166745
  • antgecc
    Hagyjál már a hülységeiddel, l2p és egyéb faszságok! Arról van szó, hogy ez a kurva map nem kiegyenlített. Nincs itt sírás, nyavajgás, csak egyszerű tények! Olyan kurva nehéz ezt felfogni? észt ofc nem adhatsz, mert neked nincs is.
  • Lynx_TWL
    szerintem az aion jobb mmo lesz.
    nem várom el, hogy ezt felfogjátok
  • picket
    QQ a csúna hojdászok meg be tudnak állni két kapuba, ami negyede olyan széjesz mint a híd, ész ott tud()nak vétekeszni. Csajász! QQ

Na mikor sírtok megint az őrök miatt, ami egy rugónak 2 másodperc, meg annyit sebez, hogy resto druiddal felraktam egy lifebloomot, aztán csapkodtam staffal 5 percig (csak 4 lőtt akkor asszem). Mert torony tekerésekor le kéne ütni hármat, és az már 6 másodperc hátrány. omg! lejt a pálya! ellenünk fúj a bíró! csal az enemy! csúnyán nézett rám a pistabácsi!
    Amíg lehetett exploitolgatni, meg ownedkkhtxfreehonor volt, addig miért nem jött a rinya? Kráj mí ö river, vagy l2p, mert ahol nem elég összeállni mint egy szőrös zsírcsomó (lol taurenek) és zergelni, az már nem is megy. Észt nem adhatok
  • antgecc
    Ezzel a két torony elötti domb bevédéssel csak annyi a baj, hogy alli így simán eltkeri FW gy-od. Ami már egy előny nekik.

Nézd az allit DB híd elött: beáll SP-t védeni és egybe védi a bejáratot is. Horda ezt nem tudja megcsinálni. Ha beáll FW-t védeni az alli nagy ívben kikerüli és 2 helyen is bemehet FW keepbe. Ez sztem nem igazságos. Valamint az összes horda tower tekerhető anélkül, hogy guard megütne. A bunkerek persze nem ilyenek. Jó, kettőben ott is be lehet tekerni, de nem olyan egyszerűen. Meg aztán FW-ban a két torony egymás mellett: akár egy toronyból bevédi a ranged dps a 2 tornyot. Ez megint imbalanced :S

Szóval azért vannak itt problémák.

Persze, hogy tud nyerni a horda is, ez nem vitás, d közel s olyan könnyen, mint az allik. Ráadásul én azt vettem észre, hogy ha egyik csapat sem véd, akkor 70%ban az alli hozza a mapot.
  • picket
    Csak járókerettel tudsz játszani nagypapa?
  • Chris
    Már elsőre is elkerekedett szemekkel néztem a színvonaltalan "vagy te..." riposzt láttán, de most másodikra egyértelművé vált, hogy pontagyúra nem érdemes időt, energiát pazarolni.
  • WiLDoR
    crassus mester, súgok neked valamit.
    baromira nem av mappal van ám a probléma, hanem azzal, hogy nálatok ott abban a battlegrp-ban a hordás playa-k valamit nagyon balf*szul csinálnak av-n.

rampage battlegrp-ban ugyanis (neptulon, ragna, twisting nether és társaik), a horda most pl. av hétvégén, hát nem mondok asszem túl durvát ha azt mondom, hogy gyalázta az allit av-n (olyan 70-30% volt a win-loss arányuk).
    volt olyan, hogy 600-60-ra nyerték av-ket, mert ha beáll 1 adag védeni galvangart (ugye a full alli team oda rush-ol egyből), meg a két torony között lekapkodják a ninjarusholó paladinokat, akkor biza, ha náluk van egy 4-5 fős kommandósosztag, akik előrerohannak, simán győznek, mert az alli-nál is luxuskategória az, ha valaki hátramarad védeni.

el kéne már jutni agyban oda, hogy av-t most az nyeri, aki hatékonyabban fel tudja tartani az ellenfél támadó, rusholó csapatait, ezáltal időt nyerve a sajátjainak.
    a pure rush az default bukta ha a másik oldalon van legalább 4-5 ember aggyal, akik szivatják a támadókat orrba-szájba.

súgok még 1 tippet: a másik hely a IB + TP tornyok mellett, ahol szarrá lehet szivatni az allikat az a frostwolf keep bejáratánál lévő két torony elötti domb.
    ha oda beáll két hunter dupla frost trappel, meg melléjük 2-4 másik, akik közt netán van 1 healer is, ott 30 embert simán-lazán fel lehet tartani, nagyon-nagyon-nagyon hosszú percekig...ami alatt a te csapatod szépen eltekeri a bunkereket, temetőket, meg megöli vanndar-t.

na ennyi a lényeg.
    defense = win
    (csak ezt elég nehéz megmagyarázni a brainless vérpityuknak)
  • dartonita
    Aha es most forditsd meg a matekot,es lassuk mennyi esely van ra hogy az uber skilled horda 20bol 20 abt nyerjen egymas utan :D
    En itt tartok legalabbis,de biztosan van mas allis akinek rosszabb a rekordja.
    Partyfuggo,ennyi.Hja amugy hajnali bgk tele vannak leacherekkel,lehet h epp nalatok van most tobb.
  • [HUN]Crassus
    tudom 1000x lerágott csont,de lássunk egy kis matekot:
    16x40x2 ember vett részt a játékok alatt,vagyis 1280 emberre levetítve szerintem kimondhatom,hogy kurvára nincs balance:P ,mert nem létezik,hogy ennyi embernél ennyi meccsen egyszerűen nem borul a papírforma.....2480 honor nekem 3 és fél óra latt és Gézának a hunternak pedig úgy ~10.000! FASZA:S na gutten abend
  • [HUN]Crassus
    btw wotlk-ban,hogyanlehet majd megölni egy healert aki lazán tízezreket fog healelni?
  • [HUN]Crassus
    16.....eddig bírtam...,de LESZOPHATNAK a blizardos fejlesztők a gecibe!
  • [HUN]Crassus
    15. AV lossom......nem fog összejönni a napi Q...

"AZISTEN" nevű BS-es pap meg takarodjon már a picsába nemlehet megölni basszameg:)
    mondjuk MS nélkül kb esélytelen is egy ilyen papot,de azért mégis legalább lenne esély:P
  • Dr DeViLKiNG
    Azt most mondjuk tényleg jó látni, hogy ténylegesen van beleszólásuk a beta testereknek a játék alakulásába, és tényleg figyelembe veszik az ötleteiket.
    Jelenleg nagyon jó irányba halad minden a játékban. Volt kis grafikai tuning, az új területek nagyon jól néznek ki. A questek tényleg élvezetesek hála az új quest típusoknak (azt hiszem csak egyszer vertem a fejem a falba quest drop miatt(szerencsére amúgy is kevés az ilyen quest)). Nagyon szépen végigviszi a játékost northrenden. Különösen tetszik a forsakenes aktivitás, hogy írtsuk ki az undeadeket különböző mérgekkel.

Kezdő lvlupos insták is nagyon jók, 25 percnél hosszabbal nem is találkoztam még (lvl80asokban még nem voltam).

Pvp daily questek is elég jók Grizzly Hillsben. Zul'drakban pedig az időre menő dailyzés is fasza (fél óra alatt csinálj meg 4 dailyt, és akkor +gold, meg Fat Lute :D). Az egyik ilyen quest (és a legnehezebb is :D), hogy össze kell szedni hozzávalókat egy poti gyártásához. Ezt úgy kell elképzelni, hogy van 3 szoba:2 tele reagensekkel, 1 meg a cauldron. Npc felrak rád egy 40 seces debuffot, ami kiírja hogy mit kellene most belerakni a cauldronba. Na ezt meg kell találni a kb 20 féle reagens között (ráadásul nincs mindegyikből mind2 szobában tehát ha rossz szobába mész, akkor kezdheted újra az egészet(6ot kell össze gyűjteni)). Mondanom sem kell mennyit anyáznak ott az emberek :DD
    Másik ilyen quest az aknamező közepére kell betalálni valahogy (repülő mount kizárva). Ha közel mész egy aknához, akkor csak a jóisten tudja hol fogsz kikötni utána. Én pl elsőre végigrobbantam az egész mezőn ide-oda röpködve, végül futhattam vissza a hullámhoz ~
    Zseniális egyszerűen.

Az új 'vehicle' típusú questek is nagyon jók. Azokban lehet igazán aprítani.

Class balance persze még nincs, mivel még a spellek/abilityk egy része nincs benne a játékban (a többi meg bugos :D).

Így röviden eddig én nagyon meg vagyok elégedve wotlkel. Gyakorlatilag mindent kijavítottak, ami nem tetszett bcben. Majd még arenara leszek kiváncsi.

Na meg remélhetőleg a köv kiegészítőig elbúcsúznak Kalgantól, és akkor az is biztosan jó lesz :D
  • Magh
    Az a baj, hogy még mindig designer. Egymaga képes volt tönkretenni a TBC-t és most is meg-megereszt pár mondatot, ami kicsapja a biztosítékot a fórumokon.

Magus/Engineer és White Lion/Squig Herder a pet classok, de inkább utility/damage, nem a WoW-féle pure DPS. A BW/Sorc viszont rendelkezik DoT masteryvel.
  • s0n1c
    chaos magus talán
  • Dr DeViLKiNG
    Na, még egy utolsó utáni off kérdés: van-e benne necro/warlock féle class? (Summonolós, pet irányítós, legoverpowered :p)
  • Dr DeViLKiNG
    Ennek a legfőbb oka, hogy nem Kalgan a lead class designer már (szerencsére) :p
  • s0n1c
    naja, én is meglepődtem sok változtatáson és "sajnos" a legtöbb igen pozitív, szeretném ezt betudni a WAR közelségének :P de ha ebben nem is abban viszont biztos vagyok, hogy a wow community csak jól fog járni a konkurenciával
  • Dr DeViLKiNG
    Az baj. Wownak is az egyike legelbaszottabb része..
  • Magh
    Másképp fogalmazok: ez nem fog szerepet játszani abban, hogy maradok-e a játéknál. Kizárólag az instanced HC group PvP, ha ez kellően komplex (nem zerg/train fest), nekem elég, és természetesen akkor már megyek ostromolni is. A WoW-ban az elmúlt hónapban kijavítottak jópár durva, elavult hibát (WotLK-ra gondolok, nem live-ra), a classom, úgy néz ki, visszatérhet régi funkciójához (DPS), eleve dinamikusabbá válhat az Aréna, ráadásul imádom a WoW-féle counter és CC alapú játékmenetet, szóval ez nem lesz egyszerű menet.
  • s0n1c
    igen, úgy

war scenarios
  • Dr DeViLKiNG
    Még egy utolsó kérdés: a két oldal itt is úgy el van választva mint wowban? Se beszéd, se party egymással?
  • s0n1c
    "Maga a world PvP és ostromok nem igazán érdekelnek." - egészen addig nem fog érdekelni, amíg egy jó csapattal ki nem próbálod a keep foglalást :D
  • Magh
    Most veszem észre, hogy ez a WoW topic :S
  • TDC Geronimo
    Néhány idézet Warblogról : "Mad of Madness egy 12 vs 12 scenario. Ez az egyik speciális murder balls scenario a játékban. Lényege, hogy a te oldalad szerezze meg a pálya közepén elhelyezett „Gyilkoslabdát”. Akinél a labda van, dupla pontot szerez minden egyes killjével a csapatának, ugyanakkor a labda hordozója is dupla killt ér az ellenfélnek. A terület maga elég kopár, kevés objektummal, így várhatóan a távolsági karakterek jobban fognak majd érvényesülni" Ezenkívül van még sokféle scenario típus.
  • Magh
    Instanced persze, jó sok mappel, de sajnos konkrétumokat nem tudok. Engem arénában borzasztóan zavar a LoSabuse (sok javulást várok ezen a térean WotLK-tól), ami ugye nagyobb pályákon nem kivitelezhető folyamatosan.
    Egy bétás esetleg mesélhetne erről.
  • Dr DeViLKiNG
    Lesz ilyen is? És ezt hogy kell elképzelni, instanceolt a dolog? Lesz ctf/assaul, vagy csak nesze x ember, öljétek egymást?
  • Magh
    Én rühellem az arénát, de sajnos jelenleg tényleg ez az egyetlen komoly PvP WoW-ban. WAR-ban valami HC guildhez szeretnék csatlakozni, velük premade vs premade harcokat vívni (6v6 és 12v12). Maga a world PvP és ostromok nem igazán érdekelnek.
  • TDC Geronimo
  • TDC Geronimo
    Arena remélem sohase lesz WARba
  • Dr DeViLKiNG
    Magyarul tehát ilyen av feelinges(jobban inkább az új assault bg, de azt még nem sokan látták)? Elfoglalsz valamit, tovább mész, ölsz. Ennyi lenne az egész? Úgy értem ez mind szép és jó, de egy idő után unalmas lesz a sok keyboard turnert ölni, mert semmi kihívás nincs benne. Van valami ilyen arenahoz hasonló, amiben azért el lehet jutni olyan szintre, mint most wowban? (És itt most vonatkoztassunk el s3-s4ről, ahol a druidok kicsit elszálltak. Arra gondolok hogy tényleg olyan emberek ellen lehet harcolni akik teljesen ismerik a classukat, és tudják mit csinálnak.)
  • antgecc
    Én erre a kérdésre magamnak azt válaszolom: Mi hajt engem, ha cs-zek, cod-ozok? Semmi, csak hogy szétlőjek mindenkit és közbe jól érezzem magam. Na engem ugyanez fog hajtani war-ban is.
  • Magh
    Én kicsit félek az endgame tartalomtól. Lehet itt regényt írni a HALADÁS közbeni motivációs tényezőkről, de egy HC PvPs mondjuk 2 hónap alatt R40RR80, megvan minden tactic, renown cucc és a legjobb gear, innentől mi fogja hajtani a játékot? Mondjuk itt fel lehet tenni a kérdést, hogy a WoW-ban mi hajtja? Mert megveszem a kieget, szintezés 80-ra 2 hét, aztán 1-2 hónapig elvagyok az új talentekkel, meg újra szeretnék HC raidelni, de utána? PreTBC 1 évig elvoltam premadekkel 3 darab BGben, ugyanazzal a 30 fős bandával, de ez megszűnt, ezt keresem a WAR-ban.
  • Hamed
    Nemtom hogy maga a harc uberdurva lesz-e. De ahogy nekem lejott itt nem par bg-n fogjak csepelni egymast az altok ket raid kozott az epixert ami masra nem jo, hanem az egesz max level elet szinte csak erre epul.

Forditott az egesz, nem bossokat tryol az ember a lootert, hanem varosokat. Nem lesz bigwigs meg bosskillers.com mert playerek vannak a masik oldalon is, nincs ket ugyanolyan harc.
    Amig nem ersz el egy adott pvp rankot nem kapsz meg egyes renown kepessegeket hiaba vagy max level, stb. Mindenki harcolni fog mert ezzel tudja fejleszteni a karakteret.

Aki tovabbra is elvezi a wowot sztem ugyis visszamegy, mert akaratlanul is azt fogja keresni benne. Ezert mosolyogtat meg mindig nehany ongyozkodo hozzaszolas:DD
  • Dr DeViLKiNG
    Valaki magyarázza már el nekem, hogy ugyan mitől lesz ilyen ÜBERDURVA a pvp wohban, mert komolyan nem értem.
  • [HUN]Crassus
    nemtudom én 1 hétig próbálgattam és szerintem mégsem fogom megvenni....
    valahogy nem az igazi nekem.
  • 1Darton1
    Ezt mar nem mertem beleirni, de ha mar Te is ezt allitod magadrol, akkor elhiszem.
  • Chris
    Szövegértés egyes.
  • Fehercsoki
    Piros szöveg ott felül!
  • WiLDoR
    hát igen, abban egyetértünk, hogy rétegjáték lesz, ugyanis az is igaz, hogy a plebs inkább rajong a "rózsaszín cukros bevonatú pirulákért", aminek egyáltalán nem biztos, hogy a közepe sz*rból lesz...

természetesen a war-t én is meg fogom venni...pár héttel a kiadás után, ha beváltja a hozzáfűzött reményeket.
    remélhetőleg igy lesz...

az meg különösebben már nem tud zavarni, hogy majd nem leszek benne az első 40-es karik között. az úgyis az egyetemisták meg a munkanélküliek játéka...szóval ha pár hét késéssel szerzem be, asszem nem fogok lemaradni semmiről :)