A férfiak számára fontosabb a tiszta beszéd

Ezt a következtetést vonták le a kutatók az anyagban, amely a nemek közötti különbséget vázolja fel.

A párkeresés, a nemek közötti különbségek területén számos szempontot jól ismerünk, a szakemberek mellett a nagyközönség számára is nyilvánvaló, hogy a nők és a férfiak nem ugyanazon jellemzőket keresik a potenciális partnerekben. Most egy új tanulmány eredményeit tették közzé, amelyben kifejezetten a hangra, a hanghordozásra, valamint a beszéd jellegére fókuszáltak.

A The Journal of the Acoustical Society of America oldalán közzétett anyagban arról olvashatunk, hogy a csoport tagjai (akik egyébként a University of California, Irvine, valamint a Utah Egyetem háza tájáról érkeztek) összesen 42 különböző személy bevonásával kezdték meg a munkát, az ő feladatuk az előre leírt mondatok felolvasása volt. Az így elhangzó beszédeket, pontosabban az elkészített felvételeket ezt követően önkéntesek egy másik csoportja hallgatta meg, értékelve azokat, mégpedig kifejezetten abból a szempontból, hogy az egyes beszédek mennyire tették számukra vonzóbbá a felolvasót. A kutatás végén meglehetősen érdekes eredményeket kaptak, hiszen amíg a csoport egyik fele számára meglehetősen fontos volt a megfelelő és tiszta beszéd, addig a többiek már jóval kevésbé értékelték azt.

A korábbi hasonló kutatások nem vázoltak fel egyértelmű összefüggést a beszéd tisztasága, annak érthetősége, valamint a vonzódás között (bár az jól látszott, hogy a felolvasott szövegeket kevesebb hibával írjuk le, ha a felolvasó nőnemű), azonban a most összeállított anyag készítői azt a következtetést vonták le, hogy a nemek között bizony ebben a tekintetben is komoly eltérést találunk. Amíg ugyanis a női felolvasók között a szövegeket meghallgató férfi önkéntesek jelentős különbségeket tettek a beszéd tisztasága, annak érthetősége alapján, addig a női hallgatókat ez jóval kevésbé érdekelte. Nekik a jelek szerint az átlagnál férfiasabb, kifejezetten maszkulin egyedek jönnek be, így a beszéd érthetősége sokkal kevésbé fontos – ezt persze a sajtó egy része úgy kommentálta, hogy a nők leginkább az izmos és dadogó férfiak iránt érdeklődnek, ami nyilván torzítás.

A szakemberek annyit szögeztek le, hogy mindenképpen érdemes további kutatásokat elvégezni ezen a területen, hogy tisztábban lássunk, viszont ami a szexuális partner kiválasztását illeti, a beszéd érthetősége elődeinknél is fontos szerepet játszhatott, a gyakori hibák ugyanis bizonyos betegségek és rendellenességek jelenlétére utaltak, ami már az utódok nemzésére vonatkozó döntéseket is befolyásolhatta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #8
  Korosztálytól is függ, mire buknak a nők. Általában fiatalabb korban a vagány, öntörvényű, laza srácokra, később a jó szövegő, forróvérű "szeretőre", majd a megfontolt, sármos, gazdag férfire.
  Sok nőnek alapvetően bejön a hosszú haj, a lazaság, a frappáns szövegek, meg az elkábító szövegek (még ha annak a fele sem igaz), a művészlélek, a humor, a (kiemelkedő) társasági szerep, a gazdagság, a jólöltözöttség, ápoltság és mindezek után érdekli őket csak a nagyobb pénisz.
  Ez utóbbinál például jobban számít a menetek hossza és a változatosság, de a jó beszélőke mindenképp. A "nagydarab" izmosság sem gyakran tetszik nekik, még a kocka has sem - persze nem hátrány.
  A nagy pénisz sokszor fájdalmas, vagy csak kényelmetlen nekik.
  Minden fenti általánosság alól van kivétel, de leginkább ezek kombinációja az, ami mozgat egy nőt.

  A férfiak számára - szerintem - a legfontosabb a nő testalkata, az arc, és a bőr szépsége. Mindezek után jön csak a hang stb.
  Nekem például nagyon fontos a nő öltözködése is. Ha nem nőiesen/erotikusan (a helyzethez mérten) öltözködik, akkor számomra felejtős - talán mások is így vannak ezzel.

  Mindenesetre a férfit a testi, a nőt pedig a vagyoni és a lelki dolgok vonzák elsősorban amióta világ a világ.


 • t_robert #7
  Esetenként a nagy farkat sikeresen kompenzálja a nagyon vastag pénztárca.... :)
 • macskássy #6
  Én pl. nem szeretem ha valaki túl sokat hasznalja az "ugye" szót.
 • caprine #5
  Szerinte hülyeség és egyoldalú a teszt. Aki nagyon sokat beszél az sokszor (idő hiány miatt) kissé összemossa a szavakat vagy elharapja, ők azok akik egy 8 órás autós utat végig pofáznak a semmiről. Aki keveset beszél az lassabban is beszél és érthetőbben, meg lényegretöröbben teszi, ha lehet kerüli a sallangot és moderálja magát, hagyja a többieket is érvényesülni.

  A hang mélységére meg azt tanítják, hogy a mély hang a deréktáji (győkér csakra) energetikai telitettségre utal, az illetőnek nagyobb a libidója, a szexuális és vitális energiája. Természetesen itt egyéb dolgok (alkohol, dohányzás) is befolyásolhatja a hang mélységét, de ha egy jó mély bugó hangú nőt felszedsz akkor ott tudod hogy nem fogsz unatkozni.
 • Relixo #4
  Pontosan így van!
  De azért ne felejtsd ki a nők legfontosabb mozgató rugóját a PÉNZT! (szó szerint bármire képesek érte)
  Ez van az első helyen náluk, aztán jön az általad is említett "lófarok" méret meg a kinézet és csak utána a nők által tévesen dominánsnak vélt, pedig csak simán közönséges bunkó viselkedési minta!

  Majd ezek után,hogy a felsoroltak alapján választottak az jön,hogy nincs normális férfi és kihalt a szerelem stb.stb.. :D Holott ők maguk teremtik meg és éltetik ezeket a normákat! Azt meg már meg se említem,hogy az említett véglény hímneműeket (bmw-s, audis retardáltakra gondolok) szintén ezek a nők nevelték ki a társadalomba. Köszönjük szépen! (facepalm)
  Lehet itt mondani bármit a sok libának, de ma a nők 99%-a kineveti a normális, "jó fiú" stílusú férfiakat. Nem kell rózsa csokor, hanem egy köteg húszezres kell. Nem kell apa figura, hanem egy kitetovált,kulturálatlan "kan" kell. Nem kell szép szó, kedves hozzáállás vagy érzelmi intelligencia, hanem egy nagy bré kell amit az agyukig feltolnak. Már szeretkezés sincs, jóformán csak azt várják széttett lábakkal,hogy szétkúrják őket. Persze ők meg fekszenek mint egy darab fa közbe. :)

  Nem mondom,hogy nincs kivétel... de olyan minimális,hogy szinte számolni se lehet vele. Na most hogy elmondtam az igazságot ,jöhet a feministák és trollok pocskondiázása rám. (lepereg rólam,úgyhogy választ ne várjanak egyik szitokra se)
 • tom_pika #3
  A nők ugyan tagadják, de mi tudjuk, hogy a legfontosabb dolog amit keresnek az a nagy farok, és a domináns viselkedés (alfa hím).
 • gosub #2
  Ez csak két nem, a többi 70-et kirekesztették? Egyébként meg ilyen kutatást nem lehet csinálni mert egyformák, ez a férfi-nő megállapítás csak egy orvos egyoldalú homofób véleménye és ez alapján a családban, óvodában, iskolában ráerőszakolt nemi identitás. Egy fejlett társadalomban a férfiak is szülhetnek és a nőknek is lehet péniszük.
 • duke #1
  Eddig sem volt titok, hogy a nok, a szellemifogyatekos bmw-s tahokhoz vonzodnak. Es nem szamit ha beszelni sem tudnak.
  Utoljára szerkesztette: duke, 2021.09.13. 19:25:27