Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Zokni
    Nem arra gondoltam, hogy álljon át mindig az ember az új verzióra, tudom, hogy ez egy háklis dolog és a cégek pont ezért sosem állnak át azonnal, vagy egyáltalán nem állnak át az új verzióra. (legalábbis addig nem, amíg nem ítélik tényleg megbízhatónak azt) Arra gondoltam, amikor az ember nem nézi meg akkor sem az esetleges újdonságokat (ami akár érkezhet product update-tel, vagy service pack-el is) amikor azok belekerülnek a programba, mivel egy megszokott, kipróbált, bevált munkamenetet követ, holott esetleg gyorsabb, egyszerűbb lenne az esetleges új funkcióval.

Lenne egy kérdésem is mindenesetre, ha már itt vagyok. Idáig nem nagyon foglalkoztam az utómunkával egy-egy képen, gondolok itt most a Photoshop-ra, pedig tudom, hogy ez nagyon lényeges dolog.

Lehet, hogy ez most egy hülye kérdés lesz, mivel természetesen nem lehet általánosítani ezen a téren, de mégis, nagyjából miben szokott kimerülni az utómunka?
    Én egyelőre ezekre tippelek (már amelyik éppen kell): színkorrekció és brightness/contrast (curve tool-lal), lens flare, glow, esetlegesen a render passok masszírozgatása layereken, vagy háttér beillesztése.
    Ezek nagyjából a sztenderd dolgok? Kihagytam valami olyat ami szintén nagyon gyakori, csak most nem gondolok rá? Ahogy fentebb is írtam, nem nagyon foglalkoztam idáig utómunkával és tudom, hogy ahány kép, annyi féle utómunka "igény" merülhet fel, viszont kezdetben elsősorban azon részek megismerésére akarnék koncentrálni ami nagyjából rendszeresen előfordulnak.