Ötvös Tibor

A legrosszabb szuperhősös játékok

Manapság nagyon nagy divatja van a szuperhősöknek, hiszen mind a mozikban mind pedig a játékvilágban rengeteg szuper képességgel megáldott karaktert láthatunk felbukkanni.

Épp ezért az egyik internetes magazin összeszedte minden idők legrosszabb szuperhősös játékait és ezt a felsorolást mindenképpen érdemes végignézni. Van köztük pár olyan, mely megérdemelten szerepel a listán és természetesen akadnak meglepetések is.

Az utolsó helyen a Marvel Nemesis: Rise of the Imperfects áll, melyet még az Electronic Arts jelentetett meg és nem titkoltan az X-Men Legends sorozat sikerét akarták meglovagolni. Ez azonban nem sikerült, mivel a Rise of the Imperfects mérföldekkel rosszabb lett, mint az Activision sorozata. A kilencedik a NES-en megjelent Teenage Mutant Ninja Turtles, mely a népszerű képregény rajzfilmsorozatára épített. Aki játszott vele, sosem felejti el.



A nyolcadik a PS-en napvilágot látott Fantastic Four, mely az azóta már megszűnt Acclaim gyermeke volt. A Final Fight klónnak is tekinthető alkotás csúnya volt, ötlettelen és néha már irányíthatatlan is. A hetedik helyen a Catwoman áll, mely hűen követte a filmet a bukás mocsarába - tegyük hozzá, megérdemelten. Őt előzi meg a szintén NES-en megjelent Silver Surfer, mely még rosszabb lett, mint a Tini nindzsa teknőcök.

Az ötödik pozíciót egy friss játék, a Thor: God of Thunder foglalja el, mely a Sega egyik utolsó szuperhősös alkotása volt. Véleményem szerint itt bármely más alkotás szerepelhetett volna, melyet a Sega adott ki és szuperhős a főszereplője (Iron Man 1-2, Captain America, Green Lantern). Épp csak lecsúszott a dobogóról a Batman: Dark Tomorrow, mely megjelenése után szinte mindenki leírta a Denevérembert. Aztán jött a Rocksteady és megmutatta, hogy lehet ezt jól is csinálni.



A bronzérmet a Spawn: The Eternal szerezte meg, melynek Ivadék a főszereplője. A nem túl sikeres filmet egy, még akkori mércével mérve is rettentően csúnya és játszhatatlan alkotás követett, melyről nem is érdemes túl sokat beszélni. A második helyet az Aquaman: Battle for Atlantis foglalja el, mely szintén egy régi program. Ez a verekedős alkotás játszhatatlan és csúnya volt, mely rögtön a budget kategóriában indult.

Az aranyérmet pedig a magazin szerint a Superman érdemelte ki, mely még N64-en jelent meg és a honlap szerint az egyik legnagyobb csalódást jelentette a játékvilágban. Mára szerencsére megváltozott a helyzet és több jó szuperhősös játék lát napvilágot, mint rossz. Reméljük ez így is marad.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • garadas20 #11
    Én most pár szuperhősös játékot játszok, gondolom a zömetek nem mmo típusú szuperhős játékkal játszik. Amit jónak veszek viszonylag az a Champions online, City of Heroes, DC universe. Ami nekem meg nem tetszett az a többi filmadaptációs változat, azok valahogy nem kötöttek le.
  • Talley #10
    Tudja valaki, hogy mi a Marvel Nemesis: Rise of the Imperfects sztorija?
    A képregényt olvastam és az érdekes volt, csak a folytatás meg csak konzolon volt (maga a játék).
    Aki tudja az küldje el egy privátban.

    Előre is köszönöm.
  • Loverman #9
    Nem képesség miatt lesz valaki szuperhős hanem mert olyan dolgokat cselekszik. Amúgy meg mindegyik mozihoz kapcsolt Sega szuperhősjáték borzalmas lett (Iron Man 1-2, Thor, Hulk stb)
  • RAZOR27 #8
    Csatlakozom az előttem szólóhoz :D a TMNT hatalmas gama volt :D ovi után órákat nyomtuk a többi kis tökivel :D
  • weskerrebort #7
    A nes es Teenage Mutant Ninja Turtles nekem konkrétan nagyon bejött anno 17-18 éve... rengeteget toltam és hát akkor nagyon oké volt :P
  • Ender Wiggin #6
    Batman szuperképessége az agya. Okosabb, mint Anettka és Pákó együtt.
  • Fenrir #5
    Nem attól lesz valaki szuperhős, hogy van valamilyen képessége?
  • GaborT28 #4
    Sok "szuperhős" van akinek nincs szuperképessége.
  • Fenrir #3
    Kár , hogy Batman nem szuperhős, ő csak egy unatkozó milliomos szuperképesség nélkül.
  • vmiki88 #2
    Batman: Arkham Aslum és az Arkham City az eddig elkészített legjobb szuperhősös akciójátékok lettek.


    De a Superman N64 az tényleg maga a katasztrófa.