91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
nalyib #10991 Egész véletlenül most nem szidtam a spitet...annyira rosszul látni ki belőle előre, hogy jó esetben palástorsózok egyet és elzúg mellettem mer NEM LÁT (persze feltételezve, hogy nem profi). Úgyhogy baromira nemjó, ha ezen javíthat a fantomtükörrel...és hiába tudjuk hogy nem igazságos a program, attól még zavaró, ha minden hónapban újabb ilyen kis tahócsalást találunk benne, ami +1 szánalmas félcentit próbál még feltűnézmentesen húzni a másik oldal javára. Komolyan, nincs olyan jellemző, ami ezeknek szent lenne. -
#10990 Már megint az a francos spit vs messer.... Van 200 valahány repülő a kibaszott játékban és mást sem látok minthogy a "Spit akkora csíter és a messer olyan szarul van megcsinálva"... repüljetek mással akkor. Ha nem tetszik akkor meg ne repüljetek vele.... de hogy állandóan megy a nyavajgás, hogy így a spit meg úgy a spit 9... uncsi... Új lemezt kérek...
nem egyedül kell repülni,ha meg a wingmaned szar kérj újat. ha meg ketten is beszopjátok ugyanazt akkor sry, de ti vagytok a bénák. Tudtommal azért van egy virtual squadron, hogy az emberek odafigyeljenek egymásra.. nem azért, hogy együtt brahizzatok TS-en mikor leszednek titeket... Igazé???
btw: tdtommal palástorsó sem "ultimate weapon" minden gép ellen.. mert biza van ami sokkal jobb benne... -
nalyib #10989 "Palástórsó közben meg nem az a cél, hogy leveszítsen a másik szem elől"
hát nem tudom, a spitek olyan palástorsókat megesznek néha (G-14 vs. IXe), hogy csak a szem elől tévesztést tudom elhinni...és spitben ülve sem éreztem másképp. -
#10988 A vitatott szituáció nem hinném... -
#10987 Ez így igaz. De mióta várod egy történelmi szimtől ami már 1000-szer bizonyította, hogy nincs rendben vele minden, hogy igazságos legyen? HA nem tetszik,hogy ezt csinálják vagy erre van lehetőség a vörös oldalon vagy te is használni akarod akkor repülj ally oldalon. HA meg nem szoktad meg még a rendszeres opást kék oldalon akkor részvétem... Változtatni ezen úgysem tudsz...
Mellesleg miután nincs még mindig 6DOF a kúrva Il-2-ben (ami azért kúrva sokat jelentene bármely gépben is a kabinkeretek miatt (BOB2-ben imádom a 6DOF-ot)) ezért érthető, hogy nem akarták szándékosan rossz látási körülmények közé nyomni a tükrös gépben ülőket. Így adtak neki lehetőséget hogy válasszanak. vagy hátra lát ki rendesen vagy előre nem lát rendesen. ez van.
Palástórsó közben meg nem az a cél, hogy leveszítsen a másik szem elől, hanem az, hogy lelassuljon és ne tudjon követni... Mindig feltételezni kell, hogy lát. különben szétkapnak. így ilyen tükörkapcsolgatással nem is számoltam soha. ÉS én sem vagyok ász pilóta. Csak nem nyavajgok hülyeségeken mint azt teszik itt páran.. Mert ennyi erővel az X-52-t használók is csalnak, vagy akik pedált használnak vagy TrackIR-t... Mert előnyben vannak azokkal szemben akik ezt nem teszik. -
Lacusch69 #10986 Az az adott szitutól függ, hogy milyen szögben zuhan rá az ember, vízszintesből vagy emelkedésből alulról támadja. A középső esetben nagy haszna van, ez vitathatatlan.
Viszont ülj bele egy Spitbe, rakd oda a tükröt, és nézd meg, mekkora helyen NEM LÁTSZ KI előre. És bizony előfordul több részvevős harcban, hogy a HF Spitesek sem hülyék és 8000 magasan jönnek. Ilyenkor van esély, hogy mögédkerül. Palástorsó, ugye? Persze, de ha nem látja a tükörtől rendesen az összes manőveredet, az azért jelentős előny LENNE...
Azt azért ne mondd, hogy soha, senki sem ült be mögéd...
Az esélyeket illetően: ez olyan, mint a bunyó... maradjunk annyiban, hogy mindenkinél van jobb pilóta. A vörös oldalon is... -
#10985 nekem azért ennél bonyolultabbnak tűnik a játék
(persze nem vagyok egy nagy ász) -
#10984 Igazából nem értem a problémádat. Adott egy tükös mi nem állítható és csak hátrafele lát. Te meg zuhansz rá 45-60 fok közötti szögben.... Hol veszik el a meglepetés? szerintem sehol.. Ha meg előtte vagy kit érdekel, hogy rajta a tükör vagy nem.... Szóval ez most megint egy olyan vita ami fölösleges... (szerintem)
meg esélyei nőnek... nem kell adni neki esélyt.. a 0-t meg növelheti amerre akarja... -
Lacusch69 #10983 C64: Fighter pilot, Dambusters, FlightPath737. Én anno ezekkel kezdtem 1986-ban a "szimulátorokat"... (De qrva rég volt...) -
Lacusch69 #10982 De az esélyei nőnek... Azt hiszem, hogy PhantomAssal tárgyaltuk egy másik fórumon, hogy nagyon jó gép pl. a K4, de ahhoz, hogy ki tudd használni az előnyeit, 5-10-20 percet is kell néha munkálkodni, amit egy jobb Spit pilóta (esetleg) egyetlen manőverrel kiegyenlíthet... -
nalyib #10981 Attól sem, ha akár az egész cockpitot leveheti, mégsem örülnél, ha az ellenség megtehetné.. persze ha annyira jóvagy hogy neked az ilyesmi nem számít, én csak örülök;Ð -
#10980 Szerintem nem ettől lesz valaki jó pilóta, hogy ezt váltogatja... -
#10979 http://www.valiant-studio.eu/tarmac/html/en/hangar.php
Itt már valaki belinkelte nem is olyan rég. Nos ez már nem gagyi műanyag asszem:)))))) -
nalyib #10978 Abból ne csinálj ügyet, az AI gépek csalnak..:) hogy más esetben ne maradjanak le.
Egyébként pl "viharban" próbált már valaki TB3 AI-kötelékben maradni?...szerintem nem is lehet. -
#10977 Hát mivel már elmúltam 40-en így biza láttam ,sőtt asszem nincs olyan számítástechnikai kütyü amivel nem rendelkeztem.:D
Ellenben bizony a program online mutatja meg igazán magát.
Ha szereted a repülést ,plussz van benned egy kis becsvágy ,hát ott kiélheted.Azért ember ellen egész más ám ,ai-t egy idő után nehézség nélkül lelövi az emberfia. De mégegyszer mondom igen sok időt kell belefeccölni,hogy ne legyen az egyszeri pilóta célzsák. Annó ,meg nem tudom mondani hányszór lőttek le ,persze egymás után. Volt egy szerver még az ubin ami full realistic volt ,hát én önbizalomtól telve egyből oda kanyarodtam. Egy lengyel srác (akivel azóta is jóban vagyok) olyan szinten alázott,hogy már aludni sem tudtam sokszór. Aztán megfigyeltem hogyan csinálja,és elérkezett a pillanat amikor túljártam az eszén.
Na az volt ám a nagy élmény.
-
FixY #10976 Régebben is jáccottam rep.szimulátorokkal (nem tudom, ZX Spectrum-ot láttál-e, még arra is volt valami szimulátorféleségem :) )
Ennyi pénzt egyelőre nem akarok beleölni, ez egyértelmű...
Csak azt nem értem, hogy egy ártatlan megjegyzésből miért kell ekkora vihart kavarni.
Merthogy az egész abból indult, hogy megnéztem a boltban és leírtam, hogy szvsz rettenet gagyi műanyagokból van összerakva. :)
(nem máshoz képest, úgy önmagában, max. az árához viszonyítva)
Na mind1, hagyjuk, én a quick mission builderen nem fogok soha túljutni - bár régebben próbálgattam az online-t is.
Számomra meghatározó élmény volt, amikor az eredeti, őskori Il2-vel próbáltam végrehajtani a legelső offline missiont, egyszerűen képtelen voltam lépést tartani az AI vezette társaimmal. (képtelen voltam abban a tempóban emelkedni és repülni, ahogy ők tették, az autopilot meg nem volt soha az én műfajom)
-
#10975 ebben mondjuk igazad van, ha tükrös géppel repülök én is kikapcsolom ha vki előttem van mert sokat takar
utána visszakapcsolom :) -
Lacusch69 #10974 Látom, nem esett le a lényeg: ha nem ki- és bekapcsolható, hanem fix, akkor elég nagy darabot kitakar a 12 órás látómezőből. Magyarul nem mindent lát előre-felfelé, mert ott egy bazinagy tükör. Ha valaki így akar repülni, isten neki: a valóságban is így volt.
Ha meg nincs rajta, akkor természetesen nem lát tükörből hátra.. De hogy ezt a kettőt repülés közben váltogassa...
Szerinted menet közben a pilóta hátratolta a tetőt, kinyúlt és helyére tette a tükröt?
Ennyi erővel ezt az opciót az összes géphez hozzárendelhették volna. -
#10973 ez szerintem felesleges nyavajgás.... Volt eredetileg is ezen gépekben tükör. most az hogy ez ki be kapcsolható miért jogtalan előny?? -
#10972 Ez a bot kérdés, örök téma marad, úgy látom.
Öt éve repülök rendszeresen az Il-2-vel, de csak idén vettem meg az X-52-t. Most így utólag azt kell mondjam, ha már az elején ilyen lett volna... Szóval van aki megveszi, mert nagyon sok időt energiát bele invesztál ebbe a szimulátorba. Aki pedig csak néha repül egy keveset, annak is van árban megfelelő bot. Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy az X-52 az egy komplett rendszer. Ha jól van programozva a bot, akkor mindent, hangsúlyozom, mindent meglehet oldani vele, nem kell a billentyűzet. Az az igazság, hogy használom a billentyűzet numpad részét, mert a bombacélzó beállításához ez a legalkalmasabb. A módváltó kapcsoló mindhárom állásában adódó lehetőségek maximálisan ki vannak használva. Úgy állitottam be, hogy mind vadász, mind bombázó gép feladatait el lehessen vele látni. Igaz, a két hatswitch nem a körbenézést szolgálja. Arra van rendszeresítve a TrackIR. Így pluszban huszonnégy állítási lehetőséget nyertem. Beállítani és finomítani kb. két nap volt, Megtanulni kézszégszinten kezelni, majdnem egy hónap. :)
-
#10971 Igen megvan. Lemezre íródott és TV-n néztem meg.
Nézdd csak meg az alábbi linken mi meg a TV-ben?? :) Az hagyján, mikor??
TV spot
Remélem működik még a link. -
Lacusch69 #10970 Egy újabb, a szöviknek kedvező Oleg-trükköt vettem észre.
Miért is nem tudom gyakran meglepni hátulról a WarCloudson a P47-eseket és a Spiteket ?
Mert van visszapillantó tükrük. Na ez még rendben lenne, de az, hogy repülés közben ki-be lehet kapcsolgatni????
Vagy a mission elején, fixen lehessen opcióként feltenni, vagy sehogy...
Ez most így unfair... -
#10969 Szóval elárulok neked valamit. Végeredményben tök mindegy milyen joy-al tolod az IL2-őt .Van aki tök egyszerű fapados bottal repked és igencsak jól csinálja. Gyakorlás kérdése az egész. Ez az a játék amihez roppant sok időt kell fordítani arra ,hogy jól csináld,és sikerélményed legyen. Aztán persze idővel az átlag pilcsi ,aki napi öt hat órát elrepked,azon kapja magát,hogy lehetne ezt egyszerűbben is csinálni. Nos ő az aki vesz egy X52-őt aminek az előnyeit már többen ecsetelték. Ez ennyire egyszerű.
Az aki csak néha napján repked ,ne is invesztáljon be egy ilyen kütyübe.
Ismerek ojan srácot aki billentyűzetről tolja és nem is rosszul.
De most lefogadom veled,hogyha egyszer kipróbálnád ,és ráéreznél az előnyeire,hát neked is megtetszene. Ha csak most kezdessz repkedni ,akkor érthető ezen véleményed,de ha sikerül egy-két évet eltöltened ezzel ,vagy hasonló programmal ,kiváncsi lennék majd akkor a véleményedre. -
#10968 Ezt már láttátok már?Egy kicsit hosszu,de jol megcsinálták.
il2 film -
FixY #10967 _néha_ ... :)
-
#10966 Tisztelt kollega. Képzeld még a Merci is elromlik néha ,mégse mondják rá ,hogy vacak meg gagyi. De tudod mit!Legyen neked igazad ,meg se próbálj venni egyet. :) -
FixY #10965 Köszi mindkettőtöknek az infot. Me262-t rögtön ki is próbálom. (nincs valakinek egy IRL is működőképes vadászbombázója? Tudnék egy jó kis célpontot )
Egyébként láttam egy PRO változatot is belőle, igaz, azt már nem tudtam megfogdosni. Egy fokkal bizalomgerjesztőbbnek tűnt.
De...
http://pcdome.hu/forum.php?action=ll&t=16048
Morus egyik hozzászólása kb. az eddigi tapasztalataimat erősíti... :( -
#10964 Me262-nel tokmindegy milyen iranyban, ha hirtelen valtoztatod a fordulatot, kigyullad, jobb esetben leall. -
#10963 az amúgy nem tűzgomb, csak egy plusz gomb amivel azt csinálsz amit akarsz-ha nem akarsz nem raksz rá semmit, vagy a legalacsonyabb pozícióba állítod és akkor már nem nagyon zavar (nekem a wep van rárakva) -
FixY #10962 me262 kapcsán köszi mindkettőtöknek (mondjuk én úgy emlékeztem, hogy amikor leveszem a gázt, akkor szokott kigyulladni, de könnyen lehet, hogy nem figyeltem)
Ami a quake-ezést illeti: nem szoktam online repkedni, nincs is mivel. Egyelőre a FB-nél tartok, ott is kb. az a kategória, hogy 4x4 bombázó ellen a quick mission editorban. :)
Joy: csak a polcra kirakva fogtam meg, de a kezem végigér a markolaton és borzasztóan irritált a kisujjamnál lógó tűzgomb. -
#10961 Nekem még sohasem sikerült az alsó tűzgombot véletlenül megnyomnom a harc hevében. A kapcsolók és a tekerők mind nagyon jól használhatóak és mind kézre állnak.
A Quake meg nem épp jó példa ebben az esetben. Ha úgy repülsz, mintha Quake-znél, akkor online repülés során te leszel az ügyeletes agyag galamb. Szerintem egyáltalán nem kell rángatni semmit sem. Abból csak átesés, meg gyakori halál lesz.
A Me-262 igazi példája a "finoman kezelendő" műszernek. Nem rángatni a gázkart. Indításkor 0 helyzetbe, majd fokozatosan pörgetni 6000 fordulatig. Guruláskor nem szabad lekapkodni a gázt, ha fékezni akarsz. Mindig kerékfékkel fékezni, 40 km/h fölé nem engedni gyorsulni talajon. Kifutón lehet több, csak előre kell gondolkozni, hol szeretnél megállni. Felszálláskor finoman tolni a gázkart maxra, majd ha overheat van finoman visszavenni 80%-ra. Vízszintes repüléskor kitrimmelni a gépet, majd gyorsítani. 450-500 km/h sebességnél már bírja a 100% tolóerőt is. Kanyarodásnál figyelni, nehogy elkopjon a sebesség, mert akkor sajnos lelőnek. Leszálláskor megfelelő távolságban gázt 0-ra levenni, besiklás alapgázon. 300-350 km/h sebességgel simán lelehet szálni. A kerékfék megfogja a gépet, hiszen ezzel nehezen lehet orrabukni. -
#10960 Me-262 motorja elegge uj volt meg akkor, instabil.
Nem a hutes, hirtelen gaz miatt robban.
Lassan kell neki adagolni, nem hirtelen, es akkor jo lesz. -
FixY #10959 Mondjátok! Miért van az, hogy ha Me262-vel repülve, a gázkart 0-ra állítom, kigyullad a hajtómű? (sőt... mintha 50% alatt is ez történne)
Megszűnik a hűtés? De akkor a motor kikapcsolása is tüzet kellene, okozzon... az viszont tapasztalataim szerint nem okoz ilyesmit. -
#10958 kimondta, hogy nem veszem meg utanna? :) en is gyulolom amikor valami crackelve meg van, meg ilyen gugyesegek... :D meg jo erzes is amikor a doboz itt csucsul az asztalon :))) Es ha olyan jo jatek akkor meg meg is erdemlik a "tamogatast" :) -
FixY #10957 Én. Mert mint korábban többször említettem, számomra ez szimpla játék, nem több, mint mondjuk a Quake3Arena. :)
Viszont ma újra megnéztem és... hát mechanikailag OK, de a kapcsolók és egyéb kütyük katasztrofálisan gagyi anyagból vannak. Ráadásul amit megnéztem, annak a gázkar része valami pehelysúlyú darab, ami egy rossz irányba tett mozdulattól felugrik az asztalról.
Kicsit odébb, 4000Ft-tal drágábban meg már a PRO-t árulták, ha jól láttam.
Ami viszont végképp kiakasztott: a markolaton elöl, alul található tűzgomb. Akaratlanul is benyomom, ha megfogom a kart.
Na mind1, szóval nekem nagyon nem jön be.
-
#10956 Te tudod :) De en utana megvennem, hogy meglegyen eredetiben, es azert ennyivel tamogassam oket.... -
#10955 oks, koszi mindenkinek... viszont ha a dolog ennyire kerdeses eloszor letoltom (...) :D:D -
#10954 Az SST nem feltetlenul kell (nekem pl. nem is mukodik EVO-val valamiert:( ).
Vista-ra meg nincs SST, talan kiadjak a jovoben.
Be tudod allitani, ha a joy mukodik rendesen, driver van Vista-ra, ugyhogy mennie kell teljesen.
A kerdes hogy a szim. megy-e Vistan. (Lacusch69 irta, hogy masnak ment)
-
#10953 ki mondta, hogy aviatort vegyél? Ránézésre is gagyi... egyedül a seperate throttle miatt vennék, de akkor már inkább CH throttle... -
FixY #10952 2 hét alatt széteső? Arról beszélek, hogy az azonos gyártótól származó aviatorom ránézésre, fogásra némileg jobb anyagokból készült, mégis két hét után elkezdett szarozni (konkrétan a potméterek ennyi idő után elkezdtek kikopni, pedig alig használtam)
De mondom: készséggel elhiszem, hogy ez a kaphatók legjobbika manapság, ettől még szörnyen gagyi a megjelenése. És persze kérdés az is, hogy amit ma lehet kapni, az pontosan ugyanolyan-e, mint amit ti használtok évek óta. Ugye "jó" szokás egyes gyártóknál, hogy az eleinte jó minőségben legyártott cuccokat később egyre pocsékabb anyagokból kezdik elkészíteni... :(