amivel a kiválasztott edge-eket tudod kiegyenesíteni) -
vinc3nt #58753
sziasztok! a kérdésem az lenne hogyan tudom az alábbi vonalakat egyenessé varázsolni? -
bencsab #58752 Egyszer már én is voltam, ne aggódjatok! -
#58751 Fórumgyilkosok gyülekezete. :) -
#58750 Nem semmi. -
zenoka #58749 hivhatjuk sorozatgyilkosnak?:) -
bencsab #58748 Az öreg motorosok közül szerintem már mindenki volt legalább egyszer topic-gyilkos.
Mondjuk okt. 17.-én is legyilkoltad... :D -
#58747 Megöltem a topikot. Hurrá.
Cserébe vessetek egy pillantást arra, hogy az Octane renderer milyen hatékonyan kezeli a memóriát, ha instancolásról van szó. karba a képeket egy 1,5GB memmel szerelt 590-es videókártyán rendereli. Eszem megáll.
Multiscatter támogatás Octane alá. Erre erre -> -
#58746 Egy csomó ember modellez ezzel a programmal, nap mint nap. Sok percet, órát, napot, hetet, hónapot. Világklasszis műalkotások, lenyűgöző iparosmunkák, kimagasló képek, videók, valamint mérhetetlen mennyiségű egyéb alkotást hozva létre vele. Újra és újra.
Itt hozzáértő emberek leírták már, hogy a MAX nem pontos. Nem úgy nem pontos, hogy tizedes, vagy százados jegyen nem pontos, hanem tízezredes jegynél válik adott százalékban pontatlanná. Tegyük fel, hogy méterben modellezel. Mi a tízezredes pontosság egy méretnél? Egy milliméter tizede. Egy tized milliméter. Annyira kicsi, hogy szabad szemmel alig látható. Ez azt jelenti, hogy lemodellezhetsz több tíz, száz méteres tárgyakat szemmel láthatóan tökéletes pontossággal.
Ha a két fenti gondolatot összerakod, akkor az rávilágít arra, hogy nem feltétlen abból adódik a problémád, hogy a MAX tízezredes pontossággal használható csak. -
zenoka #58745 googlet kiprobtad?! valszeg opengl-direct3d dillema.. -
blackshark #58744 Mindenféle megoldást kipróbáltam már, de egyik sem segített. :( -
IrEfMoZs #58743 passz -
blackshark #58742 Heló!
Nagyon kezdő vagyok modellezés terén. A Max-al is most kezdtem ismerkedni. Már első próbálkozásnál fellépett pár probléma:
- Crytek Shader használata esetén meghal a program (A program hibát észlelt ezért leáll... bla bla bla)
- Exportálásnál is ugyanezzel a hibával
Application Error
An error has occurred and the application will now close.
Do you want to attempt to save a copy of the current
Application Error
Recovery failed.
The application will now close.
...-View Report Details-
3dsmax_minidump.dmp
dmpuserinfo.xml
dumpdata.zip
CryEngine 3-ba szeretnék járművet készíteni, de még egy alapot sem lehet ezen okok miatt. Remélem tudtok segíteni.
Köszi! -
zenoka #58741 fétish...
:P -
putyi #58740 most sík, vagy nem sík. nem arról volt szó, hogy a 0,000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 eltérés miatt nem jól sédeli ez a szerencsétlen max?
ha már itt járunk, miért szopatod magad még mindig a max-szal? -
sanyicks #58739 sík felületen ami addig is 1 groupban volt, nem igazán hat... -
putyi #58738 ismerd meg a smooth módosítót! erre találták ki(többek között). -
sanyicks #58737 én nem vágyok rá, de ez a hulladék egy ezredes különbség miatt is képes egy szürketől feketéig gradienses háromszögeket kirajzolni az elvileg sík felületre... -
putyi #58736 ....amúgy a kívánt síkon létrehozol egy slice plane-t, az kimetszi a megfelelő kontúrt, onnan pedig takarítás. de lehet, hogy ez is el fog csúszni néhány ezredmillimétert. -
putyi #58735 megint ez a baszakodás..
de komolyan, ha ezredmilliméter pontosságra vágysz, akkor cad-ben kell modellezni. ott akár angström-ben is mérhetsz. senki nem mondta, hogy a max pontos(még az autodesk sem) egy egyszeres pontosságú program, aminek vannak korlátai.
-
sanyicks #58734 Igen, és hogy rendelem a segéd gridhez? Bár találtam egy hasonlót, hogy fent a reference coordinate systemben beállítom hogy grid, majd rányomog a grid align-ra. Csakhogy már is egy ezred mm-t elmozdultak azok a vertexek is aminek fixnek kéne lenniük. Bár ez lehet hogy csak a szokásos extrém pontatlansága a maxnak. -
zenoka #58733 letrehozol egy seged grid-et majd a move resz gizmojat ahoz a seged gridhez rendeled es ugy nyomod meg az edit polyban hogy x y z koordinata legyen egy sikban amit szeretnel..
-
sanyicks #58732
Hogy lehet a kijelölt felületet síkká tenni a nyíllal jelölt felülettel, úgy hogy a nyíllal jelöltön nem módosít semmit? (így tehát a make planar nem jó). Tehát csak a kijelöltnek kéne hozzáigazodni a másikhoz, és nem mind2-nek egymáshoz... -
murchi #58731 az volt az, köszi! -
Csicsó3d #58730 gyanús, hogy autosave be van kapcsolva, akkor szokta ezt csinálni.
Ne kapcsold ki, mert néha nagyon jól jön, de állítsd át mondjuk 15 percre :) -
murchi #58729 mostanába a maxom olyan csinál hogy 2 percenként kb 6-8 másodperce elkezd tölteni néha ki is írja felül, hogy (nem válaszzol) csinált már valakinek ilyet? lehet tudni miért van ez? -
VicThor #58728 Köszi :D -
#58727 "x" gomb -
VicThor #58726 Sziasztok! Van egy kis problémám, remélem valaki tud segíteni. Amikor mozgatni / forgatni akarok objektet akkor eltűnnek a "nyilak" mellőle. Tudom hogy alsó toolbarnál is lehet állítgatni (XYZ) , de sokkal könnyebb a nyilakkal. Hogy állíthatnám vissza (Reseteltem az UI-t, de akkor se voltak ott) ?
(Válaszotokat előre is köszönöm) -
putyi #58725 mi van? -
sanyicks #58724 köszi, félig meddig használható, bár jobb lenne ha lehetne lockolni tengelyekre a mozgást, meg a forgatást is.