Gyurkity Péter

Windows 7 érintőképernyős alkalmazások

A Microsoft ismertette a Windows 7 Touch Pack pontos tartalmát, vagyis azon alkalmazásokat, amelyek az operációs rendszerben debütáló multi-touch technológiára építkeznek. A játékok vannak túlsúlyban.

A Windows Team hivatalos blogjában találjuk a csomag részletes leírását, ebből pedig megtudhatjuk, hogy egészen pontosan hat különböző alkalmazás kap majd helyet a teljes csomagban, amelyet a különböző partnerek is megkapnak majd, hogy ők maguk döntsék el, mely fejlesztésekre tartanak igényt a technológiát támogató, eladni kívánt számítógépek esetében.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az első ilyen alkalmazás valószínűleg a legérdekesebb és egyben a leghasznosabb program, hiszen a Google Earth mintájára részletes online térképpel szolgáló Virtual Earth 3D szolgáltatáson alapul, azt egészíti ki. A Surface Globe névre keresztelt platform egy háromdimenziós földgolyót tár elénk, amelyet kedvünkre forgathatunk, a kamerával ráközelíthetünk az egyes régiókra, néhány város esetében pedig a realisztikusnak szánt 3D-modellben gyönyörködhetünk. Az egyes helyszíneket megjelölhetjük, azokat a kedvencek listájához adhatjuk, aki pedig még több részletet szeretne megismerni, az ebben a videóban tájékozódhat.

A Surface Collage egy alapvető funkciókkal felszerelt képkezelő alkalmazás, amelyben az egyes állományokat kedvünkre nagyíthatjuk, mozgathatjuk, a végeredményt pedig akár háttérképként is elmenthetjük az asztalon. A megoldást az eredeti Surface technológia ismertetésekor már bemutatták. A Surface Lagoon szintén képekkel operál, egészen pontosan egy alkotással, amelyen viszont szinte minden részlettel interakcióba léphetünk. Ez gyakorlatilag egy képernyővédő, amely üres óráinkban némi szórakozást kínálhat.

A maradék három alkalmazás a játékok kategóriájába tartozik. A Blackboard egy puzzle játék, amelyben egy szimulált tábla és némi fizika segítségével kell megoldanunk a feladványt, a Rebound-ban egy elektromos játéktérben kell megsemmisítenünk ellenfelünket az Air Hockey mintájára, míg a Garden Pond esetében hullámokat keltve kell saját origaminkat a megfelelő régióba irányítani.

Időközben egy részletes videó is felbukkant az interneten, amely szintén a csomagot mutatja be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Garrett27 #49
    Nahát!!! Lőrincz L. az egyik kedvenc krimi- sci-fi íróm :D

    Jah, hogy ez a cikk win7 érintőről szól.. ehm. Gondolom ez főleg arra lesz jó, hogy különböző információs portálokon a városházán, automaták tömkelegében is win7 legyen, mert ugye az érintőképernyőn a látogató lekérdezheti majd amit meg akar tudni..

    Amúgy ha már a linuxot hoztátok képbe, én nem linuxozok, max mikor szervert béreltem, akkor linuxoztam, arra jó volt, sokat tanultam, rengeteg infó van a hálón.

    De felteszem az otthoni gépre is, ha a Sony Vegas meg a Thief 4 lesz rá fejlesztve :D
  • Tatárbisztek #48
    A Windows, a gépben, a gépben, a gépben, a LINUXON is gyorsabban fut, mint egyeseknek a natív Winfosa
  • Tatárbisztek #47
  • homeless #46
    "Az oldal cakpakk 2 nap terméke. Gyorsan kellett valami így a szövegek nagyrésze is lenyúlás csak kicsit van átírva."
    Ez így antireklám.

    "a szori annyi hogy én programozó vagyok..haver is az..."
    Akkor talán programozással kéne foglalkoznotok.

    "bár haver állítólag baromira ért a hálózatokhoz"
    Ez az ügyfeleknek édeskevés.

    "Rendszer garázda bérlés...300 000 valóban. De mennyibe is kerül havonta egy jó rendszergazda?"
    Biztos lehetsz benne, hogy egy olyan rendszergazda, aki csak xp-ket supportál meg tonert cserél, ma Magyarországon álmában sem fog nettó 300k-t kapni. De kezdjük ott, hogy ahol csak 20 xp-s kliens van és semmi szerver nincs, oda elég ritkán vesznek fel külön rendszergazdát, inkább kiadják egy cégnek ~50k-ért havonta, amiben benne van x óra munkadíj meg heti 1szer ránéznek a gépekre. Ha te egy ilyen szolgáltatásért többet kérsz mintha felvennének egy rendszergazdát, aki napi 8 órában ott ül, akkor mégis ki venné igénybe ezt a szolgáltatást?
  • roliika #45
    1 darab hívás sem...
  • roliika #44
    Ez a weboldal új. Egyáltalán nem lehet belőle megélni mellesleg,1 darab hívás volt.

    Az oldal cakpakk 2 nap terméke. Gyorsan kellett valami így a szövegek nagyrésze is lenyúlás csak kicsit van átírva.

    1 héten belül változni fog az egész...a szori annyi hogy én programozó vagyok..haver is az...bár haver állítólag baromira ért a hálózatokhoz ígyhát mondtam neki..ok legyen ilyenis..ha kihívod egy ilyen véghez akkor ő szív. :DDD

    Rendszer garázda bérlés...300 000 valóban. De mennyibe is kerül havonta egy jó rendszergazda? És ott ugye a benzinpénzt stb a cég fizeti...a cégnek ilyenkor több mint fél milla 1 darab rendszergarázda.

    Inkább visszatérek a programozáshoz, úgyis van pár jó ötletem...mindenesetre Zalaegerszegen több évig házhoz kimentem gépeket szerelni, 2500 volt az órabér...azt hittem itt is van igény erre, tévedtem, bár tudom, az emberek nem tudnak számolni...egy vírusirtás nyilván nem 1 óra, és egy rendszer mentés majd telepítés sem...háthogy ez a hálózatos dolog mitől 12 ropi passz...5el minden árat vinnék lejjebb, de egyrészt haver is beleszólt az árakba, másrészt adózni is kell utána ugye.
  • homeless #43
    off:
    megnéztem az oldaladat és kicsit felidegesített, ezért ha nem haragszol leírnám a véleményem:

    Design:
    -Mi köze van a tengerparti képnek a cégetek profiljához?
    -Minek van bal oldalt, hogy mennyit ér az oldal?
    -Minek kell mozgó szöveg?

    Tartalom:
    -Paraszt dolog, hogy a konkurencia lejáratásával akartok ügyfeleket szerezni. Szvsz fel is jelenthetnének titeket. Mellesleg az ő weboldaluk ezerszer jobb.
    -Jobb helyeken kiraknak az oldalra egy cv-t, főleg ha nincs referencia. Az, hogy odaírod, hogy dolgoztál már a sun-nál a kutyát nem érdekli.
    -Az árakon röhögtem a legnagyobbat.
    "- Hálózat beállítás / telepítés / hibaelhárítás 12 000Ft +Áfa + esetleges anyagköltség"
    Nemsokára lesz nálunk egy nagyobb project. 100 végpont, 2 cisco router, 5 managelhető switch. Meg még 1 servert is meg kéne csinálni. Ha jól látom ez nálatok 27.000 Ft+áfa. Na bevállalod?(költői kérdés)
    Másik:
    "- Rendszergazda bérlés 15 000Ft +Áfa/hó/gép + esetleges anyagköltség"
    Ez meg a másik véglet. Egy 20 xp-ből álló gépparkot havi 300.000 Ft nettóért vállaltok el? Fix havidíjat csak több gépnél van értelme mondani, és 20 gépnél a 300k az rengeteg. Kevés gépnél jobb ha csak a kiszállásért kérsz pénzt.

    Az a szomorú, hogy Magyarországon van annyi hülye, hogy egy ilyen weboldallal meg ilyen árakkal meg tudtok élni.
  • wmen #42
    nézd meg:
    http://www.hackthat.net/df/ddos/66623/index.hack
  • who am I 7 #41
    Én egy holo"controllert" tudnék elképzelni mint egérhelyettesítő...(lehet akár pad)...De szómiszó, az egér nagyon el van találva....Ellenben ablakok közti váltogatásra, sok fájllal való komplexebb feladatokra mást is el tudnék képzelni...De egyébként nagyátlagban verhetetlen az egér még..
  • who am I 7 #40
    na pingvingeekek már megint itt hokiznak?De tényleg nem unják ezt már?Vagy kicsiny ingerszegény életükben nincs más dolog minthogy tele böfögni winfos totyikokat??Most komolyan loál