91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Trucker39
    Igen, ez sajnos ilyen, mivel továbbri is csak az orosz files.sfs az, ami megengedi a sound mod használatát.
    Lacush69-nek teljesen igaza van, inditsd el, amit szeretnél angol vagy magyar módon és tedd fel a sound modot.
    Bár némi munkával a másolgatásokat is rövidre lehet zárni.
    Készítesz két kötegelt file-t(.bat) Az egyik neve legyen mondjuk Angol Il-2, a másiké Orosz Il-2. Mást nem kell tenniük, csak a módosítandó file-okat másolják az eredeti helyre. Így az il-2 indítása előtt eldöntheted, milyen módon szeretnéd használni a szimet. Ez az ötlet még onnan származik, hogy az első sound Mod-ok csak orosz nyelven tudtak. Nos, abban meglelni valami módosítást, kapcsoló állítása, vagy bármi, roppan körülményes volt, mert nem tudok(már) oroszul. Később is nagyon jól bevált ez a kapcsoló módszer, mert offline gyakorláskor orosz módon indítok, ha pedig repülök a WOE-n, akkor visszaváltok angol módra.

Kis segítség még a végére:

Ha nem akar a kedves felhasználó gondolkodni a bat file összeállításán, itt egy példa rá.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Angol.bat

@echo OFF
    cd c:\Program Files\Ubisoft\IL-2 Sturmovik 1946\Il-2_ver4.08m\
    xcopy *.* "C:\Program Files\Ubisoft\IL-2 Sturmovik 1946\" /Y
    cd C:\Program Files\Ubisoft\IL-2 Sturmovik 1946
    exit

orosz.bat

@echo OFF
    cd c:\Program Files\Ubisoft\IL-2 Sturmovik 1946\Il-2_ver4.08m_Crack\
    xcopy *.* "C:\Program Files\Ubisoft\IL-2 Sturmovik 1946\" /Y
    cd C:\Program Files\Ubisoft\IL-2 Sturmovik 1946
    exit
  • Mark007
    Ah, koszi :)
    Akkor nem en rontottam el vmit. Ok megprobalom igy, koszi!
  • Lacusch69
    Direkt a kedvedért kipróbáltam... :) (offline csak QM-ezek)

Igen, ha a újat akarok indítani, akkor nekem is oroszul jön elő.
    Amik már generálva voltak, azok továbbra is az eredeti nyelven játszhatóak.

Ötlet: Szedd le a soundmodot, indíts egy rakás kampányt, majd telepítsd vissza a SM-ot...
  • Mark007
    Trucker vagy valaki, akinek fent van a soundMod.
    Mikor felraktam, csak a splash screen volt orosz, ezzel nem foglalkoztam, viszont most karriert akartam inditani, es orosz leiras volt hozza, orosz volt minden ott..Pedig az ENG soundMOD-ot szedtem le..56MB-as volt..
    Nektek is ilyen, vagy en rontottam el vmit?
  • PhantomAss
  • Richtofen
    Én már ezek miatt várom, hogy elfogadható áron lehessen kapni jó minőségű 5.1-es fejhallgatót
  • Trucker39
    Azt nem tudom, hogy mennyire hasonlítanak az eredetire, de annál, ami eredetileg benne volt, sokkal jobb. Csak próbaképpen meghalgattam a Ju-88 hangját egy 5.1 hangrendszeren, kicsit kiemelve a mélyet. A szomszéd mindjárt átkopogtatott.
  • Richtofen
    Hát nem tudom, nem próbáltam a mod-ot, de a CFS-t egy elég komoly csapat csinálta, ez amolyan magánakciónak tűnik. Még ha van is működő gép, gondolj bele mit össze kellene szervezni, hogy mindegyikből hangfelvételt szerezzenek.
  • Lacusch69
    Kicsit feldobtam a dolgot, és használatba vettem a joy miatt beszerelt hangkártyát is. Qrva jó lett!!!
  • Lacusch69
    Azt hiszem, már G2-vel is lőttem le P47-est alacsony magasságú fordulóharcban.
  • PhantomAss
    nemtom mennyire eredetiek a a hangok, de abból kiindulva, hogy majd minden gépből még van eredeti példány a világon, akár eredeti is lehet
    (vagy régebbi felvételek, stb)
    (a cfs3-készítői nyilatkozták, hogy a játékban szereplő gépeknek eredeti motorhangjaik vannak, és hangok terén tényleg nagyon jó az a játék)
  • Richtofen
    Sziasztok itt is :), látom a másik fórum elsorvadt egy ideje...

"Egyáltalán szét lehet úgy lőni egy P47-et il2-ben, hogy ne szökhessen el?.....(járó motort feltételezve)"

Szét lehet, de valami komoly muskétával; Messzerrel nekem még nem volt alkalmam, csak fókával.
  • Lacusch69
    Én is feltettem, tényleg jó. Bónusz kérdés: ezek jobban hasonlítanak az eredeti hangokhoz, vagy a fantázia szüleményei, és csak gépenként különböznek?
  • Trucker39
    Nem, dehogyan is kell végig csinálni. A Sound MOd-ban benne van minden, amire szükséged lehet. Csak tömörítsd ki valahová, majd hasonlítsd össze, hogy milyen file-okat írna fölül. Azokat másold át valahová. Ezután másold az IL-2 könyvtárába a MOD tartalmát. Indítás és menni fog. Ha gond van, írj csak nyugodtan. Szerintem nem lesz semmi gond.
  • Valka
    mármint trucker
  • Valka
    ha be akarom rakni a sound mod-ot, akkor végig kell csinálnom azt az egész procedúrát amit leírtál a másik fórumon?
  • Lacusch69
    Szerintem a G2 leemelkedi a Spiteket, verziótól függetlenül (kivéve IX.25lbs, de az is csak lent). Ez fáj nekik a legjobban. (Igaz, a K4 is elmegy tőlük emelkedésben is és végsebességre is , de földközeli harcban rosszul fordul)
    Viszont a rohadt P47 100-zal jobban zuhan, mint a WarCloudson a német gépek bármelyike...

ME-163-AST AKAROK A WARCLOUDSRA!!!
  • nalyib
    "- Nem néz körül, mert ő P-47-ben ül."
    :DDDD
    van egy kis igaza, én még soha nem tudtam lelövetni magam benne... volt hogy hárman csaptak rám minden csőből, el is találtak, úgyhogy én inkább szépen HAZAMENTEM. :) (mint mindig, ha eltalálnak benne) Egyáltalán szét lehet úgy lőni egy P47-et il2-ben, hogy ne szökhessen el?.....(járó motort feltételezve)

A G2-t inkább azért utálják, mert amellett hogy nem lehet porba alázni folyamatos fordulóban mint minden mást, még orsózni is jobban tud. Emelkedésben megközelíteni a spitet meg szintén szentségtörés, ugye:)

A D9-et is szerintem kizárólag azért tartják csíternek, mert a IXe nagy sebességnél nem szűkít ki előle, orsózásban pedig szintén kínos..

A legnagyobb IXe-huszárok meg annyira összezavarodnak ha ésszel fordulózok egy G6-ban, hogy komolyan többször dugóztattam földbe őket, mint ahányszor lelőni sikerült...;Ð
  • Lacusch69
    Ezeken a hülyegyerekeken szoktam halálra röhögni magam... Beül a Spitbe, csak maga elé néz, mögé megyek és lelövöm... Vagy észrevesz, és végtelen számú bal kört repül 200-zal... azt hiszi, hogy követni fogom...:)
    Egyébként a Spit pilcsik többsége a G2-t csíternek tartja, a jómultkoriban kérdezgettük a chaten... (Persze, mert MAJDNEM olyan jól fordul, mint az ő Oleg-Spitjük...)
    A WarCloudson meg pont azt csinálom, amit a megfoghatatlan Spitesekről írtál, csak K4-gyel vagy D9-cel. Elég idegesítő lehet... :)
  • Trucker39
    Mindenhol csalásnak minősül, de nem véletlen, hogy ilyen nagy számban szedték le a Sound MOD-t.

Mark007: Igen? Nem vettelek észre, sajnos. Csak csendesen lőttem a Spiteket, mert épp nem volt megfelelő a térkép bombázásra. Úgy kb. a harmadik Spit lelövése után, meg is kaptam, hogy csaló vagyok.
    Pedig csak arról volt szó, hogy akiket sikerült "szárnymentesíteni", azok egyszerűen nem jól repülték abban a pillanatban a gépüket. Összesen 7 gépet löttem, miközben egy gép fogyott el alattam. G2-vel repültem és volt P-39, Spit valamelyik verzió (42 dec.) és egy P-47.

A hibákról néhány szóban:

- Nem néz körül, mert ő Spitben ül.
    - Nem néz körül, mert ő P-47-ben ül.
    - Szűken elkezd emelkedni, miközben elfogy a sebessége és megpróbálja rám húzni a gépet.
    - Csapdába esett társ észrevesz és felém fordul, a Spit utána. Rövid sorozat a megfelelő helyre és az ellenfél elhalálozott
    - Csőlátás és vörös köd egyben. A Spit ráragad a céljára, az meg forgolódik. Beállok mögéjük, lövöm a Spit-t, de az képtelen leakadni a saját céljáról, csak akkor eszmél, mikor nincs szárnya.
    - P-39 észre vesz, mögém akar kerülni. Nem veszi észre, hogy felül felhő van. Felhőben eltünve, irányváltás, süllyedés, mögékerülés, ellenfél motorjának felgyújtása (már csak kiskaliberes lőszer volt).

Ez csak a tegnapi tapasztalat. Van aki teljesen megfoghatatlan a Spitben. Nagy magasságban nézelődik, majd lecsap és eltűnik. Követhetetlen.

Nem levegőbe beszélek: a statisztika itt megtekinthető.

Statlap
  • Mark007
    Gondolom ott a szerver mas fileok utan keres, es a MOD-okat csalasnak veszi.
    WOE-n szoktam altalaban jatszani, ott nem dob ki.
    Trucker39, veled tegnap talalkoztam is fent :)
  • Grrrrrrr
    A gond az vele, hogy ha jól tudom AW-n, és egyes dogszervereken csalásnak minősül.
  • Trucker39
    Ezt hogy érted??

A 0.9 Sound MOD a 4.08 verzióhoz készült. Az FB-nem nem ez a verziószáma.
    IL-2 1946 + 4.08 patch.
  • CrazyCharlie
    Ezek a sound mod-ok működnek FB-n is?
  • Trucker39
    Azért az jelent valamit, hogy mióta feltették a netre a MOd-t, több mint 3 ezren töltötték le és lehet, hogy használják is. Össze sem hasonlítható a játék eredeti hangjával. Lövedékek, gépek, sziréna és még sorolhatnám, mi minden teszi hangulatosabbá a repülést. Mivel inkább bombázok, jobban ismerem azok hangjait. Ju-87, Ju-88 hangjai nagyon jók, mély dübörgő hangjuk van. Egyszerűen megnyugtat repülés közben. Amit nem annyira szeretek, ha eltalálnak. Viszont ennk is a hangja nagyon jól el lett találva. Mondhatnám még a bomba oldás után a bombák jellegzetes hangjait.
  • Mark007
    Hmm. Ez a soundmod nagyon jo.
    Nemreg probaltam ki, aztan felmentem vele WingsOverEurope-ra.
    A legjobban a lovedekek hangja tetszik, amikor elhuznak melletted.
    Persze a motorhangok is sokkal elvezetesebbek.
  • Grrrrrrr
    Fogom a könyvtárat, és elmásolom máshova a gépen., majd utána vissza másolom. Az majdnem ugyan az...
  • Lebowski
    legegyszerűbb, ha egyszer feltelepíted 46ot, majd minden cuccossal (skinek,mission-ök stb) együtt kiírod dvd-re.legközelebb nem kell telepítened, hanem felmásolod a gépre és csóközön meg lihegés + nem kell összegyűjtögetni megint a cuccokat..mielőtt mondanátok, tom hogy egy dvd-re nem fér fel... :)
  • nalyib
    Nevezd át a '46 könyvtárát, aztán a vezérlőpulton szedd le a játékot, ekkor a windowsból eltűnik. (az IL2-t ez nem zavarja, a mostani 1.22 gyári telepítésem is három évvel ezelőtti, ráadásul egy másik gépről..:D)
    Utána felteheted az 1.22-t.

Én is jobban szeretek magyar nyelvűvel játszani, de ennek feltétele hogy Tényleg magyar nyelvű legyen.... (láttam már 1-2 igényes fordítást, természetesen csak az önkéntes munkák közt, de igazán jót nem)
  • madmanic
    nekem fent volt az fb, patcchekkel, rajta a pacific fighters, és simán felraktam a 46 ot.

csak aztán leszedtem az fb-t és semmi nem indult el
  • Grrrrrrr
    Ízlések és pofonok. Én nem szeretek angol nyelvű játékokal játszani. Van 1.22-es eredeti magyar FB-m, de nem hajlandó felrakni, merhogy fwent van az 1946, és a frissebb verzió. Attól félek, ha leszedem a 46-ot, és felteszem az 1.22-t, és javításait, akkor utána nem engedi majd visszarakni az 1946-ot...
  • Scottt
    Nem vagyok az a nagy angol zseni a suliban is németet tanulok de könnyen megértem az egész briefinget ha levan írva :)
  • Grrrrrrr
    Én honosítottam az IL2 46-ot, de akkor nem mennek a kampányok rajta.
  • Mark007
    Ha jol tudom, honositva van...FAQ-ban ratalalsz...
    Vagy ez csak FB+PF-nel mukodott?
  • Grrrrrrr
    Ha honosítva lenne....

A netes repüléshez nem kell az angol tudás különösebben. De én szerettem nyomni az Offline kampányokat. Ahhoz viszont kell az angol tudás, hogy mi a küldi feladata. Offline nincs aki eligazítást tartson.
  • Mark007
    Hat, en egyelore a masik veglet vagyok..
    Eredeti szim, gyenge gep hozza..

De nem baj, Szerintem mar tenyleg tobben megfontoljak igy 3000FT-ert..
  • Lacusch69
    Az b@sz fel a legjobban, ha megvan a megfelelő teljesítményű gépe a futtatáshoz, de a programjai illegálisok...
  • Mark007
    Kitudja, valakinek meg ez is sok... :)
    De szerintem meg azt a 7000 Ft-ot is megerte , ami regebben volt.
  • Lacusch69
    Remélem, hogy ezek után senki sem akar crackelt változattal játszani:

http://www.galaxisnet.hu/mtermek.php?id=9410
  • repvez
    Ha valakinek van felesleges pénze:
    Uj joy