Franczy

Új 3Dlabs grafikuskártyák

A Creative Technology által az idén felvásárolt 3Dlabs munkatársai a napokban két vadonatúj, professzionális kategóriába sorolt grafikuskártyát jelentettek be, melyeket a gyártó egymástól jól elhatárolható piaci szegmensekbe pozicionál. Az egyik újdonság megvásárlása elsősorban a webfejlesztők, kiadványszerkesztők, valamint CAD felhasználók számára ajánlott, a másik pedig a 3D alkalmazásokkal professzionális szinten foglalkozó felhasználók számára.

A keresztségben 3Dlabs Wildcat VP560 nevet kapott, low-end kategóriás professzionális grafikuskártya újdonságon többek közt 64 MB 128 bites DDR (Double Data Rate) SDRAM memória, valamint két DVI-I csatlakozó található, mely csatlakozókra két digitális, illetve analóg monitor csatlakoztatható. A Wildcat VP560 ajánlott kereskedelmi ára 249 dollár, és a gyártó szerint napokon belül megvásárolható lesz mind Európában, mind az Egyesült Államokban.

A másik újdonság tulajdonképpen nem is egy, hanem két grafikuskártya, név szerint a Wildcat4 7210, illetve a Wildcat4 7110. A gyártó mindkét kártyát a professzionális 3D alkalmazásokkal, high-end CAD szoftverekkel, illetve HDTV szerkesztéssel foglalkozó felhasználók számára ajánlja, azonban míg a kisebbik vadmacskán "csak" 256 MB memória található, addig a nagyobbikon már nem kevesebb mint 384 MB memória terpeszkedik. Mindkét újdonság AGP8x-os interfésszel rendelkezik, és a Wildcat4 7210 a 3Dlabs állítása szerint mintegy 32 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújt az eddigi legnagyobb teljesítményű professzionális grafikuskártyánál.

A Wildcat4 7210 és Wildcat4 7110 kereskedelmi ára egyelőre nem ismeretes, azonban különböző források szerint várhatóan az olcsóbb modell ára is magasabb lesz 1200 dollárnál (~300e Ft). A gyártó képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az említett két professzionális videokártya a jövő hónaptól elérhető lesz a Microsoft Windows 2000, illetve Windows XP operációs rendszerekkel ellátott high-end kategóriás számítógépek piacán. Az újdonságok mellé a gyártó egyébként speciális AutoCAD és 3ds max meghajtó szoftvereket csomagol, és várhatóan hamarosan elérhetők lesznek hozzájuk a 3Dlabs vadonatúj Linuxos driverei is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AtisH #7
    Hol késik ez a zeb isten??? Hisz ez 1 neki való cikk! Már kezdem hiányolni az Lmés hozzászólásait.:-DDD
  • Blackman #6
    Hehe... jól megmondtad! Erről van itt nagyba szó!
  • mir #5
    te valamit összekeversz.
    ezekhez a megoldásokhoz mindíg saját driverek vannak. a nagyobb programkohoz külön-külön. a nagy különbség,az, hogy ezek nem UTre, meg Q3ra,meg D3ra, hanem MAX5re, maya4re, cad2000re, meg PDMSre, meg hasonló programokra vannak optimalizálva.
    az, hogy profi, nem az árkategóriát jelöli, hanem azt, hogy milyen optimalizációkat tartalmaz.
    a pharelia nem profi.
    a wildcat az profi.
    lehet, hogy 3*annyiba kerül, de maya4 alatt meg is van legalább 2*es gyorsulás.
    és annak az oka, hogy valaki ilyet vesz nem csak az a 2* sebességtöbblet, hanem a minőségbeli különbség. az egyik arra van kitalálva, hogy otthon tudjál vele játszani, a másik meg rofiknak van tervezve.
    röhögni fogsz, de pl. van 1 nagyon régi 3Dlbs kártya, a neve VX1. a teljesítmény kb. 1 Voodoo2 és egy Voodoo3 között van. talán közelebb 1 Voodoo3hoz.
    de olyan képet amit ez a cucc ad, te még életedben nem láttál. kb. annyival jobb ez, mint 1 matrox, mint amennyivel jobb a matrox, mint 1 nagyon noname, és elcseszett GF2Mx. és ez a cucc vagy 80 000 pénzbe kerül. és van, aki megveszi.
    hogy még egy hasoonlatot mondjak neked 1 profi, és az otthoni grafikus kártyákról.
    ha a GeTi 4600as egy agyonhúzott 2Les turbófeltöltős Volkswagen Golf, akkor a wildcat egy Lotus Exige sportkocsi. a Lotus nem megy gyorsabban, de akkor sem hasonlítanám össze a kettőt.
  • MuERTe #2
    Mé', eddig kételkedtél benne? :))
  • Yeti #1
    Hat igen, zebnek mar Wildcat4 7210 van a gépében. Ahhoz képest hogy még egy hónap amíg elérhető lesz egész jól csinalja. Mostmár tényleg be kell látnunk hogy ő az isten.