Hunter

Soha nem győzzük le az AIDS vírusát

A jelenlegi legjobb gyógyszerek sem képesek teljes egészében kiirtani a HIV-et a szervezetből, állítja egy új amerikai tanulmány, ami alátámasztja az orvosok gyanúját, hogy ha a vírus egyszer megveti a lábát testünkben, akkor már soha többé nem távozik a szervezetből.

A HIV több évnyi drasztikus gyógyszeres kezelés után is képes előbújni kedvenc búvóhelyeiről, például a beleket körülvevő szövetekből, számoltak be a szomorú valóságról a kutatók. A fenti szövetekben található sejtek - melyek az immunrendszer részei - képtelenek megszabadulni a fertőzéstől. A gyógyszerkoktélok, más néven antiretrovírus terápiák (ART) képesek a fertőzés kontrollálására, lecsökkentve a vér "vírussal való telítettségét", azaz a vérplazmában cirkuláló vírusok mennyiségét, akár észlelhetetlen szintekre is. A tanulmány azonban kimutatta, hogy az ilyen "nem fertőző", tünetmentes páciensekben is ott bujkál a vírus a bélszövetekben és továbbra is fertőzi a vérben található immunsejteket.

A tanulmány megerősítette a HÍV gyógyíthatatlan fertőzés státuszát, pedig a mai gyógyszerek annyira hatékonyak, hogy a többség szerint a HIV mára már nem tekinthető krónikus betegségnek, ami egy életen át tartó kezelést igényel, mint a cukorbetegség, vagy a krónikus vérnyomás problémák. "A HIV már nem egy halálos ítélet" - mondta Deenan Pillay, a University College London vírus elleni gyógymódok szakértője.


HIV vírus (piros) egy T-lymphocyta (zöld) felületén - egy pásztázó elektronmikroszkóp hatezerszeres nagyítású felvétele

A hónap elején a Svájci Nemzeti AIDS Szakbizottság szakított azzal a szokásával, hogy a sikeres antivírus kezelésen átesett HIV pozitív pácienseket nemi úton nem fertőzőnek nyilvánítsák. Más egészségügyi hivatalok is fenntartják, hogy a HIV nemi úton történő átadásának megelőzésére csak egy módszer létezik, a biztonságos szex, különösen az óvszer használata. Az új eredmények azt bizonyítják, hogy még a legmodernebb gyógyszerek sem tudják megfékezni a HIV sokszorozódását egyes testszövetekben, ismertette az eredményeket Pillay.

Anthony Fauci, az amerikai NIAID (Nemzeti Allergiás és Fertőző Betegségek Intézete) igazgatója és munkatársai nyolc HIV beteget tanulmányoztak, akik éveken át ART gyógyszereket kaptak. Egyiküket csaknem egy teljes évtizeden át kezelték a koktélokkal, mindannyian jó egészségnek örvendtek, vérplazmájuk alacsony vírus szintet mutatott. Azonban amikor a kutatók biopsziát végeztek a bél szövetein, továbbra is észlelték a HIV jelenlétét, illetve a vírus által célba vett CD4+ sejtek száma is alacsonyabb volt a normál értéknél.

A víruson végzett DNS vizsgálatok felfedték, hogy a vírus nem csupán éveken át képes megbújni és fennmaradni a bélrendszerben, de állandóan újrafertőzi a fehérvérsejteket, azaz a bélben található búvóhely nincs elszigetelve a test többi részétől. A HIV már a fertőzés korai szakaszában megveti a lábát a bélszövetekben, ezért csak az egészen gyors felismerés segíthetne. Pillay azt szorgalmazza, hogy már a korai fertőzés influenzaszerű tüneteinél végeztessenek el HIV teszteket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • qandalf #165
    Ti nem is.
  • Epikurosz #164
    Ajánlom megnézni ezt a filmet: Screamers.
    A magyar címe: Az elhagyott bolygó.
  • USAMEN POWER #163
    Igazad van ebből a vitából, mókuskerék lett. De asszem te vagy az aki nem kezd, hanem már kifulladt. Én nem félek másokkal buszon vagy akárhol szóba állni, de ha azzal kell szóbaállni akit én utálok, nem hiszem hogy kötelességem.
    Azthiszem hogy az óvodás hülyeségből kinőttem hogy kié az utolsó szó. Én itt nem azért firkáltam hogy enyém legyen az utolsó szó vagy a dicsőség, a célom csak annyi hogy meggyőzzek másokat, az más kérdés hogy nem sok sikerrel, de ha sikerül az nagyobb örömet okoz mint az utolsó szó dicsősége.
    Az ugyancsak más kérdés hogy te mért mókásan fogod fel amit én vagy epikurosz firkáltunk, de hogy valaki a bűnözés pártján áll az egyálltalán nem vicces.
    Énse folytatom a vitát, mivelhogy vita nincsen partner nélkül, de ha látok olyat amit nem tudok szónélkül hagyni valószínü hogy megírom rá a véleményem, ezért hívják ezt fórumnak. De látom megváltozott a meggyőzési stílusod (már nem az idézetek szerkesztése más szövegéből, és annak a fikázása volt előtérben, hanem a saját szerkesztett értelmes szöveg, hogy ezt elértem az nagyobb öröm számomra) És ne érezd kényelmetlen helyzetben magad mert epikurosz az aki 50 felé jár, én jóval fiatalabb vagyok.

  • tirpitz #162
    Látom kezdesz kifulladni, gondolom már tényleg csak az utolsó szó dicsősége hajt, nekem meg nem nagy gond lemondani róla, mert egyrészt van/lesz ennél nagyobb sikerem is. Meg gondolom neked is. Másrészt most esett le, hogy én próbálok egy 50 éves embert arrafelé terelgetni, hogy ne féljen idegen emberekkel szóba állni vonaton (Nehogy ám szélesedjen a látóköröd ismeretlen emberekkel való beszélgetések révén. Művelt embernek tűnsz, gondolom sokat olvasol, ami a mai világban aztán pláne ritka, ezért nagy kincs, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy tele vagy irracionális félelmekkel, amiket aztán kivetítesz arra akire tudsz. Ne félj az emberekkel néha szóba állni a való életben sem, mert ez pl segíthet.), ne általánosítson, és egy vitában ne tereljen folyton, hanem lehetőleg válaszoljon egyenesen arra a kérdésre/gondolatra, amit feltettek/felvetettek neki, és ne gondolja érvnek, vagy tartalmas mondanivalónak azt, hogy más nicknevét "viccesen" máshogy írja. Ne haragudj, de nekem kellemetlen a szitu, hogy egy nálam duplaannyi idős embert "nevelek" egy fórumon.
    Miután ezt az egész vitának álcázott idiotizmust vagy folytatjuk addig, amíg mindketten nagyon megunjuk (2-3 hónap?), vagy valaki abbahagyja, így én leszek az aki most már huszadszorra is kimondom, hogy ennek nincs értelme, és így nem is szívesen vennék benne részt. A továbbiakban nem írok ebbe a topicba, de ha semmiképpen nem tudod megállni (usaman, aki ha csak olvasgatsz itt minket, mint múltkor neked is szól!), akkor küldj utánam néhány válogatott hülyeséget, meg gondolom ez a hsz-em sem marad büntetlenül (én sem hagynám annyiban: mindent bele), el fogom olvasni a móka kedvéért, úgyhogy nem lesz vaktöltény, meg hiábavaló hsz, de tényleg nem írok már rá vissza, úgyhogy szabad a pálya, Tiéd az utolsó szó! Azért őszinte szívvel remélem, hogy ez feleakkora örömet sem okoz neked, mint gondolom.
  • USAMEN POWER #161
    Tirpákó ! De mond ha véded a bűnözőket. Milyen jogász leszel te ? Ugyanis az ügyvéd aki védi a védencét, annak is az a célja hogy kibújon a szög a zsákból, és ha valóban bűnöző akkor elítéljék.
  • USAMEN POWER #160
    Tirpitz: "addig te lapítottál és olvasgattál, beleszólni már nem szóltál bele" Én nem szoktam lapítani, mert nem vagyok sunyi alattomos. Mivelhogy ez nem chat megírom a véleményt és lelépek, amikor visszajövök megint megírom, és csakugyan lelépek. Persze elhiszem hogy te grafomániás vagy és egésznap itt ülsz csakhogy kinyílványítsad hogy te vagy az okosabb és az olvasottab. Ugyebár jogász leszel há hogyis mernek veled egyáltalán vitatkozni.

    "ideröffents" na ez már megint egy újabb sértegetés. Én nem ideröfögök hanem válaszolok másoknak, és véleményt alkotok egy témáról.

    "[ha már a kedvemben akarsz járni: házat nem lehet kirabolni, mert nem személy. amiről te írsz az betöréses lopás.]" Már megint érted hogy mit akarok kifejzni, de teszed itt az okosat már megint. De ugyebár leendő jogásszal beszélek ne is merészeljek szakszavak helyett közszavakkal beszélni.

    "Btk. 269.§ Közösség elleni izgatás. Csak azért szólok, mert ha nem csak neten anonim módon, hanem névvel ellátva kifejted ezt a remek gondolatot, akkor 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetnek" Ó ezt nem tudtam. Lehet hogy jól is járok a végén álltalad nem fognak lecsukni. De megnyugtatom a lelkivilágod, nem fogok szennynép elleni feliratos táblával a parlament elé vonulni, meg névvel ellátva bárholis ezt kijelenteni.

    A vonatozás kapcsán: Remélem jól utaztál egy cigány társaságában. De ugye nem vártad hogy pont egy nő fog téged kirabolni? Az ilyenfajta bűnözések többségét férfiak követik ell és nem nők.

    "Mindenki hibás, mindenki bűnös, csak te, meg úgy általában a magyarok nem. Aha" Én spec nem vagyok bűnös igaz megállapítás, de ha már itt tartunk nem mindegy hogy egy ember hol bűnözik a hazájában vagy külföldön és rontja a külföldiek véleményét más népről pl. ha egy magyar Ausztriában bűnözik valószínü hogy az osztrákoknak negatív irányban meglesz a véleményük a magyarokról. De bűnözni sehol se helyes !!! Én a cigányokról álltalánosságban beszélek, nem emberekve szedve, és ez épp elég ahoz hogy utáljam őket. Ha lehet ne fordítsd ki a szavaimat mer a zsidókkal semmi bajom. Ha ezt igy kimondtad hogy mér kéne utálni őket, valószínü hogy te utálod őket.

    "Öngól. Most akkor idézem mit írtál akkor, rendben? ...viszont érdekel amég itt élek hogy biztonságban érezzem magam az utcán, és hogy ne lepjék el az országot minden jött ment külföldiek.(nem akarok célozgatni mer megsértenék valakiket) (az ország már eladósodott, talán a közterületek még nincsenek külföldiek tulajdonában)" Ha valóban okos vagy ebből mért nem jöttél rá hogy (ITT a válasz)itt élek ? MÉG És ezért valószínü hogy nem élősködhetek más országban, és nem is fogok (mondtam már hogy miért)

    "cigányzsidóeszkimó szinten fetrengenek a saját szellemi hányadékukban"
    Amit te írsz az nem szellemi hányadék ?

    "Epikurosz írta a kisujjában van dolgot, tőle valahogy hihetőbben hangzott, talán mert eredeti volt, ez meg már nem az" Ugyanaz a dolog ha mástol hangzik el az már nem eredeti, megváltozik a jelentése talán ? Kérted hogy ne nézzelek hülyének. Sorry ! ezek után annak kell hogy nézzelek.

    "Te cizellált, szofisztikált stílusoddal nem vehetem fel a versenyt"
    Én nem írok körül semmit lehet hogy az előző irásaimban is sok volt a példa de a lényeget ki lehetett venni. De te állandóan csak a szakszavaiddal jössz mintha ettől okosabb lennél.

    Ebből az írásomból én azt szűrtem ki idáig, hogy elkaptam tőled ezt a rossz stílust. A könnyebb változatot csinálom, mások meggyőzéséhez márha ezt annak lehet nevezni. -> más véleményét fikáztam úgymond. De te az összes válaszaidnál ezt csináltad és csinálod, és ha magadat annyira olvasottnak tartod próbálj meg
    felhagyni ezzel mert a károdra vállhat.

    De amint látom te nagyon véded a cigányokat és a betelepülő külföldieket. Ez azt jelenti hogy te nem vagy igazi magyar, én se vagyok az, amely népet utálok azt csak álltalánosságban utálom, különben nem akarnák eltakarodni innen az usaba minnél hamarabb. A Demográfiával foglalkozó kutatók a magyar nép eltünését a közeljövőbe helyezik ugyanis a magyarok száma csökkenő tendenciát mutat, erre meg rengetek külföldi (nem az osztrákok, németek mert azok csak növelhetik az ország színvonalát, itt a kínaira, cigóra, gondolok)betelepül. Még visszasírod a cigány meg egyébb élősködő nép elleni feliratokat, ellenkezéseket, utálatokat, amikor kimész az utcára és te leszel a kisebbség. Ez hogy ennyire véded őket talán azért van mert a nagyobbik részével nem találkoztál (bűnözők) ebből kifolyólag én a kisebbik részével nem találkoztam (becsületesek). A tapasztalat alkotja a véleményemet. De ne érts félre a kínaival sincs bajom ok ?
  • Epikurosz #159
    Na, te aztán komoly kutatómunkát végeztél. Majd rádbízom az epikurosz Összes Kiadását, de nehogy becsapj, ám!

    Nem általánosítok senkivel kapcsolatban, még velük kapcsolatban sem, akiknek most nem írom le a nevét, mert nem fogom megtenni neked azt a szívességet, hogy körülöttük forogjon állandóan a világ.
    Ócska kis taktikátok, amúgy, hogy abba a bizonyos irányba terelitek a beszélgetés fonalát, majd kéritek az elhatárolódást stb.
    Nem fogom megtenni egyik szívességet sem. Na, látod ez volt a III. opció. :-)
    Ne próbálj velem kekeckedni, mert ott leszel, ahol a mándi zsidó...izé, ahol a part szakad. :-)
  • tirpitz #158
    De eddig az összes hszedből az jött le, hogy cigányok = bűncselekmények elkövetői + paraziták. Más témában meg attól féltél, hogy egy "zsidóeszű" ellopja egy ötleted. Mesélj már, milyen a zsidó ész? De vigyázz, mert ha olyat írsz, ami nem minden egyes zsidó származású ember eszére illik, akkor áltlánosítasz. Pedig te azt nem szeretsz, nem igaz? (Epikurosz
    2008. feb. 21. 19:26 #97
    Mi bajod a homárokkal?
    Nem szabad általánosítani.)
    Vagy csak a homoszexuálisokkal szemben nem általánosítasz, de a zsidókkal szemben, a cigányokkal szemben igen? Nahát, milyen dolog ez...

    (Külön köszönet, hogy a 3 hszemből (kb 1 teljes oldal) csak egy mondatra tudtál reagálni. A többivel egyetértesz, vagy csak nem tudsz már belekötni? Ja, a kérdés persze költői, gondolom úgyis van egy harmadik frappáns válaszod.)
  • Epikurosz #157
    "senkit sem lehet vallása, rassza, világnézeti felfogása alapján diszkriminálni? "

    Ne add már a hülyét. Én azt írtam, hogy a bűncselekmények elkövetőit, és a parazitákat diszkriminálni kell, mert ha nem diszkrimináljuk a gyilkost, akkor azt jelenti, hogy szabadlábon lófrálhat. Nem elég a büntetés, megelőzés kell, és az okok felderítése. Ezt pedig csak tiszta beszéddel lehet, úgy, mint az orvos, amely gyógyít, és májzsugor esetén nem a veséket fogja kezelni. Most teccik érteni?
  • tirpitz #156
    http://index.hu/politika/kulfold/schwtz0308/

    20 év múlva valszínűleg már nem lesznek túlélők, szép lassan elfelejtődnek a koncentrációs táborok, meg olyan lesz ez az időszak mint a holdraszállás: jön majd egy-két futóbolond (tudom, már most is van) és kideríti, hogy nem is volt. És amíg lesznek olyan emberek, mint te, vagy usaman, vagy még rengetegen, addig nem vagyok biztos benne, hogy a történelem nem ismétli meg önmagát. Ja, igen: és ettől én, mint echte übermagyar (szerencsétlen nagyanyám még őrzi a papírokat, hogy ősi magyar családból származunk, sehol semmi zsidó/cigány/nem kívánatos vér) félek.