49
  • Garrett27
    #49
    Nahát!!! Lőrincz L. az egyik kedvenc krimi- sci-fi íróm :D

    Jah, hogy ez a cikk win7 érintőről szól.. ehm. Gondolom ez főleg arra lesz jó, hogy különböző információs portálokon a városházán, automaták tömkelegében is win7 legyen, mert ugye az érintőképernyőn a látogató lekérdezheti majd amit meg akar tudni..

    Amúgy ha már a linuxot hoztátok képbe, én nem linuxozok, max mikor szervert béreltem, akkor linuxoztam, arra jó volt, sokat tanultam, rengeteg infó van a hálón.

    De felteszem az otthoni gépre is, ha a Sony Vegas meg a Thief 4 lesz rá fejlesztve :D
  • Tatárbisztek
    #48
    A Windows, a gépben, a gépben, a gépben, a LINUXON is gyorsabban fut, mint egyeseknek a natív Winfosa
  • Tatárbisztek
    #47
  • homeless
    #46
    "Az oldal cakpakk 2 nap terméke. Gyorsan kellett valami így a szövegek nagyrésze is lenyúlás csak kicsit van átírva."
    Ez így antireklám.

    "a szori annyi hogy én programozó vagyok..haver is az..."
    Akkor talán programozással kéne foglalkoznotok.

    "bár haver állítólag baromira ért a hálózatokhoz"
    Ez az ügyfeleknek édeskevés.

    "Rendszer garázda bérlés...300 000 valóban. De mennyibe is kerül havonta egy jó rendszergazda?"
    Biztos lehetsz benne, hogy egy olyan rendszergazda, aki csak xp-ket supportál meg tonert cserél, ma Magyarországon álmában sem fog nettó 300k-t kapni. De kezdjük ott, hogy ahol csak 20 xp-s kliens van és semmi szerver nincs, oda elég ritkán vesznek fel külön rendszergazdát, inkább kiadják egy cégnek ~50k-ért havonta, amiben benne van x óra munkadíj meg heti 1szer ránéznek a gépekre. Ha te egy ilyen szolgáltatásért többet kérsz mintha felvennének egy rendszergazdát, aki napi 8 órában ott ül, akkor mégis ki venné igénybe ezt a szolgáltatást?
  • roliika
    #45
    1 darab hívás sem...
  • roliika
    #44
    Ez a weboldal új. Egyáltalán nem lehet belőle megélni mellesleg,1 darab hívás volt.

    Az oldal cakpakk 2 nap terméke. Gyorsan kellett valami így a szövegek nagyrésze is lenyúlás csak kicsit van átírva.

    1 héten belül változni fog az egész...a szori annyi hogy én programozó vagyok..haver is az...bár haver állítólag baromira ért a hálózatokhoz ígyhát mondtam neki..ok legyen ilyenis..ha kihívod egy ilyen véghez akkor ő szív. :DDD

    Rendszer garázda bérlés...300 000 valóban. De mennyibe is kerül havonta egy jó rendszergazda? És ott ugye a benzinpénzt stb a cég fizeti...a cégnek ilyenkor több mint fél milla 1 darab rendszergarázda.

    Inkább visszatérek a programozáshoz, úgyis van pár jó ötletem...mindenesetre Zalaegerszegen több évig házhoz kimentem gépeket szerelni, 2500 volt az órabér...azt hittem itt is van igény erre, tévedtem, bár tudom, az emberek nem tudnak számolni...egy vírusirtás nyilván nem 1 óra, és egy rendszer mentés majd telepítés sem...háthogy ez a hálózatos dolog mitől 12 ropi passz...5el minden árat vinnék lejjebb, de egyrészt haver is beleszólt az árakba, másrészt adózni is kell utána ugye.
  • homeless
    #43
    off:
    megnéztem az oldaladat és kicsit felidegesített, ezért ha nem haragszol leírnám a véleményem:

    Design:
    -Mi köze van a tengerparti képnek a cégetek profiljához?
    -Minek van bal oldalt, hogy mennyit ér az oldal?
    -Minek kell mozgó szöveg?

    Tartalom:
    -Paraszt dolog, hogy a konkurencia lejáratásával akartok ügyfeleket szerezni. Szvsz fel is jelenthetnének titeket. Mellesleg az ő weboldaluk ezerszer jobb.
    -Jobb helyeken kiraknak az oldalra egy cv-t, főleg ha nincs referencia. Az, hogy odaírod, hogy dolgoztál már a sun-nál a kutyát nem érdekli.
    -Az árakon röhögtem a legnagyobbat.
    "- Hálózat beállítás / telepítés / hibaelhárítás 12 000Ft +Áfa + esetleges anyagköltség"
    Nemsokára lesz nálunk egy nagyobb project. 100 végpont, 2 cisco router, 5 managelhető switch. Meg még 1 servert is meg kéne csinálni. Ha jól látom ez nálatok 27.000 Ft+áfa. Na bevállalod?(költői kérdés)
    Másik:
    "- Rendszergazda bérlés 15 000Ft +Áfa/hó/gép + esetleges anyagköltség"
    Ez meg a másik véglet. Egy 20 xp-ből álló gépparkot havi 300.000 Ft nettóért vállaltok el? Fix havidíjat csak több gépnél van értelme mondani, és 20 gépnél a 300k az rengeteg. Kevés gépnél jobb ha csak a kiszállásért kérsz pénzt.

    Az a szomorú, hogy Magyarországon van annyi hülye, hogy egy ilyen weboldallal meg ilyen árakkal meg tudtok élni.
  • wmen
    #42
    nézd meg:
    http://www.hackthat.net/df/ddos/66623/index.hack
  • who am I 7
    #41
    Én egy holo"controllert" tudnék elképzelni mint egérhelyettesítő...(lehet akár pad)...De szómiszó, az egér nagyon el van találva....Ellenben ablakok közti váltogatásra, sok fájllal való komplexebb feladatokra mást is el tudnék képzelni...De egyébként nagyátlagban verhetetlen az egér még..
  • who am I 7
    #40
    na pingvingeekek már megint itt hokiznak?De tényleg nem unják ezt már?Vagy kicsiny ingerszegény életükben nincs más dolog minthogy tele böfögni winfos totyikokat??Most komolyan loál
  • roliika
    #39
    Nézzük:

    1: Éljen az innováció, mindegy milyen oprendszer.
    2: Home uernek tényleg fárasztó lenne tapicskolni...hacsak nincs egy olyan Table PC-je amit az ölbe tud kapni, ágyon hanyattdőlni és használni a tapicskolós képnézőt, tapicskolós virtuális keyboardot, vagy megfogja a képet, és szó szerint átdobja a mobiljára...az ágyból...vagy parkból, vagy kb akárhonnét 1 gomb lenyomása nélkül.

    Támogatok mindenféle természetes beviteli módot célzó fejlesztést amivel csak tudok, a prompt korszaknak vége (bár egyes oprendszerek még az ablakokat sem képesek nagy prociterhelés nélkül normálisan kezelni ugye kedves linuxos userek) és lassan vége az egeresnek is...természetellenes, tanulni kell, aki nem ért a gépekhez azoknak meg egyenesen borzasztó.

    Ha csak videókat szeretnék nézni, miért kell tudnom mi az a meghajtó, és miért kell tudnom mi az a file, vagy mivel mit kell társítanom, mi az a filerendszer...az lenne a logikus hogy bekapcsolom a gépem, és szépen rendezve ott van amit kaptam valakitől, vagy ott van amivel dolgozni akarnék.

    Ugye mikor iszunk egy pohár vizet, nem kell tudnom, hogy milyen technológiával tisztítják a vizet, a pohár mekkora nyomás alatt törik el, mekkora hőt bír, nem-e diffundál át a víz az üvegen, hányfokon marad szilárd az üveg..stb...egyszerűen csak iszok egy pohár vizet...
  • blackeagle
    #38
    Nézzük a lényeget ,
    1. éljen a linux
    2. biztos majd a 1.5 méterre levő 22es monitoromhoz fogok nyulkálni ostoba m$ ?
    megint egy csilivili hülyeség aminek csak szük körben van értelme
  • Turdus
    #37
    Te meg szokj már le arról, hogy hülyét csinálsz magadból.
    A hibaüzenet: "Nincs hely az eszközön". Mit nem értesz ezen?!?!?!?!?!?!?!

    Ha nincs szabad hely a winyón, akkor a windows sem tud mappát létrehozni... Ez user error, és nem oprendszer error, már bocs.
  • WGL
    #36
    Srác én nem akarok tolakodó lenni, de a "No space left on drive" üzenettel még egyetlen operációs rendszer sem tudott mit kezdeni. Adjál szerencsétlennek helyet :D

    (fyi: windows7rc az alaprendszerem, vista, freebsd és linux ül mellettük, utóbbi 2 inkább hobbiból)
  • Tatárbisztek
    #35
    Nem, hanem erről beszél...

  • B0nFire
    #34
    És egyáltalán, szokjatok már le arról, hogy minden Windows topicot teleszaroztok a Linuxotokkal!!! Én mikor megyek az Ubuntu.hu-ra sírni, hogy mekkora egy hulladék az a Linux??? Ez valamilyen feltűnési viszketegség geek-éknél???
  • B0nFire
    #33
    Netán erre a "nagyszerű" operációs rendszerre gondolsz, Linux-huszár barátom?



    van még...



    vagy amikor egyszerűen nem látja a meghajtóimat, amin a fájlok vannak:




    vagy amikor végképp semmi nem működik vele...

    Elmentek a Linuxotokkkal a büdös picsába!!! Szerverre való, mert stabil. De én felhasználóként nem az operációs rendszert akarom tákolni, hanem dolgozni szeretnék a géppel! Zöld...?
  • bvalek2
    #32
    Erre megoldás a Linux disztribúciók csomagkezelése, ott központilag van kezelve a telepítés, és a letakarítás. Nem számít hogy milyen béna volt a kipróbált szoftver készítője, a csomagkezelő maga gondoskodik róla hogy ne maradjon szemét.

    Egyébként az általad sorolt problémákra találták ki a metacsomagokat, pl. egy olyan csomag ami nem telepít semmit, viszont az összes kodeket tartalmazó csomag a függőségei között van. Ha felrakod, egyből felrakja az összes kodeket. Ilyeneket a disztribúciók szoktak készíteni, hogy megkönnyítsék a telepítő felhasználó dolgát. Nem kell összevadászni ami kell, ők már megtették helyetted.
  • Mynet
    #31
    Mert az nem az oprendszertől függ.

    Lásd: Mefiblog: MSN-féreg, vigyázzatok! Című bejegyzését.

    XP 64bit-et még használtam anno, A64-el, a legnagyobb gond az volt, hogy anno szinte nem volt 64bit-es driver és alig volt nativ 64bit kompatibilis program (most azért rengeteg, de már több) és sokszor a 32bit-es azt mondta nem akar futni 64bit-es XP alatt. Win 7-nek ezzel szembe már nem okoz problémát, plussz XP 64bit óta eltelt pár év és már a hw gyártók is előáltak a 64bit-es drivereikkel.
  • B0nFire
    #30
    Azért kerül tele az XP állandóan szeméttel, mert a felhasználó akarva-akaratlanul állandóan programokat telepít. No de miért is? Mert nincsenek mindentudó multifunkciós alkalmazások. Még a komoly programoknak is vannak hiányosságaik, pedig azért eléggé drágák.

    A minap töltöttem le e-bookot. Már meg nem mondom milyen kiterjesztésű fájl jött le, de nem pdf, nem txt, nem rtf, doc, vagy hasonlók, amit meg tudok nyitni. Akkor most lehet választani. Vagy egy olvasót telepítek fel, vagy egy konvertert. Kipróbáltam az utóbbit. Szar munkát csinált, tehát leszedtem. Felrakok egy olvasót, az is gány...! Most hirtelen ki kéne próbálni hasra ütve vagy 4-5 konvertert, meg ugyanennyi olvasót egyetlen fájlhoz.

    Kapsz valakitől egy videót, vagy éppen letöltesz, de biztos hogy vagy a hang, vagy a képkodek hiányzik; nosza, lehet kodeket vadászni és telepíteni...

    Kell egy program, amivel szeleteled az AVI-t, meg kell egy másik, amivel összefűzöd... Na meg egy az MPEG-hez, egy a WMV-hez... 'sszameg a Szűzmária! Egy Adobe Premiere Pro-val miért nem lehet ezeket elvégezni renderelés nélkül??? Elég komoly video-szerkesztő, mégsem tud ilyen alapműveleteket...

    Böngészés közben fogad az üzenet, hogy az oldal megtekintéséhez már nem elég a 9-es FlashPlayer; telepítsd az újat, mondjuk egy szar lehulló menü kedvéért! Pucu kivan!

    És utána nem győzünk csodálkozni, ha egy idő múlva tele lesz a meghajtó hulladékkal és belassul, mert mi lenne, ha egy k**va 21 vagy 30 napos próbaverzió szemetelés nélkül letakarítaná magát??? Olyan nagy elvárás lenne?
  • JoinR
    #29
    Szerintem épp ideje váltani a vezérlők típusán, uncsi már ez az egér konstrukció :D

    Amúgy meg XP jó rendszer VOLT. Vistával én mindig szoptam. Win7-em van fél éve, és hibátlan. Az idő telik, a teljesítmények nőnek, 4 GB RAM felett 64 bites xp-vel nyomulni...hát még nem hallottam jót róla. Akkor már inkább Vista, de Win7 a menő.
    Ubuntu irodai gépnek jó, nincs rajta vírus (igaz barátnőm gépén még így is tud msn-es szar lenni, Ubuntu+Pidgin kombóval), meg stabil rendszer. De hogy egy VGA driver-hez ki kelljen nyomni a grafikus megjelenítést, meg hogy 1 óráig szenvedjek, hogy ne sztereóban jöjjön a hang, és mégse sikerül, meg a szokatlan kezelőfelület miatt nem látom ellenfelének a M$ termékeknek. Igaz legalább free. Kinek a pap...
  • Inquisitor
    #28
    Lol. Érintőképernyővel kapcsolatban szkeptikus voltam és vagyok, de már nem annyira mióta az első videók kikerültek erről. Jön mellé a végre (relatív) olcsó touch screenek garmadáj, meg a nettop PC-k nagy része nem viccből jött és jön ki touchscreenel. (Asus, MSI, stb.)
    Azért elég impresszív dolgok vannak ezekben a videokban.
  • [HUN]FaTaL
    #27
    Hány nicked lesz még?
  • sh0x
    #26
    *érdekel.
  • sh0x
    #25
    kitérdelek a linuxod?:ASDASD
    mennyé azt cseréljé hátteret terminálból.
  • Tatárbisztek
    #24
    "És ki a f*szt érdekel a multitáccs ASZTALI gépen?"

    És milyen igazad van ! Kár, hogy a cikk az pont erről szól, de mind1... engem sem izgat és valahogy majdnem én is úgy vagyok vele ahogy te...

    Rohadt unalmas már ez az Win7ezés. Attól, hogy egy parasztvakítással több van benne, még nem lesz Linux. Ha neked jó, használd azt, de nekem egy multitáccs nélküli Linux is többet ér, mint egy hat ujjas érintést támogató bármilyen Windows.
  • bnfront
    #23
    Az xp nálam bírta fél évig, tesómnál volt cink :)
    A vistával voltak gondjaim(eredetivel), most egy warez Vista Extreme Edition van fent SP1-es, ez beton stabil, igaz fél éve raktam fel kb, azóta használok vistát és már ideje volt ennyi idő után hogy összerakja a mikrofos. A win 7-el még nincs tapasztalatom.
  • pepe792
    #22
    "talán h vigyék az új terméküket is..."
    azt még nehezen viszik, majd ősztől talán.
    De a tény akkor is tény. Microsoft elismerte hogy hatalmas bukás a Vista.

    "vistán viszont nemkellet használjak... mert egyszerüen nem kapott be semmit..."
    ilyen hülyeségeket meg ne mondjál, mert kinevetteted magad. az meg más dolog hogy te nem vetted észre miközben a géped lehet egy vírustenyészet volt...

    "xp-nél nod32-t használtam + kémprogramirtót + regcleaner-t
    probálkoztam avastal is de ugyis besz***ta a virusokat"
    érdekes, jópár éve nodot használok és semmilyen vírus nem fordult elő a gépemen azóta. de szerintem ez nemcsak a noddal van így hanem más vírusírtókkal is...

    "nekem vista jobban bejött mint az xp és ennyi"
    az lehet hogy neked jobban bejött, nem is vonom kétségbe hogy te mit gondolsz, de a te gondolatod nem zárja ki azt hogy a Vista egy bukás és nem véletlenül nem váltottak a cégek Vistára, mert az XP-t jobbnak tartják a mai napig.
    Hidd el aki komolyabban foglalkozik a pc-vel és nemcsak szórakozásra használja, hanem a megbízhatóságra és gyorsaságra törekszik az a Vista és XP közül ma is az XP-t választja...
    Viszont a Win 7 az Xp méltó utódja lesz majd. És nem csak én írom hanem nálam okosabbak is, hogy a win 7 rc, már most jobb mint a Vista...
  • lac14
    #21
    "Ezért ajánlja a Microsoft is a cégeknek hogy inkább a win7 rc-re váltsanak a vista helyett"
    szted mért ajánja az MS nekik?
    talán h vigyék az új terméküket is...
    amugy egy szóval nem mondtam h xp-nél nem használtam virusirtót
    azért köszönöm h itélkezel felettem
    "talán azért mert nem telepítettek fel rá minden szart"
    xp-nél nod32-t használtam + kémprogramirtót + regcleaner-t
    probálkoztam avastal is de ugyis besz***ta a virusokat
    vistán viszont nemkellet használjak... mert egyszerüen nem kapott be semmit...
    nem vok olyan hülye a pc-khez mint ahogy te gondolod
    ez az egész dolog most olyan h semmi se müködhet mindenkinek tökéletesen...
    nekem vista jobban bejött mint az xp és ennyi
    win 7 meg nem sokkal több, majd talán ha kijön a teljes...
    de az a megszólalás h ég és föld a kettő elég nagy túlzás
  • pepe792
    #20
    ahhoz meg külön gratulálok hogy vírusírtó meg tűzfal nélül használod a géped... talán ez a bajok forrása...
  • pepe792
    #19
    jaja a Vista biztos jobb mint az XP. Ezért ajánlja a Microsoft is a cégeknek hogy inkább a win7 rc-re váltsanak a vista helyett. meg ők is elismerték hogy a vista egy bukás volt. bukás mint 9 éve a windows me.
    és képzeld én is kipróbáltam a vistát, egész addig a gépemen volt amíg ki nem jött a win 7 rc. Ég és föld a különbség a 2 között...
    olyat meg nem mondtam hogy veled van a gond, én azt mondtam hogy nem az xp-vel!
    az én baráti körömben meg senkinek sem volt semmi gondja az xp-vel érdekes módon. talán azért mert nem telepítettek fel rá minden szart, és normálisan karban tartották...
  • Amon Serrano
    #18
    Hűű de menő!! Semmi vírusírtó!:)
  • Banano
    #17
    Én alapból nem hagyok egy oprendszert 3hónapnál tovább a gépemen.
    Először is mert nem használok virusírtót és 3hónap után már van néhány cucc a gépemen.. másodszor pedig 3hónap múlva már annyira szanaszét van minden a meghajtókon hogy Format CDEFGH.
  • lac14
    #16
    tényleg nem xp-vel, bocs velem volt a gond.... csak azért mert te azt mondtad...
    akárhány embernél láttam az xp-t pár hónap után mindenkinél hihetetlenül sz*r lett
    azt viszont végképp nem mondanám h a win7 messze jobb mint a vista
    szinte ugyanaz a 2, gyorsaságra is, külsőleg is, 1-2 extrán kivül
    nah meg h Win7 még teli van buggal
    ugyanazt a rendszert adták ki...
    sztem jobban tetted volna ha nemirod le a vistát csak azért mert a még a béta verziót probáltad ki, ami tényleg nem ért vmi sokat
    de most már eléggé kiforrt...
    és sokkal jobb már mint 1 xp
  • pepe792
    #15
    igen, biztos
  • pepe792
    #14
    Hidd el nem az Xp-vel volt a gond!
    Azt meg jól tetted hogy felraktad a Win 7-et, mert messze jobb mint a Vista :)
  • lac14
    #13
    lool
    ez nem arról szól h tud e xp-t telepiteni vagy nem
    nálam se birta egy xp 2 hónapnál tovább nagyon
    mert utánna már hihetetlenül belassult, nagyon könyen bekapta a virusokat
    akármit használtam...
    és nem ilyen buherált xp-ket raktam fel
    aztán mikor kijött az első teljes Vista
    beprobáltam egy 64bit-est
    se tüzfalat se virusirtót nem instaláltam fel külön
    első látásra sokkal gyorsabb volt mint 1 xp, pedig egy teljesen átlagos pc-m van
    és 6 hónap után is ugyanolyan szépen futott mint amikor feltelepitettem
    virusok és kémprogramok nélkül
    se kék halál, se fagyás....
    azóta 1szer raktam újra a vistát
    nah meg tegnap próbára felinstaláltam a Win7-et
  • passatgt
    #12
    aha, biztos-.-
  • pepe792
    #11
    Tanulj meg Win-t telepíteni, vagy esetleg ne agyonbuherált windows-ot telepíts!
    Nálam 6 éve van fent az XP és egyetlen kékhalál vagy fagyás sem történt!
  • Hegi90
    #10
    havonta? :) azért törődni is kéne vele... Nekem egy XP kibírt 2 évet is akár, utána is csak azért raktam újra, mert már "ideje volt". Most egy Vistám van, sztem ez is kibírja simán addig, amíg ki nem jön a Win7 végleges. RC-t nem akarom felrakni, mert ez eredeti Vista, de csak ilyen gépre telepített :)