3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Miért csinálja azt a mental ray, hogy szépen final gatherben gyönyörûen lerendereli az árnyékokat, majd a végsõ fázisban szépen szétmaszatolja...
final gather végén
render után

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Brutal Belépõ! 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Wow! Bizony, gratula, megérdemelt! 😊

per aspera ad astra

Gratu Svan!

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

miért nem használsz vraylight-ot, vagy ha olyan a formálya, akkor vraymaterialt?

Met
Valahogy nem lehet vray ies-bõl neon világítást csinálni?
Egy lap mögé akarnék egy hátsó megvilágítást tenni ies-bõl kirakni sokáig tart és látszódna a pontozás is.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Malakai
The Official V-Ray Demo Reel 2011 - Architectual Industry
Csak link, mert unlisted.

Gratu Svan! 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

hunkircsi
Azért a díj az nem gyenge. Az a BOX munkaállomás a négy GPU-jával (1db Quadro + 3db Tesla) ilyenkor eszembe jut, hogy ez végül is egy elég rossz hatásfokkal mûködõ elektromos hõsugárzó. <#nyes>

Ki korán kel, poligont lel.

eightmiles
erre benevez valaki?

3DS MAX Design Hero Competition

F2

Sziasztok
Olyan problémám volna, hogy amikor csinálok egy boxot például, és rámegyek hogy convert to -> convert to editable poly ... aztán a polygonra kattintva, ahol egy egész oldalát lehet kijelölni a kockának akkor nem jelenik meg a piros kijelölés... azthiszem kijelöli de nincs piros szín. És van még egy olyan jelenség hogy egy plussz átlós vonal jelenik meg egybõl a kockán ami eddig nem volt.
Nemtudom mit nyomhattam el, de a reset sem segít sem a reinstall.

Üdv Gábor

Aldaryn
Nagy területek gyors füvesítésére VRayPattern is nagyon jó választás, nem akad Multiscatterrel és alacsony memóriafogyasztással beéri, ha jól állítjátok össze a geometriát. Nagyjából a displacementtel egyenértékû a számítsi igénye. Tesztkép aktuális projektbõl.

per aspera ad astra

Tehát A öreg displacement rulz még mindig! Jó tudni!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ez feautre nem bug mert igy tudod hogy rendesen van hasznalva a memorianak adott teruletei..😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Putyi úgy gondolta, hogy ugyanazon memóriaterületeket kezdik bolygatni, és összeakadnak, nem oldja meg a gondot az sem, ha ezermillió ram van a gépedben, ez bug. 😊

per aspera ad astra

hunkircsi
Nem is szándékoztam együtt használni a kettõt, mert számítottam rá, hogy elég nekik programonként külön külön megbirkózni a memóriahasználattal. De mondjuk NAGYON jó volna már ha az Autodesk megbarkácsolná úgy a maxot, hogy ne legyen problémája a sok objektummal.

az autograss és a multiscatter nem barátok, mert mind a ketten egyszerre szeretnének a memóriához nyúni.

hunkircsi
Teljes mértékben igazad van, én amit nem értek, hogy óriási különbség van a MultiScatter használata esetén egy-egy AA beállítás között memóriafelhasználás területén. Egy átlagos AA értéken ugyanaz a fû 200MB-ot eszik, míg egy magasabb AA-val pedig hirtelen felcuppan 8GB-ig, és ki tudja, hogy meddig menne. No ezt nem teszteltem sajna. Amúgy a 200m*200m-es telket ritkán használtunk az eddigi projektjeink során, ezért is nem tettem ekkora felületre a füvet a teszt során, de mint ahogy írtad még mindig a displace technológia a legtutibb és leggyorsabb módszer 8GB alatt.
Lehet, hogy megnézem az Autograss-t újra, de legutóbb amikor játszottam vele, akkor még mindig messze volt attól, hogy élesben használható legyen.

ne haragudj, de elég naívnak kell lenni ahhoz, hogy a lent vázolt módszerben bízz.
tesztelni úgy szokás, hogy a lehetõ legjobban próbáljuk a valós körülményeket modellezni. az esetedben én pl. egy 200m*200m-es területen próbáltam volna ki(mint ahogy meg is tettük).
a fû esetében még mindig a diplace tûnik a leghasználhatóbbnak a 8gb-s limiten belül.

repvez
Létezik ilyen táblázat X4es phenom2-re is ( 955 és 965-re)
HA ezeket az értékeket beállitom akkor ugyan ugy stabilan mehet nálam is?Vagy ez függ az alaplap memoria és a tápmtól is?

Más : Van itt valaki aki tudna inventor2011-ben segiteni egy kicsit az assembly részen?
hátha érdekel valakit, phenom II overclock táblázat.

http://www.pcrpg.org/pics/computer/oc_thuban_stable.png

köszi
mind xar, min bugzik, bele kell számolni az idõbe...

Van egy uvw mapem, és mivel nem nagy az objektum, és inkább magas, ezért feles szélességû textúra is jó lenne rá 512x256-ra gondoltam. Na de hogy lehet nem négyzet alakú uvw templatet exportálni, és hogy lehet rábírni a maxot hogy megfelelõ arányban olvassa a textúrát?

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Én használom a multiscattert, komplett hegyoldalakat erdõsítettem már be vele sokszázezres fákkal, és semmi gondom nem volt vele. Régebben csináltam vele füvet is, de mióta ráleltem az autograssra, azóta azzal füvezek.

hunkircsi
Hali!

Eléggé nájki vagyok éppen most. Mérgem és úgymond analóg dühöm egyik fõ okozója a MultiScatter. Szanaszéjjjel teszteltem hetekkel ezelõtt, és mégis megszívatott az elsõ éles melóban. Volt egy viszonylag egyszerû jelenetem, ami összvissz 1,6GB RAM-ot csócsált render közben és kábé 20 perc alatt ki is számolta. Bedobtam a betesztelt füvemet a MultiScatter-el (ami önmagában a teszt során 20e sokszorozott darab esetén pár száz MB-ot evett a memoárból) és láss csodát pár pillanat alatt elzabálta mind a 8GB-nyi memóriámat, majd utána szépen elkezdett swappel-getni, és közölte, hogy körülbelül 6óra alatt végez is a képpel. WTF!!!!!! <#violent><#boxer>

Egy átdolgozott éjszaka után reggel hatkor két órával a leadási határidõ elõtt ez azért megpróbálta az idegeimet. Én nem tudom, hogy a MultiScatter, és az összes többi ScatterPlugin ipari céges környezetben mit tud teljesíteni, de hogy én még mindig nem találtam elfogadhatónak éles melóra az ziher. A VRayScatter után nagy reményekkel fordultam a MultiScatterhez, de én személy szerint ebben is csalódtam.

koszmosz

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

ThomasGins
ez kell neked😊

\"So always look on the bright side of death\"

Csináltatok már olyat, hogy egy másik monitoron hagytatok egy ablakot, en pl a material editort, és sehogyse tudom viszahozni, mer nincs most épp egy monitorom 😊

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

van olyan plugin, hogy MAX2AE, ilyen placeholderekhez kiváló 😉
http://www.boomerlabs.com/cart/product.php?productid=8&cat=3
ki kell tapasztalni, hogy hogy mûködik, vannak furcsaságai 😊

Amúgy zenoka ötlete sem elhanyagolható

\"freedom is not a licence for chaos\"

a képek helyére valami szürke, fehér materialt tennék, majdphotoshopban egy kijelölés-kivágást és multiply a képek fölé, ezután animálhatod az opacity réteget. Tehát psben is megoldható...
Így a képek is kapnak egy árnyékolást esetleg tükrözõdést is...

en nem ertek after effectshez de ugy csinalnam hogy matID-t vagy objectID-t renderelnek a kepekhez mint vagocsatorna afterhez es utana mar csak eleg lenne ugyanannal a kameranal csak a kepeket renderelgetni.. az mas kerdes hogy a kepek latszodnak e pl tukrozodesben mert ugy rogton szopo😊

Sziasztok!
Kérdés: létrehoztam egy szobát amiben képek vannak. Adva van egy kamera ami végig megy a képeken. Én pedig azt szeretném megoldani, hogy nem akarom minden egyes kép cserénél újra renderelni a szobát hanem csak a képeket. Hogyan lehet ezt megoldani? akár after effectsben??
atila4
Kipróbáltam a 2012-es maxot, de mikor Uw-zok (vagyis akarnék) akkor elkezd akadni a program és szinte lehetetlen vele bármit is csinálni. Erre van valami megoldás?

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

hunkircsi
NFR:

hunkircsi
A szünetmentes táp szinte elengedhetetlen tartozék, fõleg falun. Mióta vettem, azóta se táp, se alaplap nem szállt még el, elõtte bizony párat kicseréltem. Az idén vettem a szünetmentes táp elé egy villámvédelmet is, mert annyira elszaporodtak nyáron a viharok, hogy már elegem lett abból, hogy a legnagyobb meló kellõs közepén kell kilépnem a rendszerbõl csak mert dörög meg villámlik.

az xp állt fel a win7 nem, most törlöm particóját, egyébként is csak tesztnek volt fent.

lehet, hogy érdemes lenne..
fel is clockoltam a procit, mindent, úgy tünik ez a kis deszka is vereti neki rendesen..

szunetmentes tap?😛

Met
na ja, csak éppen az xp nem áll fel alaplap csere után

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ma egy dupla áramszünet kiséretében a hiper szuper gigabyte deszkám megzavarodott a lelkében. A bios megfikkant. Elég érdekes sztori, egy pillanatnyi áramszünet után a gép restartolt, majd bios checksum problémával indult újból, amit az alaplap a második bios visszamásolásával próbált meg automatikusan orvosolni. Közben azonban ismét elment az áram egy pillanatra. Hehe. Bár a gép postolgat nem sikerült többé az operációs rendszert betölteni. Egy gyors vásárlás a kis számtech boltban és a 10 ezer forintos asus deszka hiba nélkül felállt az alaposan átszabott win64 -el. Semmivel nem kellett törõdni, csak a driver cd be és annyi. A win7 -es particó már nem volt ennyire barátságos simán behalt kék halállal...
nekem ez még mindig a winxp malmára hajtja a vízet.

akkor a karesz cpu bound volt. Nálam ez nem állt fenn, ezért adott hasonló eredményt a hd4850 és a hd6950
Egyébként megnéztem ma reggel az új cinema 4dben, nagyon szépen funtak benne a jelenetek. A cinebench 61fpst adott ami jóval a quadro 5800 és a firepro v8750 felett van. gyakorlatilag az elsõ 3ds szoftver ahol aa -val lehet szerkeszteni.

Kedves fórumozók.

Keresnénk grafikusokat folyamatos munkalehetõséggel. Egyelõre inkább csak bedolgozás szinten, késõbb akár teljes munkaidõre is. Ami a feladat lenne:
-Weblap design tervezés (programozási ismeretek nem szükségesek, Flash ismeret elõny)
-Katalógus és egyéb kiadvány tervezés (nyomdai PDF elkészítése)
-Utómunka, fotó kompozitálás (fényképezési ismeretek elõnyt jelentenek)
-Hirdetések és bannerek tervezése
-3D-s ismeretek professzionális szinten elõnyt jelentenek (3DsMax, Vray, Realflow, egyebek)

Jelenleg is van grafikusunk, viszont elszaporodtak a feladatok és nem bírunk velük. Ráadásul elõreláthatólag még több lesz.
A munkához hatalmas kreativitás szükséges, illetve a már megteremtett arculati elemekhez igazodás.

Rólunk bõvebben: www.q-c.hu

Fizetés: Megegyezés szerint
Munkavégzés helye: Akár távmunka is lehet, de elõny, ha közelben vagy, például a fotózások miatt, amelyeket a saját stúdiónkban csinálunk Gödöllõn.

Kérném azoknak a jelentkezését, akiket érdekelhet egy ilyesfajta munkalehetõség. Elõrejelzésként mondanám, hogy a munkákkal kapcsolatos elvárások igen magasak, így csak a maximalisták jelentkezését kérjük. 😊

Ide kérném a jelentkezéseket: [email protected]
tárgy rovatba: Pályázat grafikai tervezés és marketing munkakörre
Referenciamunkák csatolását is kérnénk.

a cpu egyértelmûen. nemrég váltottam gépet, a grafkártya viszont a régi gépbõl jött át. egy összetett jeleneten megnéztem, hogy egy adott nézõpontban hány fps-el tudok dolgozni a tárgyakkal, és az új gép majdnem annyival több fps-t produkál, mint amennyivel gyorsabb a proci.

Sziasztok!
3d studio 2010-re váltottam és a photometric fényeknél csak 3 típust találok, hogy tudom elõvarázsolni a többit??
max így van megírva, számít a kártya de nem sokat, mivel akkora idõeltolodás van minden mûvelet elõtt, hogy nincs értelme foglalkozni vele. Max 2012-nál az új display managernél, ha új video kareszod van akkor beválhat. De ezt még kitesztelem pontosan a többi maxhoz képest.

de akkor mi?!
proci nem igazán.
memória biztosan nem , mert pagefile-be rak ki mindent.
vidkari sem(bár a vidmemória mennyiségre még kíváncsi lennék).
szerintem a tápegység, vagy az egér lesz itt a ludas:-)

na látod, montdam én korábban, hogy a graf kártya sebessége alig számít a viewport sebességénél.

szerencsémre reference kártya igy egy kis flasheléssel átkonvertáltam hd 6970-é. Mivel a chip ugyanaz a 6950/6970 es kártyákban ezért gond nem lehet, a memen csak 75 mhz-et emel így azzal nem lesz probléma. (max vissza lehet állítani overdriveban)
egyszóval mától hd6970!

nutrious vayg minek hivják az uj grafikus rendszert... egyébként a forumokon olvasva azt tapasztaltam, hogy csak az ujabb generációs kareszokkal mûködik együtt, a többit elég gázul kezeli. már várom oda is az sp3-at.. 😄