91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Strami11
    tehat magyarul a Vista alatt joyyal nem igen megy, vagy megy csak nem lehet beallitani..? (ha jol ertem... :D)
  • Bucser
    Kifelejtetted KV hogy az ideírkáló emberek 90%-a nem havi 4-5 órát tol vele hanem napit:D
  • Lebowski
    ja a 40ezerrel meg erőteljesen át lennél baszva.már 20 végétől lehet kapni.
  • Lebowski
    neharagudj, de elhamarkodott kijelentéseket ne tegyél már. marhára nincs tapasztalatod a joyyal kapcsolatban. 2 hét alatt széteső? mi a fenéről beszélsz? sztem az ide írkáló emberek 87,9%-a több joyon túl van már és nemhiába mondjuk azt hogy ez a legjobb joy ami elérhető közelségben van.nekem személyszerint volt egy thrustmaster, meg egy logitech joyom. mind a 2 elhasználódott.a thrustmaster sztem nemvolt egy év se. nekem lassan két éves lesz a csöppség de bajom még nem volt vele. egy embert ismerek akinek vissza kellett küldenie, de neki nem a műanyaggal volt gondja. uh aztmondani hogy ez egy műanyag szar hát nem egy éppen tapasztalati úton szerzett kijelentés.

out
  • Grrrrrrr
    Be tudod állítani vele, hogy az egyes gombok a billenttyűzet mely gombjának, vagy gombjainak feleljenek meg. Pl nekem az EVO F4 gombja Fókára van állítva, nyitja a radiátort, állítja a légcsavart, kapcsolja a teljesítmény növelőt. Mindezt egyetlen gombnyomásra.
  • Strami11
    koszi :)
    Es bocs, de a Saitek-profiler micsoda? :):$
  • Her Laca
    "Mellesleg attól, hogy nem adok rá eszetlen összegeket, miért ne lehetne véleményem róla? "

Már hogy a viharba ne lehetne véleményed.:) És hát kinek mi az eszetlen összeg. Nekem speciel pont jó az árfekvése.De hidd el nem véletlenül használják nagyon nagyon sokan ezt a műanyag izét. A logitech meg max kormányt tud gyártani de joy-t azt nem. Személy szerint bármelyik logitech botot egy hónap alatt tönkreteszem ,pedig már nem is repkedek minden nap. Erre komoly fogadást is hajlandó vagyok kötni bárkivel:)))

• Lacusch69
    Info a Puma-fórumról:
    Megy az Il-2 St.1946 Vista alatt, de a Saitek-profiler nem működik.
  • FixY
    Fából? Szeretnéd, mi? ;)
  • Valka
    sztem tök jó lenne egy olyan joy ami fából van. nekem kéne. tényleg.
  • Lacusch69
    http://www.galaxisnet.hu/mtermek.php?id=9410

Mint látható, a Vista egy piros X-et kapott... (Persze lehet, hogy van valami megoldás)
  • PhantomAss
    lassan 3 éve van x52-őm, de soha meg sem fordult a fejemben, hogy azért mert műanyag leszóljam:)
    egyszerűen nem lényeges, tőlem lehetne fából is ha jól működik
  • FixY
    Ezt vagy a PRO-t? Tartok tőle, hogy nem mind1. :)
    Egyébként készséggel elhiszek róla bármit, de a látvány... fotó alapján még meg is vettem volna, ha komolyabban "repkednék", de ez a közvetlen találkozás eléggé illúzióromboló volt.
  • FixY
    Egy aviator, már amennyire ez annak nevezhető...
    OK, hogy az összes többi is hulladékból készül, de amit tegnap láttam, az alulmúlt minden eddigit. :(
    És hát ugye a 40000 körüli ára elég húzós ahhoz, hogy ne legyen ennyire gagyi.
    (megjegyzem, volt Logitech-em és kidolgozottságban és egy éven belüli működőképességben magasan verte a mostani aviatort is)

Mellesleg attól, hogy nem adok rá eszetlen összegeket, miért ne lehetne véleményem róla? Odamentem a boltba, megnéztem, megfogdostam, tipikus példa a két hét alatt széteső kínai szemétre. (hogy valóban szétesik-e, azt egyelőre nem tudhatom, de kb. ilyen érzést kelt IRL valója)
  • Her Laca
    Megkérdezhetem ,hogy neked millen Joy-od van?
    Mert azt hiszem a Thrustmaster HOTAS Couga-on kivül mindegyik bot emílyen műanyag vacak,így nem értem hova ez a velős megállapítás. De ha van pár százezer forintod persze vehetsz az eredeti botok pontos másolatát is.
    De ha milliókkal rendelkezel ,akkor leszállítanak neked komplett kabinokat is. Nos ha neked ilyened van megértem ,a gagyi jelzőt ,de ha valami logitech vackod ,vagy ne adj isten még "igényesebb" botod van akkor én a helyedben inkább nem véleményeznék.
  • Her Laca
    Nos csak annyit tudok mondani,hogy jelenleg talán ez a legjobb VH-s rep szim. (pedig már vagy hat éves.) Biztatlak,hogy vedd csak meg.
    Az Il2 közösség pedig igen fejlett kis hazánkban sőtt az egész világon.
    Vannak századok ,de ha felmész a HyperLobby-ra hát ott dúsan találkozhatsz magyarokkal, sőtt vannak közös ts szerverek is ahol beszélgetni is lehet repülés közben. http://hyperfighter.sk Innen letölthető.
    Vistáról nem tok nyilatkozni ,de azt hiszem van aki avval használja.
  • Strami11
    Sziasztok mindenki! :)
    Tervezgetem megvenni ezt a jatekot mert egesz jo aron van, meg elegge megfogott a grafika videokban (thx Utube) meg aztan valami lovoldozos repulo szimulator is kene... meg egy kerdes: az on-line modban vannak vmi squadronok, klubok, vagy akarmik? es ha valaki tudja, hogy mukodik-e Vistaval akkor plz irja le.. :)
    Elore is koszonok szepen mindent! :)
  • Trucker39
    Ha te mondod... Igaz, magam "csak" fél éve "tapizom" ezt a műanyag izét. Most már több mint 300 online igazolt órával a hátam mögött. Amióta ezt a műanyag izét használom, jelentősen megnőtt a légi, valamint a földi célok elleni hatékonyságom. Százalékokat is írhatnék, de fölöslegesnek tartom. Elegendőnek tartom azt megjegyeznem, hogy repülésközben egyáltalán nem kell levenni egyik kezemet sem a botról. Helyes és célszerű beállítások után és természetesen azok kézségszintű elsajátítása után olyan érzés, mintha a kezem meghosszabbítása lenne. Tudom, elhangzott már itt a fórumon, hogy nem fejt ki semmi ellenállást a bot mozgás közben. Van akinek ez nagyon rossz, nekem kifejezetten jó. Napi átlagban 2-3 óra online repülés során nagyon fárasztó lenne bírkózni a bottal. Most mondhatná bárki, hogy minek azzal bírkózni. Többnyire bombázókkal repülök és ritka, hogy sérülés nélkül térek haza. Ekkor bizony ellen kell tartani a bottal. Sajnos nem lehet minden géptipus ki trimmelni, így kézzel tartva, viszont javaslom, próbáld ki, esetenként akár 15 - 20 percen keresztül ellentartani.
    Lehet szidni, becsmérelni ezt a botot, bocsánat, hivatalosan Flight Control System a neve, de szerintem megérte az árát. Ha egyszer sikerül kipróbálnod a pedált is, nos az lesz az igazi élmény. Próbáltam a Saitek Rudder Pedals-t. Sőt, minden nap próbálom, hiszen itt van az asztal alatt egy példány belőle. :)
  • FixY
    Ma volt szerencsém IRL McTapizni egy Saitek X52-t.
    Hmmm... jó, jó, hogy ma már minden médincsájna, de ez azért túlzás. Ennyi gagyi műanyagot egyrakáson, amennyi ezen a két bigyón van... tragikus. :(
  • Vogel
    Kössz, több helyen írták hogy 2 monitor nem támogatott csak 3 minimum :P Ezé van conf.ini-ben use3renders és nem use2renders :( Ideje beszerezni TH2G-t :D
  • Trucker39
    Szia!

Néhány link, hátha találsz közöttük használható:

Dual monitor
    Multi monitorok
    Triplehead2go

• Lacusch69
    Help!

Az Il-2 pilcsik között használ valaki Linuxot?
  • Szepy2884
    Na, a ruszkik "vetítéseiről" is külön fórumot lehetne nyitni
  • PhantomAss
    de a civileket úgy számították ki a ruszkik, hogy a gépből kilőtt lőszerek a földön (!) lőttek át, ütöttek agyon ennyi embert
    no komment..
  • Lacusch69
    További érv Hartmann mellett: az oroszországi tárgyaláson 345db nagyértékű (sic!) szovjet repülőgép megsemmisítését és 700civil halálát "verték rá". Az előbbit nem tagadta, az utóbbit viszont igen.
    Namost ki az a marha, aki 80gép elpusztítása helyett ennek több, mint 4szeresét ismeri el egy ellenséges ország hadbírósága előtt?

http://english.pravda.ru/society/2002/12/13/40785.html
  • Vogel
    sziasztok!

próbálkoztam 2 monitoron játszani (CRT+LCD ws). Kiterjesztett asztal, 2048*768-ra állítottam a felbontást a conf.ini-ben. Ennek ellenére 1024*768-ban indul, a kép kettéosztva, a maradékot fekete sáv tölti ki kétoldalt. Tudtok vmi megoldást, hogyan kéne széthúzni (torzításmentesen) a képet? Gondolom vmit buherálni kell conf-ban. thx
  • Lacusch69
    Pont erről van szó. Nem kamuzott, hogy bevetésenként két gépet lőtt le, hanem minden negyedikre esett egy győzelem. Vagyis a 352 hihetőbb, mint a 80...
    Épp ezért nem is tartom reálisnak valamelyik angol pilóta értékelését, miszerint "Pips" Priller száz-egynéhány győzelmével egyenértékű az ő huszon-egypár győzelme. -Mert Priller több bevetésen volt-indokolta...
  • Grrrrrrr
    Bizony. Becze azt is megemlíti, hogy az arany frontrepülő jelvénynek nagyobb respektje volt, mint a II. osztályú vaskeresztnek, mert 110 bevetést túl kellett élni. Még ha nem is lőtt egyetlen egy gépet sem. 1450 bevetést túlélni....
  • Her Laca
    "Annyit még hozzáteszek, hogy H. 1450 körüli bevetésen vett részt és minden 4. bevetésre esik egy győzelme, ami nem túl kiemelkedő (1450/352)."

Nos ehez csak annyit tennék hozzá,hogy ezt azért túl is kellett élni.
    És ez az ami elvitethatatan szerintem. Ezek az emberek nem átlagos teljesítményt nyújtottak ,és mindegy is mennyi volt a légigyőzelmük.
    Pl mint Rudel. Na az sem volt semmi . És ,hogy nem volt kiemelkedő teljesítmény?? Hát szerinted mi a kiemelkedő? :))
  • Her Laca
    Hát például utalást tesz a könyvébem ,az Elfelejtett Hősök-ben is , de a roncskutatók oldalán is többször megfogalmazta ezirányú kétségeit.
  • Rue East
    ezeket a bizonyos Becze Csaba kifejtéseket hol lehet elolvasni?
  • Bucser
    de ott van Mölders és Galland is példának...
  • Her Laca
    Drágáim!! Becze Csaba többször is kifejtette már,hogy szerinte túlzóak Hartman eredményei. Ő elég járatos az ezirányú kutatásokban ,ezért is meggondolandó az állítása. De véleményem szerint,ha túlzó is volt ,ez a bődületes szám ,nem tartom valószinűnek ,hogy nagyságrendekkel kevesebb volt a "valós" légigyőzelmeinek a száma. Szerintem kár rágódni ezen ,meg kell hagyni neki ami az övé . Nevezetesen hogy a földkerekség legeredményesebb vadászpilótálya volt. Azon már el lehet vitatkozni,hogy a legjobb volt e. Szerintem volt nála jobb ,de hát ez az egyéni véleményem. Megjegyzem ,aki az Il2 ben Hartman taktikályát alkalmazza az nagy valószinűséggel igen eredményes pilóta lessz.
    Ha Hans-Joachim Marseille - taktikályát ,akkor valószinű hamar lelövik.
    Ahhoz tehetség kell. UFF.
  • Lacusch69
    Én sem ide szántam, nem is Neked válaszoltam, de most ide is beteszem (picit átalakítva) :)

Hartmann 352győzelmet IGÉNYELT. A roncskutatók oldalán olvastam Becze Csabától (igen...), hogy az oroszok 80 körülire teszik H. valós győzelmeinek számát. (A Puma fórumon is volt róla szó, és orosz propagandának tartották. Sajnos a fórumuk ismét "nullázódott".)
    Szerintem persze ez a szokásos orosz ferdítés, de nagyon nagy az esélye, hogy nem 352 db valós győzelme volt. Személy szerint ennél valamivel kevesebbet tartok valószínűnek, de a kicsit több sem kizárható.
    A luftwaffe.cz oldalon felsorolt győzelmei pl. nem egyeznek meg hartmannerich.com-on találhatóval. Sajnos spanyol nyelvű, de itt is felvetik a 352 vs. 80 esetet. (A cseh oldal 2 Mustangot ad neki, a spanyol 6-ot. A 4x Mustang lelövést a cseh oldalon P39-ként jegyzik. Lehet, hogy "amerikai vadászgép"-et jelentett, vagy más kavarodás történt)
    Annyit még hozzáteszek, hogy H. 1450 körüli bevetésen vett részt és minden 4. bevetésre esik egy győzelme, ami nem túl kiemelkedő (1450/352). Ennek fényében viszont jobban hihető a 300 feletti szám, mint a 80.
    Az Obleser-féle eset is H. mellett szól. Obleser megvádolta, hogy hamisak a győzelmei. Következő alkalommal együtt mentek bevetésre, és kénytelen-kelletlen igazolt H.-nak pár perc alatt 2 győzelmet.
    Vagy a Málnássy-sztori... (H. akkor már nagy hírnévnek örvendett. 60-70győzelemmel épphogy átlagos lett volna...)
    A német sajtó folyamatosan adta közre a győzelmeit (másokét is), nem hiszem, hogy ekkorát hazudtak volna. Márcsak azért is, mert sok experte csőrét baxta volna, hogy érdemtelenül más a sztár, nem ők...
    Szóval lehet, hogy "vetített" az öreg, de nem túl nagyot...
  • Szepy2884
    Ezt nem ebbe a topikba szántam, de azért ide is elküldöm hátha kicsit izgalmasabban pörög majd a topik:

Tekintsetek eretneknek, de azt azért még megemlíteném, hogy én azért nem veszem be hang nélkül Hartmann-nak mind a 352 győzelmét. Tökéletesen elfogadom, hogy H. kivételes képességű pilóta volt, és azzal is tisztában vagyok, hogy mennyire szigorú volt a légigyőzelmek igazolása a német oldalon. De azért azt se feledjük el, hogy háború volt, és kőkemény propaganda folyt a csapból is. Na már most adott egy tehetséges, szőke, kékszemű (az aria faj megtestesítője) fiatal katona, aki egy impozáns haderőnemnél, a légierőben szolgál. Idővel kitűnik a képessége és kimagaslik a többiek közül. A propaganda gépezet azonnal lecsap rá és innentől kezdve már üstökösként szárnyal és élő legendáva testesül. Haddjuk, hogy ez H.-nak tetszet-e vagy sem, élvezte-e a rivalda fényt vagy sem, a propaganda szempontjából érdektelen, hiszen csak eszköz, neki csak a eredmény fontos (mindegy milyen áron). Viszont a lakosság a bajtársak és az egész német hadsereg és társadalom szempontjából nagyon nem mindegy, mert igen is igénylik, mert szükséges a morál fentartásához, inspirálóan hat, és a többi és a többi.

De nem vagyok történész, csak eljátszottam a gondolattal. Ha még élne a jó öreg Hartmann bácsi biztos nem kötném rá a hazugság vizsgálót, hogy tessék má' mondani, télleg annyi vót az annyi? :)))
  • Lebowski
    0,33nál pont az beaufighter :) ki csöppség.ollyan jól lehet vele írtászatot rendezni ha vki bekerül elé.monnyuk túlcsúszik ésakkor muhhahahahahahaaaa.
  • Mark007
    Pont azt kerdezte, ami 0:33-nal van..Eloszor en is A-20-at akartam beirni.
    Nalatod, mondtam, hogy nem ismerem...:D
  • Lebowski
    beaufighter nem bombázó^^
  • Lebowski
    egy A20 meg egy beaufighter
  • Mark007
    Akkor tevedtem..Bombazokkal nem repulok.. :)