91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#6789 Na végre. Remélem, egy kicsit többet fognak árusítani belőle Mo-n, mint az AEP-ből. -
#6788 http://www.simw.com/index.cfm?fuseaction=dsp_product_details&pid=1613
-
#6787 Rendesen odateszi a masinat, de szemmel lathatoan tudja mit csinal..semmi kilebegtetes, semmi finomkodas...megy ez anelkul is :))) -
hetti #6786 ezt a témát inkább ejtsük mert ................
(oldalkormány trim meszán heheheh):D -
#6785 Hát mittudomain, csak érezhető volt hogy lassan fordul balra, és a ctrl-f1-es nézetben néztem meg hogy merre mozog a kör. -
neuro #6784 de a messzeren meg sem mozdul a golyó, hiába nyomogatod a trim gombokat :P -
#6783 Igen, hát pont ezért használom :) -
neuro #6782 Egyébként könnyű leellenőrizni:
A műhorizont alsó részén van egy kis golyó, ami jobbra-balra mozog a motor nyomatékától és a repülőgép helyzetétől függően.
Vízszintes repülésnél ez a golyó a motor miatt jobbra van csúszva a középponttól. Ha elkezded a gép oldalkormányát jobbra trimmelni, akkor annak a kis golyónak egyre közelebb kell kerülnie a középponthoz, ahogy kiegyenlíted a motor húzását... próbáld ki. -
#6781 Hát mivel nem kell nyomva tartani a gombot, nekem olyan mintha trim lenne (végülis pont olyan) :) bár gondoltam hogy nem igazi eredeti valóságos ruddertrim, mer a pilótafülkében mozogtak a pedálok amikor állítgattam. És gondolom igazi ruddernél nem mozognak. -
neuro #6780 direkt kipróbáltam mielőtt beírtam volna a hozzászólást :) -
TBalazs #6779 109-esen nincs oldalkormány (rudder) trim (repülés közben)! Amit te állítgatsz az maga az oldalkormány! Nézd meg a controlst, abban a Ctrl és Shift "Z", "X" környékén van a rudder trim, míg amt te írtál az maga a rudder billentyűkiosztása.
Bucser az oldalkormánnyal "egyenesben" lehet tartani a gépet, csak be kell lépni az ellentétes irányba, a gép nem fog dőlni egyik irányban sem (a szárnyak vízszintesen fognak állni), viszont elég nagyívben fordulni fog. Szal van némi köze az oldalkormánynak a csavarodáshoz. -
#6778 4.04m mimás :) -
Lebowski #6777 hányas verzióval repülsz??? -
#6776 Ok lehet. Ha meg nemhiszed hogy van trim akkor nézd meg, hogy van e az il2-ben, "," és "." gombokkal lehet állítani alapértelmezésben :) -
neuro #6775 A Cockpit always on és az External View két külön kapcsoló a Difficulty beállításoknál. Egyébként tényleg nincs rudder trim a messzeren... :) -
#6774 Mit nem hiszek? Hát ha nem hiszitek el hogy il2 ben lehet messzerren oldalkormányt trimmelni, akkor NEM néztétek meg. Mert én eddig is tudtam hogy lehet, tegnap a kedvedért megnéztem, és akkor is lehetett, de ha most is megnézem tuti hogy most is lehet :D vagy lehet hogy nekem talán külön il2-t írtak olegék? na az érdekes lenne :P -
#6773 Utána jártunk megírtuk a választ. Az hogy nem hiszed el a te bajod. -
#6772 Hát valószínüleg, ki volt kapcsolva, máshogy hogy kapcsolnám be azt a nézetet?
Amúgy mindíg ki van kapcsolva a cockpit always, mert nekem kell a külsőnézet, mivel belülről nem látom jól, a nem előttem repülő gépet (mivel nincs HAT-os joyom se, trackir meg végképp nincs).
Amúgy ja valóságban tényleg nincs oldalkormánytrim messzeren, de az il2-ben van. Aki nemhiszi, járjon utána :) -
Lebowski #6771 hátha be van kapcsolva hogy Cockpit Always on akkor te olyan nézetbe nemigazán tudsz becsücsülni.úgyhogy sztem ne is szokj hozzá. (amúgy messeren télleg nincs oldalkormánytrim) -
#6770 hat azt szerintem is egyszerubb nezni minthogy a celkeresztet rakja tele pontokkal:)
nekem meg szinte mind1 merre trimmelek..joyom mar magatol iranyit annyira ugral.... -
hetti #6769 inkább nézd a csuszásjelzöt a müszerfalon!! :D -
#6768 Nem olyan érzés, tényleg kúszik oldalra, pedig nem engedem csavarodni, mert ellenkormányzok a joyal. Amúgy asszem a ctrl-f1 nyomogatásával elő lehet hozni egy ilyen pont célkereszet, és van egy kis sárga kör is a közelében, ami mutatja, hogy valójában merre halad a gép. És trimm nélkül tényleg jobbra van a célkereszttől a kis kör(akkor ha egyáltalán nincs bedőlve a gép, és nagyjából vízszintben repülök), ha egy picit jobbra trimmelem az oldalkormányt a kis kör szépen bekerül a célkereszt alá pontosan, és érezni is lehet a külömbséget.
Amúgy már elmondtam párszor, hogy azért nem oldalkormányozok, mert nincs oldalkormányos joyom, és csak a billentyűzetet használom rudderelésre a földön, meg néha a trimmet. Amúgy jól elrepkedek nélküle. -
#6767 hagyjuk....
Alap FB-ben minden 109-es úgy jött hogy volt trimje de PF-ben meg már az első FB patchekben sem volt sem csűrő sem oldalkormány trimje a 109-eseknek. Ahogy a valóságban sem volt repülés közben trimmelhető a 109-es. Csak a magasságival.
A kicsit húzza is abba az irányba meg azért van mivel nagy sebességnél magassági trim alkalmazása nélkül a gép orra kúszik felfelé és a csavarás miatt el is fordul a gép a hossztengelyen ezért a 2 hatás összeadódása miatt olyan érzés mintha oldalra is húzna a gép.
De szerinted az oldalkormány is tök felesleges a gépen... -
#6766 Pedig van köze, ha ellenkező irányba trimmeled az oldalkormányt a csavarást is csökkenti valamennyire, és a motor nem csak csavarja a gépet, hanem egy kicsit húzza is abba az irányba az orrát, külömben minek használtam volna a oldalkormánytrimmet? bf-109-nél egy kicsit jobbra trimmelem az oldalkormányt, megszűnik a kanyarodás, és 300 fölött már a csavarás se nagyon észlelhető.
Amúgy van a bf-109-en trimm legalábbis az il2-ben, próbáld ki, alapértelmezésben a , és . gombokkal lehet állítani. -
#6765 ????????? BF 109-en oldalkormány trimmelés???????????????????????? A motor csavarását meg az oldalkormánnyal nehezen trimmeled mivel ahhoz spec semmi köze az oldalkormánynak csak a csűrőknek...
másrészt BF-109-esen tudtommal csakis magasságit lehet trimmelni!!!!!! -
#6764 Én úgy vettem észre, hogy a legtöbb gépen lehet oldalkormányt trimmelni il2-ben, asszem én csak a zero-n(bár nem mindegyik repülhető típussal foglalkoztam sokat) nem tudtam trimmelni, de bf-109-en sokat használtam amikor még olyan brutálisan csavarta a gépet a motor. -
#6763 Hát arra meg minek?? egyébként is egy repülő koporsó:D Fordulni nem fordul lassúnak meg lassú:D -
hetti #6762 Asszem az I.A.R-on van :D -
#6761 nem minden gépet lehet oldalkormányra trimmelni... asszem csak bombázókat lehetett de ott sem mindet. -
#6760 Azt hiszem, gép függő, melyiket lehet, melyiket nem. -
Cimbi #6759 Sziasztok
Egy kis segítségre lenne szükségem volt valakinek olyan problémája hogy nem tudta trimelni az oldalkormányt?(remélem nem írok baromságot:D) -
#6758 szívesen. remélem működik. -
#6757 Bucser: Köszi a "segítséget" ! -
#6756 akkor szerkesztem:
a szovegbol amit a bop-on olvastam a skinekrol abbol jottem ra hogy kell csinalni hogy ne tunjon el az alatta levo..
de inkabb hagyuk ezt a skin keszitest.... -
hetti #6755 lol :D
nem lenne egyszerübb utánaolvasni???
:D -
#6754 arra jottem ra hogy hogy csinaljak layereket hogy alatta ne tunjon el. -
Lebowski #6753 okké:)
csak gondoltam találsz benne vmi hasznos dolgot,mert elég tutin levannak benne írva a mindenek:) -
#6752 mar tudom hogy kell csinalni paintshopproval, photoshopom meg nincs..
csak kene turelem is hozza....
amugy csak probalgattam skint csinalni, nem all szandekomban 100-at csinalni... :) -
Lebowski #6751 neuro bácsi okkoságai: szkinkészítés -
#6750 nem LAGG-3-ra csinaltam....arra csak probaltam.
skint BF-109-re csinaltam de az se lett jo..csak probalgattam...