Mikeyy

Eurosatory összefoglaló 1.

A napokban rendezték meg Párizsban a legújabb Eurosatory haditechnikai kiállítást, amely főleg a földi erőkre, illetve a föld-levegő védelemre koncentrál. A következőkben egy rövid összefoglalót olvashattok a rendezvényről, amelyen 840 kiállító cég termékeit több mint 40 ezer látogató tekintette meg.


A Team Lancer a kiállításon nyilvánosságra hozta a Lancer felderítő járművel (BAE Systems Stand U04) kapcsolatos részleteket. A Team Lancer és a rivális Sika neveztű csapat 1999-ben 90 millió angol fontot kaptak fejenként az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériumától egy 42 hónapra szóló szerződés keretében, aminek célja a jelenleg használatban levő földi járművek lecserélésére egy hasznáható alternatíva kidolgozása volt.

A Team Lancer vezetője a BAE Systems, ők felelősek a fegyverrendszerért, a United Defense pedig az alváz kifejlesztését végzi. A Raytheon Systems tervezi a jármű fejlett elektronikus rendszerét és végül az Alvis Vehicles készíti a lövegtorony szerkezetét, illetve a teleszkópos szenzor emelő rendszert.


A Lancer fő feladata a lehető legfeltűnésmentesebben éjszakai/nappali felderítő küldetéseket végrehajtani bármilyen időjárási körülmények között, és mindemellett teljes mértékben szállítható kell legyen a C-130-as repülőgépekkel. A jármű legényésge három főből áll: egy vezetőből, egy parancsnokból és egy felderítőből. A parancsnok és a felderítő a BAE Systems Avionics által kifejlesztett multifunkciós kijelzőn követheti nyomon a Lancer számos érzékelője által szolgáltatott adatokat.

Az érzékelő eszközök fő csoportja a jármű tetején található egy teleszkópos karon, amelyet szükség esetén akár 5 méter magasra is fel lehet emelni, egyéb esetben pedig vissza lehet húzni a tank belsejébe. Az érzékelők között található egy lézeres távolságmérő/célzó szerkezet, nappali TV kamera, második generációs hőkép nyomkövető és egy fejlett radar.

A járműben található még nehézségi vezérlési rendszer, GPS, illetve ATD (automatic target detection - atumatikus célpontkereső) és ATR (aided target recognition - segített célpontfelismerő) rendszer is. A Lancer védelmét a CTA International 40 mm CTWS szolgálja, és egy hibrid elektromos hajtómű (HED - hybrid electric drive) rendszer lehetővé teszi, hogy rövid ideig akkumulátorról is működjön a tank. A HED és a gumival bevont lánctalpak lehetővé teszik, hogy a jármű minél kevesebb zajt keltsen menet közben.

Folyt. köv.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • braindance #1
    Ilyen randa logót régen láttam.
    Ki az franc rajzoltat a kutyájával?