63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• lennoff
    Köszönom szépen! :-)
  • Aldaryn
    Tess
  • atila4
    Sziaszok! Hd 3000-res grafikus kártyával lehetne készíteni autó modelleket amik mondjuk 400.000-res poligonszámból épülnek fel?
  • lennoff
    Sziasztok!

Akinél fel van telepítve épp 3dsmax és vray (vagy más olyan progi, amivel lehet raytracinget csinálni), tudna lőni egy olyan képet, amin egy üveg téglatest van, benne egy levegőbuborékkal (1.5-ös törésmutató)?
    A saját raytracing programomat szeretném ellenőrizni, viszont nincs rá kapacitás, hogy beszerezzek egy studiot, meg ki is ismerjem a használatát. (valami ilyesmit kéne: http://i.imgur.com/ANmvJ.png)
  • Ripley756
    Sziasztok!

Nagyon érdekel a 3D-s modellezés, tudnátok ajánlani könyveket vagy oktató anyagot, amiből bármiféle tanfolyam nélkül meg lehet tanulni? Sajnos komolyabb tanfolyamok 500.000-nél kezdődnek :( ezért szeretnék önerőből megbirkózni vele.

Előre is köszi a segítséget!
  • putyi
    http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/autoplace
  • sanyicks
    autogrid szerű működést meglévő objektumon hogy lehet elérni? Pár plane-t kéne egy nem egyszerű felületre illeszteni.
  • Met
    Van egy régebbi file amit meg szeretnék nyitni és újra renderelni.
    Ezt kapom render közben Type error: bsearch requires Array, got: undefined.
    2010-es Max
  • Csicsó3d
    van, de alapaesetben linear kulcsot használ. Irány a graph editor, ott megkeresed a percent értékét a kamerának és ott már átállíthatod, hogy a kulcsaid milyen típusúak legyenek.
  • Varlaisaran
    Üdv.
    Max2012. Két spline-t óhajtanék össze attach-olni de nem megy, a NURBS curve-öket sem. Gmax alatt így szoktam, ott működött. Megtudhatom az okát? Megköszönném.
  • Hzsolesz
    Sziasztok!

Ha kamerára alkalmazom a Path Constraint, akkor ott nincs Easy In Easy Out? Szeretném, ha szepen lassan állna meg a kamera 100 %-on.
  • VO101Tom
    Köszönöm! :)
  • pauly

kattints bal gombbal rá,majd a megjelenő menüben,vedd ki a pipát a show buttons elől.
  • VO101Tom
    Sziasztok. Egy kérdésem lenne nekem is. Bekapcsoltam véletlen egy panel részt (gáz, hogy pontosan azt sem tudom hogy hogyan), amit nem tudom, hogy hol lehet kikapcsolni. Idegesítő, mert a jobboldali paneleken egyébként sincs sok hely. Ha valaki tud megoldást, segítsen plíz.

• JackMeadow
    flip normals nem oldja meg?
  • murchi
    sziasztok, csináltam egy üveg materiált (vray)aminek csak az egyik fele ereszti át a fényt természetesen rossz fele. Tudom hogy van a 2 side opció aminek bepiálásával mind a két félre alkalmazható egy materiál, de az volna a kérdésem hogy hogyan lehet meghatározni egy objectum színét, hogy melyik legyen az elsődleges oldal a textúra szempontjából
  • kapika
    Jah és 2012-es max v-ray, physical camera.
  • kapika
    Sziasztok! Nektek is szokott olyan lenni, hogy amikor a kamerához akarok key-eket hozzárendelni akkor mindig ki fagy? Esetleg nem tudtok egy jó ingyenes riggelt kamerát? :)
  • Aldaryn
    Használható. Annyira, amennyire erős. Az én őskövület 4850-es radeonom is használható, attól függ, mire akarom használni.
    Ha új VGA-t akarsz venni, akkor veszel, amilyet a pénztárcád megenged. Ha megvetted, akkor úgyis kipróbálod, hogy mit mennyire gyorsan renderel.
    Vagy arra vagy kíváncsi, hogy érdemes-e beruházni VGA-s renderelésbe, és inkább VGA-ba tenni a pénzt, mint processzorba, ramba, stb?
  • mdccclx
    Sziasztok, vray-rt gurukat kérdezném elsősorban, szerintetek ez az új gtx 650ti kártya mennyire használható rt alatt?
    http://prohardver.hu/hir/nvidia_mindent_beleadott_geforce_gtx_650_ti.html
    Nemigazán értek hozzá, az árához képest órajel, cuda magok száma elég szimpatikus, de pl nemtudom mennyire számít a memória busz sávszélesség, illetve a textúrázó csatornák száma (ez gyanítom nagyon..).
    Válaszokat előre is köszönöm.
  • mezoba
    Valaki tudna abba segíteni hogy a renderelés adatait. Render idő -t polygonok számát. használt render motor-t hogy lehetne kiiratni egy txt-fájlba. Max scriptel probálkoztam de nem jövök rá hogy a render időt hogy pedig ugye a max alul az info sorba renderelés után kiirja.
  • bencsab
    nagyon penge! amúgy mire jó egy ilyen flashbox?
  • JackMeadow
    pécsi? hmm aszittem zalaegerszegi pano volt, kékei nagy egerszegiesek voltak, de a hdrit eltaláltam, következőnek próbálj meg egy újhartyáni naplementét olyan 8-9 óraatájban, egy hangyányi stratocumulussal a horizonton, nekem a legszebb világítások mindig hartyánból jönnek, bár studió setuphoz a balassagyarmati hajnalokat is tudom ajánlani, nagyon szépen kiemeli az íveket cut the crap will ya

gyönyörű cucc lett majd megszólal
  • Aldaryn
    Összedobtam előzőhöz egy studio setupot. Az előző kép egy pécsiégboltról készült HDR panóval volt bevilágítva.
  • repvez
    Az első kérdésre a boolean funkció lehet opció,de jobb eredményt kapsz ha készileg illeszted össze a 2 testet attachal és a felesleges részeket kitörlöd a kapcsolódó vertexeket meg weldeled igy szebb topológiát tudsz kihozni mint a gyári , igaz kicsit időigényesebb és tökölős meló,de a végeredménye kevesebb gond a későbiekben.

A második megoldásnál meg az omni fényforrás helyett válasz másikat vagy ha vrayt használsz akkor a vray light az elég jó pl az ablakoknál .
  • 5Dani
    Hogyan lehet egy tárgyat részben belenyomni egy másikba, úgy hogy a lenyomat (elnagyoltan, lekerekítve) ott maradjon?
    Másik kérdésem pedig, hogy hogyan lehet nem pontszerű, hanem nagy felületű fényforrást kreálni? Mint fotózásnál a softbox.

Köszönöm.
  • Varlaisaran
    Azta pi... lehet csak nekem új ilyet látni (bár annyira nem) de mégis először fel sem fogtam hogy render, nem is értettem mit keres itt a kép:) lájk.

Csomó mindent nem is értek hogy van, pl a dugók rovátkolt felülete az most mesh vagy valami.. a dugók rugói is, eh. Szivesen megnézegetném a scenejét de gondolom nem publikus:)
  • copass
    sziasztok!
    azt szeretném kérdezni, hogy tudna-e nekem segíteni valaki abban hogy van kb.10-15 max fájlt amit kiexportálna nekem 3ds-be.
  • npeter

hmm, itt is szép nagyon, élethű.
  • Vertigo
    Szep render, ahhoz kepest, hogy nehany ora, meglepoen reszletes, meg a kabelek is szepen feszulnek a csatlakozobol kijovet... Ha "fikazni" kell, akkor egy pici furcsa dolog van a bevilagitassal, olyan mintha egy relative vilagos belterben ra lenne nyomva meg egy eros spot, igy picit elvesz a kompoziciobol a kotraszt, skylight/dome/stb, avagy a kornyezet vilagossaganak visszevetelevel, talan jobban kijonnenek a szepen kidolgozott reszletek.

Mas...
    Beuzemelodott a rancfelvarrot masina (a VGA egyelore meg maradt a gtx275, vsz sima gtx660 lesz majd belole), probabol felraktam a 2013at meg a 2.3vray-t, viszont az RT CUDA-val baromira instabil, 10bol 9x elszall, amikor epp nem, elotte CPU renderrel meg kell neki mutatni a scenet, utanna muxik...
    Driverem nem tul friss, vsz amint lesz egy kis idom megint frissitek egyet, de erdeklodnek, Nektek milyen tapasztalattotok van evvel?

(iRay meg azt irja a GPUt a winfos hasznalja, es nem veszek eszre idobeli kulonbseget a CPU es GPU render kozott)

Amugy nagyon kellemes a kis 3770 sebessege az eddigi q6600hoz kepest, pozitivan csalodtam eddig a vasban! :)
  • Aldaryn
    Ezer éve, gondoltam beszórok a múlthétről egy személyes, párórás projektet. Mostanában keveset MAXoztam, kicsit szerettem volna egerészni, ez kerekedett belőle.
  • GerY5
    Üdv!

Attól, hogy chamfer box-ot használtál építőelemként, egyetlen smoothing group-ba foglalva a poligonjait, miközben a nagy oldalsó poligonokkal a szomszédos kisebbek enyhe szöget zárnak be, így az oldal enyhén domborúnak "látszik" render szempontából.

Megoldásként nyomj a 6 oldalsó poligonra egy bevel-t 0 magassággal, minimális behúzással (kb akkorával, amekkora a gömbölyű élet alkotó poligonok szélessége).
  • 5Dani
    Üdv!

Ez a fajta recés árnyék/tükröződés mitől van?

• GerY5
    Üdv!

Remélem van itt valaki, aki tudja a megoldást a problémámra:
    V-ray fizikai kamera a téma.
    Már régebben is belefutottam ebbe a jelenségbe, de most lett zavaró egy jelenet kapcsán.
    Minden be van állítva, egyedül az expozícióval és a mélységélességgel kell játszanom még, tehát több tucat kis tesztképet készítek egymás után.

Azt vettem észre, hogy a kamera picit elmozdul/elfordul véletlenszerű irányokba, mintha tényleg egy kézben tartott "Still camera" lenne. A perspektíva látszólag mindig ugyanaz, de kis eltérés mindig van.

Ezt a kis mocorgást direkt csinálja a v-ray? Kiküszöbölhető egyáltalán?

A válaszokat előre is köszönöm!
    Üdv:
    G.
  • Csicsó3d
    fúhh, ez nagyon OFF lesz, de ki tudja milyen cégeknél dolgoztok és ki lát benne fantáziát :) Ha támogatni nem is tudtok, de egy share nagyon sokat jelentene nekünk! Ezer hála!

http://www.pleasefund.us/projects/mammuth-rewarron

u.i.: ne is reagáljatok itt, privátban válaszolok bármilyen kérdésre ha lenne :D

ON:
  • zenoka
    persze
    gyere itt a chat, vagy msn, vagy gmail vagy skype:D
    vagy hijjal fel:)
  • ThomasGins
    Hali, tudnál cseten segiteni egy 2 percet?
  • zenoka
    tuti lehet valamibe exportalni aztan obj be aztan maxba.. googlezgass:P
  • Varlaisaran
    Volt pár gondom már, ami miatt menekültem volna előtte is... Alig van normális modifiere, mindent kézzel kell gyurmázni, nem tud rendesen smootholni stb - már ami engem érint. De mondván "ugyismingyákész" gondoltam kibírom addig. Most viszont belegondolok mennyi munka elment a semmibe amíg hajnalokig huzigáltam az uv vertexeket kifolyó szemekkel... idegesitő, persze magamnak köszönhetem:)
    Naéspersze ez a mocsok saját .gmax formatba menti a scenet, ráadásul egy nyamvadt obj export vagy valami sincs benne legalább a mesheket kimenekiteni.
  • zenoka
    hat nagy:D
    de ezt anno en is elkovettem:)
    szoval kezd elolrol tisztesseges maxxal:)