3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hunkircsi
Fúúú, kösz a linket! Ki is próbálom, amint lesz kis szabadidõm. Bár némileg fenntartásokkal vagyok ezzel, mert ha tényleg olyan pöpec lenne (persze, tudom, hogy még csak béta), akkor kapásból a fûvel példálóznának, és nem holmi primitív objektumokkal. Azért azon jót mosolyogtam, amikor írták a legutóbbi verziónál, hogy "Fixed: Összeomlás a japán 3DSMAX verziók esetén." Azt is jól portolhatták, ha ilyen különbségek elõjönnek 😄

Ki korán kel, poligont lel.

asszem ez valami hasonló, mint a vraypattern:
http://populate3d.com/products/panels/

Nem jött össze a link. Sebaj. fRender szerethetõbb volt akkoriban szerintem.
2006? Cebas Final Render a beszt! elef u.t. sarok
hunkircsi
Elõkotortam a MAX file-t, 2006-os, akkortájt milyen véréjt nyúztunk?

Csak egy gyors példa: az elsõ képen talán sejthetõ, hogy tükrözõdik a bútorlap. De hogy mennyire, az csak egy kis környezet hozzáadásával lesz látható. Semmit nem változtattam, csak bekerült a cucc a helyére. csak szekrény
második
jó ez a plussz gomb!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Én nem hiszem, hogy régi vrayel csináltad, látszik rajta, hogy újfajta sample distribution van rajta. 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hunkircsi
Ha jól emlékszem, tényleg semmi extra material nem volt a szekrényen, ergo inkább csak textúrák, mint materialok. Tényleg NAGYON régi a kép, és inkább csak modellként foglalkoztam vele, mintsem valami végleges dolgot hoztam volna ki belõle. Mondhatni hirtelen felindulásból elkövetett szekrény <#vigyor>

Lakberendezõk csodákra képesek a kezükbe adott sokszor több tízezer forintos anyagmintákkal. Forgatják, hajlítgatják, kiviszik az utcára, aztán kijelentik, hogy a fotón, (ami sokszor csak egy render), egész másképp látszik. BRRR!
Igen, van tükrözõdésük, de olyan minimális, hogy pl. fotózáskor mindenféle trükköket kell bevetni, hogy életet adjunk a felületnek, plusz lámpákat, környezetet kell köré építeni, mert bedöglik a kép. Ha a render során nem építed ugyanúgy a tárgy köré ezeket, vagy egy HDRi is jó megoldás lehet, akkor hasonló eredményt kapsz, mint Hunkircsi képén. Szerintem a Refl. értékek itt is jók, bár az is lehet, hogy nulla, de én gyanítom, hogy csak a megfelelõ környezet hiányzik.
Az az igazság, hogy a matt felületû bútorlapoknak, parkettáknak is van némi tükrözõdése, ezt hiányoltam a képrõl.

Köszönöm a gyors választ! Azért érdeklõdöm egyébként mert úgy másfél hete letöltöttem a 3ds max-t hogy teszteljem kicsit a noteszgépem teljesítményét, és közben nagyon nagyon beleszerettem... azóta a fejét leszámítva(az megmaradt eléggé lowpoly) elkészült egy imperial walker modellje (persze csodát ne várjatok tõle 😄)
ATAT
illetve amikor ráérek csinálgatok egy audi rs8-t RS8... van még mit javítani rajta, de nem szeretnék az autodidakta tanulás miatt rossz szokásokat felvenni, amik késõbb nehezítenék a fejlõdést.. van valami jó tanácsotok esetleg amivel érdemes lenne folytatni? akár könyv akár valamilyen iskola.. a suli alapvetõen nem lenne nagy gond, 22 éves vagyok

viszont ezzel a vázzal el is értem a gépem teljesítményének határaihoz :S
Erre legalább annyi válasz van, ahány felhasználási területe van a 3d-s megjelenítésnek. Építészek, szoftverfejlesztõk, VJ-k, látványtervezõk, gépészek, grafikusok, fizikai, kémiai kutatók, orvostudomány, trükkmesterek, mûszaki rajzolók, belsõépítészek, millió. Sokszor csak úgy "balkézrõl" jön az eredeti célhoz a 3d, mert megkerülhetetlen. És ott van a mai 40-es, 50-es korosztály, akik még Amigás korszakukban szerettek bele a dologba, a demoscene, a film ipar. Hosszú a sor.
Üdv!

Lehet már volt ilyen kérdés de nem találtam: Aki 3d-s modellezéssel foglalkozik üzletszerûen az milyen iskolát vagy "tanfolyamot" végzett? Illetve milyenek az elhelyezkedési lehetõségek?
Szerintem nagyon szépek ezek az anyagok, évek óta ilyen felületeket kérnek tõlem. Ami tükrözõdhet, az a króm, az üveg, magasfényû lehet a bõr, és néhány exkluzív drapéria. A legnagyobb divat, ahogy én látom, a pala, a matt hajópadló, a gazdabányai mészkõ mattra csiszolva, minden nagyon visszafogott, max selyem fényû anyag. Persze van pár ellenpélda is, de a legtöbb bútor katalógusban már így néznek ki a lakószobába szánt bútorok, és a padló se csillog, mint nagyanyáink idejében. A fényes felületek a konyhába és a fürdõszobába lettek számûzve, ott is csak mértékletesen, ha ízléses akarsz maradni 😄
hunkircsi
Tudom 😊 Ez nagyon régi képem, valószínûleg még az 1.0-ás V-Ray korszakomból való. De még nem posztoltam 😄

több tükrözõdést az anyagokra! nagyon matt az összes felület.

hunkircsi
Dehogyis! Szerintem mindenki megtalálta a Google-t, és (vagy) az F1-et <#eplus2>
Amúgy pedig SZeKrÉny:

ekkora fórumgyilkos még nem volt itt szerintem, mint én. 4 napra leöltem a társaságot... 😄

igen, érdemes, de méginkább érdemes 64 bites windows-t telepíteni...

eightmiles
Sziasztok, ezt érdemes megcsinálni? Õszintén szólva macerás volna 64bit-es Windows-t feltenni, és mostanában gyakran kifagy a progi memóriahiányra hivatkozva..

Atika :o)
Koszi

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

http://www.passmark.com/products/bit.htm

OFF
Sziasztok tud nekem valaki mondani egy olyan programot amivel le tudom tesztelni a gepemben a procit, a ramokat, stb. valami nincs rendben es nemtudok rajonni, hogy mi. Koszi

koszi

nincsmit 😉
használd szorgalmasan az F1 billenyût, ha elakadtál.
ha meg nemtod mit keress, kérdezz itt, hátha lesz aki segít.

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

bp
Azért rákerestem a helpben, mindjárt világos lett minden.

Select an object. Modify panel Modifier List UVW Map
Select an object. Modifiers menu UV Coordinates UVW Map

Így már jó a textúrázás, köszi a segítséget!

http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!

bp
Bár tudnám mit kérdeztél... 😊

uvw map módosított adtál hozzá?

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

bp
Nagyon egyszerû kérdésem van, kezdõ vagyok a témában.
Van két objektumom, az egyszerûség kedvéért legyen lét kocka. Összeillesztem õket (attach) és azt szeretném, ha a ráhúzott textúra nem két külön kockára illesztett "minta" lenne, hanem egy objektumként nézne ki renderelés után.

Köszönöm szépen 😊
Aldaryn
MAss Randomizer script

per aspera ad astra

Igen ilyesmire csak ezzel az a baj, hogy nem csak az altalam kivalasztott polygonokat randomizalja, hanem az egesz objektumon levoket 😊

npeter
ilyesmire gondolsz? :random-select-v1-0
van már belõle 3.0-is talán.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Sziasztok nem tud valaki olyan scriptet maxra ami a kivalasztott polygonok kivalasztasat randomizalja?? 😊

a noise-nak adhatsz egy kis disztorciót... és kevesebb ismétlõdést a noise mértének állÍtásával.

Aldaryn
Nem, sajnos. Nagyon hamar lejön az ismétlõdõ geometria, megoldható, csak pár körrel furfangosabb.

per aspera ad astra

Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Elõre is bocsánat a bénaságomért. Max2012 és Syntheye 2011 Objecttracking próbálkozásom van folyamatban. A gondom, hogy a viewportban a background video nem játszódik le folyamatosan, csak amikor megállítom a lejátszást akkor igazodik, állóképként már jó a pozíciója, valamint rendernél nincs meg a háttér ... Tudom, hogy én vagyok a béna .. de segítsetek, hogy miért ...

noise a displacementnek és a sima bitmap a szinnek nem jó? Ott nincsen ismétlõdés, nem túl nagy map is elég...

FRenkie
zsír

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
Hogy ne legyen tile van egy 100x100-as, egy 150x150-es, egy 300x300-as, és egy 500x500-as darab, ezek kombinálva, de még fejlõdik. 😊

per aspera ad astra

FRenkie
király, csináltál egy m2-et és az a pattern?

FRenkie
ezzel én is szenvedek, ha beteszek egy hdri képet a háttérbe (linear workflowval 2,2 gammával) akkor a háttérben megjelenik korrektül a hdri, de kurvára nem az tükrözõdik a környezeten, hanem annak egy tök sötét változata. Miért?

off a kis alaplappal volt megegy gond, a memória idõzítéseket manulásian kell beállítani a biosban. De csak win7 -nél jelentkezett probléma. Windows xp nem volt érzékeny rá...Érdekes.

VisualHarmony
Nem csak az árnyék sötét hanem az egész kép mert be van kapcsolva az exposure.
Vagy állítgasd a paramétereket (elvégre pont az a lényege a VRayPhysicalCam-nak) vagy az exposure mellõl szed ki a pipát.

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

Mondjuk nyomjad feljebb a hdri multiplier-ét.

hunkircsi
Hi!

Már megint összeakasztotta a bajszomat a VRayCamera. Az alábbi képen látható, miszerint az a problémám, hogy a VRayCamera-n keresztül minden reflektált tükörkép sötét lesz. És ez most nekem nagyon beteszi az ajtót. A sztori tök egyszerû. A képen látható króm teáskanna material Environment mapjába betettem egy HDRi-t a VRayDHRi map-on keresztül. A kép bal oldalán kamera nélküli (sima perspektív) verzió látszik, ahol a króm felületen szépen látszik a beállított tükrözõdés, míg a jobb oldalon a VRayPhysicalCam-on keresztül kirenderelt kép látható, ahol az a nyüves tükrözõdés sötét mint az éjszaka.
Már átnéztem kismillió tutorialt, és mégsem jöttem rá, hogy hogyan lehetne ezt a problémámat orvosolni. Légyszi, ha valaki tudja a megoldást, írja meg mihamarabb, mert nagyon sürgõs a dolog.

Elõre is örök hála!

Jóéjt!

Metwork
Vray plane-t próbáltam de nagyon "erõszakos" vénye van, az ies-nek jó szórt.
Materialból melyiket?

I will use google before asking stupid questions.