8227
Unreal Tournament 2003 - www.ut2003.hu
-
#2355 és a spectator mód? azt hogy kell előszedni? vagy van benne 1általán ilyen?
-
RAZZY #2354 Nyomsz tabot és beírod: stat fps -
#2353 meg valahogy ki kéne iratni a framrate-et is -
RAZZY #2352 Nemrég mondta valaki hogy "mindenrelövökamimozogésdeszarjáték"-nak semmi értelme. Hát én is inkább a realmodokat szeretem, de ha qrvára elegem van a szürke 7köznapokból, akkor igenis jólesik egy ut vagy bármi ilyen style. Minek görcsöljek pl CS-ben hogy a hülye láma ott kuksol a sarokba és mindenki rá vár, tehát még inkább felidegesítem magam. Ehelyett inkáb előkapom a railgunt/redeemert és jól kitombolom magam... Hát én már csak ilyen vagyok -
#2351 bazz', most raktam össze egy gf4-es gépet, s néztem meg tesztelés céljából a demo-t, s szerintem KIRÁLY lett a game :)
nemtom' egyeseknek miért nem teccik', szerintem Q**A JÓ lett :)
de ezt a flyby módot vagy mit hogy lehet beállítani? amolyan Spectator módra gondolok itt, ha ez azt akarja jelenteni :)
-
#2350 Hali -
GeeKay #2348 kösz -
#2347 Másik bal!...igy volt.. :)) -
Árnyvadász #2346 Hoppá! A jobb egérgombot... :)) Kicsit mátrixosan írtam....
-Neo, menj be a baloldali ajtón! Nem ott a másik bal!!
Szóval a jobb egérgombot nyomd... A bal a lövés...
-
Árnyvadász #2345 Valóban!! :)) -
Árnyvadász #2344 Nagyon egyszerű. A bal egérgombot lenyomva tartod és elkezd zúmolni. Ha sokáig nyomod bezúmol tökig. Aztán ha megint megnyomod, akkor visszajön a normál kép. Ennyi és nem több:() -
#2343 Szisztok -
GeeKay #2342 azzal a villámló pukával, hogy lehet zoomolni, ha egyáltalán lehet? -
Gabo #2341 Árny! Ott vannak a -ik!
Nézz el ide:
http://www.unreality.dk/showpic.asp?pic=sotd&nr=131 -
Árnyvadász #2340 A Flak Cannon-t kihagytam a felsorolásból. Tehát erről is álljon itt egy memorandum:
A régi UT-ben a Flak a gyengébben célzó játékosok paradicsomát hozta. Ugyanis ezzel nem feltétlenül kellett pontosan célozni, a lövés mehetett akár falra is szépen aprított. Természetesen betonpontosan becélozva igazi killerként üdvözölhettük a játék legjobban eltalált egyedi fegyverét. Másodlagos funkciója pedig remek lehetőséget adott csapatos sebzésre is, vagy rush szerű benyomulások, esetleges visszavonulások tisztítótüzeként. Szépen tisztított robbanásaival, ahogy kell.
A második (UT2003) részben a Flak elérte igazi célját. Szerintebb itt a pontosságra lett kidolgozva a fegyver és itt ugyanúgy ahogy elődjében halálosan jó fegyver lett belőle. Ugyanakkor ha mégsem vagyunk precízek a Flak kezelésében a játék leglátványosabb izzó golyózáporának lehetünk szemtanúi. Fantasztikusak a pattogó szemcsécskék, ahogyan, szinte utánaerednek a menekülő ellennek. :) Másodlagos módja ismét pontosításra szoritkozik. Sajnos, bár ahogy mondani szokás egy jó játékban ez legyen a legkevesebb. Gyakorlással semmi sem lehetetlen. Ezzel a fegyverrel is remekül lehet bánni, kidolgozandó taktikánkat segítve.
Remélem a felémszálló izzó gömböcskék ezentúl is mosolyogni fognak:) Erről még egyenlőre nem bizonyosodtam meg. -
joco102 #2339 Köszi Gabesz! -
joco102 #2338 Most raktam fel a petchet és müködik a vuduval is.Köszi! -
Gabo #2337 Hósszú szövegelés helyett IRC-ről itt:
http://www.irc.hu/
A lényeget ki tudod majd hámozni. -
#2336 oks akkor kombóra fel elő a joypadokat -
GeeKay #2335 nekem a mortal kombat jutott eszembe :-)
ja, regisztráltam magam. az alább látható Gabesz_ és vagyok -
Árnyvadász #2334 Egy kis áttekintés a fegyverek kiegyensúlyozottságáról. UT-t vetettem össze az UT2003-al.
Kezdjük a Mesterlövészpuskával. UT egyik legjobb fegyvere a Megváltó és a Rakétavető után. Vagy előtt:) Az UT-ben ha kezedben mpuska volt, akkor szépen bezúmolhattad az egész képernyőt, ugyanis a célkereszt csak a pontosítás kedvéért volt ott. Ha kempeltél, akkor szinte biztos találtál (jó eséllyel fejre), és az áldozatnak fingja sem volt arról honnan szedtek ki, de még a csapattársának is időbe telt míg kiszurt téged, de addigra már neki is annyi lett:)
UT2003-ban érdekes megoldást választottak. A villámmal lövő mpuska, egyből felfedi a helyzetedet, tehát a kempelés már jóval nehezebb. Nehezebb a célzás is, mert a fejlesztők okosan csak a középső kis kör ablakot engedik nézni zúm közben a többit szépen besatírozták. Viszont a villám ha talál, akkor kisül a célpont közvetlen közelébe is nyalábokként, így van esély arra, hogy másokat is (ellent főleg) megsebezzen.
Pulse Gun, nálam a hajsütővas néven eltárolva. AZ UT-ben ezzel a fegyverrel gyakorlatilag 99%, hanem 100%-osan biztosra lehetett menni. A hosszú zöld nyaláb kivétel nélkül (pontosan alkamlmazva) brutális gyilkolóeszközzé vált.
UT2003-ban azonban kicsit változatattak, ne legyen ennyire tökéletes. Bár így is nagyon, nagyon jó, sőt! Mivel a nyaláb mozog, nehezebb vele pontosabban célozni. Természetesen itt is csak a célkereszt irányába szórja az áldást, de az embernek olyan érzése támad (kicsit optikai csalódás), hogy nem oda megy ahova kell. Pedig oda megy:) Namármost emiatt nehezebb vele boldogulni, de kellő gyakorlás után már nem lesz vele gond.
Kedvencem a Rohampuska. Az UT-ben remekül kombinálható a kék plazma lövés és utána bele egyet a hosszanti irányban elnyúló szintén kék lézerrel. Ilyenkor gigászi robbanás és a környezetében senki nem marad állva. Ezzel semmi gond. De a gombóc alakú plazma túl gyorsan ment, így nehéz volt utáncélozni.
UT2003-ban lassabban szál a golyóbis, így már jóval könnyebb beletalálni és a hatás itt sem marad el:)
Takonyvető maradt ahogyan az egybe volt, talán az UT2003-ban, ha jól felszívjuk nagyobbat sebez, de ez csak találgatás. Ebben nem vagyok biztos.
A rakétavető nem véletlenül gyorsult fel. Iszonyat sebességgel lövi ki a rakétákat. De az UT2003 nagy terepei, arénái miatt ez létfontosságú. Odaérjen időben az áldás, magyarúl. Mivel az UT-ben gyakorlatilag a nagyobb pályákon a rakéta nem volt hatásos. Bőven volt idő előle kitérni, még akkor is ha betárazott az ember belőle. Viszont a rakettacsomag hiányzik, az nagyon jó volt az UT-ben. No de ez legyen a legkevesebb.
Az alapfegyver is nagyon jó! Egészen pofás kis sorozatokat lehet vele lőni, sokat használom, míg az UT kispisztolyát maximum, duplafegyverként volt értelmes használni.
És végül a Légkalapács, melynek az UT-ben kissé bizonytalan volt a szerepe, most óriásit javult. Az elsődleges tolóerejű lökése remekül használható és jóval hatásosabb, de talán könnyebben alkalmazható. Viszont a másodlagos pajzs funkció egészen egyedi és remek ötlet. Igaz hamar leamortizálódik, de egy lövés ereéjig tökéletesen megvéd és már ez is valami.
Látszik a fejlesztők finomítottak és tökéletesítették a fegyvereket. A játék és a játékosok igényei szerint. Ez határozottan jót tett a játéknak, bár néha visszasírom a régi fegyvereket, de alapjában véve rendben van minden. Sajnos a második részek mindig ilyenek. Majd a harmadikban már ismét egyedi alkalmatosságokkal lesz dolgunk.
Természetesen az ION CANNON (isteni!) és a REEDEMER a játék etalonja. :)) -
#2333 köszi . de szar tiszta konzol fíling. koszos xböx :) -
#2330 detto flyby több lett nekem viszont botmach 43. (xp 1800+ ,256sd,inno gef4 4200 64 250/513) -
#2329 De mire jó az adneralin? Amúgy valóban cpu limitált a gamma. videókártya tuning rulz -
Gabo #2328 Még egy-két apró megjegyzés.
Anno azért (is) ragadtam le az UT mellett, mert nagyon tetszett a magyar UT-s közösség hangulata. Akkor még mindenki segítette a másikat, nem voltak beugatások, lámázások, anyázások. (Vagy legalább is csak mértékkel.)
A régi UT-s topikban, a régi vonalasabb klánoknál ez máig így van. Nagyon remélem, hogy itt is kialakul ez a fajta hozzá állás, és meg is marad. A szerveken is jó lenne, ha ez így lenne. Lehet valaki jó játékos, de attól emberileg nem lesz több, hogy az általa esetleg jó alaposan elvert ellenfelét gúnyolja. Ezzel csak a másik szórakozást rontja el.
Mindenki volt kezdő valamikor. Ez jusson ilyenkor a győztes eszébe, és inkább próbáljon segíteni a másiknak. A meccs után esetleg mondja el a játékostársának, mit érdemes esetleg másként csinálni. A klánokon belül ez általában működik, de biztos vagyok abban, hogy "idegeneknek" is jól esik néha néhány tanács.
Szóval a lényeg, ami klánom egyik alapelve is, hogy tedd élvezetessé a játékot a másik számára is! (A csatinkon ugyan ezen elvek érvényesek!)
_RtE_Gabo -
Gabo #2327 Gabesz:
"...ja, azt meg lehet valahogy oldani, hogy itt a fórumon alkossunk csapatokat és aztán usgyi?..."
Erre sokkal jobb megoldás az IRC. Szerintem a magyar UT-s klánok oldalán már most találhatsz olyan játékosokat, akik szívesen játszanának. A javasolt IRC szerverek: irc.extra.hu, irc.sote.hu, irc.elte.hu. Érdemes keresni a #vkk csatit, illetve a saját klánom csatiját is tudom ajánlani #RtE. (Na ná!) Ne csodálkozz, ha ismerős neveket látsz, akadnak itt néhányan, aki törzsvendégnek, tagnak számítanak nálunk.
Vagy indítani kell egy új csatit.
A csapat szerveződés utána már úgy is menni fog.
_RtE_Gabo -
Gabo #2326 Pixie:
Az önmegtartoztatás rulez! De csak mértékkel. Szóval, ma viszem haza a demot és ki lesz próbálva. Meg aztán a régi UT-vel még mindig élmény játszani.
Kifogásolod, hogy a fegyverek túl Unrealisztikusak lettek. Ha megnézed az UT eredeti kerettörténetét, kiderül, hogy lényegében egy újfajta gladiátor viadalról van szó. Ezeknél a viadaloknál mindig is a látványosságon, a nézők szórakoztatásán volt a hangsúly. Így már talán érthető, hogy miért ilyen színes minden.
Nekem pont ez a gladiátor aréna hangulat ami már az elsőben is bejött. (Ezen a téren messze jobb lett, mint a Q3:A.) -
Gabo #2325 Volt termés este, ahogy nézem. Szeretem ezt a nyüzsgést, remélem sokáig ilyen pörgés lesz és a teljes megjelenése után pedig még fokozódhatna is a dolog. A szervereken meg pláne. Imádom a sok friss húsit!
ecet:
Ugyan kérem V3, nekem? Egy ASUS GF2 MX van most a gépben. Mellesleg kíváncsian várom, hogy fog menni a játék. Ma este remélem kiderülhet a dolog.
A többi REaction meg mindjárt jön. -
#2324 "Így elsőre ennyi."
Szerintem nézegesd egy picit jobban ezt a demot és inkább csak utána írj, mert nekem űgy tűnik, hogy néhol még saját magadat is ellentmondásokba viszed. -
#2321 Igen érdekes reformációnak néz elébe az UT2k3 :) -
tbundy #2320 Az első mondatod nem egészen értem, de mind1.
Következő ötlet: orvosi fecskendő, látványosabb, mint 1 löttyedt mű.a zacsi a földön. (bár nagyon utálom amúgy a tűket...) -
#2319 Amihez köze van neki, abból nem kérek, bocs :(
Legyen infúzió :) -
#2318 Az teljesen így van, 1Ghz-es gépen majdnem annyival megy, mint 2.4-en. De ez nem azt jelenti, hogy limitált, hanem, hogy nincs túl nagy CPU igénye. Magyarul *felesleges* hozzá bika proci, mert úgysem használja ki.
A másik, ami látszik, hogy mennyire gyenge a Gef4TI4600. Alig hoz többet, mint egy Radeon 8500.. oké, flybyban veri, de az kit érdekel, azt kell nézni, amikor modellek is látszanak. És bizony, magas poligonszámnál igen gyenge az NVIDIA. Szóval aki eddig nem vett gef4-et, az ne is vegyen, várjon 9700-ra... -
tbundy #2317 Esetleg pezsgőtabletták? -copyright Egerszegi K. -
#2316 Legyen hosszú fehér csík (mondjuk vitaminra gondolok). -
#2315 Na a haverom (az XPs) lecserelte a gepet, most P4ese van 2.8 GHzen hajtva. A 3Dmark el se indul a gepen, azt irja ki csal :) Szoval igy az eredmenye: Flyby: 150 ; Botmach: 61.
Mivel a VGA kartyaja uaz a 4600as GF4, viszont a Botmach ertek a 2xesere nott asszem kijelenthetjuk: az UT2003 EROSEN CPU limitalt. -
tbundy #2311 Maradok inkább ennél a starwarsos musicnál. -
#2310 Na, egy sima ogg encoder kell csak, meg winamp wav write plugin, es lehet cserelgetni a zeneket. -
tbundy #2309 Nekem inkább a meghalt emberek mennybemenetelének a színével nem vagyok kibékülve. Élénk (neon)zöld. :(
Köszi az infót DF|Sylvie, segítettél rajtam.
Ja, nekem meg a patch felrakása után még a kedvencek között lévő szerverekhez sem enged csatlakozni Connection failed...reinstall. -
#2308 Ja, olyanok, mint az rpg-kben a varázsitalok. Jobb a Serious Sam, ott ilyen kis tabletták vannak, le se merem írni, mire emlékeztetnek :))
BTW: most tesztelem, hogyan lehet saját mp3-ra cserélni a zenéket :)