Castellum

Új ATI grafikuskártyák a láthatáron

A kiváló minőségű termékeiről híres ATI Technologies hamarosan olyan új termékeket kíván piacra dobni, melyekkel a gyártó számára új piaci szegmensekben szeretné megvetni a lábát. A legfrissebb piackutatási adatok szerint a kanadai székhelyű cég az elmúlt hetekben-hónapokban növelni tudta piaci részesedését, termékei továbbra is kiváló minőségűek és nagy teljesítménnyel bírnak, ráadásul az újabb ATI meghajtó szoftverek a közvélekedés szerint fényévekkel előzik meg sokat szidott elődeiket. Ezek alapján elmondható, hogy az ATI Technologies jövője igencsak bíztató, valamint említésre méltó, hogy az előrejelzések azt mutatják, hogy a cég az idei év végéig tovább tudja majd növelni piaci részesedését.

Különböző források tudni vélik, hogy az ATI Technologies rövid idő múlva, várhatóan néhány héten belül megkezdi a RADEON 9000 sorozatú grafikuschipekre épülő ALL-IN-WONDER videokártyák forgalmazását. Az ATI ezen újdonságáról egyelőre nem túl sokat lehet tudni, azonban mivel a középkategóriás RADEON 9000 chipre fog épülni, az ALL-IN-WONDER RADEON 9000 minden bizonnyal az ALL-IN-WONDER RADEON 7500 utódjaként fog debütálni. A kanadai gyártó az idei év folyamán ezenkívül várhatóan még egy mindentudó multimédiás kártyával fog előrukkolni, név szerint az ALL-IN-WONDER RADEON 9700-zal, mely minden tekintetben jó ideig az ATI grafikuskártya csúcsmodellje lesz. Utóbbi újdonságról tudni lehet, hogy többek között 128 MB memóriával, valamint rádiófrekvenciás távirányítóval lesz ellátva.

Az elmúlt időkben egyre többet lehetett hallani arról, hogy az ATI Technologies hamarosan piacra dob majd olyan grafikuskártyákat is, melyeken a RADEON 9500 típusjelzésű grafikuschipek fognak szolgálatot teljesíteni. Ezen grafikuschipekről egyelőre keveset lehet tudni, és vélhetően nem azért, mert az ATI arra kérte munkatársait, hogy hallgassanak az újdonsággal kapcsolatban, hanem azért, mert egyelőre még az ATI sem tudja pontosan, hogy mi legyen a RADEON 9500-zal. Különböző források szerint a hamarosan bemutatkozó, RADEON 9500-as chipre épülő grafikuskártyák ajánlott fogyasztói ára 199 dollár lesz, vagyis pontosan annyi, amennyi manapság a RADEON 8500-alapú grafikuskártyák ára. Az ATI egyébként nemrégiben befejezte a RADEON 8500-as chipek gyártását, vagyis vélhetően már nem kell sokat várnunk a RADEON 9500-alapú újdonságok bemutatkozására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #16
    "Nem lehet Mo-n 8500-as AllInWonder-t kapni, csak NTSC-set."
    Hmmm. Hivatalosan európában csak PAL-os cuccot hoznak, az tuti valami csempészáru! :]
  • awender #14
    Ez a 9700-as AIW kb. 600-700 euro lesz.
  • atee #5
    Majd az Nvidia eldonti mennyire lesz ez a kartya sikeres.
  • Borg #3
    És mi a franc az a piaci szegmens ezek közül ahol ő nem volt jelen eddig?
    Ezt nem értem...