Hunter

Azonnal megkezdi pusztító munkáját a HIV

Az AIDS-et okozó HIV vírus a testbe lépés pillanatától gyilkolja a sebezhető immunsejteket, mutatta ki két tanulmány is. Az orvosok sokáig azt feltételezték, hogy a HIV-nek évekre van szüksége, hogy valós sérüléseket okozzon a testben, főként azért, mert akadtak olyan betegek is, akiknél a tünetek akár egy évtizeden át lappangtak.

A kutatók azonban elkezdtek gyanakodni, hogy a vírus már az első napoktól kezdve nekilát pusztító munkájához. Most két kutatócsoport is megvizsgálta a HIV által okozott azonnali károk nagyságát, és annak is utánajártak hogyan viszi mindezt végbe a vírus. A folyamatot majmok tanulmányozásával sikerült megfigyelni, miután a HIV-hez hasonló SIV vírussal fertőzték meg őket. A felfedezések segítenek a betegek kilátásait megjósló stratégiák átgondolásában, valamint új vakcinák és gyógyszerek kifejlesztésében. A kísérletek eredményeit a Nature online változatában publikálták.

A fertőződés első néhány napja alatt a SIV egy bizonyos immunsejt, az úgynevezett CD4+ emlékezősejt 60 százalékát fertőzte meg, majd közel a felüket kiirtotta, olvasható a marylandi Allergia és Fertőzőbetegségek Nemzeti Intézetének munkatársa, Mario Roederer jelentésében. Ezek a sejtek felelősek a fertőző ágensek megjegyzéséért és az immunrendszer ellentámadásra serkentéséért. A felfedezések tovább gyarapították azt az egyre növekedő bizonyíték halmazt, mely szerint a HIV támadása sokkal hevesebb, mint azt az orvosok korábban feltételezték.

"Ezek a sejtek az immunrendszer harcosai, melyeket a HIV egyszerűen elsöpör" - utalt a CD4+ sejtekre Louis Picker immonológus, aki a portlandi Oregon Egészségtudományi Egyetemen tanulmányozza a vírust. Roederer csapata azt is megvizsgálta hogyan képes olyan hatékonyan elpusztítani a vírus a fenti sejteket. Szerintük a vírus minden megölt sejtbe beférkőzik, azonban egy másik tanulmány - ami Ashley Haase és a Minnesota Egyetem kutatói nevéhez fűződik - azt bizonygatja, hogy a vírus sok esetben képes sejt öngyilkosságot is kiváltani, így nem kell az immunsejtek legyőzésével bajlódnia.

Az elmélet, mely szerint a HIV már a fertőzés egész korai szakaszában is súlyos pusztítást okoz egy 1998-as tanulmányból ered, ami bemutatja milyen gyorsan képes a SIV kiirtani a majmok beleiben található CD4+ sejteket. A kutatók szerint a tágabb értelemben vett orvosi társadalom csak most kezdi felismerni a HIV valós erejét. A felfedezés szemléletváltásra ösztönzi a tudósokat a fertőzés folyamatáról és kezeléséről egyaránt. "Már az első három hónapban óriási csapást mér a szervezetre, melybe azután a beteg lassan belehal" - mondta Picker.

Ha ez valóban így van, akkor a HIV által az első napokban kiirtott immunsejtek számából következtetni lehet a kór előrehaladásának gyorsaságára egy adott betegnél. A felismerés haladéktalan változtatásokat sürget a kísérleti vakcinák tervezési és tesztelési módszereiben is. A fertőzést a lehető legkorábbi szakaszában meg kell állítani.

Az eredmények alátámasztják azt a felvetést, hogy megelőző intézkedésként kell alkalmazni az orvosságokat azoknál a csoportoknál, akik különösen ki vannak téve a fertőzés veszélyének, így akadályozva meg a vírus térnyerését. A kutatóknak meg kell találniuk a módot a már meglévő ellenszerek kiegészítésére olyan kezelésekkel, melyek regenerálják az elpusztított CD4+ populációt, javasolta Picker.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • John Wayne #32
    Vannak mas rizikóforrasok is, nem irtam le mindent. Igazabol nem is vitatkozni szeretnek, annak nincs sok ertelme, hogy itt tepjuk egymast. Az igazsag odaat van, de erdemes elolvasni, es foleg a videot megnezni, mert erdekes, es logikus.

    where no attempt is made to test for HIV infection
    Meg sem probaltak tesztelni oket HIVre, ez azt jelenti

    are not limited to risk groups such as drug addicts and male homosexuals.
    Viszont teny, hogy az aldozatok nagy resze ezekbol a rizikocsoportokbol kerul ki. Itt is.
    Viszont Afrikaban a megoszlas teljesen egyenletes. Ergo nem ugyanaz a ket betegseg, ahogy irtam is.
  • irkab1rka #31
    ...Duesberg also points to the fact that a significant number of AIDS victims die without any trace of HIV infection, and that reported AIDS cases in Africa, where no attempt is made to test for HIV infection, are not limited to risk groups such as drug addicts and male homosexuals.
    ...
  • irkab1rka #30
    Nagy kár, hogy a nem drogosok és a heteroszexuálisok ugyanúgy belehalnak az AIDS-be, mint az álatalad mlített embercsoportok...
    Nobel díjjal a statisztika ellen. Bravó :)
  • John Wayne #29
    Hali, nem tudom hallottatok-e mar a Duesberg hipotezisrol (bocs az ekezetek miatt, kulfoldrol irok).

    http://www.answers.com/topic/duesberg-hypothesis

    A tudomanyos eszmecsere/New world order-ben irtam rola par szot, akit erdekel, olvassa el, a lenyege az, hogy e szerint az ember szerint nem a HIV virus okozza az AIDS tunetegyuttest, hanem olyan anyagok, (pl. kemenydrogok, vagy egyes, amerikaban akar patikaban is beszerezheto orvossagok, amit a melegek hasznalnak serkentoszerkent) amelyek valami miatt elnyomjak az immunrendszert. Sot, maga az AZT, es mas, az AIDS kezelesere hasznalt szerek ugyanezzel a hatassal birnak, tehat egy tunetmentes HIV fertozottbol AIDSest csinalnak.
    Duesberg egy Nobel dijas tudos, tehat nem akarki, ergo ez verkomoly dolog.
    http://www.duesberg.com/faq.html

    Jah, es az afrikai AIDSes milliok csak egy mese, pusztulnak ok szepen olyan dolgoktol, amik itt mar reg nincsenek, de a media ezt igy talalja.
    Letoltottem a bittorrentrol egy videot, ami ezt reszletesen, tudomanyosan, de ertheto modon bizonyitja.

    HIV-AIDS-Fact.Or.Fiction.DivX.avi

    A tracker site:

    http://conspiracy.hopto.org:6969/index.html

    Angolul van, of course:(
  • Wolffang #28
    lola: HIV fertőzött volt, hogy milyen változatú azt nem tudom (A, B, C,...) de felülfertőződött egy vagy több másikkal --> mutálódott --> új alfaj --> kampec
  • [HUN]PAStheLoD #27
    gondolom statisztikailag.. elvileg lehet 1:1 pontos másolatot , klónt létrehozni, de valószínűbb, hogy valamiben eltér majd az eredetitől..
  • benli #26
    Odáig egyet értek, hogy nem a természet szülte ezt a vírust. Mutállódott a körülményekhez, és ettől a pillanattól kezdve "pontenciális" veszélyt jelent a feltalálóra is. Van úgy, hogy a dolgok visszafelé is elsülnek.
  • IoIa #25
    Ennek mi köze a 200 emberhez meg a 60 naphoz? Nem a kapcsolatok számosságán múlik a dolog...
  • Wolffang #24
    Anno, amikor felismerték (felfedezték), hogy egy új nemi betegséggel állunk szemben, és elmondták az okosok, hogy az egyik legjobb védekezés a fertőzés ellen az óvszer, "élelmes" (én inkább roh@déknak hívnám) befektetők felvásárolták a nagyobb óvszer gyárakat. A biznisz az biznisz.

    A new yorki gőzben egy faszi 60 nap alatt 200 különböző emberrel létesített szexuális kapcsolatot, eredmény, olyan mutálódott vírus ami néhány hét alatt kinyírta az immunrendszerét.
  • IoIa #23
    Továbbra sem valószínűsítem azt, hogy a HIV egy titkos biológiai fegyvernek indult volna. Biológiai fegyverekre ma is szép számmal vannak példák, de ezek mindegyikére az jellemző, hogy gyors fertőzés, gyors lefolyású, és halálos. Valamint ismert az ellenszérum is, aminek a tömeges elkészítése vagy nagyon drága, vagy nagyon időigényes, tehát egy esetleges ilyen jellegű támadás esetén az ellenfélnek nincs ideje a számottevő védekezésre.
    Valamelyik hozzászólásban valaki felvetette, hogy biztos titkos amerikai kisérlet eredménye. Ennek viszont ellentmondanak az általam eddig leírtak, valamint az is, hogy az usa is jelentősen fertőzött a vírussal. Nem szívesen védem az általam utált amerikaiakat, akik bizonyítottan is rengeteg gazemberséget követtek el eddig is, de a HIV szerintem nem az ő művük.