3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
per aspera ad astra
(400KB->40KB kéne)
Hogy lehet point helpert és egy object-et összecsatolni? Mert az Attach nem mûködik.
újratelepítettem a gépet, megnyitottam a félkész modellt és telerakta ferde vonalakkal a polykat, wtf?
ugyan az a max verzió
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
én ezt használom, van fent pár modellem, meg vettek is már tõlem 1-2t és semmi gubanc nem volt vele... csak ez meg ugye nem olyan népszerû, sokkal kevesebb az eladás :/
www.cgtrader.com
\"freedom is not a licence for chaos\"
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
meg persze a maga a video is. <#worship>#worship>
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
miért, valami gond van vele?
ize a turbosquidon vegigcsinaltad a jogi hercehurcat?
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Persze leginkább annak örülnék, ha tényleg lehetne gyorsítani renderszámításokat FMAval, és egy ponton túl minden proccarchitektúrába belekerülne, és sokkal de sokkal gyorsabban pergetné a frameket. 😄
per aspera ad astra
Vlado meg pár másik 3ds koponya biztosan rá fog ugrani az új utasításkészletre.
Talán a GPU-CPU-VIRTUAL memoriára is...
Mindemelett kicsit csalódott vagyok, és úgy érzem joggal vagy csak érzem, hogy a proci többre lenne képes. A helyzeten még a tuning változtathat valamit.
A tuningpotenciál mondjuk egyértelmûen tiszteletre méltó... de ez nem elég az üdvösséghez. A + még az, hogy a gpu a cpu-n keresztül tudja kezeleni a sima memóriát is... Ebbõl biztosan lesz valami...
Ha lemennek a phenom II x6 árak akkor inkább veszek még egyet. Most ugyis van egy félkészem plussz gépem. Jövõre vagy év végére intel ugyis csökkent árakat és akkor az AMD is csökkenteni fog...
per aspera ad astra
Geometriát sokmindennel lehet szerkeszteni, létrehozni, stb, épp ezért nagyon tág a kérdés.
per aspera ad astra
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Szeretnék rajzolni (létrehozni) egy saját alakzatot. Legyen ez egy kocka. (tudom, hogy van ilyen az egyszerû alakzatok között...) Rajzoltam egy négyzetet, gondoltam extrudálom és lesz belõle kocka.
Koordináta pontok összekötésével szeretnék létrehozni egy formát, hogy ilyen módszerrel térbeli alakzatot hozzak létre.
http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!
per aspera ad astra
\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György
http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!
Hunkircsi: nekem is voltak ilyen bugok, kérdez valamit, mikor betöltöd újr a fájlt, hogy használod e az õ shaderjét, és ha Yes-t nyomsz, akkor behozza a proxykat, amúgy nem.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Ki korán kel, poligont lel.
Landscape módban a displacementhez hasznlt shadert mindenképp raszterizálja, talán azért nem jó a noise mappal, mert nincs hozzá megfelelõ mappelési csatorna. (Amire 3D mapping esetén nincs szükség, mert ott in situ a tényleges térbeli noise adattal displacel mappelési koordinátától független) De ez csak tipp, mert eleve a kérdést nem biztos, hogy értem.
per aspera ad astra
és mégegy: a vray 2.0-val melyik multiscatter hajlandó mûködni? mert a 1107 verzió még nem.
per aspera ad astra
plane+vraydisplacement+3d mód+noise map = 1
plane+vraydisplacement+landscape mód+bitmap = 1
plane+vraydisplacement+landscape mód+noisemap = 0
pedig ebben a tutban mûködik:
http://www.evermotion.org/tutorials/show/7901/red-vertex-foliage-tutorial
(3ds 2011, vray 2.0)
bug vagy mi?
sima smooth nélküli kép nincs?
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Ettõl független AutoGrass nagyon fasza cucc, csak számomra a másik gyakrabban használt tool.
per aspera ad astra
Az átmeneteket elég nehéz maszkolni, én többnyire azzal oldom meg, hogy nagyon hasonlít színeiben mintázatában a displaces/multiscatteres fû egymásra, így nem látványos a váltás.
per aspera ad astra
én nem szoktam szórakozni: autograss-al füvesítek, egy füves textúra alapra, a háttérben meg átmosom sima diffuse textúrára.
van egy trükk a memóriahasználatra, nem tudom ki ismerte:
a dynamic memory limitet a render panelen érdemes felállítani mondjuk 10000MB-ra (függetlenül attól, hogy akár csak 4GB memória van a gépben). Ezzel gyakorlatilag ki lehet küszöbölni a memóriaprobléma miatt rendermegállásokat. Egy külföldi fórumon olvastam még 1-2 éve, azóta így használom. Multiscatter, autograss még sohasem fagyott kit nekem, sem egy hegyoldalnyi erdõ.
per aspera ad astra
ezzel leginkább parametrikus felületeket tudsz tovább részletezni mint pl. a paracloud programmal.