Gyurkity Péter

Karácsonyra érkezik a Windows 7

A Microsoft eddig nem volt hajlandó bővebben beszélni az új operációs rendszer hivatalos megjelenési időpontjáról, most azonban elárulták, hogy a tervek szerint az ünnepi szezonra elkészülnek a végleges verzióval.

Mondhatjuk azt is, hogy menetrendszerűen megérkezett a legújabb hírmorzsa a Vista utódjával kapcsolatban, ám ezúttal kivételes helyzetben vagyunk, hiszen a szoftvercég végre megnyilatkozott, már ami a hivatalos debütálás időpontját illeti. Napra pontosan ugyan továbbra sem tudjuk, hogy mikor fogják piacra dobni az eddig többnyire pozitívan fogadott szoftvert, ám az már biztos, hogy nem kell 2010-ig várni a megjelenésre.

A Reutersnek adott interjúban ugyanis Bill Veghte alelnök elmondta, hogy az ünnepi szezonra mindenképpen készen állnak majd, vagyis a karácsony közeledtével bárki lecserélheti majd a család eddig használt verzióit. A cég továbbra is a minőségre helyezi a hangsúlyt, hogy a lehető legjobbra sikerüljön a rajt (a lehető legkevesebb zavaró hibával és hiányossággal), hogy kiküszöböljék a Vista miatt a hírnéven esett csorbát, a vásárlók pedig minél hamarabb elszánják magukat a váltásra. A teljesítmény, valamint az egyénire szabás terén történt előrelépés, valamint az olyan új funkciók, mint a DirectX 11 és az érintőképernyők támogatása, szinte garancia erre, de azért nem örülhetnek előre Redmondban.

Elsőként az Acer részéről kotyogták ki, hogy a Windows 7 még idén megjelenik, ők egészen pontosan október 23-ról regéltek, míg ezzel kapcsolatban Veghte semmit nem árult el. Az egyértelmű, hogy a PC-gyártók a kereslet megugrására számítanak, szerintük ugyanis a vásárlók a gazdasági helyzet ellenére is jobban hajlanak majd a megunt konfigurációk lecserélésére - ezzel is növelve a hardverben utazó cégek bevételét.

Steven Sinofsky, a Windows üzletág első embere ezalatt egy hosszabb bejegyzésben elárulta, hogy amennyiben minden terv szerint halad, az RTM-fázis utolsó fejezetét mintegy három hónapon belül kezdhetik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Ranbó #60
  azt nyújtja, hogy három órán keresztül konfigolhatod (ha már ismered, egyébként egy hét) hogy többé-kevésbé úgy nézzen ki, mint a már mexokott, bevállt XP és ne legyen 10x , hanem csak 8x lassabb
 • Kecske2 #59
  Szar ez a Windows7 is akárcsak a nagyot bukott Vista. Bár szarabb mert az legalább még fél giga ramon hajlandó volt elindulni, de 1 giga ram !!!!

  Cserébe mi a lófaszt nyújt ??? azon kívül hogy állítólag hűde csilivili (oda ne oldalazzak, rögtön elhányom magam egy OS-X vagy egy GNU/Linux/Compiz után)

  Meg azt hogy 10x lassabb minden mint az XP-n volt negyed annyi ramon ?
 • Ranbó #58


  Íme így néz ki drága kis barátocskáim egy 900-as cerkán
  Virtuális Gépben, 256 virtuálisrammal, és a háttérben
  igen erőteljesen futó full deszktop kepcsörölő programmal
  egy Windows XP felállása... Ugyanez Visztával még ha menne is
  min. egy hét lenne amíg felállna ...
 • mousee #57
  #48:
  Új gép, szóval ubi partícionálta magának automatice. Programok hozzáadása két katt a beépített hülyebiztos telepítővel. Mondom, egyedül a restricted extras-ba segítettem, hogy menjek a fless, java, empéhárom, sötöbö. MSN klienst már anyám rakott fel. Azóta nem nyúltam a géphez, és békésen használja. Mi ebben az érthetetlen?

  #52 Igen, ez volt a cél, de nem uhu, hanem ubuntu :)
 • Sanyix #56
  A mélyebb rendszerizék megtanulása winnél is hónapok, de ott még kevesebb dologhoz is nyúlhatsz.
 • Sanyix #55
  Nemigaz, ilyet csak az ír, aki életébe nem látott linuxot, vagy besír ha a start menünek megfelelő menü 2 pixellel odébb van. Apám azt se tudja hogy működik a számítógép, életébe nem látott még. Telepítettem neki egy ubuntu desktopot a kisgépre, (nem 0 kattintásos full auto módszerrel, hanem konfigolhatóval, mert én szeretném magam beállítani a particiókat) és gond nélkül használja...

  Igazából egy mai ubit csak egy komplett idióta nem tud használni, vagy a hozzászólás elején írt begyepesedett win user, ami egyébként szintén a komplett idiótához tartozik, még talán egy droid jelzőt lehetne mellé tenni (ami jelzi hogy előre van programozni, de gondolkodásra nem képes) :D
 • CyrSyS #54
  Sajnos én is azon felhasználók közé tartom akik úgymond intermediate. Ez még olyan szint amikor klikk klikk de némi parancskészletet és jól kezel. Windows sajnos nem rendelkezik annyi paranccsal hogy a mindennapi alkalmazásokat tudná kezelni. Nyilván a grafikai alkalmazások használatához elengedhetetlen a grafikus képernyő használata. Erről jut eszembe DOS alatt lehetett filmet nézni? Mert ha igen akkor a linux rendszer standard shelljében a legtöbb parancs jelenlétével bármi kezelhető. Hogy értelmet adjak a konzolnak. Egy SATA2 winyó nekem legjobb esetben másol 68Mb-al. Linux alatt konzolba némi beállítással 75-80MB ? Konzol=manuális rendszerkezelés és használat. Előnye: precizitás Hátránya: Időigényes. De ma már tudom a kényelem a fontos ami a GUI értelme egy rendszerben. Nincs mit tenni ez van...
 • hiftu #53
  CyrSys: Akkor mondjuk window telepítés után írjál hozzá saját drivert, használd te is a windows console-t a mappák jogosultságainak beállításhoz és úgy ahogy van kíméld a window GUI-ját, mert az is csak egy felület a kernel felett.
  Kb ennyit ér a hasonlatod.
 • tomcsa4 #52
  Nem. Tegyél fel egy Uhu-t, ugyanúgy használhatod, mint a Windowst. Nem tudom, miért kell rögtön kernelt fordítani, ha valaki felrak egy linuxot. De ez is elterjedt már.

  Mousee meg direkt azt vázolta fel, hogy a mai disztrók egy része (most történetesen az uhu) mennyire könnyen kezelhetőek bárki számára általános (nagyon általános) felhasználásra.
 • CyrSyS #51
  NaNa! Linux megtanulása hónapok! Megnézném hogy a kedves anya/mama mit alkotna egy konzolon, script írás, kernel fordítás, rendszer programozás! Ezek a komolyabb rendszerhasználati dolgok nem az hogy tudjon kattintani egy MSN-re. Az igazi linux/unix konzolnál kezdődik, a GUI csak kényelmesebbé teszi a rendszert de ez nagyon nagyon nem azt jelenti hogy ha valaki tudja a KDE-t kezelni akkor már ért a linuxhoz! Ha te így gondolod akkor nevetséges!