8227
Unreal Tournament 2003 - www.ut2003.hu
-
Árnyvadász #2428 Elolvastam. Thx Nagyon jó!!! -
Gabo #2427 Amint látod, jó mukához idő kell. -
Gabo #2426 Első benyomásaim az UT2003-ról.
Mint veterán UT-s nagy elvárásaim voltak/vannak az új játékot illetően. Az eddigiek alapján semmi esetre sem csalódtam. Sok szempontból olyan lett a játék, amilyet vártam. Bár tény, hogy sok kisebb-nagyobb változtatás történt és ezeket még meg kell szokni.
Bevallom már azt is kisebb csodaként éltem meg, hogy egyáltalán normális sebességgel elindult a gépemen. (Teszt eredményeket ne kérjetek!) Szóval minden elismerésem a programozóké!
Botok nélkül mindent max-ra nyomva néztem meg először a pályákat. Azt nem mondanám, hogy röccenés mentesen, de elfogadható sebességgel lehetett mászkálni. Grafika terén nagyon kitettek magukért. (A grafikusok is megérdemelnek némi dicséretet!) Tetszik, hogy nem mentek el az id-nél látható nyomasztó, sötét cyber-gót stílus irányába. Az UT-ban nagyon szerettem azt, hogy minden pályának más stílusa, hangulata volt. Már ezen négy pálya alapján is látszik, hogy ez itt sem lesz másként. A modellek és a fegyverek kialakítása tényleg elég erősen Warhammer 40000 beütéseket visel magán. Szerintem nem rossz. Már arra is figyeltek, hogy a fegyverek mérete arányos legyen a modellekével. A torkolattüzek is jól néznek ki.
A bemelegítő séták után beraktam a botokat és hozzáláttam a játékmenet, a fegyverek kóstolgatásához is.
Tartottam tőle, hogy az új mozgás kombok nehézkesek lesznek, de végül is azt hiszem némi gyakorlás után megszokhatóak. (Dodge-ot eddig se használtam túl sűrűn.) A dupla ugrás jó újításnak mondható. Ha ehhez az ember még egy kis Speedet is beindít, tiszta jetpack jellege lesz a dolognak. Így már klasszul meg lehet csinálni azt, mint amit a Terranova-ban és a MechWarrior-ban imádtam: Az ellenfél fölött hátrafelé elrepülve néhány jól irányzott lövéssel kifektetni őt.
A mozgás és a fizikai rendszer szintén eltaláltnak látszik, legfeljebb apróbb finomításokra szorul még. Talán a "gravitációt" lehetne még egy kicsit növelni. A lassított felvételként összecsukló, bucskázó hullák, a szerteszét szálldosó darabkák hátborzongatóan fokozzák a hangulatot.
Az Adrenalin boostokban az UT első Bonuspackjának Relic-jei tértek vissza, ezúttal szerencsére normálisan a játékmenetbe illesztve. Anno ezek ugyan színt vittek a játékba, de a játékegyensúlyt is felborították. Sokan éppen ezért nem is kedvelték őket. Itt nem éreztem azt, hogy olyan túl jelentős előnyt adnának, mint az előző verziójuk. Remélem az aktiválásukhoz lehet majd valamilyen key-bind-et használni, mert ez a konzolos beütésű "kettőt előre, kettőt hátra" dolog csata közben nem túl nyerő. (Az idegességből kifolyólag billentyű zúzás lehet a vége...)
A fegyvereknél azt hiszem sikerült eltalálni a kellő egyensúlyt. A részletezésbe nem akarok nagyon belemenni, de úgy érzem minden fegyver használható lett. A módosításoknak köszönhetően a pulsegun elsődleges lövései is végre használhatóak. Shockgun megfelelően használva még durvább is lett, mint az első verzió. A lassabb másodlagos lövedékeket kihasználva dupla kombot is lehet csinálni. Kilősz két másodlagost és még mindig van időd arra, hogy egymás után mind a kettőt szétlődd egy elsődlegessel. Szűk, hosszú folyosó szakaszok megtisztítására ideális. Összességében úgy érzem, a módosításoknak köszönhetően a passzív játékról sokkal inkább az aktívra fog a hangsúly áthelyeződni. A campereknek pedig nehéz napjaik lesznek. (Már csak a csapat játékokban használt díszkivilágítás miatt is.)
A hangok jónak tűnnek, bár a demoban a szereplők hangjaiból egy "kicsit" kevés van. A zene egyenlőre nem tett túl nagy benyomást rám, bár lehet, hogy a hangerőt kellett volna még egy kicsit feltornázni. Ezen a téren majd a teljes verzió lesz igazán mérvadó.
Azért voltak negatívumok is.
Kicsit furcsának találtam, hogy amikor ugrás közben alulról pulse másodlagossal megpörköltek, tovább emelkedtem. A víz is jobban emlékeztetett valami zselére, kocsonyára, mint valódi folyadékra. A lövések hatására szinte fel kellene forrnia, de itt csak "érdekes" hullámokat vet.
A botok és a pálya design sem tökéletes még. Volt rá példa, hogy botmeccs alkalmával az egyik bot csúnyán beleakadt az egyik kijárat szegélyébe, s csak némi rángatózás után tudott kiszabadulni.
A menü rendszerrel és a benne lévő beállítások mélységével sem vagyok teljesen elégedett. Pl. hangüzenetek beállítását sehol nem találtam, így nem tudtam beállítani a botoknak szóló parancsokat se. (Vagy nem néztem szét eléggé...) A karakterek életrajzát valami iszonyat lassan írja ki, így senki nem fog az elolvasásával vesződni.
Ez a demo nem volt annyira lehengerlő, mint az első rész demoja. Ha legalább kétszer ennyi pályát és modellt tettek volna be, akkor kicsit jobb képet lehetne alkotni a közelgő végeredményről.
Élveztem volna, ha nem csak férfi bemondó hangját lehetne hallani. Az UT-s RocketArena-ban volt lehetőség női bemondót is választani. Aki játszott vele, tudja mennyire eltalálták a beszólásait.
Összességében ígéretesnek tűnik a játék. Látszik, hogy sokat merítettek a TeamFortress-ből és a Tribes-ból. Ha az UT gladiátor viadal jellegű volt, akkor itt a harci játékok irányába tolódott a hangsúly. (paintball, laserdrom stb.) Ezt a hatást fokozzák a robosztus testpáncélt viselő figurák, a hozzájuk passzoló fegyverzet és a pályák kialakítása is. Az eddigiek után még inkább várom a teljest. Bár az is biztos, hogy neten csak egy gép fejlesztést követően fogok vele játszani.
A másik biztos dolog, hogy a régi UT is ott marad a gépemen még egy jó ideig. -
Árnyvadász #2424 Koncentrálj a DEMO-ra Gabo! Próbáld ki... Okszi? -
Gabo #2423 atibácsi:
Eszem ágában sem volt feledésre ítélni a többi klánt vagy a hivatalos szervert. Csak mivel nem használom/használjuk túl sűrűn, ezért fejből nem igazán nyomom kik melyeik csatin lelhetőek fel.
A sajátunkat legalább már megjegyeztem...
Azt hiszem akit igazán érdekel a klán élet, majd úgy is utána néz a dolgoknak. -
tbundy #2422 szerverfüggő, h mennyi pálya van benne a listájába, amik automatikusan váltják egymást, v. szavazni lehet a következő mapra (mapvote).
Az esetedben valszeg csak 1 map van engedélyezve jelenleg. -
GeeKay #2421 nem tudom, mi ez, de biztos van, mert egyszer már váltott pályát -
GeeKay #2420 mi? -
tbundy #2419 csak ha lenne a szerveren mapvote. -
GeeKay #2418 nem tudjátok, hogy lehet pályát váltani? /interneten, itt: linuxforum.hu:65535/ -
#2417 Igen, az új kártyákra ez igaz, viszont nem húzom fel 1280-ra, mert akkor nagyon kicsik lesznek a távoli célpontok :) Instagib-en nagyon nem mindegy.. azért majd megnézem. -
tbundy #2416 Ma sikerült a dominating, csak nem számoltam... :)
Na, majd holnap. Insta rulez.
Próbáld ki csak botok ellen +számolni, talán könnyebb. -
#2415 Wildor:
Meglepődve olvasom, hogy azért egy elég korrekt konfig alatt is 28-55FPS között mozog a game. Aztán olvasom hogy 16 bot mellett. Hát nem tudom min vagy meglepődve akkor:DDD nem is kell annyi bot. Ha azt veszed, hogyha esetleg nemzetközi versenyeken Q3-at UT2K3-ra cserélik, ott max 8 játékos lesz egyszerre egy pályán, akkormeg ilyen konfig alatt elég korrektül fog menni.(ha mind hardcore gamer szemszögépől nézem a játékot) Amúgymeg a botok amúgyis elég sok erőt kivesznek a gépből. Szóval ezen nem kell meglepődni... -
WiLDoR #2412 Na megvolt a preteszt a melóhelyen... hmm...
1,8-as p4-en,
512 ddr266 mellett és
inno3d gf4ti4200 (64 mb, 4 ns-es rammal)
ja és WinXP Prof.
A game határozottan tetszett így első ránézésre, főleg, ahogy elöttem valaki is mondta, ezek a Warhammer 40k-s űrgárdísta jellegű katonák jöttek be nagyon nálam :)
A fegyverek szerintem jók lettek (bár én szórakozási szempontból néztem őket, s nem úgy, hogy most ennek milyen előnye-hátránya-stb-je van a korábbi verziókhoz képest), csak a minigun felpörgése nemteccik', túl sok időbe kerül. Viszont maga a táj és a fegyverek effektjei szerintem eszméletlen jók lettek :) Az első DM pályán, 10 percig csak a füvet, a fákat meg a vizeket nézegettem...jóvanna, lehet, hogy primitív vagyok, de nem vagyok épp egy hardcore gamer típus :)
De ami nem tetszett... nyílt terepen, a game eléggé belassult, nem ricogott, hanem belassult, igaz nem volt zavaró, de érezhető volt, mikor a 40 fps-es rohangálás után, 30 fps környékén már inkább sétálás jellege volt 1-1 pillanatra a játéknak. Azért egy picit többet várna el egy ember 1 gf4-től, vagy a game-től. Mert elég húzós, hogy egy relatíve új grafkártyán is jó, ha 50 fps-el szakít...ezek után bele sem merek gondolni, hogy pl. egy Doom 3-nak, majd mi lesz igazán jó HW, amin tökéletesen fog teljesíteni.
Jó, mondjuk hozzá kell tennem, hogy 1024x768-as üzemmódban, full-ra húztam mindent és 16 bot rohangászott körbe-körbe, és így mértem a fenti, átlagban 28-55 fps közötti értékeket a benchmark segítségével...
És végül mégegyszer: szerintem nagyon jó játék lett, bárki bármit is mond, s tuti, hogy el fogok vele én is jópár órát szórakozni (pedig játékok tekintetében asszem' elmondhatom, hogy q**a finnyás vagyok), persze majd csak akkor, ha végre meg tudom venni az 1,6-os p4-emhez végre a ti4400-at (esetleg 4200-at, még nemtom') vagy neadjisten egy radeon 9700-at...
Hát röviden ennyi volna. Kösz, hogy meghallgattatok. -
#2410 A szándék a fontos. -
#2409 de ne sokat! őrizd + a szép alakodat :)
[nemtok bókolni...] -
#2408 Éhes vagyok. -
#2407 Pont jó. A teleport kill viszont nagyon gáz.
200HP, 150Armor, és ugyanúgy megöl... elég idegesítő, főleg labdázásnál.. és olyan túl nagy skillt nem igényel. -
joco102 #2404 Megy hát majd holnap lemérem hogy. -
GeeKay #2403 9-kor játszunk valahol? -
dashed_ #2401 csinalja aztot csak gyorsabban nyomogasd a gombokat :) -
#2400 csak egy kérdés:
az adrenailnt hogy hozom elo?
olvastam kombokat pl hogy 4szer elore speed de 100as adrenainoon sem csinalja
lenyomva kell tartani vmit? vagy mi?
a barla balra jobbra jpobbra lathatatlansag ot sem csinalja 100ason sem
avassatok be pl -
RAZZY #2397 Aham nekem az UT2K3 200 FPS alá sose megy. Ja és ez egy 486-os gép fél megás Tridentel!!!! Nemértem mit szerencsétlenkedtek... -
atee #2395 voodoo 3 es megy vele? jatszhatoan ?
Akkor tenyleg faszan megcsinaltak. -
joco102 #2393 Szinte röccenés nélkül,de még csak kisfelbontásban probáltam. -
joco102 #2389 Ez nagyon klassz még Celeron 500-al is megy a progi meg van egy gyenge wudu 3000-em hozzá erre nem számitottam. -
RAZZY #2387 Ehhez a konfighoz minek erőlteted az xp-t játszásra? (kevés ram kicsi proci) Win98-as környezetben szerintem 5-6 fps-t tudsz dobni... (nekem is pár fps-t nő ha 98 alatt ut-zek). -
radical #2381 Flyby: 92.35
Botmatch: 39.2
1024*768, Celeron 1200@1600,512sd,GF3ti200@215/485,WinXP -
#2379 Minden fegyvert a megfelelő helyzetben kell használni. Még a Bio rifle-nek is van értelme adott esetben..
Aki nem szereti a rakétát, de tud pontosan lőni, annak a lightning gun + shock gun combot ajánlom. Belelősz egy villámot, és ha túléli, akkor shock-kal ki lehet nyírni hamar...
Aki megy egyiket se szereti, az ne játsszon :) -
#2376 Nem DM-en kell használni, hanem nagy, belátható tereken... sniper ellen pl. -
#2375 Csak dodge-dzsal lehet kitérni előle, vagy ha NAGYON jókor ugrasz el.. követi a levegőben is. -
#2373 Közelre nem használható, de a CTF-en halálos. Volt olyan, hogy az ellenfél tornya alatt álltam, láttam, hogy megy az ellenfél balra lent hozzán, utána lőttem egy ilyet, ő meg közben már be is szaladt hozzánk.. aztán kiírja, hogy You killed xy... messzire nagyon hatásos. -
Árnyvadász #2371 Ebből is látszik, hogy nők nélkül milyen nehéz az élet:) Pont a lényeg maradt ki... Sylvie amúgy írtam neked levelet, még régebben. Majd olvasd el. -
Árnyvadász #2370 Köszi, hogy mondod. Hisz a régi UT-ben sokszor használtam, a mostaniban meg a nagy pörgés miatt eszembe se jutott. Na majd ma este meg is nézem... Hmmm gondolom igen szuper látvány, mikor befordul a muksó után a rakéta:) -
#2367 Hehe :))
Ha rajta tartod a celponton 2-3 masodpercig, akkor meglatod. -
#2364 Valaki tudja, hogy a Rampage és a Dominate mikor jön?
Tegnap éjjel bementem insta CTF-re (azért nekem az az igazi UT), jobb, mint az első részben. 3-szor is volt Mega Kill, Rampage-ig eljutotam, aztán meghaltam :) -
#2363 Kihagytad, hogy a rakétavetőnek van célkövető üzemmódja is... -
#2362 köszi az infot :) -
GeeKay #2361 ott vagyok az irc-n. majd megbeszélhetünk valamit
játszani akarok! -
#2360 AKKOR TE VAGY AZ EMBEREM!! REALMOD RULEZ IRJ EMAILT!!SŐT ÉN IROK NEKED:)))