A férfiak számára fontosabb a tiszta beszéd

Ezt a következtetést vonták le a kutatók az anyagban, amely a nemek közötti különbséget vázolja fel.

A párkeresés, a nemek közötti különbségek területén számos szempontot jól ismerünk, a szakemberek mellett a nagyközönség számára is nyilvánvaló, hogy a nők és a férfiak nem ugyanazon jellemzőket keresik a potenciális partnerekben. Most egy új tanulmány eredményeit tették közzé, amelyben kifejezetten a hangra, a hanghordozásra, valamint a beszéd jellegére fókuszáltak.

A The Journal of the Acoustical Society of America oldalán közzétett anyagban arról olvashatunk, hogy a csoport tagjai (akik egyébként a University of California, Irvine, valamint a Utah Egyetem háza tájáról érkeztek) összesen 42 különböző személy bevonásával kezdték meg a munkát, az ő feladatuk az előre leírt mondatok felolvasása volt. Az így elhangzó beszédeket, pontosabban az elkészített felvételeket ezt követően önkéntesek egy másik csoportja hallgatta meg, értékelve azokat, mégpedig kifejezetten abból a szempontból, hogy az egyes beszédek mennyire tették számukra vonzóbbá a felolvasót. A kutatás végén meglehetősen érdekes eredményeket kaptak, hiszen amíg a csoport egyik fele számára meglehetősen fontos volt a megfelelő és tiszta beszéd, addig a többiek már jóval kevésbé értékelték azt.

A korábbi hasonló kutatások nem vázoltak fel egyértelmű összefüggést a beszéd tisztasága, annak érthetősége, valamint a vonzódás között (bár az jól látszott, hogy a felolvasott szövegeket kevesebb hibával írjuk le, ha a felolvasó nőnemű), azonban a most összeállított anyag készítői azt a következtetést vonták le, hogy a nemek között bizony ebben a tekintetben is komoly eltérést találunk. Amíg ugyanis a női felolvasók között a szövegeket meghallgató férfi önkéntesek jelentős különbségeket tettek a beszéd tisztasága, annak érthetősége alapján, addig a női hallgatókat ez jóval kevésbé érdekelte. Nekik a jelek szerint az átlagnál férfiasabb, kifejezetten maszkulin egyedek jönnek be, így a beszéd érthetősége sokkal kevésbé fontos – ezt persze a sajtó egy része úgy kommentálta, hogy a nők leginkább az izmos és dadogó férfiak iránt érdeklődnek, ami nyilván torzítás.

A szakemberek annyit szögeztek le, hogy mindenképpen érdemes további kutatásokat elvégezni ezen a területen, hogy tisztábban lássunk, viszont ami a szexuális partner kiválasztását illeti, a beszéd érthetősége elődeinknél is fontos szerepet játszhatott, a gyakori hibák ugyanis bizonyos betegségek és rendellenességek jelenlétére utaltak, ami már az utódok nemzésére vonatkozó döntéseket is befolyásolhatta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • defiant9 #17
  "mert bűnösök vagyunk."
  Szexuális orientáció vagy ízlés kapcsán nincs ilyen abszolút mérce, amennyiben valaki úgy gondolja hogy amit csinál az helyes, és ez nem ütközik a BTK-ba akkor nem bűnös. Sem te, sem az egyházak, sem a biblia, sem a korán 'véleménye' nem referencia, a bűnösnek minősítés csak szubjektív magánvélemények.

  "Az esztétika, a szépség is abszolút és objektív"
  Nem, nincs abszolút érték sehol sem rögzítve, ez nem is határozható meg. Statisztikai módszerekkel lehet olyat mondani hogy adott társdalomban, adott csoportjában, az adott időpillanatban mi lenne az ideál, és mekkora szórással. Az hogy ma más a szép mint korábban tradicionálisan/klasszikusan az volt, az csak azt mutatja hogy a tradíció mint olyan, referenciaként való használata önkényes, indefinit.

  "az bármely vallás része."
  Nem. Simán kitalálok egy vallást aminek ez nem része. Minden vallás egy szűk emebrcsoport kitalációja, majd adott körben való terjesztése, akár erővel is. A nem hívők, vagy liberálisok által képviselt tolerancia egy modernebb, magasabb rendű idea, ráadásul ez tényleg abszolút, sőt definit módon levezethető egyetlen univerzális alapról az egész világra nézve, szemben a vallásokkal amik egymásnak is ellent mondanak. A tolerancia, mások szabadáságának tisztelete jellegénél fogva rugalmas mind térben mind időben, míg a társdalami változások alapjaitól erodálják a vallásokat, amelyek tipikusan próbálnak ugyan megfelelni a kor kihívásainak, de ez egy erősen izzadság szagú igazodási kísérlet aminek során tipikusan szét is töredeznek az adott vallás hívői is az ultraortodoxtól a mainstream-en át a modernebb irányvonalat képviselő csoportokra.
 • Tetsuo #16
  Persze, ez természetes. Különbözőek vagyunk, vagyis nem egyformák és nem egyenlőek.
  Minden ember másként gondolkodik, máshogyan éli életét, de az idea, az ideális lét lényegét tekintve egyféle. Azért különbözünk attól, mert bűnösök vagyunk. Ki így, ki úgy, ki ennyire, ki annyira. Ez pedig rangsorol, hierarchiát képez, ahogy minden más szerint is sorba rendezhetjük a létezőket, mondjuk az embereket. De a lényeg, a végső lényeg ez az egy dolog.
  (A bűn szót elsősorban nem morális, hanem tágabb teológiai értelemben használom, de bizonyos szinten úgy is értendő.)

  Az esztétika, a szépség is abszolút és objektív, csak az egyén spirituális torzulása szablya egyedire az ízlést főleg modern korunkban, ahol a társadalom is "adja alá a lovat".

  Igen és felmerül a vallásellenes, modernista liberálisok immár társadalomszintű véleményterrorja afelől, hogy toleranciát követelnek minden abnormális és démoni kifejeződésnek, miközben éppen ők nem viselik el a metafizikai hagyomány egy kicsiny maradványát sem, legyen az bármely vallás része.
 • Agyturbinikusz #15
  Rengeteg Tej, plusz víz.

  Ez miért is releváns?

  Te hangoztatod, hogy a teokratikus állam berendezkedēs a számodra kívánatos.
  Erre most itt nyíltan szembe mész az előbbi allitasoddal, hiszen a kivillano boka már erotikus látvány volt, igaz akkoriban a pápák orgiat rendezték, de ugye az számodra ismét csak kívánatos.

  Akkor most mi van?
 • defiant9 #14
  Ebben nincs benne, de a korábbiakban amit írt igen(tudod, én veled ellentétben képes vagyok tágabb contextusba helyezni egyesek mondandóját), illetve ebben is benne van hogy nekem és másoknak is ez tetszik.
  Arra mutattam rá hogy ezen túl vannak olyanok is akinek meg nem ez jön be, velük szemben kell toleránsnak lenni, nincs abszolút helyes, nem bűn más beállítottságúként élni (Tetsuo szerint pedig az).
 • ostoros #13
  Most tényleg? Te dumálsz a toleranciáról? Mikor kötekedéssel kezdted? Mert abban a hozzászólásban amire válaszoltál, az intolerancia nincs jelen,csak a a te fejedben generálódott.
 • ostoros #12
  Mily meglepő... Nem. A nőknek jobb a beszéd készségük és ezzel együtt a beszéd ÉRTÉSÜK, ezért ők simán megértik a férfiak motyogását is. Fordítva meg nem működik. A férfi a motyogást sokszor inkább észre sem veszi, vagy csak nem érti, nekik a kommunikáció létrejöttének érdekében fontos az érthetőbb beszéd. Brit tudósok szindróma, mondjuk ez legalább érdekes.
 • defiant9 #11
  "talán mások is így vannak ezzel."
  Igen, mások meg másra gerjednek. Ezt a sokszínűség ami egyben érték is, és ami jó lenne ha a begyepesedett tradicionalista gondolkodásmódodban utat találna magának. Nem csak az általad jónak/helyesnek tartott beállítás létezik, akkor is toleránsnak kell lenni - legalábbis illik annak mutatkozni egy kulturáltsági szint felett - ha neked ez a másság nem tetszik.
 • Tetsuo #10
  Mit ittál?
 • Agyturbinikusz #9
  Te mit mond erről az erotikus öltözködési szokásról a biblia? Te pogány, hiteltelen, isten tagadó.

  Csak akkor predikalunk amikor a másikat le lehet szólni vele, és felsőbbrendű pozíciót erősít?

  Milyen képmutató vagy te, én bevallhatom, hogy tetszenek az alul öltözött hölgyek, mert ugye én ember vagyok, de Te isten szószólója, így viselkedsz???
  Szégyenteljes, gusztustalan magatartás, azonnali vasvillába terdepeles a pedofil papok előtt.
 • Tetsuo #8
  Korosztálytól is függ, mire buknak a nők. Általában fiatalabb korban a vagány, öntörvényű, laza srácokra, később a jó szövegő, forróvérű "szeretőre", majd a megfontolt, sármos, gazdag férfire.
  Sok nőnek alapvetően bejön a hosszú haj, a lazaság, a frappáns szövegek, meg az elkábító szövegek (még ha annak a fele sem igaz), a művészlélek, a humor, a (kiemelkedő) társasági szerep, a gazdagság, a jólöltözöttség, ápoltság és mindezek után érdekli őket csak a nagyobb pénisz.
  Ez utóbbinál például jobban számít a menetek hossza és a változatosság, de a jó beszélőke mindenképp. A "nagydarab" izmosság sem gyakran tetszik nekik, még a kocka has sem - persze nem hátrány.
  A nagy pénisz sokszor fájdalmas, vagy csak kényelmetlen nekik.
  Minden fenti általánosság alól van kivétel, de leginkább ezek kombinációja az, ami mozgat egy nőt.

  A férfiak számára - szerintem - a legfontosabb a nő testalkata, az arc, és a bőr szépsége. Mindezek után jön csak a hang stb.
  Nekem például nagyon fontos a nő öltözködése is. Ha nem nőiesen/erotikusan (a helyzethez mérten) öltözködik, akkor számomra felejtős - talán mások is így vannak ezzel.

  Mindenesetre a férfit a testi, a nőt pedig a vagyoni és a lelki dolgok vonzák elsősorban amióta világ a világ.