Gyurkity Péter

Kikotyogták a Windows 7 megjelenési dátumát

Az Acer brit részlegének vezetője egy interjúban elárulta, hogy az operációs rendszer október végén jelenik meg hivatalosan, az új számítógépet vásárlók pedig egy 30 napos periódus alatt ingyen juthatnak majd a szoftverhez.

Robert Watkins, az Acer brit csoportjának ügyvezető igazgatója a napokban egy interjúban beszélt a Windows 7 megjelenéséről, elárulva többek között, hogy egészen pontosan október 23-án számíthatunk a hivatalos debütre. Azt nem tudni, hogy a dátumot miért kotyogta ki, az viszont immár biztosnak tűnik, hogy amennyiben az utolsó pillanatban nem változtatnak az útiterven, még idén kezünkbe vehetjük majd a végleges verziót.

Az elsősorban a sebesség, a megbízhatóság, valamint a kényelem terén előrelépést nyújtó operációs rendszer esetében eddig az volt a kérdés, hogy mihez képest jelenik meg három éves eltéréssel. Azt ugyanis már jóval korábban tudtuk, hogy a Microsoft szeretné közelebb hozni egymáshoz az újabb generációk megjelenési időpontját, vagyis a jövőben 2-3 éves időközönként piacra dobnák az újabb fejlesztéseket. Mivel azonban a Vista nagyvállalatoknak szánt változata 2006 őszén, az összes többi verzió pedig 2007 elején jelent meg, eddig leginkább két eltérő útiterv közül választhattunk - Redmond pedig szokása szerint mélyen hallgatott a megjelenésről.

A Beta 1, valamint az RC-verzió viszonylag korai megjelenéséből sejthető volt, hogy jó ütemben haladnak a fejlesztéssel, amit a tesztelői visszajelzések is jól tükröztek - a Vistát érő rengeteg kritika után most a felhasználók és a vállalatok is inkább pozitív szájízzel mondtak véleményt az új operációs rendszerről. Az persze nem vitás, hogy az "új generáció" a Vistára épül, ám a csicsás külsőhöz ezúttal valóban hasznos és érdekes újítások társulnak (érintőképernyő-támogatás, Aero-funkciók, a szabványokhoz jobban illeszkedő IE8, virtuális XP-mód stb.) , kevesebb (és további opcionálisan eltávolítható) felesleges komponenssel.

Az persze még kérdés, hogy a közönség miként fogadja majd az új jövevényt, az előjelek azonban mindenképpen biztatók a szoftvercég számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tapsi2hapsi #66
    üdv. Bocsi előre is hogy ide írok, de szerintem itt tudnátok nekem segíteni. Adott egy acer aspire 6935G tipusu laptop, feltettem rá a windows 7RC-t. minden jól müködik rajta, csak egy dolgot nem tudok feltelepíteni az Acer Empowering Technology Framework-t, azt irja ki miután elinditom hogy "The operating system is not supported". már kerestem hozzá frissebb verziout: 3.0.3010 8.6 MB 2009/01/16. de ezzel sem müködik. Ha valakinek van valamilyen ötlete azt szivesen venném. előre is köszönöm.
  • Sanyix #65
    ott a pdf, tehát kb akkor bármiben lehet csinálni.

    a doc meg az xls kiterjesztésű fájlok, igencsak hányingerkeltőek.
  • roliika #64
    Ma lesz hivatalos megjelenés win7 rc részről...és cikk meg sehol.
  • A1274815 #63
    Sőt a kunzultációkon a tanár is nézne nagyot. A vallási vagy logikai hozzáállásod a dologhoz lényegtelen, meg mondják, miben kell, milyen formátumban kell, hogyan kell kinéznie (sorkizárt, másfeles sorköz, margók, stb.), meg le kell adni, az elektronikus formátumot is a plágium vizsgálónak, ami csak .doc-ot óhajt feldolgozni.
  • roliika #62
    A válasz egyszerű. Mert a diplomát be kell köttetni. És az ember nem kinyomtatva viszi oda általában. Ott pedig igencsak nagyot néznének, ha nem doc-ban, vagy PDF-ben adnád át.
  • Gerygrey #61
    Nekem sajnos nem kellett diplomamunkát írni, de ha kellett volna akkor biztos hogy nem Wordben írtam volna.

    Én már azt sem értem, hogy átlagfelhasználó otthoni gépre minek vesz (a warezt most hagyjuk) drága Office-csomagot, amikor tudásának egytizedét sem használja ki, még a Wordpad is bőven tudja azt, ami neki kell, sőt a Google Docs szebb grafikont csinál és könnyebb embeddelni például blogbejegyzésbe, mint ha az Excelt használnám. Ha meg valami lúzerbarom - mert erre jobb szó nincs - docx-ben küld neki e-mailben valamit, azt megnyitja google docs-szal. Nekem emiatt van átirányítva a céges levelezés a gmailre :) Csak tudnám, sima szöveget miért kell egyáltalán csatolmányként küldeni, pláne egy olyan formátumban amit meg se tud nyitni egy Office 2003-nál régebbi, vagy semmilyen Office-al nem ellátott gép. Bezzeg ha én küldenék neki x264-ben demóanyagot, akkor sírna a szája, én konvertáljak minden szart WMV-be, mert értelmes videólejátszót azt képtelen feltenni, bezzeg ofisz az nagyon kell... Pfff, szarjon sünt minden Office-felhasználó, gyűlölöm őket, és azokat is akik ezt az ostoba szemléletmódot valahol tanítják.
  • roliika #60
    Spec. ebben igazad van.
  • hottold #59
    "Kikotyogták a Windows 7 megjelenési dátumát"

    Hurrá ! Alig várjuk !
  • hottold #58
    a papájuknak pedig egész biztos volt párttitkárigazolványa vagy kiskorában megvágott legvágnivalója...
  • hottold #57
    cssssss ! tojik a pók !