Ötvös Tibor

LEGO Batman 2: DC Super Heroes

A LEGO sorozattal a Traveller's Tales megérdemelten aratott világsikert és tett szert milliós rajongótáborra. Sikerük titka, hogy egy-egy népszerű franchise legismertebb elemeit aranyosan, de ugyanakkor nagyon ötletesen figurázzák ki.

A Star Wars és az Indiana Jones játékok sikere után azonban egy kicsit a csalódás kesernyés ízét is meg kellett tapasztalniuk, hiszen a LEGO Batman önmagában nem volt rossz játék, de mégsem hozta az elvárt szintet. Szerencsére a csapat a Karib-tenger kalózai illetve a Harry Potter sorozatokkal bebizonyította, hogy ez csak egyszeri "botlás" volt.

Most azonban úgy döntöttek, hogy visszatérnek a Batman univerzumhoz és már korábban bejelentették, hogy készül a viszonylag hosszú elnevezést kapott LEGO Batman 2: DC Super Heroes. A játékban azonban szerencsére nem csak Bruce Wayne hősies karaktere bukkan fel, hanem számos más szuperhős és szupergonosz is.



A történet nagyon egyszerű alapokra építkezik. Joker és Lex Luthor világuralomra törnek és ezt kell megakadályoznunk. Ehhez segítségünkre lesz Superman is, de a bejelentés szerint összesen 50 (!!) hőssel találkozhatunk majd. A LEGO Batman 2 egy nyitott világgal rendelkező játék lesz, ami először fordul elő a LEGO játékok történetében.

A fő sztori mellett számos mellékküldetést is találunk majd, melyek persze pont annyira lesznek komolyak, mint a fő vonal. A játékban a legtöbbet Denevérembert és hű társát, Robint irányítjuk majd és hozzájuk csatlakoznak a többiek. Mindenkinek meg lesznek a saját maga különleges képességei, melyeket sokszor fogunk használni. Ráadásul az sem mindegy, hogy hősünkön éppen melyik ruha van. Robin például rendelkezik egy, kifejezetten akrobatikus mutatványokra alkalmas ruhával, míg Batman láthatatlanná tévő köpennyel bír. De felveheti az elektromos ruháját, mellyel az árammal védett területekre hatolhat be.



Superman pedig képes lesz a többiek által szinte elérhetetlen helyekre felrepülni, az ellenséget jéggé fagyasztani és lézer nézésével tárgyakat felgyújtani. Azonban a fejlesztők gyengítettek képességein, hogy a játékosok kénytelenek legyenek a többi karaktert is használni.

A LEGO Batman 2: DC Super Heroes rendelkezik majd pálya közbeni mentésekkel, ami nagyon jó hír azoknak, akiket eddig zavart, hogy csak a végén mentette el a teljesítményüket a program. A másik legnagyobb újdonság, hogy a karakterek ezúttal valóban beszélnek majd és nem az eddig megszokott zagyva nyelvezetet halljuk. Hogy ez mennyire jó váltás, azt mindenki döntse el maga. Nekem személy szerint tetszett a dolog, de érdeklődve várom az új megoldást.

A LEGO Batman 2: DC Super Heroes a nyáron jelenik meg és szinte mindenre jön, amin játszani lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!