8227
Unreal Tournament 2003 - www.ut2003.hu
-
Árnyvadász #2232 Május 24.-ke óta várom a demót. Tegnap este végre kipróbáltam. A neten keringő bétákkal, alfákkal stb. nem próbálkoztam. Megnéztem már minden videót és képet róla, az összes hírt és minden egyebet. Annak idején eszméletlen sokat UT-ztem. Nagyon szerettem ezt a játékot. Nézzük, a második rész hogyan teljesített nálam.
Előszőr benchmarkkal indítottam. Ez flyby: 110 botokkal: 48.... Ok, rendben induljon a játék.
Egy ilyen játéknál a menü talán nem egy lényeg, de ez nekem nem igazán tetszett. Végül is a célnak megfelel, de amit a korábbi videókba láttam az sokkal szebb, jobb volt. Ez persze csak magánvélemény. Igazából használható és rendben van, csak a régi szebb volt.
Elíndítottam a játékot. Előszőr nagyon furcsa volt. Azt sem tudtam mi micsoda, meg persze inkább a grafikai részletességet néztem, miközben lövöldöztem is. A fizika más mint a korábbi UT-ben. Valamivel könnyedebb, irreálisabb, de elfogadható. A játékmenet erősen pergő, kicsit agyatlanabb, de azért hoz valami újszerű érzést. Alapvetően jó, sőt ha ma is, holnap is és azután is játszom vele ez biztosan egyre jobban megszokottá válik és tetszeni fog. A botok intelligenciája nem rossz. Volt egy olyan rész, ahol egy oszlop mögé bújt a bot és értelmesen kivárta azt a pillanatot, amikor támadhat. Emberien, ésszerűen viselkedett. Szinte taktikai FPS-ekhez méltóan. Ez tetszett. Tetszett még, sőt nagyon a Pulse Gun és az Assault Rifle újraátdolgozott modellje, effektjei. Ezeket nagyon eltalálták. Már az előző részben is nagyon jók voltak, de itt csúcsszuperek. A villámfegyver egy kicsit elbizonytalanított, de végeredményben egészen jó. Szerintem hozzászokás kérdése. A Citadel pálya a legszebb a DEMO-ban, viszont kár, hogy ha elfutok egy árnyékot a földre vető tárgy alatt, akkor a fegyveremen ez nem mutatkozik. Kár mert így ugyanolyan, mint bármelyik FPS. És ez egy új motor, beletehették volna. Na de mind1. Összeségében jó ez a játék, kicsit talán túl pörgős, pedig már az első rész sem volt piskóta, de azért jó. Szerintem ezzel a résszel egy új korosztályt céloztak meg. Sokat gondolkodtam rajta, ha kijön az UT2003, akkor mi lesz? Mert ha nagyon jó, akkor az UT-ek egyértelműen átszoknak erre és a Quake3-asok is jönnek szerintem, mert kicsit hasonlít az Arenára is. De a DEMO-t kipróbálva azt gondolom (bár majd a finalnál lehet érdemi véleményt mondani), hogy megmarad mind a 3 multi FPS, lesz akik továbbra is a klasszikus UT-el nyomják, lesz akik megmaradnak Quake fannak és lesznek az UT2003-asok. Mivel ez a játék nem tudja lenyomni a másik kettőt. És nem azért mert annyira rossz, vagy nem jó, hanem mert a másik kettő nagyon jó. Igaz már nem mai gyerekek, de akkor is ők a BEST-ek. Tehát az UT2003 nem tarolt, csak beállt a sorba a nagy multik között. És ez számomra egy picit csalódás. DEMO ALAPJÁN! Hangsúlyozom.
Ettől függetlenül azért jó játék, csak a szájízem keserű picit. Hiába no, annak idején halálra játszottuk az UT-t. Ez már nem nagyon tud annyival többet, hogy üssön egy nagyon. Természetesen a grafika szebb lesz a Final-ban (textúrák még csak normal-ra vehetők), a modellekre is érvényes ez, plussz lesz egy rakat (12) mutátor is és 35-nél több pálya, 50-nél több karakter és a fő érdekesség a létrafejlődésű rendszer az egyjátékos módba, plussz csapatmanagemant. Szóval a végső szó a Final-é! :))
Addig is jó játékot mindenkinek! -
reszcsi #2231 Mármint a hivatalos demó-ról beszéltem .... -
reszcsi #2230 Huh skacok, tegnap végre kipróbáltam. Eszméletlen sokat gyorsult a játék, tényleg le a kalappal a programozók előtt, a kalóz verziókhoz képest fényévvel jobb.
Próbálta már valaki, hogy a kilopott full pályáit berakni alá ? Én már letöröltem, mert elég sok helyet foglalt, de ha az működik esetleg visszakérem valakitől ... -
#2229 Nem vagy kicsit türelmetelen?
-
#2226 Lehet, hogy van benne jo adag agyatlan hentelés is, de szerintem nagyon jól van megalkotva ez a hentelés! Kifejezetten élvezetes! :)))))
Állat ez a game!
Jöhetne már a full. -
#2224 szasz Gabo !
Fölösleges az ilyenekre a beirást pazarolni...csak mondja a magáét , mi meg yokat játszunk rajta
Váljék egészségére..flém...flém...flém... -
balty #2223 Ha a labdával együtt ugrasz a kapuba, sztem az a 7 pont. -
Gabo #2222 Akik a realmodokat kedvelik, egyáltalán mi a bánatért szövegelnek egy olyan FPS topikjában, ami nem a kimondott realitást célozza meg. Vagy legalábbis nem kellene lehúzniuk a játékot. Az előzetesek alapján már egyértelmű lehetett volna az ő számukra is a tény, hogy ez egy pörgős akció orientált játék lesz, nem pedig egy taktikai shooter.
Azért az is erő túlzás, hogy csak a henten lenne a lényeg. Taktikázásra ugyan úgy szükség van itt is, mint a többi mod-nál. Lehet, hogy más jellegű taktikázást igényel, de szükség van rá.
Díjaznám, ha ez a topik nem válna egy taktikai vs. normál shooter flame tengerré! -
#2221 Ez pedig a DiretX linkje. -
#2220 Helo All!
Nem tudom volt-e már, ha igen bocsi. A Gamestar honlapjáról:
UT2003 Update
[2002-09-16 @ 07:36 - ZeroCool] (kommentek: 0)
Az Epic egyik "kóder istene", Tim Sweeney frissítette az Unreal Technology oldalt... Kiderült néhány érdekesség, a nemrégiben megjelent demóval kapcsolatban. Halga':
Ahhoz, hogy jól működjön a demó, feltétlenül telepítened kell a DirectX 8.1b-t (ezt innen letöltheted). Ha a játék véletlenszerűen kilép nálad, akkor valószínűleg ez a megoldás.
Az első patch a mai napon érkezik, és rengeteg kis hibát kijavít majd. Ezzel párhuzamosan kiderül, hogy mennyire működik a játékba épített automatikus update rendszer!
A szerver browser hibát is megpróbálják orvosolni, de addig számítani kell hibákra, amíg a szerverek száma el nem éri azt a mennyiséget, amely képes kiszolgálni azt a rengeteg játékost... A fejlesztők találtak egy master server oldali hibát, amit már ki is javítottak!
A szerver adminok figyelmébe: ha több szervert futtatsz egy gépen, a portok között legalább 20 értéket hagyj szabadon... vagyis 7000, 7020, 7040... Amennyiben egymás után következő portszámokat engedélyeztek, a master szerver automatikusan bannolja a gépet (azért, hogy az említett hibákat kikerüljék).
Az Epic master szervere az elmúlt napokban leállni kényszerült, mivel nem volt képes kiszolgálni a hatalmas igényeket. MOstmár átkerült egy jóval gyorsabb internet kapcsolatra, és így, már remélhetőleg megfelelően üzemel majd.
Ha bármilyen hibát találsza játékban, küldj ide (természetesen angol nyelvű) riportot: [email protected]
A játékos statisztika szerver is életbelép a mai napon! Na ez érdekes lesz :D
-
tbundy #2219 Lehet, hogy láma kérdés, de mi hány pontot ér a fociban? A normál gól azt tudom 3, de volt amikor 1, máskor meg 7. Azt hogy kell elérni? (mondjuk az 1 nem érdekel annyira :) )
kiváncsi leszek az assaultra is, + milyen mapok lesznek. -
#2218 "Azt a k sok tápot szerinted hogy tartod észben?" - tej,kenyér hertz szalámi,tej kenyér,tej,kenyér hertz szalámi,tej...ööö...mmm...LOL:)))hiába no,megmondta a tévé is,nehéz dolog ez:) -
#2216 Ez a foci mode kifejezetten tetszik.
Legjobb, amikor nálad a labda, egyedül vagy, jön szembe az ellenfél szintén egyedül Labdát rálövöd, jól meglepődik, aztán fejbe lehet lightningolni :)
Legjobb az volt, amikor elindultam kör elején speedel, labda, ugrálás (nem nagyon találtak el), aztán valahogy beugrottam a portál mögé, és beleakadtam. Mozdulni sem tudtam, a hátoldalán álltam. Az ellenfelek lőnek, mint állat, de a portál megvédett :))
Ott néztem vagy 40 másodpercig, hogy mi a frászt csináljak, aztán kiderült, hogy hátulról is bele lehet lőni a labdát :) -
#2215 Én CS-ztem elég sokat ("észjáték"), de ami most ott megy, attól elkap a hányinger. Mindenki áll, és várja, hogy előre menj, és amikor meghalsz, akkor fragezik. Ezt csinálja a 90%.
Jön egy játék, ami nem arról szól, hogy ki tud nyomibb helyre bebújni és campelni, és máris agyatlan... kár belé a szó... -
#2214 Ez tipikusan azoknak a dumája, akik nem tudnak játszani a gyors játékokkal. Agyatlan hentelés... nos lehet, hogy a DM pályák között van egy-, ami tényleg "lövöm, ami mozog" stílus, de azon kívűl kifejezetten értelmes mapek vannak a demoban. 4-ből 3 nem tömeghent.
Amúgy meg az UT2k3 kifejezetten skilles játék lett, ahelyett, hogy írsz, inkább gyakorolj. Én ma fordulásból levegőben fejbelőttem egy embert, aki éppen zuhant lefele... kár, hogy nem tudod, ez milyen jó érzés :) -
tbundy #2211 A sima UT1 szerinted agyatlan hentelés?
Ez azért durva túlzás sztem.
(már voltam katona, de a netes UT jobban bejön ) -
#2210 Ha harcolni akarsz akkor vonulj be a Honvédségbe!!! :) A Q3,UT(azért az assault része jó volt) az nem harci játék hanem AGYATLAN HENTELÉS!!!!!!!!!!!Nem mindegy!!!A CS, Inf. modok sokkal közelebb álnak a harchoz mint a Q3 vagy az UT.
Szóval valahogy így helyes az utolsó állításod: Hanem Agyatlanul Hentelni!!!Q3 vagy eppen UT2003 - ez a helyes válasz erre. -
#2209 akkor harcolj, katona! :D -
atee #2208 Van aki nem sunnyogni szeret lasd CS
Hanem harcolni!! Q3 vagy eppen UT2003 -
#2207 naa, a Q3 azért jobb :) -
#2206 Bocs a kifejezésért de ez a gamma az IQ bajnokoknak készült. Semmi assault meg ilyesmi csak hentelés ész nélkül.(quakeseknek bejön) anno amikor kijött ez az új stílus ugye Q3,Ut akkor nagyon ment meg új dolog volt de most ez már unalmas a (CS,Inf.,stb. után) semmi újat nem tudnak mutatni játékmenetben csak az az észnélküli hentelés na jó a 12 éves korosztálynak tutti bejön. :D DE ÉN MÉG ILYEN GYÖKÉR JÁTÉKOT NEM LÁTTAM szabályos visszalépés az első részhez képest(grafikot kivéve) a többi egy rakás trágya,fejetlenség az egész tiszta Quake3 lett. :((((((((((( Remélem minnél előbb lesz Inf. mod vagy hasonló cucc.
Bazz. 10perc után majd elaludtam rajta tiszta unlaom az egész csak nyomni kell a egér gombot meg nyomni az előrre kuzort és ennyiben ki is merül a játék. Amennyire vártam akkorát csalódtam benne.(Citomdíjat érdemelne) No, mindegy azért a grafikus motor nagyon ott van(remélem az Undying2-őt is erre a motorra fejlesztik :) ) -
#2205 Pár kérdés : Options-ben mi a különbség normal és high physics detail között (low-on tom' hogy csúnyám tüdkröződik és nem hullámzik ha belelősz), mi az a projection ? Érdekelne ... AMúgy 1 5let buherálóknak : konzolba (TAB) írd be : "preferences" :) -
Xboxman #2203 Mit jelent a Homeland szerver? -
RAZZY #2202 Ja lehet, csak át kell írni az ini fájlt. Igaz OpenGL eléggé bugzik de valamennyivel több fps-t ad... :) -
Szerverek
Magyar szerverek:
open gamefuture.hu
unreal://groove.hu
unreal://linuxforum.hu:65535
unreal://ut2003.sysconfig.hu
Megbízható, Homelan szerverek:
Homelan Fed NCAL 251 - 66.220.20.174:7777 - DeathMatch
Homelan All NCAL 252 - 66.220.20.174:8888 - DeathMatch
Homelan Fed NCAL 253 - 66.220.20.189:7777 - Capture The Flag
Homelan All NCAL 254 - 66.220.20.189:8888 - Capture The Flag
Homelan All NCAL 250 - 12.47.50.185:8888 - Bombing Run
Forrás: FpsCentral -
#2200 uj kód:
le le fel fel félkőr előre védekezés nagyütés és kisrugás+start egyszerre:)
jóu ez a gamma de kéne egy új gép:) mert néha 3 fps el megy a gamma:)de komoly kis feeling volt mikor megvolt a bomba és hirtelen 5 emberrel nyomultam előre ők meg bevédtek..hát nem sikerűlt:))) majd ha lesz egy jó gépem:) szvsz ez a legbestebb gamma.. és ha vmi katonás kell ahol taktika meg a realitás akkor az infiltration..remélem jövöre kijön az uj inf az ut2003 ra -
dashed_ #2199 de milyen botok ellen nemmind1 -
#2198 jovan botok ellen én is megcsinálom a maxot... -
#2197 gigasuperhipermegakombó:
e,l,e,e,h,j,b,e,+nagy ütés -
RAZZY #2195 Hmm nektek van valami különbség a gameban Direct3D és OpenGL között? (fps) -
#2192 speed meg boost ilyen előre előre ekőre előre meg a másik a hátra hátra hátra meg harmadik előre előre hátra hátra vagy fordítva?:) -
Evilmann #2188 Megörjíti az ellenfelet?? A berserk az tombolást, őrjöngést jelent és általában arra jó, hogy aki berserkel az a sérüléseivel mit sem törődve fanatikusan támad. Szerintem itt konkrétan kb. azt csinálja amit írtál, kevesebbet sebződünk ha be van kapcsolva. -
Cvd #2185 A system folderban van egy Benchmark.exe. -
#2183 A berserk általában más játékokban megörjiti az ellenfelet, hogy itt mind csinál, az nem tom, lehet hogy másra, vagy vissza háritja a sebzést!
-
Kalmika #2182 Bocs, helyesen: Berserk -
Kalmika #2181 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, lehet ,hogy valahol már itt a válasz, de nem találtam : )
Szóval, az Adrenalinnal lehet 4 dolgot előhozni.
A Speed és a Invisibility t értem
de az a beserk és a booster az mit tud?
Beserket próbáltam, de csak annyit vettem észre, hogy arany karika van körülöttem :))
Köszi -
#2180 huu megnéztem, szerintem tutkó lesz, de már nagyon hájtekfíling az egész :(
Nálam fílingre így néz ki eddig: vegyél ugye alapanyagnak egy UT-t, tegyél bele kvékhárom izesítést és szórd meg Warhammer porral, tamtaám kész az UT2003!!! :))
egy érdekes van nálam a benchmark:800x600=88/44 ill. 1024x768=57/35,5 kerekítések, és minden fullra van állítva a vidkártyánál max az AA nincs!
még 1 észrevétel: nektek is 1-2 mp a játéktöltés(2 pálya között) szerintem ez is számít...
hy
-
Árnyvadász #2179 Értem. -
Gabo #2178 Még nincs meg, és egyenlőre nem is tudom mikor lesz meg.
Modemmel otthonról nem kezedem el letölteni. Szóval egyenlőre marad az önmegtartoztatás.
Azért ha sikerül végre rátenni a kezem, akkor jön róla majd vélemény is. -
#2177 Tényleg nagyon ott van !