Ötvös Tibor

A 10 legjobb PC-s játék - a CVG szerint

Decemberben az összes nagyobb magazin leközli, hogy szerintük melyek voltak az aktuális év legjobban sikerült alkotásai. Ezúttal az angol CVG magazin listáját tesszük közzé.

10. Diablo 3
Meglepetésre a Blizzard idei sikercíme, a Diablo 3 csupán a tizedik pozíciót foglalta el. A remek játékmenet és a történet ellenére számos dolog sokkolta a rajongókat. Ott van például a valódi pénzt igénylő shop vagy a másolásvédelmi rendszer, mely elégé megnehezítette a szóló játékot. Ugyanakkor a 4 fős ko-op remek ötlet és nagyon jól bevált.

9. Tribes: Ascend
A Tribes: Ascend egy teljesen ingyenesen elérhető FPS, mely újdonságot a jetpackok beemelésével hozott. Ráadásul grafikailag is kimondottan szépnek volt mondható, bár a játékmenetet szokni kellett a furcsa fegyverek és a repülésnek köszönhetően.

8. Orcs Must Die! 2
Ez a külső nézetes bázisvédő akciójáték nem sok újdonságot hozott az első részhez képest, de aki szerette azt az a második epizóddal is remekül elboldogul majd. A siker hatására valószínű trilógiává bővül a sorozat.

7. Legend of Grimrock
A Legend of Grimrock egy igazi, klasszikus játékmenettel bíró RPG, melyben szinte végig csak sötét dungeonokban járkálunk, oldjuk meg az egyre nehezedő logikai feladatokat és természetesen folyamatosan harcolunk. Rajongóknak érdemes kipróbálni.



6. Wargame: European Escalation
A stratégiai rajongók bizonyára emlékeznek a R.U.S.E. címet kapott játékra, mely egyedi vonásokkal bírt, ám nem aratott osztatlan sikert. A Wargame: European Escalation az Eugen Systems legújabb alkotása, melyben 300 egységnél is többet irányíthatunk, hatalmas csatákat vívhatunk és maga a történet is elfogadható.

5. FTL: Faster than Light
A Faster than Light egy igazán egyedi és hiánypótló alkotás, mely természetesen egy független csapat szüleménye. A sci-fiben egy űrhajót irányíthatunk, melyet folyamatosan ellenséges egységek üldöznek. A mi feladatunk a hajóban található emberek irányítása és alkalmanként fel is kell áldoznunk párat. Az idei év egyik kötelező vétele.

4. Tochlight II
Meglepetésre a Torchlight folytatása megelőzte a Diablo harmadik részét - legalábbis ezen a listán. A második részben új karakterosztályokat és képességeket kapunk, valamint elérhető a 6 fős ko-op mód is. Ráadásul a fejlesztők közül sokan közreműködtek az eredeti Diablo fejlesztésében is, így nem meglepő a siker.



3. Guild Wars 2
Az emberek többsége két dolgot gyűlöl az MMO-kban: a havi előfizetést és a monotonitást. A Guild Wars folytatása mindkettőtől megvált. A küldetések dinamikusak és változatosak. Ráadásul mindenbe besegíthetnek a többiek is, ami így szociális élményt is nyújt. A játék jól prezentálja, hogy milyennek kell lennie egy MMO-nak 2012-ben.

2. DayZ
A DayZ egy ArmA II mod, mely önálló formában is megjelent. A zombikat a már ismert háborús környezetbe behozó FPS nagy siker lett és a mai napig nagyon népszerű. Ráadásul a Bohemia Interactive is örülhet a programnak, hiszen alaposan megdobta az ArmA II eladásait is.

1. Black Mesa
Az angolok szerint az év idei legjobbja egy klasszikus feldolgozása. A Black Mesa a Half-Life rajongói feldolgozása, melyet szerencsére a Valve is engedélyezett. Mindössze annyit kértek, hogy a Source logót távolítsák el a főcímből. Ez igen intelligens hozzáállás, amit több kiadó is követhetne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #12
    egyébként egyetértek. a black mesa nagyon ütött. a hossza, a zene, a hangulat még napokkal azután, hogy befejeztem, a pályákon járt az eszem. és ingyér!!!
  • Ender Wiggin #11
    "Dishonored,Hitman stb... sehol ,komolytalan a CVG."

    Ezek muliplatform játékok, a listán meg csak PC játékok vannak (Win és Mac OS). Így aztán a lista nem komolytalan, csak te nem értesz hozzá. :-)
  • narumon #10
    Ez az eddigi leggyengébb lista szerintem.
  • jaho #9
    Black Mesa telepítésével mennyit kell kinlódni, elbaszták nom1
  • Trollface #8
    Dishonored,Hitman stb... sehol ,komolytalan a CVG.
  • denevérember #7
    Nos a Dayz még mindig csak az arma2mod-ja ként érhető el. A standalone verzióra még várni kell.... Szóval ez az információ téves !
  • nessboth #6
    Úgy látom idén a fantasy tarolt, és elég jó nevekkel, bár a diablot én szinte egy browser játéknak tekintem...Guild wars 2 aláz, iszonyat jó single módban és mind multiban is nyomni, és az intenzív búnyók csak hangulatosabbá teszik a játékot.
  • Andriska86 #5
    Lands of Lore 1, szerintem azt próbáld ki. Talán az a legkevésbé idejétmúlt a többi közül. De az is bőven elég, ha megnézel egy gameplay videót :)
  • Aramir #4
    Jaja, Dungeon Master, aztán jöhet az Eye of the Beholder 1-2, Lands of Lore, Amiga emulátorral Black Crypt-re is ránézhetsz, meg persze van még egy rakás, ami ismertebb volt korábban.
  • alma2 #3
    egyertelmuen a dungeon master.