91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • FixY
    jahogy két cougar áráért lehet egy használható...
  • Bucser
    nem értelek félre. Ha a Trabanton gumit cserélsz akkor sem lesz Ferrari. Viszont ha az említett laposkerekű sportautón lecseréled a kereket egy olyanra, ami soha nem ereszt le akkor örök időkre van egy Ferrarid.

Capis?
  • FixY
    félreértesz :)
    Ha hulladék a mechanikája, akkor szvsz használhatatlan, hiába tud sokat.
    (Ferrari leeresztett gumikkal ;) )
  • Bucser
    Nem minden a mechanika. A joystick olyan szinten programozható, hogy a tengelyek volumetrikus érzékenységét állíthatod és a tengelyekhez billentyűkombinációt tudsz rendelni.

Sőt megadhatod, hogy a tengely elő 20%-án mondjuk egy adott kombot ismételjen a második on másikat és így tovább.

Van egy Vicc a cougar fan-ok honlapján, hogy ki mit szeret a legjobban a Cougarral egy srác beírta, hogy gyors és gépírni:D

A programozhatóság után van belső memória ami teljesen független. Ergó csinálok egy profilt letöltöm a joystickba é azzal átcaplathatok egy géphez ahol se driver se software nincs rádugom az USB-re és a program él. Sőt a kalibrációs adatokat is belül képes tárolni szóval gépenként nem kll újrakalibrálni az egészet. Ennek köszönhetően símán használható a joy driver nélkül a Mac Linux vagy 64 bites XP alatt. (programozni meg úgyis csak egyszer teszed talán:)

A Pedált gameporton keresztül lehet csatlakoztatni amire még köthetsz toebrakeket ez plusz 4 analóg tengelyt jelent amit szintén külön tudsz programozni és nem kell külön perifériaként kezelni.
  • PhantomAss
    a mustangnak volt 4 gépágyús változata is (hispano),ez sajnos (szerncsére?)nincs a játékban
    a 6 géppuska bőven elég vadászok ellen, a bombázó már más tészta, igazából elég lenne, de a lövészek pkra tesznek mielőtt a közelébe érnél
  • Lacusch69
    F4/G2 Messzerrel, alapfegyverzettel, online már lelőttem néhány A20-ast.
    A Hayatéval meg B29-eseket...
  • Lacusch69
    Nekem 2 van itthon, egyik FFB-s, másik nem, mind a kettő gameportos (vagyis elég régi) és mind a kettő optikai.
  • FixY
    Német gépeket nem igazán szeretem. Könnyen szétesnek alattam - ha másért nem, hát "dugóba" kerülök velük. :)
    Szóval a "nagyok" ellen megmarad kedvencnek a Hurricane (meg néha valamelyik Il2 ;) )
  • FixY
    Hmmm... fura... régen is optikai volt?
    Volt már ilyenem (jópár éve - lehet, hogy csak hasonló volt? Mindenesetre M$ volt az is), de nem emlékszem, miért kukázódott. Többnyire azért szoktak volt oda kerülni, mert elkezdenek "rángatni".
  • Lacusch69
    Lejjebb linkeltem egy MS joyt a Vateráról. Optikai vezérlésű...
  • Lacusch69
    Ezen 4x20mm Hispano van. Ugyanez a fegyverzet van még a Spit V.c(4)-en és a Tempesten.
    Tengely oldalon ajánlom a Ki-84 Hayate C-t (2x20mm + 2x30mm), illetve a késői Anton Fókákat, ha a külső 20-asokat kicseréli az ember 30-asra, akkor eléggé impozáns tűzerő lesz belőle.
    De ha a Messzerek szárnya alá teszel konténert, az sem rossz (csak ne kelljen vele fordulóharcba menni...)
    Bár a "legüberebb" a 262-es 4x30mm-ese...
  • FixY
    Mk.IIc - 1941-ből...
    Most kipróbáltam (képes voltam csak ezért hajnalban felkelni :D ), a La7-essel próbáltam leszedni quick mission builderben egy Ju52-est. Ha a Hurricane-nel belelövök párat, akkor atomjaira hullik.
    La7-tel 3-4 sorozat után kilyukadt az üzemanyagtartálya, de ez volt a max. amit el tudtam érni. (3xB20 is hasonló)
  • Lacusch69
    Kérdés az, hogy melyik Hurri...
  • FixY
    Az egyértelmű, hogy főként a motort _próbálom_ megcélozni, de a sikerlistámat messze vezeti a Hurricane, minden más ami szövetséges oldalhoz tartozik, igen-igen le van maradva mögötte. Még a La7 is, ami számomra több mint meglepő volt. (most nincs előttem, de szvsz 41-es az említett vas)

A másik ami csak most tűnt fel: 2000m-en már nincs légmozgás? Legalább viharos időben elvárnék némi lökdösődést részéről, de ilyet csak földközelben szoktam tapasztalni.
  • nalyib
    Olyan fegyverzet nincsen, ami mindenre a legjobb... a mustangon géppuskák voltak, ha bombázót akarsz leszedni vele, akkor általában hiába szórod tele a sárkányát... de ha pont jó távolságról (az összetartástól függően) jól be tudod célozni a pilótafülkét/motorokat, netán csak egyetlen pontot a szárnyon, pillanatok alatt vége lesz.

A nagyobb kalibereknek sokkal nagyobb a tűzereje, de általában nem annyira pontosak. Mondhatnám hogy a romboló gépek (Me-110 stb) voltak a legjobban felfegyverezve, de ez sem volna igaz:)
    Az FB-ben elvileg minden hatásos nagy gép ellen amit gépágyúkkal szereltek (FW-190, 3 ágyús La7 stb), elég gáz ha mégis a 39-es hurri a legerősebb;Ð
  • FixY
    Juteszembe...
    Valahol azt olvastam, hogy az egyik legjobban felfegyverzett II. VH-s gép a Mustang volt.
    Nem vagyok egy komoly szimulátoros, mostanság kizárólag a quick mission builderrel játszok. Azt fedeztem fel, hogy a komolyabb bombázók és más szörnyetegek ellen (pl. Me323 :) egyetlen hatásos gép van a FB-ben: a Hurricane. A Mustanggal esélyem sincs ellenük, annyit kell lőni rájuk. Ilyenkor mi van? Én vagyok pancser (mondjuk, ez 1értelmű), valahol nem 100%-os a szimuláció vagy egyszerűen hülyeséget írtak ahol azt állították, hogy a Mustang volt a "leg"... ?
  • FixY
    Azért ezt nem értem... ha a mechanika szar, akkó' mi a jó benne?
    Mondjuk az eddig használt joystickok 99.99%-ában a potméterek mentek tönkre hosszabb-rövidebb idő (de minden esetben egy éven belül)

Jól emlékszem, hogy a cougarhoz annyira komolyan kell venni a szim.repülést, hogy pedálokat is be kell szerezni mellé? (feltéve, hogy oldalkormányt is akar az ember)

• PhantomAss
    na ezzel a hozzászólással maximálisan egyetértek:)
  • Bucser
    Cougar alap mechanikája fos gané. Ezt el kell ismerni. De akkora potenciál van benne mint semelyik másikban. Akit valóban KOMOLYAN vagy tartósan érdekel a szimes repülés csak javasolni tudom mivel biztos vagyok benne, hogy csalódni nem fog benne.

De csakis akkor ha már dolgozik, de még nincs család vagy megengedheti magának. Ez ugyanolyan kérdés mint bármely high-end perfiéria esetén. legyen szó HD TV-ről vagy Projektorrol vagy alaplapról házról...

A joyom 6 éves a Monitorom pedig 7. és még egy ideig nem is fogok újat venni. túlképp egy monitorgenerációt bekkeltem ki a joystick árával. De nem is hiányzik az új monitor még.
  • FixY
    Francsetuggya... azért nem mindegy, hogy egy precíz, korrekt darab van a kezedben vagy egy műanyag hulladék amihez ha csak hozzáérsz, ránt egyet a gépen, lehetőleg a legrosszabb pillanatban. (ezzel nem a Cougart akarom védeni, arról is hallottam cifra dolgokat)
    Szóval egy műszerszámba menő joy-jal jobban fogsz játszani - szerintem.
  • PhantomAss
    minthogy nekem sem:) ezért nézem meg mire adom ki a lét
    persze nem téged akarlak csesztetni, egyszerűen NEKEM nem ér ennyit
    a múltkor vitatkoztam egy svéd gyerekkel, neki cougarja volt, és egyből leszólta az x52-őt
    ez sztem kissé sznob dolog
    aszonta tiszta műanyag, óccsó...
    és?
    akkor most jobban fogok játszani ha 8kilós fém joyom van? az x52 sztem tökéletesen megfelel akármilyen repszimulátorhoz
    és ár-érték arányban nincs nála jobb
    persze most vitatkozhatunk de nem akarok
    ez csak az ÉN véleményem

• Bucser
    mint mondtam: ki mire miért mennyit áldoz.

miután nem iszom alkoholt elég régóta és nem is bagózom kúrva sokat spóroltam. így ha bulizom olcsón kijön szóval összespóroltam magamnak meg nyári melókból megvolt:)

Azaz nem az ősök fizették ezt a mókámat. (többit sem:D)
  • PhantomAss
    ki mennyire veszi komolyan a játékot...(meg persze mennyi zsé van)
    én tuti nem vennék 100kilóért joyt akkor se ha milliomos lennék
  • Bucser
    nem. PPL-t akarok tenni. (aztán majd látom)
  • Bucser
    Ja aztán eljön a szar idő és megint otthon repkedsz...

HA meg pénzem lesz valóságban repülni, akkor PPL-t teszek nem vitorlázok.

A vitorlázáshoz én túl türelmetlen vagyok.
  • FixY
    Hehh... Saitek. Van egy néhány (kb. 2-3) hete vásárolt Aviatorom.
    Az oldalkormány már most balra húz... mondjuk nem ért nagy meglepetés. Eddig is az volt a véleményem a Saitekről, hogy szemetet gyártanak, ez most megerősítést nyert.
  • Szepy2884
    Hülye leszek ennyi pénzt joy-ra kidobni. Inkább beiratkozok egy vitorlás tanfolyamra és pár éven belül már nem csak virtuálisan fogok repülni :)
  • Lebowski
    "Én magamat ismerve tudom, hogy legalább még 10 évig csak virtuálisan fogok repülni."

azután veszel egy F16ost?? :D
  • Lebowski
    ennyi :D
  • Bucser
    Én anno egy magyar beszállítón keresztül vettem a TM Cougart de az előbb nem csak a Cougarról beszéltem.

Nem azt mondom, hogy mindenkinek ilyet kell használnia, csak kijelenteni a Saitekről, hogy a legjobb ami kapható a piacon baromság.

Amikor én vettem a Cougart 6-7 évvel ezelőtt kb 75 ezerbe fájt a Hódmezővásárhelyi beszerzés mert 2 kiskeren keresztül kellett hozni meg vám volt rajta meg akkoriban kúrva drága volt még a dollár. De akkor más lehetőségem nem nagyon volt egy HOTAS beszerzésére mivel a piacon egyedüli rivális a Saitek X36-osa volt (ennek utánanéztem eléggé és rudder nem volt benne és pedál sem volt hozzá csatlakoztatható, így csak azon programokban lehetett használni ahol kezelte a játék a 2 kontrollerrel való repülést és iráűnyítást. ekkoriban még aktívan MW4-eztem és biza oda kellett a twist vagy rudder amitől elestem volna a X36-al.) CH HOTAS-t beszerezni meg esélyem sem volt lévén nem volt magyar forgalmazója.

A Cougar kb 3 évnyi folyamatos nyúzás után ment úgy szét, hogy elengedhetetlenül szükség volt a modra. (sokan azt mondták, hogy vétel után a cougba azonnal érdemes venni modot is.)

Szóval ez akkori árakon így festett: 290 dollár volt a joystick, vettem hozzá pedált 180 dollárért és most kiperkáltam 25 eurot a modért bele.

Kiemelve, hogy a cougar időleges szétmenése utáni 3 évben 3 joystickot nyűttem szét. egy Legotech 3D csodát egy SAitek Cyborgot, és egy Legotech attack csodát (darabjuk 10 k körül volt egyenként).

ha kiszámoljuk, hogy a Cougar jelen állapotában rendelkezik driverrel minden mai játékra használható oprendszer alá (64 bites vista driver is van bizony)vettem 6 éve és azonnal moddoltam volna akkor belekerül 250 dollárba az Evenstrain első mod 2002-ben. és a mai napig játszanék vele és még nagyon sokáig.

HA nézzük, hogy 3 év alatt 3 ilyen 10K-s joyt puffogtattam el és hozzávesszük, hogy ezzel 12 évig elvagyok akkor belátható, hogy kb 120K-nál vagyok mindkét esetben.

Persze aki most vesz Cougart sokkal előnyösebb helyzetben van. Egy új Cougar 180 dollár + postaköltség USA-ból (ez kb 25 dollár azt hiszem jelenleg ha nem express airmailt kérsz)egy simped pedál 135 Euro jelenleg (de jó hozzá bármely gameportos pedál ha a Joystickba akarod csatlakoztatni és nem külön USB-n futtatni) és a mod pedig fajtafüggő. Az ausztráliából vehető UBER Cougar 2 mod + HS sensors együtt olyan 450-500 dollár vaskos de ezek is lifelong warrantyval bírnak. Azaz ha szétmegy cserélik. Totál belső mechanika csere valamint eldobja a potikat és Hall sensorokat használ. A másik megoldás a piacon az Arend Van Oosten FCC2-je amit én is vettem. itt kihajítod a mechanikát és elektronikai úton az elmozdításra szánt erő nagyságát vezetik le az érzékelőkhöz. Itt sincs potméter egyedül a kezdeti kalibrációhoz úgyhogy nem kophat ki. Ezt a megoldást hazsnálják a valós F-16osokban és ott egy bot 30-40 éveket elbír ígaz a festés megkopik. És elkopni nem tud a mechanika lévén nincs benne. Bármilyen problémára szintén lifelong garancia.

Szóval hosszútávon baromi biztos vagyok benne, hogy megérte az árát számomra. Az hogy ki mit számol a magánügye. Én magamat ismerve tudom, hogy legalább még 10 évig csak virtuálisan fogok repülni.

De itt is csak előjön, hogy kinek mi mennyit ér:) Van aki tv-re fizet ki félmillát.
  • Trucker39
    Konkrétan arra gondoltam, hogy te honnan vetted és mennyit költöttél rá. Nem kötözködni akarok, csak szeretnék objektíven látni. Gondolom, ezzel így vagyunk egy néhányan.
  • Lacusch69
    http://www.vatera.hu/microsoft_sidewinder_precision_2_joystick_36868911.html

Ha valaki most keres joyt...
  • Her Laca
    Azért meg kéne említeni,hogy mibe is kerül ez a nagyon komoly cucc,plusz azt se ártana ecsetelni,hogy milen gyorsan tönkre is megyen ,és mennyi is hozzá az a javító cucc ,amellyel már valóban egy nagyon ütős és stb,stb joy tulajdonosa lehetsz.Nos gyanítom veszek belőle vagy három négy X52-őt és azé avval is kihúzom egy tíz évig.:) Információm szerint bőven százezer felett áll meg a költség ,asszem a pumák fórumán olvastam annó ,hogy úgy 150000 ezer volt.
  • Bucser
    Thrustmaster Joyok ebayen Mind az F-16 FCS mind az F22 pro baromi jó kis joy és sokkal jobb a minőségük mint bármely saitek terméknek + csatlakoztatható hozzájuk egy F-16 TQS is.

CH products Jelenleg a TM Cougar mellett a legminőségibb cucc a legtöbb Szimes szerint. lehet válogatni. Ezek a cuccok nem 2 évig tartanak aktív nyúzás mellett hanem legalább 5-6-ig.

A Cougar amire te referálsz meg abszolút high-end cucc. A programozása még a mai napig is elsőrangú és köröz mindent amit eddig láttam (igen a Saitek X-52 profilerét is) holott legalább 7 éves program. Nem kerül sokkal többe egy zsír új Cougar mint egy X-52 pro. Annál pedig szerintem többet ér.
  • Trucker39
    Mit ossz meg? Egyszerű volt a kérdés. Mennyibe került az általad nagyra becsült botkormány. Ha lehet linket is kérek mellé, hátha valaki kedvet kap hozzá és vásárolni szeretne.
  • Bucser
    Jó akkor valszeg miután a strand is kihalt lenne mert nyitás előtt állnak majd beülsz egy kávézóba strandolni? mert kb hasonló a dolog....

Írj a topicjába. Van topicfigyelés. majd reagálnak rá.

Ez nem chat hanem fórum.
  • gaben4
    Igen csak egy a gond vele. Hogy ott már hónapok óta nem jár senki, éshát jelenleg mivel ez a legfrisebb topic ezért itt kérdeztem.
  • Bucser
    igen rossz helyen kérdezed. van saját topicja....
  • Bucser
    Mit osszak meg? csak felhívtam a figyelmet a nagy Saitek imádatban, hogy vannak azért a piacon sokkal minőségibb és jobb cuccok. Vagy keresni kell őket vagy drágább.

Ennyi.

Erről mit kéne megosztanom?
  • gaben4
    Sziasztok tom rossz helyen kérdezem de nem tdja valaki megjelent-e már vajon a Rign'n'Roll?