JohnnyCage

A Leadtek lesz a Quadro4-alapú kártyák ázsiai gyártója

A tajvani videókártya gyártó Leadtek megszerezte az exkluzív jogokat a munkaállomásokba szánt nVidia Quadro4-alapú grafikus kártyák ázsiai gyártásához és forgalmazásához.

A társaság sajtóközleménye szerint a Quadro4 chippel szerelt professzionális grafikus kártyák tömegtermelése augusztusban kezdődik meg. A társaság Quadro4 gyártókapacitása az idei év végéig eléri a havi ötezer darabot.

Marx Li, a Leadtek termékfejlesztési menedzsere elmondta, hogy bár a professzionális grafikus megoldások piaca Ázsiában nem túlzottan nagy, a megoldás komoly lehetőséget jelent a társaság számára. A munkaállomásokba szánt videókártyák ázsiai piaca jelenleg havi 5000 - 10000 darabot tesz ki.

Az új termékvonal kiadásával a Leadtek egyrészt méginkább megvetheti a lábát a csúcskategóriás eszközök piacán, másrészt jelentős többletbevételt érhet el. Bár a munkaállomásokba szánt grafikus kártyák eladási darabszáma kicsi, az akár 1900 dolláros kártyákon jóval nagyobb haszon szerezhető, mint például egy 65 dolláros, játékosoknak szánt olcsó változaton.

Az nVidia professzionális grafikus processzoraira épülő videókártyákat korábban a német ELSA AG gyártotta. Az ELSA csődjével azonban az nVidia kénytelen volt új partnereket keresni. Mint korábban kiderült, az európai, illetve amerikai piacra szánt nVidia-alapú professzionális grafikus kártyákat a PNY Technologies fogja gyártani.

Az nVidia egyébként a munkaállomásokba szánt grafikus processzorok piacvezető gyártója 30 - 40 százalékos piaci részesedéssel. A társaság ezt a részesedést azonban 50 százalék fölé tervezi növelni az idei harmadik negyedévben. A professzionális GPU piac második és harmadik helyét az ATI Technologies, illetve a Matrox Graphics foglalja el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • killahdog #2
    zplayer_ jolvagy?