165
  • qandalf
    #165
    Ti nem is.
  • Epikurosz
    #164
    Ajánlom megnézni ezt a filmet: Screamers.
    A magyar címe: Az elhagyott bolygó.
  • USAMEN POWER
    #163
    Igazad van ebből a vitából, mókuskerék lett. De asszem te vagy az aki nem kezd, hanem már kifulladt. Én nem félek másokkal buszon vagy akárhol szóba állni, de ha azzal kell szóbaállni akit én utálok, nem hiszem hogy kötelességem.
    Azthiszem hogy az óvodás hülyeségből kinőttem hogy kié az utolsó szó. Én itt nem azért firkáltam hogy enyém legyen az utolsó szó vagy a dicsőség, a célom csak annyi hogy meggyőzzek másokat, az más kérdés hogy nem sok sikerrel, de ha sikerül az nagyobb örömet okoz mint az utolsó szó dicsősége.
    Az ugyancsak más kérdés hogy te mért mókásan fogod fel amit én vagy epikurosz firkáltunk, de hogy valaki a bűnözés pártján áll az egyálltalán nem vicces.
    Énse folytatom a vitát, mivelhogy vita nincsen partner nélkül, de ha látok olyat amit nem tudok szónélkül hagyni valószínü hogy megírom rá a véleményem, ezért hívják ezt fórumnak. De látom megváltozott a meggyőzési stílusod (már nem az idézetek szerkesztése más szövegéből, és annak a fikázása volt előtérben, hanem a saját szerkesztett értelmes szöveg, hogy ezt elértem az nagyobb öröm számomra) És ne érezd kényelmetlen helyzetben magad mert epikurosz az aki 50 felé jár, én jóval fiatalabb vagyok.

  • tirpitz
    #162
    Látom kezdesz kifulladni, gondolom már tényleg csak az utolsó szó dicsősége hajt, nekem meg nem nagy gond lemondani róla, mert egyrészt van/lesz ennél nagyobb sikerem is. Meg gondolom neked is. Másrészt most esett le, hogy én próbálok egy 50 éves embert arrafelé terelgetni, hogy ne féljen idegen emberekkel szóba állni vonaton (Nehogy ám szélesedjen a látóköröd ismeretlen emberekkel való beszélgetések révén. Művelt embernek tűnsz, gondolom sokat olvasol, ami a mai világban aztán pláne ritka, ezért nagy kincs, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy tele vagy irracionális félelmekkel, amiket aztán kivetítesz arra akire tudsz. Ne félj az emberekkel néha szóba állni a való életben sem, mert ez pl segíthet.), ne általánosítson, és egy vitában ne tereljen folyton, hanem lehetőleg válaszoljon egyenesen arra a kérdésre/gondolatra, amit feltettek/felvetettek neki, és ne gondolja érvnek, vagy tartalmas mondanivalónak azt, hogy más nicknevét "viccesen" máshogy írja. Ne haragudj, de nekem kellemetlen a szitu, hogy egy nálam duplaannyi idős embert "nevelek" egy fórumon.
    Miután ezt az egész vitának álcázott idiotizmust vagy folytatjuk addig, amíg mindketten nagyon megunjuk (2-3 hónap?), vagy valaki abbahagyja, így én leszek az aki most már huszadszorra is kimondom, hogy ennek nincs értelme, és így nem is szívesen vennék benne részt. A továbbiakban nem írok ebbe a topicba, de ha semmiképpen nem tudod megállni (usaman, aki ha csak olvasgatsz itt minket, mint múltkor neked is szól!), akkor küldj utánam néhány válogatott hülyeséget, meg gondolom ez a hsz-em sem marad büntetlenül (én sem hagynám annyiban: mindent bele), el fogom olvasni a móka kedvéért, úgyhogy nem lesz vaktöltény, meg hiábavaló hsz, de tényleg nem írok már rá vissza, úgyhogy szabad a pálya, Tiéd az utolsó szó! Azért őszinte szívvel remélem, hogy ez feleakkora örömet sem okoz neked, mint gondolom.
  • USAMEN POWER
    #161
    Tirpákó ! De mond ha véded a bűnözőket. Milyen jogász leszel te ? Ugyanis az ügyvéd aki védi a védencét, annak is az a célja hogy kibújon a szög a zsákból, és ha valóban bűnöző akkor elítéljék.
  • USAMEN POWER
    #160
    Tirpitz: "addig te lapítottál és olvasgattál, beleszólni már nem szóltál bele" Én nem szoktam lapítani, mert nem vagyok sunyi alattomos. Mivelhogy ez nem chat megírom a véleményt és lelépek, amikor visszajövök megint megírom, és csakugyan lelépek. Persze elhiszem hogy te grafomániás vagy és egésznap itt ülsz csakhogy kinyílványítsad hogy te vagy az okosabb és az olvasottab. Ugyebár jogász leszel há hogyis mernek veled egyáltalán vitatkozni.

    "ideröffents" na ez már megint egy újabb sértegetés. Én nem ideröfögök hanem válaszolok másoknak, és véleményt alkotok egy témáról.

    "[ha már a kedvemben akarsz járni: házat nem lehet kirabolni, mert nem személy. amiről te írsz az betöréses lopás.]" Már megint érted hogy mit akarok kifejzni, de teszed itt az okosat már megint. De ugyebár leendő jogásszal beszélek ne is merészeljek szakszavak helyett közszavakkal beszélni.

    "Btk. 269.§ Közösség elleni izgatás. Csak azért szólok, mert ha nem csak neten anonim módon, hanem névvel ellátva kifejted ezt a remek gondolatot, akkor 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetnek" Ó ezt nem tudtam. Lehet hogy jól is járok a végén álltalad nem fognak lecsukni. De megnyugtatom a lelkivilágod, nem fogok szennynép elleni feliratos táblával a parlament elé vonulni, meg névvel ellátva bárholis ezt kijelenteni.

    A vonatozás kapcsán: Remélem jól utaztál egy cigány társaságában. De ugye nem vártad hogy pont egy nő fog téged kirabolni? Az ilyenfajta bűnözések többségét férfiak követik ell és nem nők.

    "Mindenki hibás, mindenki bűnös, csak te, meg úgy általában a magyarok nem. Aha" Én spec nem vagyok bűnös igaz megállapítás, de ha már itt tartunk nem mindegy hogy egy ember hol bűnözik a hazájában vagy külföldön és rontja a külföldiek véleményét más népről pl. ha egy magyar Ausztriában bűnözik valószínü hogy az osztrákoknak negatív irányban meglesz a véleményük a magyarokról. De bűnözni sehol se helyes !!! Én a cigányokról álltalánosságban beszélek, nem emberekve szedve, és ez épp elég ahoz hogy utáljam őket. Ha lehet ne fordítsd ki a szavaimat mer a zsidókkal semmi bajom. Ha ezt igy kimondtad hogy mér kéne utálni őket, valószínü hogy te utálod őket.

    "Öngól. Most akkor idézem mit írtál akkor, rendben? ...viszont érdekel amég itt élek hogy biztonságban érezzem magam az utcán, és hogy ne lepjék el az országot minden jött ment külföldiek.(nem akarok célozgatni mer megsértenék valakiket) (az ország már eladósodott, talán a közterületek még nincsenek külföldiek tulajdonában)" Ha valóban okos vagy ebből mért nem jöttél rá hogy (ITT a válasz)itt élek ? MÉG És ezért valószínü hogy nem élősködhetek más országban, és nem is fogok (mondtam már hogy miért)

    "cigányzsidóeszkimó szinten fetrengenek a saját szellemi hányadékukban"
    Amit te írsz az nem szellemi hányadék ?

    "Epikurosz írta a kisujjában van dolgot, tőle valahogy hihetőbben hangzott, talán mert eredeti volt, ez meg már nem az" Ugyanaz a dolog ha mástol hangzik el az már nem eredeti, megváltozik a jelentése talán ? Kérted hogy ne nézzelek hülyének. Sorry ! ezek után annak kell hogy nézzelek.

    "Te cizellált, szofisztikált stílusoddal nem vehetem fel a versenyt"
    Én nem írok körül semmit lehet hogy az előző irásaimban is sok volt a példa de a lényeget ki lehetett venni. De te állandóan csak a szakszavaiddal jössz mintha ettől okosabb lennél.

    Ebből az írásomból én azt szűrtem ki idáig, hogy elkaptam tőled ezt a rossz stílust. A könnyebb változatot csinálom, mások meggyőzéséhez márha ezt annak lehet nevezni. -> más véleményét fikáztam úgymond. De te az összes válaszaidnál ezt csináltad és csinálod, és ha magadat annyira olvasottnak tartod próbálj meg
    felhagyni ezzel mert a károdra vállhat.

    De amint látom te nagyon véded a cigányokat és a betelepülő külföldieket. Ez azt jelenti hogy te nem vagy igazi magyar, én se vagyok az, amely népet utálok azt csak álltalánosságban utálom, különben nem akarnák eltakarodni innen az usaba minnél hamarabb. A Demográfiával foglalkozó kutatók a magyar nép eltünését a közeljövőbe helyezik ugyanis a magyarok száma csökkenő tendenciát mutat, erre meg rengetek külföldi (nem az osztrákok, németek mert azok csak növelhetik az ország színvonalát, itt a kínaira, cigóra, gondolok)betelepül. Még visszasírod a cigány meg egyébb élősködő nép elleni feliratokat, ellenkezéseket, utálatokat, amikor kimész az utcára és te leszel a kisebbség. Ez hogy ennyire véded őket talán azért van mert a nagyobbik részével nem találkoztál (bűnözők) ebből kifolyólag én a kisebbik részével nem találkoztam (becsületesek). A tapasztalat alkotja a véleményemet. De ne érts félre a kínaival sincs bajom ok ?
  • Epikurosz
    #159
    Na, te aztán komoly kutatómunkát végeztél. Majd rádbízom az epikurosz Összes Kiadását, de nehogy becsapj, ám!

    Nem általánosítok senkivel kapcsolatban, még velük kapcsolatban sem, akiknek most nem írom le a nevét, mert nem fogom megtenni neked azt a szívességet, hogy körülöttük forogjon állandóan a világ.
    Ócska kis taktikátok, amúgy, hogy abba a bizonyos irányba terelitek a beszélgetés fonalát, majd kéritek az elhatárolódást stb.
    Nem fogom megtenni egyik szívességet sem. Na, látod ez volt a III. opció. :-)
    Ne próbálj velem kekeckedni, mert ott leszel, ahol a mándi zsidó...izé, ahol a part szakad. :-)
  • tirpitz
    #158
    De eddig az összes hszedből az jött le, hogy cigányok = bűncselekmények elkövetői + paraziták. Más témában meg attól féltél, hogy egy "zsidóeszű" ellopja egy ötleted. Mesélj már, milyen a zsidó ész? De vigyázz, mert ha olyat írsz, ami nem minden egyes zsidó származású ember eszére illik, akkor áltlánosítasz. Pedig te azt nem szeretsz, nem igaz? (Epikurosz
    2008. feb. 21. 19:26 #97
    Mi bajod a homárokkal?
    Nem szabad általánosítani.)
    Vagy csak a homoszexuálisokkal szemben nem általánosítasz, de a zsidókkal szemben, a cigányokkal szemben igen? Nahát, milyen dolog ez...

    (Külön köszönet, hogy a 3 hszemből (kb 1 teljes oldal) csak egy mondatra tudtál reagálni. A többivel egyetértesz, vagy csak nem tudsz már belekötni? Ja, a kérdés persze költői, gondolom úgyis van egy harmadik frappáns válaszod.)
  • Epikurosz
    #157
    "senkit sem lehet vallása, rassza, világnézeti felfogása alapján diszkriminálni? "

    Ne add már a hülyét. Én azt írtam, hogy a bűncselekmények elkövetőit, és a parazitákat diszkriminálni kell, mert ha nem diszkrimináljuk a gyilkost, akkor azt jelenti, hogy szabadlábon lófrálhat. Nem elég a büntetés, megelőzés kell, és az okok felderítése. Ezt pedig csak tiszta beszéddel lehet, úgy, mint az orvos, amely gyógyít, és májzsugor esetén nem a veséket fogja kezelni. Most teccik érteni?
  • tirpitz
    #156
    http://index.hu/politika/kulfold/schwtz0308/

    20 év múlva valszínűleg már nem lesznek túlélők, szép lassan elfelejtődnek a koncentrációs táborok, meg olyan lesz ez az időszak mint a holdraszállás: jön majd egy-két futóbolond (tudom, már most is van) és kideríti, hogy nem is volt. És amíg lesznek olyan emberek, mint te, vagy usaman, vagy még rengetegen, addig nem vagyok biztos benne, hogy a történelem nem ismétli meg önmagát. Ja, igen: és ettől én, mint echte übermagyar (szerencsétlen nagyanyám még őrzi a papírokat, hogy ősi magyar családból származunk, sehol semmi zsidó/cigány/nem kívánatos vér) félek.
  • tirpitz
    #155
    És ne haragudj, de magamat fogom ismételni, meg kiegészítem már. Én úgy gondolom, hogy minden ember egyenlőként születik, nincs "lopógén", nem általánosítok, nem diszkriminálok, te pedig megteszed. Nem ellenkeztél, hogy márpedig te nem teszed meg. És ezek után, még az én lelkemmel van baj? Szerinted, én vagyok az ördög, mert mind a logika, mind az erkölcs, mind a jog, mind a legtöbb vallás alapján azt vallom, hogy senkit sem lehet vallása, rassza, világnézeti felfogása alapján diszkriminálni? Kivételesen erre az egyszerű kérdésre válaszolj, és ne terelj! Megtisztelsz.
  • tirpitz
    #154
    Na akkor azt hiszem tán erről ennyit kedves Epikurosz. Egyáltalán nem reagálsz a hszeimre, csak mindig új és új dolgokat vetsz fel. A gyerekeket nem azért hoztam fel, mert marketinges beütésem lenne, hanem csak ezzel példáztam hogy kinek mennyire szar a lelke. Ez sem esett le, vagy csak próbálsz a kékén is csomót keresni, de nem csodálkozom. Bár őszinte leszek, hízelgő volt, hogy magához az ördöghöz hasonlítottál.

    "Én csakis az értékekben, a tiszteséges munkával létrehozott értékekben hiszek, és te, aki ismeretlenekkel a vonaton leállsz cigizni, nyilván ezzel, áttételes hatásai miatt is, nem fogsz egyetérteni." Egyáltalán nem értem mit akarsz ezzel mondani. Nem szabad ismeretlen emberekkel leállni a vonaton beszélni? Röhejes vagy már megbocsáss. Te nem vagy nagyon magányos ember? De látom a történet lényege sem esett le, (sőt! leszűrted, hogy a szarból felkapaszkodó hátrányos helyzetűvel sem állunk szóba, aki mindent a tisztességes munkával ért el úgy, hogy mínuszból indult) mindegy ezen már nem akadok fenn, megszoktam tőled.

    Én meg csak szólok, hogy magasról teszek rá, hogy te mire vagy vevő és mire nem. Gondolom hasonlóképp vagy vele te is, különben nem olyan hangnemben írnál, mint amilyenben. De kifejezetten tetszik, hogy usaman hülyesége után te új erőre kaptál, mikor már megbeszéltük, hogy nekünk teljesen felesleges beszélnünk.

    "Én a hozzászólásokat elemzem magamban, és a szóhasználat, a stílus alapján belövöm a vitapartnerem. Persze, van hangulat, másnaposság, emiatt soha nem alkotok véleményt egyetlen hsz. alapján." Épp ezt tettem én is (és kérlek ne csúsztass, mert usamannak nem egy hsz-e van itt, hanem 5-6 abból tán már engedtessék meg, hogy következtessek erre-arra), és leszűrtem hogy usaman nem egy kifinomult, olvasott, tanult ember. És nem jutott eszembe hogy határon túli lenne, mert ez azt jelentené hogy a határon túliakat nem kifinomult, olvasatlan, tanulatlan embereknek tartanám, holott nem. Egyébként usaman, kérlek mondd már meg, hogy tényleg határon túli vagy -e (de nem fülleneteni ám, hogy csakazértis az elvtársadnak legyen igaza)?
  • Epikurosz
    #153
    " nem mondtátok, de nekem ezt tudnom KELL. Piszkosul szégyellem magam. Még egyszer elnézést..."

    Csak szólok, melőtt válaszolnál: nem vagyok vevő a szarkazmusra (sem). Én a hozzászólásokat elemzem magamban, és a szóhasználat, a stílus alapján belövöm a vitapartnerem. Persze, van hangulat, másnaposság, emiatt soha nem alkotok véleményt egyetlen hsz. alapján.
  • Epikurosz
    #152
    Na, végre, kezdünk konkrétumokról beszélni.
    A szociáldemokraták, és a kommunisták által megvalósított szociális háló egy nagy jótéteménynek tűnt valamikor a XIX. század végén, de a mai problémák fő okává vált. Ettől a meggyőződésemtől még akkor sme tudsz eltántorítani, ha újból szenvedő kisebbségi gyerekek képét fogod lefesteni, gondolva, hogy a részvét felkeltése a gyerekeket kihasználva mindig bejön. (A reklámszakemberek bazíroznak még erre.)

    Én csakis az értékekben, a tiszteséges munkával létrehozott értékekben hiszek, és te, aki ismeretlenekkel a vonaton leállsz cigizni, nyilván ezzel, áttételes hatásai miatt is, nem fogsz egyetérteni.
    Hogy még jobban pontosítsak - vigyázva arra, hogy ne sértsek kampánycsendet!!!! - én az olyan rendszerekben hiszek, amelyek a szolidaritást sikeresen ötvözik az egyéni felelősséggel. A gépjármű felelősségbiztosítás, nem a kötelező, hanem a kaszkó, egy gyönyörű példa erre. Ha valaki úgy érzi, hogy össze kell fognia másokkal, akkor valamilyen anyagi felelősséget is vállalva, megteheti. Az azonban nem működik, hogy potyautasként mindig csak kapok, és visszaélek egy adott társadalom által megtermelt anyagi javakkal, de nem adok semmit. Ezzel el is jutottunk a lényeghez, az egyéni felelősséghez és felelősségvállaláshoz. Ez alól nem lehet felmentést adni. Olyan, mint a bűn fogalma a katolikus egyháznál. Jó, jó, van szabad akarat, de van lelkiismeret is. Ha a kettő nincs összhangban, és megjelenik a bűn, akkor jönnie kell a büntetésnek, nem a jutalomnak.
  • tirpitz
    #151
    Másrészről meg én speciel egy barátnőmmel sem cammogtam el a nemibeteg gondozóba az 3. randin, hogy na akkor öntsünk csak tiszta vizet a pohárba. Bár lehet eredetinek találná az ötletet, végülis jobb mint a Vár, Margit-sziget, Korzó combó...
  • tirpitz
    #150
    Légyszíves írd le, hogy mit nem értesz, mert nem tudom kitalálni. Egy tippem van:

    Epikurosz: De ez már démonológia, és off-topik.
    Tirpitz: Az off-topicon meg szerintem ne aggódj, mert folyamatosan azt csináljuk, lévén az AIDS köztünk szóba sem került:)

    Azaz, miután elvileg az AIDS a téma, és mi végig nem arról beszéltünk, ezzel az erővel lelkiismeretfurdalás nélkül beszélhetünk tovább akár a démonokról is. Még egy ilyen mosolygós jelet is kiraktam a végére, de látom ha Te támadásnak, csesztetésnek akarsz venni valamit, akkor az az is, nincs vita. ok.

    Ha meg már ontopic vagy: nem vagy köteles pénzt adni sem AIDS-esnek, se senkinek. Ha Te a TB-ről beszélsz, hogy abból az AIDS-eseket is kezelik, akkor meg: igazad van, de ne álljunk már meg az AIDS-eseknél, hanem menjünk tovább, renbden? Ne fizessünk azoknak a kezelésére, akik dohányoznak, meg akik egészségtelen cuccokat zabálnak, meg akik colát isznak, meg akik nem sportolnak, meg akik stresszes munkát vállalnak, meg akik túl sokat sportolnak, meg akik alkoholt isznak, meg akik stb. Ezek is mind felelőtlenek, mert az ember úgy általában az. A fentiek közül x darab illik rám is, gondolom Rád is, meg az emberek 95%-ára. A maradék 5% meg minek él, de ők tudják...
  • Epikurosz
    #149
    Légyszíves írd le, hogy mit akarsz tőlem, mert nem értelek.
    Hogy on-topik legyek, esetleg azt is kifejtheted, hogy annak, aki nem AIDS-es kötelessége-e pénzt adni valakinek, aki AIDS-es, és nem véletlenül, vérátömlesztéssel kapta meg az AIDS-t, hanem züllött életmódja miatt. Lényegében, a felelősségről van itt szó.
  • tirpitz
    #148
    Jó, hogy helyreteszel néha, és magamba nézhetek, meg elszégyellhetem magam. Most is rettenetesen emésztem magam, mert nem nyomoztam ki, hogy usamanpower határon túli magyar. Merthogy én neki mondtam, hogy minden joga megvan engem kioktatni a szövegértelmezésből, stílusból, nem Neked. Vagy most mindketten határon túliak vagytok? Mindegy, semmi sem lehet mentség arra, hogy ezt nem tudtam, lévén nem ismerlek Titeket, nincs ráírva az adatlapotokra, nem mondtátok, de nekem ezt tudnom KELL. Piszkosul szégyellem magam. Még egyszer elnézést...


    "Na, nem húzom: ezek külsőségek. Azt kell nézni, mi van a lélek mélyén." Már megbocsáss, de nem tudom kinek van "szebb" lelke: annak aki ha ránéz egy roma csecsemőre, az azt gondolja hogy bazdmeg ezek csak szaporodnak, hogy még többet lopjanak, ha ránéz egy zsidó gyerekre, akkor az ország kiárusításán agyal, vagy annak aki egy roma/zsidó/berber/magyar emberben csak az embert látja, előítélet nélkül. Ördögben, démonban nem hiszek, az emberi gonoszságban, hülyeségben, rosszindulatban, előítéletekben sajnos hinnem kell, mert van. Ezektől ráadásul még félek is.
    Az off-topicon meg szerintem ne aggódj, mert folyamatosan azt csináljuk, lévén az AIDS köztünk szóba sem került:)
  • Epikurosz
    #147
    "Miután mind a fogalmazásmódod, mind a helyesírásod, mind az érvelésed, mind a vitakészséged egyértelműen példaértékű,"

    Ehhez azért szeretnék hozzákotyogni valamit: ne kérjük számon a stílust, főleg olyan embereken, akik nem magyar nyelvű környezetben élnek, talán már gondolkodni is idegen nyelven megy nekik könnyebben.
    Na, látod, mekkora rasszista vagy, mert apró stílusbéli különségeken akadsz fent.
    Én egyébként - erdélyi lévén - amúgy is kaptam itt "anyaországban" sokat, hogy nem úm. szépen, stílusosan fogalmazok stb. Persze, ez évtizedekkel ezelőtt volt. Húsz év után teljesen megtanultam stílust, argót, zsargont, amit akarsz. Akkor most értékesebb vagyok? Amikor Romániában éltem, ott is ért sok gúny, kekeckedés, és kb. 5 év főiskolai év után jutottam el oda, hogy félkézből kiosztottam a románokat (tudod, az igazi románokat, nem a "románnak" gúnyolt erdélyi magyarokat) történelemből, román orodalomból, politikából, de műszaki tudományokból is. Amikor pár éve a budapesti Román Kulturális Intézet nacionalista igazgatójával futottam össze (nem a k.vári ő, ő teljesen okés volt), akkor le volt döbbenve, hogy ha nem mondom, nem jött volna rá, hogy...
    Na, nem húzom: ezek külsőségek. Azt kell nézni, mi van a lélek mélyén. Ez pedig a mézesmázos szavak, a kifogástalan vitastílus, a lehengerlő érvelés mögül is kibukik, mint szög a zsákból. Az ördög vonzó alakot ölt, mert különben az emberek rá se bagóznának. De ez már démonológia, és off-topik.
  • tirpitz
    #146
    Tudod érdekes dolog, hogy amíg én elvitázgattam Epikurosszal, addig te lapítottál és olvasgattál, beleszólni már nem szóltál bele, de így visszamenőleg odaszólsz akkor, amikor már beláttuk, hogy teljesen felesleges vitatkozni. De ahogy akarod, akkor kezdem elölről veled. Sorra veszem, idézgetek, szétszedem amit írsz, hogy legyen mi miatt rinyálnod, ok?

    "Te többet szídtad epikurosz állításait, minthogy saját véleményt alkottál volna a dologról. (Nos az utóbbi a nehezebb)" Lásd az előbbit: te még addig sem jutottál el sokáig, hogy ideröffents, ellenben jókat olvasgattál. Mesélj: az utóbbi nehezebb? Másrészről nem hiszem hogy nem alkottam volna markáns véleményt a dolgokról, ezért is volt/van vita.

    "A cigányokkal kapcsolatban meg saját magamon tapasztaltam pár dolgot, nem nehéz kitalálni hogy mit. Pattanás a magyarokon, ez van és nem lehet elüntetni őket. Persze egy népet nagyon szeretnek egy két társadalomba nem illő emberről megítélni. ---[És ezt pont te nehezményezed, mikor te is épp ezt csinálod? Ne röhögtess már...]--- Ha egy magyar külföldön kirabol(a kedvedért tirpitz nem lopni) ---[ha már a kedvemben akarsz járni: házat nem lehet kirabolni, mert nem személy. amiről te írsz az betöréses lopás.]--- egy házat nem azt mondják hogy X ember hanem hogy magyarok és ebből jön a következtetés. Lásd Magyarok - Osztrákok, de a magyar az nem élősködő nép ---[mondod te. sok osztrák szerint meg igen. sőt. elítéled őket? nahát, milyen emberek ezek az osztrákok, felháborító...]---"

    "A cigányok meg mért vannak itt, dolgozni ?? A jó francokat !!! Lopni,csalni,hazudni,kizsákmányolni, és még sorolhatnám....." Btk. 269.§ Közösség elleni izgatás. Csak azért szólok, mert ha nem csak neten anonim módon, hanem névvel ellátva kifejted ezt a remek gondolatot, akkor 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetnek. Vigyázz, a szavaknak ereje van. Mondjuk ne azért vigyázz, mert emiatt bajod lehet, hanem azért mert ezzel bajt okozhatsz. És csak hogy tartalmilag is hozzászóljak: megint általánosítasz, erről meg mint mondtam kár vitázni, de nem fogod fel ahogy látom.

    "Könnyen lehet hogy időzített bombák, hiszen egy oroszlánt is meglehet szelidíteni és egy kertben házikedvencként tartani..." Szerdán vonatoztam, 200 Km-es táv. Félúton felszállt egy roma nő, kb 40-45 éves. Adtam neki tüzet, elkezdtünk dumálni. A hölgy le van százalékolva (valamilyen hályog asszem, bal szemnek lőttek, meg mit tudomén még valami baja van a hátával is), roma, így ugye kissé be vannak határolva a lehetőségei. Most a kecskeméti volánnak az alvállalkozója, mert többek között ő meg az alkalmazottai tisztítják a buszokat. Inkább hátrányos helyzetű embereket foglalkoztat, mert neki mindegy hogy kit vesz fel, csak végezze tisztességgel a munkáját, de így segít is. Hát komolyan mondom, be voltam fosva a nőtől, hogy kibújik belőle az alvó oroszlán, aztán jól kizsákmányol ott helyben a vonaton. És rengetegen vannak még ilyenek, túl sokan ahhoz, hogy te úgy érezd hogy ítélkezhess egy egész népcsoport felett, és ideböffents egyet, hogy ezek lopnakcsalnakhazudnak.

    "Valószínü tirpitz hogy erre is majd idézeteket keresel mit lehetne megtámadni, de a lényeget figyeld, ha tudod miről van szó pl: "tolvajnép", akkor ha lehet ne támadd meg" Úgy érzem nem vagy tisztában azzal, hogy mi a vita fogalma. Ha Te azt mondod, hogy v=t/s, én meg azt mondom hogy v=s/t, akkor itt valószínűleg nem állunk meg, hanem kénytelen vagyok megmondani hogy nincs igazad. És ha olyanokat írsz, amivel nem értek egyet, akkor azt megcáfolom, szétszedem, és felhívom rá a figyelmet hogy hülyeség.

    "Apropó "jött ment külföldi" -> ezt arra a külföldire értettem aki élősködni, bűnözni jön ide. ÉN DOLGOZNI megyek külföldre és nem bűnözni !!!" Öngól. Most akkor idézem mit írtál akkor, rendben? "...viszont érdekel amég itt élek hogy biztonságban érezzem magam az utcán, és hogy ne lepjék el az országot minden jött ment külföldiek.(nem akarok célozgatni mer megsértenék valakiket) (az ország már eladósodott, talán a közterületek még nincsenek külföldiek tulajdonában)" Ugye itt nem a romákra célozgatsz, az világos. Neked bajod van a romákkal, mert szerinted az összes cseszik dolgozni, de úgy látom azért a zsidókkal sem vagy kibékülve, mert azoknak meg van pénzük. Érdekes szemlélet, meg remek példa az állandó önámító másrahárításra. Mindenki hibás, mindenki bűnös, csak te, meg úgy általában a magyarok nem. Aha.

    "fogyatékosokkal nem vitázol..." Teljesen igazad van, félreérthetően fogalmaztam a "szellemi szint" kifejezéssel, ugyanis semmi bajom a szellemi fogyatékosokkal, és elnézést azoktól akiket ezzel megbántottam. Én azokkal nem vitázom (de látod, nem vagyok konzekvens), akik szerencséjükre szellemileg éppen születtek, de megrekedtek valahol a saját hibájukból, és most a cigányzsidóeszkimó szinten fetrengenek a saját szellemi hányadékukban.

    "Amég más nem sérteget addig te se sértegess másokat" Hihetetlen a te szádból hallani ezt a frenetikus univerzum-hangja üzenetet, de nem gondolod majd át? Segítek: amit írtál, abból következik, hogy "amíg más nem bánt téged, addig te se bánts mást". Téged az egész magyarországi cigányság lopott meg, rabolt ki, szerzett neked rossz tapasztalatot, vagy csak x számú egyén? Nahát, akkor te hogyhogy az összeset utálod, tartod tolvajnak, rablónak, stb?

    "De te nem szoktál átvitt értelemben használni szavakat ? Azt szokták mondani az olyan emberre, aki nagyon tud, és profin csinál egy dolgot esetleg többet, hogy a kisujjában, vagy a vérében van." Epikurosz írta a kisujjában van dolgot, tőle valahogy hihetőbben hangzott, talán mert eredeti volt, ez meg már nem az. És ugye az, hogy kiemelten nagybetűkkel írod (A VÉRÜKBEN VAN), az végig maga az árnyaltság, a kétértelműség, az átvitt értelem non plus ultrája? Ne nézz hülyének kérlek.

    "Véleményt csak akkor tud valaki alkotni (nem a másik véleményének a megtámadását értem ez alatt) ha 1. tud olvasni 2. Értelmezni tudja a másik mondanivalóját,ill. véleményét. Ez esetben te az utóbbinak a hiányában szenvedsz. De ha jogásznak készülsz nem ártana betanulni." Miután mind a fogalmazásmódod, mind a helyesírásod, mind az érvelésed, mind a vitakészséged egyértelműen példaértékű, ezért most mélyen magamba szálltam: a kritikát pont tőled természetesen el -és megfogadom, és mélyen restellem, hogy a Te cizellált, szofisztikált stílusoddal nem vehetem fel a versenyt.



  • USAMEN POWER
    #145
    Lehet hogy te szoktál hisztizni, de én nem mert nem vagyok ribanc !! Legjobb védekezés a támadás: elkezdted írni azt törölted, fogyatékosokkal nem vitázol... 1. szabály --> ha nem akarsz fölöslegesen írni, inkább olvasd végig aztán írj 2. szabály Amég más nem sérteget addig te se sértegess másokat. Asszem én nem sértegettelek. De te nem szoktál átvitt értelemben használni szavakat ? Azt szokták mondani az olyan emberre, aki nagyon tud, és profin csinál egy dolgot esetleg többet, hogy a kisujjában, vagy a vérében van. Véleményt csak akkor tud valaki alkotni (nem a másik véleményének a megtámadását értem ez alatt) ha 1. tud olvasni 2. Értelmezni tudja a másik mondanivalóját,ill. véleményét. Ez esetben te az utóbbinak a hiányában szenvedsz. De ha jogásznak készülsz nem ártana betanulni.
  • Epikurosz
    #144
    Nem kell.
  • tirpitz
    #143
    Nézd, most akkor megint játszhatjuk azt, hogy leírom miért nem értek egyet vele/tartom hülyeségnek amit írtál, aztán kezdődik elölről az egész, aminek nincs értelme, mert gondolom Neked is van jobb dolgot, mint hogy valakit arról győzködj, amiről nem lehet meggyőzni, és nekem sincs reménytelen dolgokhoz sem kedvem, sem időm. Én úgy gondolom, hogy minden ember egyenlőként születik, nincs "lopógén", nem általánosítok, nem diszkriminálok, Te pedig megteszed. Meg tudlak győzni az ellenkezőjéről? Nem. És Te engem? Nem. Elszöszmöghetünk még itt heteket-hónapokat, semmi értelme, mert ez nem eszmecsere, csak álláspontok frontális ütköztetése. Kell ez?
  • Epikurosz
    #142
    Bizonyos tulajdonságok több generáción át halmozódhatnak, így a "vérében/kisujjában van a..." annyira nem áll messze a valóságtól.
    Na, ide hallgass, msot mondok egy durvát: ha egy kutya megöl egy embert, akkor azt kilövik, nincs mese. Az állatvédők sem hivatkoznak arra, hogy hát megélhetési bűnöző az a kutya, meg esélyt kell adni neki, mert megjavulhat stb.

    Nekem szent meggyőződésem, hogy a halálbüntetés lehetne az emberi fajnál az a mechanizmus, amely segítene a fejlődésben. Ezen nem is vagyok hajlandó vitatkozni. A részleteket illetően persze, azt kikötném: hogy perdöntő tárgyi és más bizonyítékok kellenek (hogy kizárjuk a tévedést), esetleg csak visszaesőknél, politikai bűncselekményeket ne lehessen ezzel büntetni stb.
    Ha nincs szabályozó mechanizmus, akkor a fenne megette az egészet, tényleg őrült világban fogunk élni, de t.képpen máris abban élünk.

    Hét elején hallgattam egy beszélgetést a Kossuth Rádióban Lukácsi Béla elméleti fizikussal. A téma az volt, hogy sikerül-e úgy megismernünk a világegyetemet, mint ahogy szép lassan a Földet megismertük. A prof. erre jó esélyt látott, de félelmének is hangot adott amiatt, hogy az irracionalitás térnyerésére nagyon sok jel mutat, és félő, hogy a megismerés szép álmai nem fognak valóra válni.
  • tirpitz
    #141
    Elkezdtem írni egy elég hosszú hszt, de mikor sokadszorra is eljutottam a "vérében van a vérengzésig", akkor töröltem az egészet, mert teljesen felesleges Neked bármit is írni. Ez meg az én személyes véleményem: egy bizonyos szellemi szint alatt lévőkkel nem vitatkzom, Te pedig vastagon ezalatt a szint alatt vagy. Hja, lehet emiatt én is rasszista vagyok? Kezdj el hisztizni, vagy perelj be...
  • USAMEN POWER
    #140
    Tirpitz hidd el végig olvastam az egészet, és epikurosznak teljesen igaza van (persze az agy témánál még multkor nem értettem vele egyet) Te többet szídtad epikurosz állításait, minthogy saját véleményt alkottál volna a dologról. (Nos az utóbbi a nehezebb) De itt nem kell egyik szídja a másikat, jobb vagy bal oldal egyszerűen kőrbe kell nézni az országban. Csődben van !!! Ezek után le kell vonni a következtetést hogy melyik kormány ideje alatt volt jobb, vagy lenne jobb ország vezetőjeként. De tenni ugyse lehet a dolgok ellen. Max kimész a parlament elé, vagy jóra szavazol. (Az utóbbival többet elérsz)De persze nem lehet már megállapítani hogy melyik lenne, vagy melyik a jobb. A cigányokkal kapcsolatban meg saját magamon tapasztaltam pár dolgot, nem nehéz kitalálni hogy mit. Pattanás a magyarokon, ez van és nem lehet elüntetni őket. Persze egy népet nagyon szeretnek egy két társadalomba nem illő emberről megítélni. Ha egy magyar külföldön kirabol(a kedvedért tirpitz nem lopni)egy házat nem azt mondják hogy X ember hanem hogy magyarok és ebből jön a következtetés. Lásd Magyarok - Osztrákok, de a magyar az nem élősködő nép. A magyarok kimennek külföldre dolgozni a jobb megélhetésért amit ebben az országban nem találnak meg, és nem élősködni, a románokkal is ugyanigy van. A cigányok meg mért vannak itt, dolgozni ?? A jó francokat !!! Lopni,csalni,hazudni,kizsákmányolni, és még sorolhatnám..... Persze megértem hogy vannak normálisak is, azokkal nincs gond, ki tudja meddig. Könnyen lehet hogy időzített bombák, hiszen egy oroszlánt is meglehet szelidíteni és egy kertben házikedvencként tartani, de kitudja hogy mikor falja fel a gazdáját MERT A VÉRÉBEN VAN a vérengzés. A cigányoknál a kizsákmányolás. Ez személyes vélemény, elhiszem hogy sokan mások a dolgot máshogy gondolják. Valószínü tirpitz hogy erre is majd idézeteket keresel mit lehetne megtámadni, de a lényeget figyeld, ha tudod miről van szó pl: "tolvajnép", akkor ha lehet ne támadd meg. Viszont hangsúlyozom nem tárgyaláson vagy, itt nem kell keresni a gyenge pontokat megtámadás céljából. Apropó "jött ment külföldi" -> ezt arra a külföldire értettem aki élősködni, bűnözni jön ide. ÉN DOLGOZNI megyek külföldre és nem bűnözni !!!
  • Epikurosz
    #139
    Látod, ez most tetszett. Olyan karakteres hozzászólás volt. Jókat kuncogtam egyes bekezdéseken.
    A tirpitz akkor okés, majd még cserélünk véleményt, el ne menj, a Jóistenre kérlek. Persze, nem most hétvégén, mert ilyenkor nem akarok komoly lenni. :-)
    (Ja, és a plusz 50 évet bevállalom, bár kevésnek tűnik, így elsőre.)
  • tirpitz
    #138
    Nem a nyálam verem, hanem a véleményemet mondom el az egyetlen olyan hozzászólásod kapcsán, amiben volt tartalom, nem hasraütésszerűen böfögtél ide milliókat Te tippmester. Persze elhiszem, hogy értesz hozzá, a hihetetlen titkosítások, meg összeesküvések ellenére Te átlátsz a szitán, osztasz-szorzol és kijön egy millió (+ ÁFA!)! És én elhiszem Neked, gondolkodás nélkül, mindenképpen.

    "népszavi közeledtével megsokasodnak itt a kampányolók, és szeretném kevesebbszer felvenni a kesztyűket, mert van nékem annál jobb dolgom is, minthogy fényt gyújtsak." Vagy funkcionális analfabéta vagy, vagy tényleg rádfér a pihenés, mert a politikát is, és most a népszavazást is Te hoztad fel, így nem értem hogy jött ide, és miért veszel fel kesztyűt ennek kapcsán? Nem is erről vitatkoztunk... Mindegy, gyújts továbbra is fényt az eszetlen hülyék fejében, vagy ha épp nincs hozzá kedved, akkor ne tedd, bár ebben az esetben mi lesz ezzel az országgal? Emiatt persze kétségbe lennék esve. 45-50 között vagy? Ühüm, remélem csak kamuzol, mert a hihetetlenül gyerek es oltások, meg a stílusod miatt rádférne még 50 év hogy csiszolódj. Semmi értelmét nem látom a Veled való vitának, meg persze félek hogy ismét gúnyolódsz a nicknevemen, amit már nem bírnék elviselni.
    "Hobby: gondolkodás" tényleg csak hobby szinten űzöd a gondolkodást? Ühüm, ez sokmindent megmagyaráz. (Ezt csak azért, hogy végre én is személyeskedhessek egy bumfordit, meg ne maradjon már az a látszat hogy csak Te tudsz primitív lenni ha akarsz)
  • Epikurosz
    #137
    Hát, ha zömében egyetértünk, akkor minek vered itt a nyálad?
    A milliót meg saccoltam, jó vagyok saccolásban. Persze, ráállíthatsz erre két közgazdászt, 3 romológust, és 5 pénzügyminisztert de ugyanez fog kijönni. Jó vagyok ezekben, hidd el, persze csak, ha akarod.
    Különben, nem könnyű lenne forintra kiszámolni, mert minden ilyen adat titkosítva van, mint az olajszőkítéses dossziék.
    Azt sem tudnám neked megmondani, hogy hány magyar emebrt öltek meg a cigányok csak 1990 óta, és persze fordítva is, mert minden ilyen adat titkos, ill. nincs is nyilvántartva.
    Pedig, a kategorizálás ősi tudomány és szokás, anélkül nem megy. Ha elmész a dokihoz, mert úgy érzed valami gond van, nem úgy müxik a dolog, hogy hát igen, kedves páciens, úgy általában Ön beteg, de azt nem mondom meg, hogy mi a baja, melyik szervvel van gond, mert az diszkrimináció lenne. Ön egyszerűen beteg és kész. Aztán suttyomban mégiscsak ad egy pirulát az epémnek. Most akkor van konkrétum, vagy nincs konkrétum? Van célirány, vagy nincs célirány?
    Felületesen gondolkodva nem lehet megoldásokat találni. Bele kell merülni az apró mocsokba is. Na, mindegy, megyek pihizni. Valahogy az a benyomásom, hogy a népszavi közeledtével megsokasodnak itt a kampányolók, és szeretném kevesebbszer felvenni a kesztyűket, mert van nékem annál jobb dolgom is, minthogy fényt gyújtsak.
  • tirpitz
    #136
    állam persze két l-lel, csak mielőtt leordítana valaki...
  • tirpitz
    #135
    Te, a tirpákért most itt fuldoklok a könnyeimtől: mélyen megsebeztél ezzel a hihetetlenül frappáns szójátékkal, komolyan. Másrészről ez valóban az IQ kiugrásának megnyilvánulása volt, ellenben az én hszeimmel. Az aranyoska miatt is dühöngök, sőt fel vagyok háborodva!
    Te most komolyan azt hiszed, hogy csak úgy tudsz érvelni az igazad mellett, hogy a másikat (ráadásul tényleg már-már kellemetlenül gyerekes módon) kóstolgatod, és ezen én felhúzom magam? Ha többen olvasnák ezt a fórumot, akkor biztos megveregetnék a vállad, hogy frenetikusan visszavágtál az érvekre. Mindegy, Te dolgod. Másrészt, most hogy leírtad hogy mit gondolsz a dolgokról, sokkal könnyebb (lenne, de sok dologban egyetértünk) vitatkozni, mert legalább tudom mire gondolsz.

    Az oldalakba való besorolásról: teljesen hidegen hagy, hogy ki melyik oldalra húz, én az összestől rosszul vagyok, vagy nevetségesnek tartom. Ez magánvélemény, mint ahogy az is a Te dolgod hogy Te kinek hiszel, kinek nem. Ha meg nem vagy a beszopós fajta, akkor ha gondolod járj utána pl ennek az egymillió Forintos dolognak, ne vedd egyből készpénznek.
    Szilárd erkölcsi alapokról: tisztesség korrekt, magántulajdon szentsége, védelme pláne. Ezzel ki vitatkozna? De ezekhez hozzá kell tenni az egyenlő bánásmód elvét, a diszkrimináció tilalmát, ami azt jelenti, hogy nem az alapján ítélek meg valakit, hogy milyen a vallása-neme-rassza, hanem hogy milyen ember. Ha valaki segélyekből él, cseszik dolgozni, ellenben abban a tudatban van, hogy a sajátján kívül minden közös tulajdon, amiből ő bármikor bármit elvehet, az egy szar ember, ebben vita nincs. Van ilyen szar ember a cigányok között? Persze hogy van. Sokan? Kurva sokan, aláírom. Magyarok közt van ilyen? Naná, hogy van. Sokan? Nézd, láttam bűnügyi statisztikákat, van róla fogalmam hogy egyes bűncselekménytípusok elkövetői között jóval nagyobb arányban fordulnak elő roma elkövetők. Úgyhogy ezek alapján megkockáztatom, hogy arányaiban jóval kevesebb ilyen magyar van. Ellenben a fehérgalléros bűnözésben mi meg jócskán ráverünk a romákra. Persze, azt nem érzed a saját bőrödön, nem találkozol vele közvetlenül, de irdatlan nagy károkat okoz, hidd el.

    A történelmi előzményekhez: nem szeretném, hogy az alapján ítéljen meg bárki is, hogy melyik ősöm hogy bánt a jobbágyaival, aztán később egy másik hogy itta el a birtokokat, kártyázta el a földet. Leszarom, hogy kinek melyik őse hogy került az országba. Ha egy törzsgyökeres oláh cigány ma tisztességesen él, dolgozik, nem bűnöz, az nálam többet ér mint bármelyik nemesi leszármazott aki ma sikkaszt, csal, stb. Másrészről, de ez már teljesen szubjektív felfogás a történelemről, kíváncsi vagyok, hogy ha ma lenne egy avar népcsoport, és Hágához fordulnának a mi Honfoglalásunk miatt, akkor hol nem röhögnénk őket körbe. Értsd: nem érdekel ki mint hogy merre mennyit honnan jött, az érdekel hogy most mit csinál. És nem a népe, rassza, hittestvérei, hanem ő, xy. Még mielőtt ezt valami elvont szerencsétlen liberális (ami nem vagyok) demagóg szarságnak titulálnád: Szodoma és Gomorra, Lót története stb.


    "A jelenlegi kormány politikája azért elhibázott, mert képtelen feltárni a bajokat, és logikusan gondolkodva kidolgozni a valódi megoldásokat." Hát erről van szó! Csak kiegészíteném azzal, hogy nem csak a jelenlegi kormány politikája, hanem az elmúlt 18 év politikája, hogy az azt megelőző évekről ne is beszéljünk! Az internetet a putrikba akción én is fogtam a fejem, nevetséges. (Mellékesen az EU-s pénz, olyan mint a kertislagból jövő víz: gyakorlatilag kiapaszthatatlan, de ha kavics van a pisztolyban, akkor rohadtul nem oda megy a vízsugár, ahova kéne)

    "A mentalitásváltásnak a cigányságon belül kell megtörténnie, és mint minden mentalitásváltás, ez sem fog magától bekövetkezni, szükség van a külső kényszerítő erőre." Lehet én vagyok Hókuszpók, de az én Utópiámban nincs olyan hogy segély. Ha valaki pénzt akar az álamtól, az dolgozzon az önkormányzatnak. Csatornakarbantartás, parlagfű írtás, parkok rendbetétele, stb. Ha valakinek nem tetszik, nem kap pénzt (amit most munka nélkül kap meg), mert nem dolgozik. És nincs családi pótlék a gyerek után, ha a gyerek nem jár iskolába, vagy ha csak azért jár iskolába hogy kicsinálja a tanárt, elverje a másikat, stb. De nálam nem számítana, hogy az illető roma, mert nem üvölthetné hogy diszkrimináció, ugyanis a 26 íziglen szittya magor sem kap majd egy fillért sem, ha csak a köldökét nézi. Innen kéne elindulni (meg persze a saját gyümölcsös, háztáji sem rossz ötlet ugye), és akkor a megélhetési hátfájós (legyen ugye az magyar, vagy cigány, vagy inka, vagy tadzsik), vagy legalább a gyereke rájönne, hogy ha nem akar egész életében csatornát karbantartani, akkor tanuljon és kap jobb állást. Amihez viszont a magyarok hozzáállásan is drasztikusan javítani kell, mert ha a mostani "minden cigány tolvaj" síkról nem fogunk elmozdulni (és itt van köztünk a legnagyobb nézeteltérés), akkor nekik nem éri meg mgpróbálni feljebb kapaszkodni, mert úgyis visszanyomjuk őket a szarba.
  • Epikurosz
    #134
    Kedves tirpák, vagy tirpitz, vagy hogyishívnak?

    Bocs, korábban még nem találkoztam veled, és én csípőből a régóta ismert embereknek szoktam hosszabban érvelni, vagy, ha nagyon megfog valakinek a beszólása, mert látom benne az IQ-k ugrálását. Nálad ezt nem láttam, bocsika, aranyoska. :-)
    Pedig biztos valamiben te is jó vagy. :-)
    A beszopásról:
    Nem vagyok az a beszippantós fajta, és becsszóra még anyámnak sem hittem el mindent, nemhogy a politikusoknak. Emiatt nem vagyok igazából egyetlen oldalba sem besorolható, de az tény, hogy inkább a jobboldalhoz húzok, amelynek megvannak a maga pöttyei, de a kisebbik rossznak tartom, és különben is vannak prioritások, szép sorban kell menni, tehát emiatt úgy gondolom, hogy most, és a közeljövőben jobb lenne mindannyiunknak, ha jobbról fújna a szél.

    Ezt csak azért írtam, hogy valahogy sikerüljön engem belőni, de gondolom túl sok stabil pontot nem adtam, de ha neked dobozoni kell, nem a lényegre a koncentrálsz, akkor tessék.

    No, de térjünk vissza a vita tárgyára.

    Szerintem azért, hogy valaki építő módon, az emberi haladást szolgáló módon tudja értelmezni a világot, és benne a saját helyét, fontos, hogy szilárd erkölcsi alapjai legyenek. Nem valamely valláshoz kötődő erkölcsi normákra gondolok, hanem olyanokra, amelyek birtokában még a goauldok előtt sem kellene szégyellned magad.
    Eme erkölcsi szabályoknak nem szabad túl bonyolutaknak lenniük, mert ha sok a szabály, az ember nem tudja betartani őket. Nos, az első szabály akkor legyen a tisztesség (ill. ennek színonímái). Ez egyszerűen megfogalmazva azt jelenti, hogy a másét nem veszem el, az enyémet nem hagyom elvenni. Ez ilyen egyszerű. És ha ez a kívánságod, akkor alkalmazzuk ezt a szabályt a cigányokra.

    A cigányokkal kapcsolatban nagyon fontos, hogy a gondolkodás kiindulópontja helyes legyen, mert ha nem az, akkor nagyon könynen tévutakra lehet jutni.

    Mindenekelőtt, azt a hazugságot kell sürgősen tisztázni, hogy a cigányokat itt évszázadokon át elnyomták volna. Történészek, szociológusok stb. szájából halom ezt az egetverő, szégyentelen hazugságot, nem is egyszer. A tények azonban a következők: A cigányság, valamilyen okból, ez most tökmindegy, elhagyta szülőföldjét, és sok bolyongás után beszivárgott Magyarországra. Hivatalos letelepedési engedélyt nem kértek, mert egyetlen királyunk sem adott ki nekik oklvelet, mint a kunoknak, vagy a jászoknak stb. Ők - mint említettem - beszivárogtak ide, és a magyar települések mellett elkülönülten éltek. Az elkülönítést nem kényszerítették rájuk, maguk választották. A magyar lakosságnak apró kisegítő munkákat végeztek, kéziszerszámokat készítettek és adtak el, de közben egyes tagjai életvitelszerűen koldultak, kéregettek, és lopkodtak. Ezek tények, ezekre vannak írásos beszámolók, persze a kevés pozitívumra is velük kapcsolatban. A nomád kunokkal ellentétben integrálásuk a magyar társdalomba soha igazából fel sem merült, pedig a vajdáik révén egy megállapodás gyakorlatba ültetését valószínűleg ki lehetett volna kényszeríteni. Valószínű, hogy az államnak nem sok érdeke fűződött a dolgok hivatalos, okiratos rendezéséhez, mert hadi értéket nem nagyon képviseltek, sem pedig gazdasági-kereskedelmit (mint például az erdélyi szászok).
    Most pedig ugorjunk egy nagyot, a jelenbe.

    A jelenlegi kormány politikája azért elhibázott, mert képtelen feltárni a bajokat, és logikusan gondolkodva kidolgozni a valódi megoldásokat.

    A diszkrimináció megszűntetése nem lehetsége azzal, hogy a többségi társadalmat bombázod vádaskodással stb. ugyanis az okok felszámolása nélkül az okozatok nem fognak megszűnni.
    A mentalitásváltásnak a cigányságon belül kell megtörténnie, és mint minden mentalitásváltás, ez sem fog magától bekövetkezni, szükség van a külső kényszerítő erőre.
    Látszatintézkedésekkel csak látszateredmények lesznek.
    Mondok egy példát: a rádióban hallottam, mert hallgatom néha a Cigány félórát, hogy hű, milyen okosok vagyunk mi, toleráns és liberális szocik és libsik, mert elhatároztuk, hogy bekapcsoljuk a cigány falvakat az internet nagy világhálójába, azt ugye mondani sem kell, hogy pályázati pénzzel, amelyet a magyar és EU-s adófizetők zsebéből vettek ki.

    No, majd a cigányokat az internet fogja eljuttatni a paradicsomba...

    Persze, emögött nyilván az van, hogy valamelyik mszp-közelo vállalkozás el tud cislágolni pár milkát a támogatási és felzárkóztatási többmilliárdos alapból, szóval a pénz megy a huncutok zsebébe, ugyanúgy, ahogy a szocpolt is elsikasztják, vagy a holokauszt-kárpótlást stb. stb.

    Pedig a megoldás nagyon pofonegyszerű: nem internetre kell oktatni az éhezőt, hanem először azt kell belesúlykolni, hogy:
    -ásson vécégödröt legalább,
    - ássa fel a kiskertet, és vessen bele hagyma és sárgarépa magot
    - ültessen a kerítés mellé pár gyümölcsfát, hogy a purdéja ne más gyümölcsfáját tépdesse
    - tartson otthon egy disznót és pár csirkét, és ne járjon lopkodni a "gádzsóktól"

    Szóval ezek a prioritások, és ha megszűnnek a bűncselekmények, beleértve a gyilkosságokat, az öregjeink legyilkolását, akkor a többségi társadalom mentalitása nem egyik napról a másikra, hanem lassan és biztosan meg fog változni.
    Mindenki a maga boldogságának a kovácsa. Nem az állandó követelőzés , a bűnözés a megoldás, mert ha ezek folytatódnak, akkor én teljesen jogosnak tartom a Magyar gárdához hasonló önvédelmi szerveződéseket. A rasszizmus pedig az, hogy cigány bűnöző fiatalok kifejezetten idős magyar embereket támadnak meg, és még véletlenüls em cigányokat. Pedig vannak gazdag cigányok is.
  • tirpitz
    #133
    "Keveset írtam, több lesz az 1 milliónál is, ha figyelembe vesszük az ÁFA-bevételeket is." Te aztán most jól alátámasztottad a kijelentésedet. Ha tovább dumálnánk lenne ebből még 4-5 millió is, de gondolom legnagyobb sajnálatodra nem aranyoskámozhatsz itt többet, mert elvakult pártmamelukokat, szaloncigányozókat nem győzködnék szívesen semmiről. Herótom van attól, hogy az ország két-két fele odavan két-két megalomán szerencsétlenért, közben egyik oldalról beszopja hogy pl. a cigányokra egymillió forint/adófizető kopf megy el, másik oldal meg beszopja, hogy pl. tényleg ennyibe kerül egy ilyen hosszú metró megépítése. És ez csak egy-egy példa volt egy olyan világban, ahol minden fel van osztva balra-jobbra. Senkid nem vagyok, hogy tanácsokat osztogassak, küldj is el a francba érte (jogosan), de legközelebb mielőtt beállsz valamelyik oldal sorába bégetni, gondolkozz el azon, hogy azért csak nincs igaza mindig az általad preferált oldalnak, meg néha azért csak lehet igaza az általad gyűlöltnek is. Ennyi. Kösz az eszmecserét, tanulságos volt...
  • Epikurosz
    #132
    off
    Már megint loptak a szocik, tőlem.
    Különben a Lárifárit is tőlem koppintotta le Gyurcsok, mert titiokban olvassa a fórumokat, és nagy hatást tettem rá. De annyira nagyot nem, hogy megértse a JPÉ lényegét.
    off
  • Epikurosz
    #131
    Keveset írtam, több lesz az 1 milliónál is, ha figyelembe vesszük az ÁFA-bevételeket is.
  • Metamorfo16
    #130
    Ja és lusta vok, szóval valaki lécci mondja meg, hogy meddig scrollozzak vissza, hogy ne bal- és jobboldal osztását lássam pls.. Valaki értelmeset is írt esetleg a HIV-ről?
  • Metamorfo16
    #129
    Epikur le lettél oltva párszor xD
  • tirpitz
    #128
    Nem nagyon tudom hova tenni ezt az "aranyomozást", de Te biztos tudod. Azért remélem nem így akarsz degradálni, ha már érvelni nem tudsz. Másrészt feltűnt, hogy ami tényt írok, arra sosem válaszolsz, hanem felhozol hirtelen valami újabb dolgot. A handabandáról pedig: egy apehes vezető nyilatkozta tv-ben, meg egyik HVG-ben is volt erről cikk, hogy ki milyen leleményes dolgokat talál ki. A tűz esetére való víztároló (medence) gyenge kezdő volt a több ihez képest. Ha pedig már a handabandánál tartunk: "Minden adófizető magyar kb. évi 1 millió forintot "tejel" a cigányok felzárkóztatására." Ugye egy ilyen kijelentést alá is tudsz támasztani valahogy? De ne a kurucinfóról linkelj be valamit kérlek...
  • Epikurosz
    #127
    "azok a vállalkozók akik minimálbérből tartják fenn a rózsadombi villájukat, a medencéjük meg tulajdonképpen csak víztárolók tűz esetére, stb."

    Aranyom, ez handabanda. Ha ismersz ilyen dúsgazdag vállalkozót, jelentsd fel az apechnek, jogod van hozzá. Nem nagyon fogsz találni. Ellenben segélyen élő, és lopkodó ...olyant, bőven látsz és naponta megkeseríti az életed.
  • tirpitz
    #126
    Nagyon nem érdekel, hogy kik miatt általánosítanak az osztrákok. (egyébként ha jól tudom a múltkori rendőr tolvajok magyarok voltak, de javíts ki ha tévedek). Az eredmény az, hogy kollektív bűnösség alapján kiírják a bolba, hogy "magyarok ne lopjatok", és emiatt Te, én, magyar, roma, eszkimó bevándorló, meg még kismillió ember megszégyenítve érzi magát. A lényeg az, hogy nem lehet általánosítani, mert amíg akár egy roma is van, aki dolgozik, adózik, nem követ el bűncselekményt, addig nem mondhatod azt, hogy a "cigányok tolvajnép". Ha meg azt mondod, hogy márpedig nincs ilyen, meg a vérükben van, akkor teljesen felesleges vitatkoznunk. Azon meg szerintem érdemes lenne elgondolkozni, hogy ki okoz nagyobb kárt az országnak: a megélhetési bűnözők, segélyekből élők (nem csak romák vannak közöttük), vagy azok a vállalkozók akik minimálbérből tartják fenn a rózsadombi villájukat, a medencéjük meg tulajdonképpen csak víztárolók tűz esetére, stb.