63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Varlaisaran #58683 Köszi, igen, pont erre gondoltam, csak épp ez nem lehetséges GMax alatt... egyúttal kezdek rájönni mekkora hiba volt GMax alatt elkezdeni a projectet... -
zenoka #58682 pelt mapping vagy a sima flatten map is siman tud mukodni ha nem tul bonyolult az object es azaranyaiban megtartja a faceek nagysagat...
-
Varlaisaran #58681 Unwrap oké, ezzel szoktam szétbogozni a mapet. "Bonyolultabb" objekteknél viszont idegesítő, hogy ezerfelől kell planarral mappolni és azokat szétterítgetni, vagy egy box mappingot szétbogozgatni hogy melyik polygon hogy is van. Erre értettem van e valami olyan mapping lehetőség amivel nem kell szarakodni.
A szobrocskával meg kísérletezgetek, aztán meglátjuk:) -
bencsab #58680 modellezés:
ha kezdő vagy, akkor ne egy ilyen szoborral indulj neki egy komplex modellezésnek. kezdj egyszerűbbekkel, és ahogy ráérzel a lényegére, majd tudni fogod hogyan kezdj neki.
http://www.google.hu/search?hl=hu&noj=1&site=webhp&source=hp&q=3ds+max+polygon+modeling&oq=3dsmax+pol&gs_l=hp.1.3.0i10j0i10i30l9.2002.4982.0.6750.10.10.0.0.0.0.103.608.9j1.10.0...0.0...1c.1.o4wiVpXrHUk
textúrázás: unwrap UVW módosító -
Vertigo #58679 Koszi szepen!
Megerositettel eddigi sejtesemben. :) -
putyi #58678 ez sem max :-)
a blender foundation legújabb rövidfilmje nagyon kemény. -
Varlaisaran #58677 Üdv!
Véletlenül találtam ide, remélem jó helyen kérdezek:)
Két kérdésem lenne, mindkettőt autodidakta amatőr hobbi maxerként, így ha hülyének tűnik a kérdésem az nem véletlen:)
Első, az alábbi linken (még nem tudok urlt postolni) a középen levő madaras szobor megvalósítása lenne. Itt pár ötletet vagy tanácsot szeretnék kérni arra, hogy egyáltalán hogy induljak neki, mert őszintén szólva használható ötletem még nem támadt.
http://oblivion.nexusmods.com/images/1933911-1316157931.jpg
A második. Létezik valami módszer UV mappingnél arra hogy a tárgy polygonjait egy síkra arányosan ki lehessen "teríteni"? Kezd macerás lenni ez a jobból-balról-fentről-lentről bohóckodás a planar mappinggal, ami már egy egyszerübb objektnél is időtrabló és idegesítő.
Köszi előre is.
-
tudodmit #58676 hi !
Ha csak vrayt akarsz használni akkor az új ATI jobb opencl-be ,de létezik Iray amit én használok ,szerintem szebben renderer akkor viszont Nvidia ! És akkor ott van a nagyon ütős Octane render ami szintén cudás ,meg ott vannak a cudás pluginek pl rayfire stb..megint csak cuda ! Szóval Szerintem érdemesebb nvidiát venni. -
murchi #58675 jaaaaaa, köszi! -
putyi #58674 mert most már nem qmc(quasi monte carlo) mintavételezést használ, hanem dmc(deterministic monte carlo) metódust. -
murchi #58673 Sziasztok, egy olyan kérdésem volna, hogy több tutorialban is láttam, hogy a Vray GI enginenel úgynevezett Quasi-Monte Carlo opciót használnak ami az én vrayben nem szerepel. Ki tudnátok okosítani, hogy ez miért van és hogyan érhető el az említett opció, előre is köszi -
Vertigo #58672 Sracok, evel a vray rt-vel kapcsolatban hogy nvidia vagy ati jobb e neki, nincs tapasztalat? -
bencsab #58671 Egy esetleges platformváltás? :D -
putyi #58670 ugyan nem max, de elég komoly:
Luxology+TheFoundry
Vajon mi fog kisülni belőle? -
#58669 6os max?:)
-
GixEr #58668 Tipp? :D -
Midas #58667 laza :) -
#58666 Kicsit ráértem:) ipot -
#58665 És már max-ra is szántak pénzt, vagy még mindig valamelyik ezerévessel tolod? -
GixEr #58664 Most raktunk ossze a cegnel 4 gepet, kb. egy hete nyuzom.
I7 - 3770 3,5GHz
Intel Spur Lake DZ77SL - 50k
16gb Kingston 1600 DDR3
GTX570
Swapnak: Crossair Force 3 SSD / Sata3
Halados kis masina lett. Sokat dolgozom nagymeretu fajlokkal is es meghalalja a gyors swapteruletet (Win/Photoshop/Illustrator) Gondolom a max a windows swap-ot hasznalja igy az is profital belole.
-
Vertigo #58663 Szevasztok!
Lattam nem tul reg volt nehany HW+Win kerdes, e temaban szeretnek en is kicsit tajekozodni...
Gondolkodom rancfelvarrason, a kis q6600+gtx275-ot i7 3770+660Ti-re (de lehet meg vlami ati-s alternaitva is, mert a 660ti-t egyelore nagyon dragallom) valtanam, ha majd kijon a win8...
Egyreszt VGA miatt kerdeznek, hogy v-ray-el milyen tapasztlalatotok van ati (ok ok amd) vs nvidia viszonylatban? (jo lenne majd a jovoben realtime is hasznalni a vga-t maxban)
Masreszt pedig a win8 es a max kapcsoaltarol kerdeznek, hatha van mar itt is tapasztalat?
Amugy ilyenben gondolkozom:
i7 3770 + Be Quite Dark Rock Pro 2
Asrock Z77 Extreme4
Corsair 16Gb (4x4) 1600MHz CL9 LP
ASUS GTX 660Ti DC2 (ez meg nem tudom mi lesz, ASUS DC2 hutes viszont vsz fix a hang miatt) -
zenoka #58662 haat ez maya:))) egyebkent franko kis gep! -
tudodmit #58661 http://forum.mentalimages.com/showthread.php?11164-my-render-test-with-Iray-! -
tudodmit #58660 ez meg mostkészül -
tudodmit #58659 Sziasztok ! hogy tetszik ? -
#58658 Félévente egyszer van ilyen, én inkább a MAX számlájára írom. :) Ezen kívül soha nem volt semmi problémája a gépnek, így a memóriát és a vinyót kizárnám a hibalehetőségekből. Az AutoBackup nekem többször cseszte el a jelenetemet, mint ahányszor nélküle megzakkant egy-egy manuális mentés.
Szóval, szerintem szimplán összejött minden, hogy ne legyen fullhappy a frájdéj...
Ez a videókártya dolog is érdekes, nem volt rajta olyan eszeveszett porréteg, meg épphogy csak egy éves múlt a cucc, és ez a gép, mivel melógép, elég ritkán ment, tehát még azt sem mondhatom, hogy egész nap az év 365 napján. -
putyi #58657 memória, vinyó? nálunk is van néha, de nem általános és ráadásul az autobackup is be van kapcsolva. -
#58656 Ja, neem. Eszembe sem volt több MAX-ot futtatni egyszerre, meg az Autobackup is ki van kapcsolva. Fogalmam sincsen, hogy mi lehet az oka, de most már utánaellenőrzök (másik gépről) minden egyes MAX bezárás előtt, hogy a file, ami el lett mentve vajon valóban olvasható-e a MAX számára. -
putyi #58655 ez a "failed to open" probléma leginkább akkor szokott jelentkezni, ha több maxot használsz párhuzamosan, mert szerencsétlen nem többszálú és nem többfeladatos, így ugyanazt a területet használja(szerintem) az autoback-re és egyéb temp műveletre, aztán persze ez időnként összekavarodik és jön a szopi. -
#58654 Nem akarok vészmadárkodni, de ha így folytatják, akkor a Cinema4D-t is megveszi az Autodesk... -
putyi #58653 szívemből beszélsz.
bennem még a poly modellezés, valamint a nagy objektumszám kezelése merült fel, valamint asszem a vray primitívebb a c4d alatt, mint a max-nál. -
bencsab #58652 hűha, nagyon összekapták ezt a progit. a fő kérdés, hogy miént muzsikál hatalmsa polygonszámmal illetve elő tud-e adni geometry instance-t nagy számban (füvesítés, parkosítás, stb...) -
#58651 Szépjóreggelt!
Lassan már csak azért járok ide, hogy a MAX-ot anyázzam. A kollégám mindig cseszeget, hogy minek mentek olyan sok max-file-t. Nahát most megint beigazolódott, hogy kell. A tegnap esti legutolsó mentésem ugyanis szépen szarráment, és "Failed to Open" várt kora reggel. :( Még az a szerencse, hogy az előtte való mentésem egy órával korábbi, mert asszem rohamot kaptam volna, ha a komplett lakóházat elölről kellett volna kezdenem.
Csak tudnám, hogy mi tud félremenni egy sz@ros SaveAs-nál. Fel nem foghatom.
u.i.: Jah és mindezt az előzte meg, hogy a Quadro kártyám sem volt hajlandó működni, szóval hajnal ötkor szedtem széjjel a gépet, portalanítottam a VGA kártyát, és hálistennek utána volt kép, amin szépen HD minőségben virított a "Failed to Open" ablakocska. :( -
murchi #58650 okés köszi! kerestem mindenhol de akkor ezek szerint feleslegesen, cinema4D-ben teljesen egyértelmű helyen van -
#58649 előbb ps-ben megnézed a 300 dpi, hány pixel 72 dpi-ben, és akkorában rendereled. -
murchi #58648 csak utólag photoshopba tudom? -
#58647 sehol -
murchi #58646 sziasztok, egy olyan kérdésem volna, hogy maxban hol tudom a kirenderelendő kép dpi értékét állítani? -
Dinike0009 #58645
Meg tudja valaki mondani, hogyha beanimalom a spinratet akkor miert porog tovabb az a ku**** particle? Ezek az autodeskesek hulyek? Vagy porog mint az allat vagy semmi... -
zenoka #58644 fasza... mar csak a guinak kenne ugy knieznie mint a maxnal es valtanek.. egyszeruen csak az fel ev mire az ember at all egy uj kezelofeluletre olyan biztonsaggal mint amit mar ismer