8227
Unreal Tournament 2003 - www.ut2003.hu
  • Gabo
    myth-master avagy hen-tes:
    Ha érdekel a régi UT is, nézz át az Unreal Tournament topikba. (Kicsit lecsúszott, de majd vissza felhozom...)
    Neten egy jó darabig még csak azzal fogok játszani és a klánom tagjai közül páran szintén. Tehát ha van kedved játszani, akkor nézz fel az IRC csatinkra. Ma este talán, holnap este viszont biztos, hogy fent leszek.
    Ahhoz, hogy játszani tudj vele neten szükség lehet néhány dolog letöltésére. Ezek többségét a másik topikban már párszor leírtuk. De ha kérdésed lenne, akkor nyugodtan tedd fel, amennyire tőlem telik válaszolni fogok rájuk. A kérdések jöhetnek az UT topikba, esetleg e-mailben is, vagy tedd fel őket a csatinkon.
    Amúgy a konfigod bőven elég az UT futtatásához.
  • Gabo
    WiLDoR:
    Eddig egyedül a Redfaction-ben volt lehetősége a falakat szétrombolni. Ezt viszont a progi az alacsony felbontású textúrákkal, közepesen kidolgozott modellekkel és buta ai-vel fizette meg. A játékmenetről nem is beszélve. Ott is csak olyan falszakaszok voltak elbonthatóak, ahol ezt beállították a pályák szerkesztésekor.
    Az UT2003 kimondottan a pörgős akcióra helyezi a hangsúlyt, jó modellekkel és értelmes botokkal. Meg különben is, csúnya dolog lenne a szépen megalkotott pályákat halomra rombolni. (Gyanúm szerint a Doom3-ban sem lesz erre igazán lehetőség.) Azért az igaz, hogy pl. az Antalus-on élmény lenne forgáccsá robbantani azt a néhány fát.
  • djcom
    Az EBGames főoldalán jelenleg még ott díszeleg a kiírás, mely szerint: "Unreal Tournament 2003 Gone Gold" - vagyis készen van... Nos, nem minden arany, ami fénylik... Mark Rein, a játék egyik fő istensége ugyanis azt nyilatkozta hivatalos fórumukon, hogy még nincsenek készen! Ám hamar be kell fejezniük, ha nem akarják ismét eltolni, a jelenleg október 1-jei megjelenési időpontot!
  • G. Joe
    Naggyon jo ez a gamma!! :D
  • G. Joe
    nagy igényű! Ha nem kell hát nem kell. :P
  • DF|Sylvie
    Nincs neked annyid :)
  • G. Joe
    mennyit kérsz?
  • _RudY_
    Én speciel tényleg nem vagyok profi, és ráadásul unom is ut-t piszkosul ;) Nagyon vártam UT2k3-at, de ebben sem a profizmus érdekel, hanem inkább a remek szórakozás
  • tbundy
    instában nem nagyon tudok kibékülni a zoommal. Vagy csak túl sok kemperes szervert találtam?
    A TL viszont jó ötlet benne.
  • atee
    Ez korrekt volt Rudy :)
    Csak ti miert maradtok tavol az EQ tol?
    Vagy nem vagytok profik? :)))
  • _RudY_
    A profi UT-sek közül ezen az oldalon találhatsz egy szép csokorral (a lap alján keresd). A lista persze nem teljes, vannak akik el se mennek, kimaradtak stb. Érthető, ha nem nagyon találkozol velük, hiszen gőzerővel készülnek a Cyber Olimpia selejtezőjére. Ha mégis összefutsz profi ut-s kollégával, azt úgyis hamar észreveszed.
  • DF|Sylvie
    IRL = In Real Life
  • Dantor
    Zuzo átkeresztelkedett :-)

Mi azaz IRL?

Érdekes, hogy míg külföldre 400-as pingem van, azt nem érzem annyira hátrányosnak, mint magyar szerveren 30-ast.
    Mert külföldin stabil 400 van, magyaron meg 30-at ír, de van vagy 1000. (pl. lightningnál érzékelem ezt)
  • DF|Sylvie
    "a mokás az volt amikor leverte az aimbot-os ürgéket is"

Azokat IRL kellene, de nagyon.
  • DF|Sylvie
    Instagibben shock gun van, de ritkábban lehet lőni vele, és a másodlagis nem plazma, hanem zoom. Nagyon jól megcsinálták.
  • DF|Sylvie
    Insta ctf-ben Sylvie :)
  • DF|Sylvie
    Tegnap délután találtam egy tűrhető pingű servert instagibbel, volt benn 3-4 ember, aki nem nagyon lőtt mellé.. :)
  • DF|Sylvie
    Le lehet butítani, de bűn.

Apropó, nincs valakinek egy felesleges 9700-asa? :)
  • GeeKay
    ilyet nem nagyon fognak élethűen megcsinálni még egy ideig :-(
    csak gondolj bele. nem mindegy mivel, honnan lősz bele. és ezek függvényében mindig 'másmilyen' lyukak keletkeznek, tehát a 'belső szerkezetet' is meg kell csainálni. most még azért nem foglalkoznak vele mert a paksi atomerőmű is kevés lenne hozzá. ha meg komromisszum lenne, akkor csak ronda texturákat húznának rá a lyukra, ami csúnya /szvsz/
  • joco102
    Még Celeron 500-zal is jól siklik a game.
  • GeeKay
    milyen néven voltál, és mikor?
  • Tantitanti
    Hali! valahogy el fog menni Nálam 566@850 256Mb tnt2pro-val 320*240 ben lehet vele "normálisan " játszani.
  • hen-tes
    mivan véletek ???
    élni emberek
  • hen-tes
    há valahogy majcsak elmegy... nekem nem kel full detail meg max felbontás
  • DF|Sylvie
    Várd ki a full verziót. Ez demo :)
  • hen-tes
    ok
  • WiLDoR_work
    ez bőven elég neki
  • hen-tes
    Na a sima utnek mijen gépkel ???
  • hen-tes
    na megvagyok :D
    hen-tes = myth-master
  • Árnyvadász
    Meg ugye a Single FPS-ben nem is kell a sok frame/sec.... Ha már 20 körül mozog, akkor élvezetes. Példáúl majdan Deux Ex 2 ... És a többi-- De anno az UT is 30 fps volt és a játék sebességének állításával teljesen rendben volt a dolog. A lényeg, hogy ne ugráljon az fps mert az idegesítő tud lenni. Anno Quake3-nál még nem volt normális konfigom és 17-70-ig ment, változva állandóan. Persze 120 az igazi a core-ok szerint, de az már vérpofi szint...
  • WiLDoR_work
    nem lerombolni akarom a pályákat, de milyen ql, amikor belelősz a falba az enemy utána és fröcsögnek mindenfelé a vakolat és faldarabkák :) szerintem q**a jól nézne ki :)

és utána rohansz az enemynek, miközben mögötted szép lassan összedől a szitvá lyuggatott fal :)

iszonyat jól nézne ki és még valódinak is hatna :)
  • WiLDoR_work
    a realmodokat én is azért utáltam meg, mert - mivel nem vagyok hc gamer - általában a kör elején leszedett valaki vagy sniperrel, vagy gránáttal, esetleg sima géppuskával, s utána 10-15 perceket kellett várnom, amig valaki fel nem élesztett, vagy be nem fejeződött a kör.

aki jó játékos az el sem tudja képzelni, hogy milyen unalmas az effajta - respawn, 1 perc múlva meghaltál, vársz 10 percet - játék egy kezdőnek...

nekem legalábbis elvette a kedvem a realmodoktól. az ilyen game-eket sokkal jobban kedvelem, ahol pörög a játék, megy fel az adrenalin, ez ql :) szerintem sokkal élvezetesebb...bár ízlések és pofonok...
  • Petyus_
    Wildor majd várd meg a Deus Ex 2-őt. :) Ez a játék szvsz nem erről szól, ez valahogy a régi jó arcade feelinget akarja visszahozni nem is kis sikerrel, és ebbe nem fér bele a pályaromblás, taktikázás. :)

Eleve a pályák úgy vannak megtervezve, hogy játékegyensúly mindenek felett, szal te csak ne akard lerombolni a páláykat. :)
  • Petyus_
    Nekem tuningolt Ti200-al semmi gond nincs vele 1024*768 minden fullon, 35 alá véletlenül se esik a demóban amikor 7 godlike bot van benn. nem tom a több modell, a textúrák, a többi pálya milyen lesz, de szerintem a demóra nem lehet egy rossz szavunk sem. A netkód szintén nagyon jó, főleg a korábban általam várthoz képest (AA után nem vártam túl sokat... :)).

Ez a játék engem nagyon meggyőzőtt, nálam ez lesz a No. 1 multi FPS egy ideig, az biztos. Tegnap is annyira jó volt a CTF a linuxforum.hu szerveren (Sylvie - te úgy nyomtad mint egy überhumán :)), ide kell a taktika és a skill is, a hangulat az egekben, fantasztikus az egész. Látni kellett volna milyen örömködés volt, amikor kiegyenlítettünk majd a hosszabításban megfordítottuk a meccset, nagyon nagy volt. :)

És itt nem lehet campelni, nem kell várni a respawnra, pörög a játék, de nagyon. :) Nekem mindenesetre jobban bejön, mint amikor az AA-ban a csapattárs ledob gránáttal, utána 8 percig várhatok, mert az utolsó köcsög camper nem mer még előjönni, stb. Na mindegy, nem megyek bele ebbe a témába, csak arra akartam célozni, hogy ez a game úgy van megcsinálva, hogy kihozza az emberből a versenyszellemet, ami rögtön csapatmunkához vezet. És nincs semmi unalom. Királyság! :)
  • WiLDoR_work
    Hmmm...rájöttem mi zavart eddig. Lehet, hogy nekem vannak túl nagy elvárásaim, de basszus: MIÉRT nem sebződnek a tárgyak és az épületek????

Ha belelövök egy fal szélébe, akkor logikus, hogy a lövedék kiszakít belőle 1 darabot. De itt ilyen nincs. Mondjuk ha jól tudom eddig még egy game-ben sem oldották meg ezt normálisan :/ Pedig tök jó lenne... na mindegy, ettől eltekintve azért még ql a game :)
  • EmThor
    jaja 4200al 35-40fps full gáz. ja és még jön a komplexebb deus ex 2 meg ,raven shield ,ut2 pláne a doom3. félévenkénti vid. kártya vásárlás helyett üljenek le megírni azt a kódot normálisan
  • Gabo
    Sylvie:
    Meg lehet azt oldani anélkül, hogy a framerate túlzottan leesne. Egyszerűen a szép tükröződő textúra helyet a kicsúcsosodó hullámra egy fehér tajtékra emlékeztető textúrát kell rárakni. Kétlem, hogy elfelejtették volna az UT óta, hogy kell ezt csinálni, ott minden vizes effekt ezzel volt megoldva. (Meg persze hozzá passzoló hangra is szükség lenne...)
  • WiLDoR_work
    bár mondjuk azt a 20-22 fps-t kinézem egy gf3ti200-ból, pláne azután, hogy gf4ti4200-ön volt cca. 40 fps átlagosan
  • WiLDoR_work
    99,9%, hogy te egy bétát kaptál, mert 1. annak volt kb. ennyi az install-ja, 2. kizárt, hogy ilyen lassú legyen, 3. ha jól tudom, valamikor a jövő hét folyamán fog megjelenni a full verzió.
  • DF|Sylvie
    Nekem is tetszett nagyjából, főleg, mivel veterán UT-s dícséri az újat, amivel én csak 4-szer játszottam kb.

Viszont két dolog.

"A víz is jobban emlékeztetett valami zselére, kocsonyára, mint valódi folyadékra. A lövések hatására szinte fel kellene forrnia, de itt csak "érdekes" hullámokat vet."

Nekem tetszik az a kocsonyás víz. Persze, fel is forrhatna, de akkor még kevesebb FPS-e lenne az embernek. Gondolom, a fejlesztők meghúztak egy határvonalat, hogy mit tud az engine, és mit nem, ennek köszönhető, hogy létezik olyan gép, amin el is fut. Amúgy meg a mocsárban olyan barnás a víz.

A másik az adrenaline: ha át tudod ugrani az ellenfelet, és a levegőből megsorozni, akkor az előre-előre-hátra-hátra csak nem fog gondot okozni... én mondjuk szinte csak a boostert nyomom.