Dark Age of Camelot

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bameg Joki ez a kis összefoglaló felkeltette az érdeklõdésem, nagyon szívesen kipróbálnám, igazából már maga a történelmi kor is vonz. Ha lesz vmi lehetõség a kipróbálásra jelezd majd légyszi.

MSNen üzenj rám majd, mielõtt loginolsz.

Botond
Március volt eredetileg, de kb két hete jelentették be, hogy csúszik mûjus 20ig a conan. Trial accom nekem is van lotro-hoz, de azért kösz. Mire megjövünk a hétvégi bevásárlásból már telepíthetem és léphetek is be.
<#szomoru1> Mindegy... addig marad LOTRO meg WoW

s0n1c
eltolták a márciusi megjelenést, azt hiszem május?! mmmogames.hu
Van trial key-em szabad ha kell. De accomon is kiprobálhatod. Még asszem be vagyok fizetve. Élvezetes egyebkent a game... Én most a Conanra izgultam rá. Elvileg márciusban már jön, cdgalaxison már elõ is rendeltem. <#ravasz1>

Jockey
az az igazság, hogy elég komplex a gamma, ami pár nap hent után nem jön át.
egy egyszerû példa:
Van több frakció ugyebár, indulásként mindekinek van port-jai.
Ezeket el lehet foglalni. Ha egy (vagy több) frakció nagyon szarul áll, megy a szerver reset indul újra az egész
Egyes portokba különféle nyersanyagok elérhetõek, városfüggõen. frakcióknak vannak fõvárosai, amiket szintén elfoglalhatsz, ezzel blokkolhatod a nemzetközi kereskedést (kivéve freetradereknek, akik mehetnek bárhova s minden ah-t látnak) Gyakorlatilag igy pl megcsinálhatod azt, hogy blokkolsz olyan kikötõket, ami a másik nemzetnek a hajóépítését, kereskedelmét visszavetheti. Mit fognak csinálni? átmennek a te frakciód kikötõidbe, tõled veszik az alapanyagot a hajókat stb.
Fõ hangsúly természetesen a hajócsatákon van, a sima kardos jelenetek inkább pve-be kapnak szerepet, ugyanis pl egy hajóra csak úgy lehet átszállni, ha bizonyos sebesség alatt van az õ hajója is a te hajód is és megfelelõ pozíciód van ahajórára.
Ezt hogy érheted el? pl megadott lõszertípussal szétlövöd a vitorláját, gyakorlatilag mozgásképtelenné téve ahajóját. Ezek skill-bõl megfelelõ muníció kivlasztással elérhetõek.
pl mi úgy nyomulunk, hogy van 4 csatahajó, rakat ágyúval, de ezek ugyebár lassúak, nehezn fordulnak. én vagyok az egyik vadász, nekem egy könnyeb hajóm van, gyorsabb nagyon fordulékony, azaz általába utolérem az ellent. Skilljeim is elfogó skillek, azaz pozícióból debuffolom a z ellen speedjét, van speedbuffom, vitorlazúzásra+om van. ha valaki menekül a Naval officer (capatbuffjai vannak) rámrak mindent hasítok menekülõ után és debuffolgatom szedem a vitorláját, amitõl lassúl, utolérik a csatahajók is és pár sortûzzel szétkapjuk. tiszta DAOC, egy célpont mindekinek, arra amegfelelõ pozícionálás, ha pl valaki szarba van másik behajózik elé így az ellen nem tudja lõni tud javítani stb.
hidd el komplexebb ez mint gondolnánk:-)
sajna trial még nincs, csak downloados megoldás van, amint lesz jelzek
Fejlõdés is érdekes:
50szint, minden páros szint kardozó skill, midnen páratlan kapitány skill amit hajózás közben használhatsz. Skillrendszer is szépen átgondolt, egyedire lehet szabni. Respec szintén minimálpénzért megoldható, nem baszatd el akarid.
Nekem pl csatahajóm volt, aztán váltottam vadászra, 10 pve kill és megvan az inygen respec.
Kereskedelem sztem az egyik legkomplexebb, amit látam eve-el hasonlítgatják

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Megmondom õszintén én nagyon reménykedtem a piratesben. Vhogy a fórumot olvasgatva, mások bétás tapasztalatai letörték a lelkesedésem és tartok tõle. Azonkívül férfiasan bevallom, hogy a legnagyobb visszatartó erõt az jelenti, hogy sok mmo-s tapasztalat után sem tudom elképzelni a pirates-féle rendszert, fejlõdést, kereskedelmet, frakciókat, stb. Nincs hozzá vmi buddy-key, amivel bele lehetne lesni? Mert ha tényleg olyan jó amilyennek mondod lehet vevõ volnék rá.

Botond
jati bazmeg, óvodás lettél te is?:-D
Jockey
nem rossz, szóval sem mondtam, csak elég erõs az esély a zerged szócska gyakori ismétlésére, szal ideig óráig élvezetes lehet a sok ellen, de idõ után frusztráló
+lotro az a jati, amibe a legtöbb ember maxos kari ellenére sem pvp-ik, hanem inkább tol egy 3ik altot
nekem is van accountom, ha nagyon belemerültök szoljatok, egy monsta körre elõfizetek 1hóra én is, aztán majd látjuk, de nekem most POTBS az elsõ minden szempontból ver mindent a piacon nekem..

Jockey
pedig amilyen vacaknak tûnik elsõ ránézésre, úgy mélyül el ahogy tolod, én is felemásan álltam hozzá bétába, de azzal, hogy ahogy kijött éles egybõl több pvp zóna alakult, azaz angoloktól elvettünk 2 kikötött, egyszerre 4 nemzet ütheti egymást (kalóz,francia,angol, spanyol) általába mindig van pvp terület szal lehet élvezkedni de pve-hetzs is, egy kis odafigyeléssel 1,5hó alatt meg lehet csinálni 50et, maga a pvp csaták is nagyn jók, fontos szerepe van egymás fedezésének, normális alakzatok felvételének, sztem cool
maga a hajóetikett is faszán van összerakva, classok jól balance-tak, mi általába 6fõs groupba nyomjuk pvp-t elég érdekes..😊

Botond
Hát azért én béta szinten megpróbálom ezt a moszta playt, ha bejön veszek lotrot,ha nem nem.
Jockey
pont ez a gond, hogy nem lesz elég ellenanyag, mivel mindenki a szépen felnevet 50ével akar majd tolni(jó oldalon), teljesen jól fogalmaztad meg, csak a friss belépõk nyomják monstát ugyanis rengeten idõt kell vele nyomni, hogy skillezni is tudd, mivel alapból buták a karik és az pve-pvp eredményesed kapcsán tudod szintet léptetni...

Botond
Bétáztam. Nem tetszett, pedig nagyon vártam a kalózos fílinget. :-(
Botond
Nekem is ezek az aggályaim.
Jockey
Nyomom pirates of burning sea-t, ne gondoltam volna, de elég sok pvp élményen túl vagyok, pedig lvl30 vagyok és 50 a max szint, sõt, lehet grindelni és q-elni is, a grind itt 3-6fõs teameket jelent, tiszta daoc feelingem volt közbe (korai), mindig is utáltam grindelnim de it tvalahogy élvezem
pvp is klassz, sztem kuksizzátok meg ha érdekel valakit

Errõl a "mennyien vannak pvp területen monszták" dologról tényleg írhatna vki saját tapasztalatokat. A logika azt mondatná, hogy nagy a forgási sebesség a monszta oldalon, a friss lvl10-esek próbálgatják ideig-óráig, aztán ráunva mennek vissza az eredeti karijukhoz. De ha elfogynak a friss beáramló új játékosok akik monsztákat gyártanak, akkor kiket lehet majd ütni a felnõtt elsõ karakterekkel? Mert gondolom a monszták nem maradandóak, lévén ha azt játszod tovább a játék 80%-át átugrod... Vagy vmit én értek félre?

s0n1c
kisebb a hw igénye, mint a wownak, simán menni fog a konfigodon maxon
Botond
Na jó, elkezdett érdekelni a dolog, szóval önjáró lettem. Megnéztem a monsztapléj videót a honlapjukon, hát elég nagynak tûnik a terület, remélem van player, nem csak egyedül kell körbe körbe bóklászni, és ha jól láttam van pve a monsztereknek is, legalábbis a videóban aszondta a developer bácsi. És töltöm lefele a 7 day trialt. Egyelõre a sima klienst, bár láttam van highres is. Milyen a gépigény? Amit írnak recommended kb azom van(3ghz-es p4+x800 xt pe) csak nem 1 giga hanem 2 giga rammal. Azon hogy karistolgat a játék?
Botond
PvE nem rossz wowban sem, a pvp részét tették véglegesen tönkre. Mondjuk lehet ki kéne próbálni lotro-t, mert age of conan meg warhammer is hónapok múlva jönaddig csinálni kellene vmit. :-) Gondolom azért nem túl erõs a monszta szekció, mert senki nem elég kitartóan tápolja a monsztáját, inkább pvezik a hobbitjával. Mennyi szerver van, azokon mekkora a populáció? Ez a várak körül csoportosulunk hogy néz ki? Van ostrom? Várak adnak vmi bónuszt? Killekért jár rp, abból van a monsztának pont amibõl vehet ezt azt? Eddig megmondom õszintén ez tartott vissza, hogy csak egy oldal van, a másik npc, de akkor ezekszerint mégsem. Szóval pvprõl vmi bõvebbet plz, meg azt hogy hogy lehet trialozni, meghívással csak?
Nem hangzik rosszul lehet triálozok egyet próbaként/az open bétát próbáltam az nem n nyûgözött le de a leírtak alapján nem lehet rossz/

tegla
Ha megvan a lvl 10 utána inditva a monsta karidat semmit nem kell csinálnod az "eredeti" kariddal,ha akarod hagyod lvl10-n.
A monsta karidat is lehet "tápolni"(képességek,kinézet,stb) de csak ott;Pvp területen.
A terület "pont elég" de a csaták inkább a várak körül csoportosulnak.
Azért a DAoC-t még semmi nem tudta ebben überelni,szerintem.
Szólózókat csak a "jó" oldalon láttam mivel a "gonosz" oldalon nem sok táp-kari volt.Inkább zergekés volt amit eddig láttam.
Szerintem kevesen nyomnak itt pvp-t,inkább pve;questekõs,craftolós beállitottságú a játék.
Felüdülésnek jó a pvp de külön azért megvenni nem ajánlom.
Valahogy nagyon eltalálták a questeket,craftolást meg úgy az egész nagyon egyben van.
Ha akarsz kalandozni,questelni,craftolgatni akkor ez arra tökéletesen megfelel de a pvp miatt kár megvenni;bár igaz van egy hangulata amikor átlövöd egy nyomoronc kis hobbit szivét 😄
Ja!A hanghatások,zenék nagyon ott vannak!

Azt mesélik, ha Chuck Norris betesz a dvd lejátszóba egy szalámit, akkor visszatudja nézni a disznóvágást......:D

Pari
amugy bgken van isszonyt porges...thid, molvik...atlagba olyan 100v100ak mennek...veszett feelinges...

"You no mess with Lo Wang!" Amoxx

Pari
na, aze classicon nics annyi bot...szal lehetunk mar vagy 2300an is😊 hat toa az tenyleg tragedia...

Botond
2,5k account?:-) Az olyan 1,5k ember. Hû,az a fénykornak még százalékban kifejezhetõ része. :-)
Pari
epp azt olvasgatom a vn-en,hogy a budos mocskos oped minstrelek hogy kene nerfelni,mert kihasznaljak,hogy nem lehet oket cc-zni,csak stunolni😊

Pari
rofl, us classicon prime timeba azert meg ossze jon 2,5k ember😊 kb toaval is ennyien nyomjak csak 3 clusteren...

Botond
Hanyan játszanak még daoccal? 3fg-t ki tud állítani minden oldal buffbotok nélkül?😊
Botond
És mekkora a pvp terület? Zergelnek vagy szólóznak vagy group a group ellen? Felhúzol egy karit lvl10re és mehetsz pvpzni szörnyként, a jó kariddal nem is kell többet foglalkozni?
Pari
Akit meg erdekel...

Uj szavazas van a mythicnel...

New Frontiers Territory Login Poll

The Dark Age of Camelot team is currently going through a detailed analysis of New Frontiers. Please select the option that best describes your feeling about the New Frontiers territory:

I do not wish to answer this poll.
New Frontiers is just fine.

Keep New Frontiers, but reduce the size of the region.

Keep New Frontiers, but cluster it across all servers.

Get rid of New Frontiers. I want a new area, smaller than New

Frontiers but larger than a battleground.

I don’t care what the territory is; just give me more things to do while I’m there.

I have no preferences with regard to the RvR territory.

I do not see my option on this list.

a vnboard-on a get rid of it vezet 64%al😊

tegla
givf edit gomb!
xD

Azt mesélik, ha Chuck Norris betesz a dvd lejátszóba egy szalámit, akkor visszatudja nézni a disznóvágást......:D

tegla
Elõször is LOL! 😛
Nah mivel 3 hete játszom igazán nem merültem bele a pvp-be csak kipróbáltam.
Egyenlõre csak egy lvl 29-s hunterem van.
Természetesen kipróbáltam szinte mindegyik class-t olyan lvl 10 erejéig.
A hunta szerintem nekem tökéletes választás a kevés idõmre ami van a játékra.Jól haladós class.
Nah,hogy a pvp-rõl is csöpögtessek egy kis nektarint...
2 ódal van 😊 a jó és a gonosz leegyszerûsitve 😮
Jelen állás szerint a jó oldalon kezdesz(hobbit,human,elf,törpi...ööö asszem más nincs).
VISZONT ha eléred a lvl 10 szintet(ami pár óra játék kezdõként is)indithatsz monsta lényeket amik egybnõl lvl 50-n kezdenek és azokkal csak pvp-zni lehet(kb olyan RvR területre kerülsz mint a DAoCban).
Lehetsz ijász(uruk-hai ork vagymi-mint a filmben voltak),pókok(távolsági támadás-mérget,csapdát köpködnek,etc),stalker(farkas vagymi ami stealthel-közelharci támadások),meg még 2 class(ork asszem meg a pipám tudja 😊 egyik olyan vezetõ féle class(buffer,demoralizál,stb a másik meg két egykezes fegyverrel állatkodik,rohamoz kb. mint a merc volt DAoCban.
Szóval lvl 10 után indithatod a monsta lényeket és nyomhatod a pvp-t.
Nah hát itt van rengetek quest,raid,stb pontokat amibõl a lényed KINÉZETÉT! is változtatni tudod,képességeket venni neki,stb.
Viszont ha itt nem ragadsz le és végigviszed a karid lvl 50-ig akkor is idekerülsz pvpzni és a monsták ellen nyomhatod 😄
Nekem nagyon tetszett,igaz egy lvl 50-s "jó" karaktek simán elintéz még az elején monstaként...szal érdemes lenne kipróbálnod.
Ha gondolod van trial kulcsom,szivesen odaadom.
Le lehet tölteni egy 7 napos trial verziót és ahhoz van kulcsom ha érdekel.
Van külön Lotro topic is,érdemes benézned,hogy ne itt spammoljunk 😊
Megirom privben az msn cimem és este 9 körül felnézek azt ha van kérdésed...biztos van...akkor dumálunk.
Én csak ajánlani tudom.
Sokkal komolyabb játék a WoW-nál(komolyabb?nem igazán ez a jó szó rá de érettebb talán).
Nah sok a szöveg...
...a csokis süti jöhet!

Csabee
Köfi Mata!
Én sem tudnék kockulni melo mellett, csak unalmas pillanataim eltöltésére keresgélek valamit, hátha...
Még kérdeznék párat.A pvp-t, azaz pvmp-t vagy mi a poetsch-öt kicsit elmesélnéd hogy mûködik? Mi értelme van, rangot lépsz v cuccokért megy és itt is insta rendszerû?
Milyen a gépigénye a játéknak? Szereted a csokis sütit?

tegla
Csabi mester!
Én kb 3 hete tolom a Lorto-t,nekem nagyon bejön a questelés,kalandozás egyenlõre.
Eddig ez a legjobban eltalált pve-game számomra,igaz kockulni nincs idõm munka mellett;de nekem tökéletesen megfelel egyenlõre.
PvP része nekem pl. jobban bejön mint a WoW-féle de azért nem egy DAoC az tuti.
Minden jó benne van ami kell és nincs frusztráló,idegesitõ quest.
Pl. farmolás,spawnra várás,leechelés,stb...ilyeneket nem tapasztaltam.
Hatalmas területek,nagyon jó questek;meg eleve ugye a Loto világa is nagyon el van találva.
Sokan csak a filmet ismerik vagy ne adj isten még a könyveket is elolvasták de azért az nem minden...
Én csak magasztalni tudom a játékot,Warhammer Online-ig eltengõdöm vele 😛

Csabee
Sziasztok 😊
Nem tudtok valami mmo-t ami alkalmas némi idõ eltöltésére és nem DAoC vagy WoW? Hallottam a Lotro-ról, hogy pofás meg minden, de a pvp még a wownál is szarabb.. igy van-e? ;p Vagy van valami értelmes manapság?

Uberlama
hááááááát... 😄

SWTOR - Ubi - Sorcerer healer - Black Ravens

Botond
csak ezt a topikot legte át a boldog békés nagy család hangulat :-D
Uberlama
jaja ez így igaz sajnos. Daocba sokkal családiasabb volt a légkör kivéve a sok anyázást freddyshouseon meg ircn 😄 jaj a régi szép emlékek.. 😄

Persze magán a guilden belül általában ugyanúgy megvan egy jó társaság wow-ban is, de daocban a régi idõkben szinte az egész servert ismerte az ember/legalább is a rvsr-ezõ részét/ volt egy feelingje az egésznek./wow-ban azért jóval "hígabb" a társaság mint daoc-ban volt, mondjuk ez valszinû azért is van mert jóval többen játszanak vele/

Uberlama
sajnos ez igaz, de ugyanúgy ki lehet alakitani egy baráti társaságot wowba is csak nem fogsz mindenkit ismerni, illetve nem is kell lévén daocba az rvr tartotta össze a communityt , a whineok , epeen növelés etc 😊
nálunk wowba a magyar guildbe olyan 35 fõs raider állomány van, hoyg a 25ös instákba mindig meglegyünk, és van kb 50 family tag akik csak a hangulat miatt vannak bent. Nem mondom hogy ugyanolyan társaság van mint daocba, mert más az egész hangulata, de legalább annyit nevetünk 😊
ennek ellenére wart várom én is, mert pvp hiánycikk erõsen

Aztán késõbb vmi hasonlót játszottál meg wow-ban is felszívódás terén. 😊
De mi is volt ez a festékes sztori? 😄

Hangianix
Nem kell a kama, szerintem meg viragot is vettel 😄

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.

Hát Hangikám nem szép dolog ilyeneket felhozni!😄
AZ ilyen 1estés kisiklásokra senki nem emlékszik;p

Botond
festékért rofl
Hangianix
Mid/Exc-rol miert mentel el? Akkor mar ecset volt biztos soron 😄

Hát sokkal többen nem voltunk szvsz. Pryd/hib kb 10-12-en kezdtük(emlékeim szerint) jó hamar ki is alakult a magyar guild szinte mindenki be is lépett(csak aztán ugye elmentem festékért;D)

Hangianix
Jaja, hanyan kezdtuk el teljes Exc/Pry-t beleszamolva? 40-en?

olyan jó közösség mint Daoc-ban már nem igen fog kialakulni sajnos, és nem csak aod-ra gondolok hanem az egész community jó volt /szvsz/ szinte mindenkit ismert az ember. Wow meg a rengeteg ember szerver miatt elég személytelen(márha lehet ilyet mondani egy játéknál;p)

tegla
Remélem a Warhammerben is kialakul olyan jó kis banda(AoD)mint a DAoCban az nagyon bejövõs lenne.
Csak ne legyen annyira "populáris" mint a WoW az már túl gazdaságos,akciós,mindenkiwowozik.húú 😛

s0n1c
ageofconanhu - itt van pár beszámoló magyar teszter(ek)tõl

nekem warhammerben van minden bizodalmam, bár egyelõre még arról se lehet igazán véleményt alkotni, mert még nagyon beta...