23609
-
#6370 valóban - úgy néz ki leállnak, de nem robbannak fel, mint 1.4 előtt (ahogy írják valószínűleg nincsenek beállítva a prioritások náluk, és nem tudnak rebootolni) -
EFRM #6369 sztem pve hajok 0% utan meg par loves es fullra leallnak, utana meg par loves es elpukkannak.. tegnap esti tapasztalat -
#6368 Ezen változtattak, mostanra ha a PP 0%-os lesz, az nem jelent teljes megállást, csak 50%-ra esik az energiaellátás - persze ez azt jelenti, hogy a fél világ leáll, de helyes energiagazdálkodással (prioritások állítása) még meg lehet lépni, és még harcképes is marad a hajó.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.07. 13:13:29 -
EFRM #6367 az ugye megvan, hogy a nagyobb hajoknal a powerplantot celozva elobb el tudod durranttani, mint ha magat a hajot daralnad le 0ra?
ez egy jo tipp ha farmolgatsz, mert a vulture megesz mindent (anacondat is reggelire), ugy, hogy rad se tudnak loni (pve farm) -
EFRM #6366 az en tippem csak annyira nem authentikus, hogy en rogton fel tudtam szerelni minden joval, nem probaltam gyengebbel, de egy kb tipp:
ami a vulturenel a gyenge pont az a power plant, meg a legnagyobbal is valasztasok ele allit, mert nem lehet mindent full A-sra kihozni...
ami neked kell azt irtam, (nezzed a powerplant mittud kell-e fejleszteni) 2 gimballed pulse laser (250k korul?) es egy kill warrant scanner. innen indulj, a tobbit meg add hozza ahogy haladsz es latod ami kell distibutor, thruster, fsd, sensor, shieldek stb
de ha 1 rendszerben maradsz ahol talalsz jo RESeket+ kozeli bazist, akkor nem kell tokolni pl fsd-vel amig farmolgatsz.
amugy a Diaguandri Ray Gateway-en van discont a vulturere, kozelbe meg a hip 16444 vagy vmi hasonlon van egy csomo res site (csaktipp lehet rosszul emlekszem) -
Mr_Brainiac #6365 Hát lehet akkor megpróbálom a vulture-t. Tudnátok olyan vulture fittet írni hogy mikől mi kéne és nem kerül 20 millóba, :)
Tudom vannak a neten buildek de én arra vagyok kíváncsi ti mit mondtok, a neten van 100000 féle. Jelenleg 8 millám van. -
#6364 Engem a Cobra IV nagyon jól kiszolgált, kellemes köztes hajó volt a Cobra III és a Diamondback Explorer közé - igaz nem elsősorban harcra használtam, de akik alkalmanként belém kötöttek, azokat elég jól le tudtam kezelni. A felülre helyezett 3 small hely a 2 medium mellé jól működött (ott volt 3 gimballed pulse a pajzsot lekaparni, és 2 medium géppuska a vasra).
Persze érezhetően nehézkesebb volt a mozgása, mint a Cobra III-nak. -
EFRM #6363 en nem voltam elajulva a viper es a cobra IVektol igaz, csak 1 napig probaltam, szal lehet nem egy nagy tapasztalat. de a nagyobb (dragabb) hajokbol sztem visszalepes -
EFRM #6362 én továbbra is azt mondom, hogy ugord at ezeket a sz*r hajokat, szal vagy szerezz egy vulturet, 2gimbal pulse laser, egy kill warrant scanner, menj egy high extraction zonaba es lassacskan* folyamatosan fejleszt a vulturet a bejovo penzbol- vagy a t6oddal tolj meg par kort es megintcsak fejleszd a vulturet..
*- sztem igy is kb 5szer gyorsabb lenne mint a jelenlegi viperrel -
#6361 Van pénzed egy Viper IV megvételére és felszerelésére anélkül, hogy eladd a III-at? Elviszed pár próbarepülésre, aztán ha nem jön be, majd lecseréled Vulture-ra, addig meg leparkolod és visszaülsz a régi hajóba. -
Mr_Brainiac #6360 Igazából nekem egy jó harci hajó kéne, nem multifunkciós. Szállításra, kereskedésre ott van a Type-6 transporterem.
Kérdés, hogy akkor is érdemes-e a Viper mk III –at Viper mk IV-re cserélni, vagy Cobra mk III-ra
A Vulture-al az a bajom hogy csak 8 millám van, abból nem jön ki egy Vulture jó felszereléssel. -
EFRM #6359 a vulture 2 fegyvere "large" szoval kenterbeveri a viper szarjait!
mindenkepp vedd meg a vulturet 2 nagy pulse lasert, lehet gimballos, sot! (hisz hatalmas teruleten tud pasztazni a cucc, majdnem a kepernyo tetejeig) is es barmit levadaszol, ha jol menoverezel, egyszeruen rad se tudnak fordulni... es dolni fog a lé, fel tudod fejleszteni pikkpakk.
utána rájossz , hogy a viper mekkora egy noob hajo volt.
-
#6358 Beam rettenetesen fűt, akkora gépen Burst bőven elég szerintem (és úgy egyáltalán is), ha nem kapcsolgatod állandóan a felesleges modulokat ki-be.
Próbáld ki köztesnek a Viper IV-et, jóval olcsóbb, elég tisztesen fel tudod szerelni, és 4-es méretű PP megy bele, ami jobban menedzseli a termelődő hőt.
Vagy a mindenki kedvence Cobra III-at, ami a legjobb mindenes kisméretű hajó.
-
Mr_Brainiac #6357 Na megvettem a profi cuccokat a Viperre. Hát nem igazán vagyok megelégedve. Egy conflict zone-ban ha 2 hajó rám fordul még mindig nagyon gyorsan leütnek. Ezen kívül, ha a fegyverekre tolom az energiát, a két beam laser pillanatok alatt kritikusra hevíti a vasat. A buildet netről néztem, bounty hunterkedéshez. Ami gond még, a Viper fegyverslotok elhelyezkedése. A két medium slot még oké, de a két small annyira alul van, hogy jócskán fel kell emelni a hajó orrát ha lőni akarok vele. Fixed fegyver oda kb használhatatlan.
Szóval nem vagyok elájulva. Ha lesz 10 millám megveszem a Vulture-t. Azon 2 fegyver slot van csak, de majd úgy választok pulse lasert oda, hogy jó legyen
-
#6356 Két lehetőség van (inkább három):
Először is van alternatív shield - a bi-weave, ami kisebb kapacitású, viszont gyorsabban töltődik - azt mondják kis hajóknál, ha nagyokkal kötözködsz, amik egy villanás alatt lekaparják a pajzsod jó alternatíva lehet.
(és van a Prismatic, ha eléggé Aisling Duval támogató vagy, ami egyszerűen nagyobb - nagyobb kapacitás, nagyobb fogyasztás, nagyobb tömeg)
És van két felszerelési lehetőség:
Utility helyre van Shield Booster, ami fogyasztásért cserébe egy szorzót rak a pajzs kapacitására (pl. a C kategóriás 0.7 energiáért 1.12-vel szorozza a pajzsod összteljesítményét) - ezekből lehet több is, összeadódnak, viszont ha lemerült a pajzsod érdemes kikapcsolni, mert a nagyobb összkapacitás miatt több idő feltölteni, viszont egy kisebb hajónál kevés lehet az Utility mount hely - egy KWS kötelező, és egy Chaff launcher nem rossz, legalább 3 U hely pedig kis hajók közül a Diamondback gépekben, az Imp. Courierban és a Vultureban van.
Belső helyre pedig van a Shield Cell Bank, ami a "lőszeres" változat - ebből ha elsütsz egyet, akkor elkezdi termelni a hőt, majd pár másodperccel később beletol egy jó nagy javítást a pajzsodba - ha az még nem merült le. -
Mr_Brainiac #6355 Köszi szépen, én is inkább a Viper MK III felturbózása felé akarok mozdulni. Most melóban vagyok nem tudom megnézni, de van olyan shield erősítés ami nem aktív, és olyat akarok rátenni. Shield booster nem tudom melyik, de olyan kéne amit nem kell hasunálni csak passzívan adja. Vagy a shield booster jobb? Hogy működik az? Egyszer volt valami ilyensmi még régebben a hajón, de az olyan mintha „lőszert” használt volna, eltoltam és nem történt semmi pedig a fele pajzsom nem volt már meg. -
#6354 Vipert MKIII-at pörgesd fel, sokkal hatékonyabb leszel vele, mint egy D-E kategóriás Vulture-al.
nézegess Viper buildeket, hogy kb. mi lehet jó - 2 burst laser és 2 multicannon gimballed vagy fix (attól függ mennyire érzed magad pontosnak), A kategóriás PP, Power Distributor és Thruster (kell a mozgékonyság és a rengeteg energia a fegyvereknek), C vagy A szenzor, D life support (az a legkönnyebb), mondjuk Reinforced alloy vas, C vagy A shield booster a másik utility mountra, C körüli Kill Warrant Scanner az egyikre.
Egy Interdictor és Cargo hold, ha olyan küldetéseket is vállalni akarsz, hogy meg kell szerezni ezt-azt - és tanuld meg lekapcsolgatni az épp felesleges rendszereket, mert ott még bőven nincs energiád mindenre (FSD, Cargo hatch, ilyesmik nem kellenek bunyó közben).
Vagy próbálj ki egy Viper MK IV-et - kicsit lassabb és nehézkesebb, sokan kevésbé szeretik emiatt, viszont a 4-es PP miatt bőséges energiád lehet mindenhez. Vagy barátkozz be az impériumhoz, és célozz meg egy Imperial Couriert, az se tűnik rossznak. És a Gutamaya gépek olyan szépek :)
(vagy a Diamondback scout se rossz - sakkozz egyet az építőben, hogy kb. mi fér bele és mi nem)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.06. 08:19:10 -
Mr_Brainiac #6353 Újabb kérdés merült fel…
Van 8.5 millám. De ahogy mondjátok és olvastam is, egy Vulture igaz hogy 5 milla, de ha igazán durvát akarok akkor inkább 20 milla felszereléssel együtt. Most van 2 opció. Az első, hogy megveszem a Vulture-t de egy gyengébb felszereléssel, vagy egyelőre maradok a Vipernél de ahhoz már meg tudnám venni a sokkal jobb felszereléseket. Bounty hunter szakmához kell ez a hajó. Mi lehet a jobb megoldás?
-
#6352 Hogy összemosom a természetjárással? Szerintem mindkettő a szabadidő eltöltésének egy bárki által választható módja, így nyugodtan össze lehet hasonlítani. Ha te úgy érzed nem, akkor kérlek azon kívül, hogy "meglehetősen LOL" indokold, hogy szerinted mennyiben hibás az összevetés.
Emellett mindenki maga dönti el, hogy hogy játszik. Ülhet a homokozó közepén, és panaszkodhat, hogy nincs itt mit csinálni, és nincs itt más, csak homok vagy elkezdhet várat építeni - akár egyedül, akár a barátaival.
Steam kommentekből szerintem bármelyik játékról megtudhatod, hogy egy-egy játék vacak, hibás, rossz, üres, emellett tökéletes, fantasztikus, minden idők legjobbja - csak ki kell válogatni a neked tetsző hozzászólásokat. De ha még több kommentet szeretnél olvasni, akkor itt is megteheted :) Itt is fogsz találni olyanokat, akiknek nem tetszik, és akkor még jobban megerősítve érezheted a vélekedésed. -
#6351 60 "ojro", annyi egy laza pentek este koltsege, ez meg itt egy eves season pass. Egyebkent latva a mai steam 2015-os eladasokat, nagyon szepen teljesitett a jatek, szerencsere sokan jatszanak es ternek vissza idorol idore ezzel az ures, unalmas, tartalom nelkuli jatekkal. Azt meg kulon elvezet nezni, hogy ez neked mennyire rosszul esik (na ja, nincs warez mi, pech), es mit ossze nem kinlodsz hetrol hetre :D -
TokraFan #6350 Hát ja, egy virtuális térben létező játékot összemosni a természetjárással meglehetősen LOL, de mindegy...
Lényegtelen egyébként, a steam kommentekből közben megtudtam, hogy ez a kieg gyakorlatilag üres, 3 óra után unalmassá válik mert ebben sincs szinte semmi tartalom 60 ojróért. Majd talán 1 év múlva, bár ezt mondtuk 1 éve is. -
MaRee #6349 Hmm asszem ma tanultam a mohóságból, ~700k credit ugrott, mert nem ugrottam stationra hajót javítani/leadni a boutnykat De legalább megvan a Cobrám, nagyon fasza! -
#6348 Az agility fix minden hajóban, a sebességen lehet javítani jobb Thrusterrel és az össz súly csökkentésével -
yamato41 #6347 A Vulture-ral van tapasztalatom. Lehetetlen hajó. Egyrészt az energiaellátás. Nem lehet elég nagy motort tenni bele, hogy a nagyobb pajzsot, vagy lézert tápláljon. Ha nem teszel bele nagyobb lézert, akkor gyenge a fegyvere, mert csak két fegyverhelye van, simán le tud lépni egy kisebb hajó is, mert nem tudja elég gyorsan leszedni. Másrészt a hatótávja rossz. Bár ez is az energiaellátás függvénye. Nagy FSD-vel még gyengébb fegyvereket lehet rakni rá. Ha harc közben kikapcsolom az FSD-t, akkor meg nem lehet lelépni, ha baj van, mert mire feltöltene, vége a dalnak. -
#6346 Jogos :S . A manőverezést és a sebességet lehet bővíteni a játékban? -
#6345 Mondjuk mert harmad- vagy negyedannyiba kerül, és sokkal több fejlesztést beletolhatsz, amitől hatékonyabb leszel, mint egy pucér DE-vel.
Én nem szálltam át a DE-be, amíg legalább C kategóriára fel nem tudtam húzni az összes fontos belső részét (és D-re a nem fontosakat), plusz megvolt bele az összes szükséges belső komponens.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.05. 09:36:42 -
#6344 A cobra/viper iv rosszabbul manőverezhető, kevesebb az alap armor és shield, miért volna jobb választás (+1 internal slot miatt)? A diamondra 4 pajzs bővítés is szerelhető és sokkal szebb a panorámája is. :)
Utoljára szerkesztette: Morpheus_v2, 2016.01.05. 09:32:50 -
#6343 Hát, azért az Explorer tényleg nem igazán csatára épített hajó (nekem amíg bent voltam vele a buborékban volt rajta 3 darab 2-es gimballed pulse laser, meg tudta védeni magát) :) Akkor már inkább a Scout, ha köztest akarsz, vagy a Viper / Cobra MKIV, de azok sokkal nehezebben fordulnak, viszont NPC-k ellen hatékonyak.
Alapvetően azt írják mindenhol, hogy nagyon más felszerelést igényel a PVP és a PVE, és más hajók jók igazán hozzá. -
MaRee #6342 Koszi a linket, ez hasznos! Akkor Cobra lesz :)
Nem tudom mennyit szamit, de inkabb Solo play-ben menj oda szerintem, mert en openben nem talaltam ott npc-ket, lehet addigra mar lelotte oket a tobbi jatekos. -
#6341 Már úton is vagyok oda! :D Én 1,6kk kapartam össze 2 nap alatt... eddig tank cobrával mkiii toltam, 2 hull erősítéssel, 1 pajzsbővítéssel. Azzal letudtam vadászni novice pythonokat/ expert vulture-ket is. Jó a gyorsulása, pillanatok alatt 400-ra gyorsul. Most vettem egy diamond explorer-t, hogy legyen vmi bővíthető hajó a vulture-ig. Egy játékos úgy nézett rám, mintha vmi mazohista volnék mert ezzel akarok harcolni, pedig annyira nem lehet rossz majdnem-tank hajónak (2hull, 3 pajzs).
Utoljára szerkesztette: Morpheus_v2, 2016.01.05. 09:17:14 -
#6340 Cobra MKIII az egyik legjobb mindenes hajó a kicsik közül, nagyon gyors és mozgékony, rettentő jól fel lehet szerelni minden célra, és azt érdemes venni bele, amivel foglalkozni akarsz :) Ha bányászni, akkor bányászfelszerelést, és így tovább...
-
MaRee #6339 Na nyomtam en is par orat vele, ebbol az elso 2 kb az iranyitas beallitgatasa volt, meg mindig szerencstlenkedek mondjuk, es a kis minimap cuccon kozepen gyakran nem tudok eligazodni. De tetszik. Ossze jott 800k creditem egy ora alatt, nem csinaltam egy kuldetest sem meg. Akit erdekel, kezdoknek batran ajanlom ezt a modszert, lenyegeben annyi, hogy Kremainn rendszerben az extraction siteokon segitunk a zsaruknak kiloni a wanted hajokat. Ha kettot losz bele az is eleg, kb 3-90k creditet ad egy oles. Bar ez nem tul izgalmas es kisse ugy ereztem a vegen mintha cheateltem volna :D
Ugyhogy most elkezdek kuldizni meg felfedezgetni a kornyezo rendszereket, egy mkIII cobra mennyire jo all-round hajo? Es kb mit erdemes venni bele? -
#6338 Kiegészítés: a Li Yong-Rui rendszerekben a hajók is ennyivel olcsóbbak, és ennyivel olcsóbban veszik is be az alkatrészeket (!). Tehát a pénzed maximalizálásához érdemes 1 ugrásra a határtól találni egy shipyardos rendszert, ott eladni az alkatrészeket, lecserélni a gépedet egy Sidewinderre, abból is eladni mindent, ami nem kell 1 repüléshez (fegyverek, belső modulok, akár pajzs is, stb.) és csak a csont üres géppel és egy vödör készpénzzel érkezni a kedvezményes területre. -
#6337 A fegyvereknél nincs 'A' típus minden fegyverből itt ha megnézed akkor látszik, hogy melyik fajta fegyverből melyik méretből milyen típusjelzés van úgy egyáltalán.
pl: Pulse Laserből 1F 2E és 3D van fixed, 1G 2F és 3E gimballed és 1G 2F és 3F turret - és így tovább.
Amúgy nagyobb, magasabb technológiájú fegyvereket High Tech / Industrial és gazdag rendszerekben lehet inkább találni. Plusz ha elutazol a Li Yong-Rui által irányított rendszerekbe (galaxis térképen Powerplay-en nézd meg hol van), ott állandó 15% kedvezmény van minden hajófelszerelésre, és ott van több hightech rendszer, ami árul mindenfélét. -
Mr_Brainiac #6336 Na tegnap összejött egy kis extra lé (néhány illegális szállítás is volt) így van 8 millám. A Viper MK III-at lecserélem egy Vulture-ra. A kérdésem az, hogy honnan tudom hogy hol lehet olyan fegyvereket kapni ami kell rá? Mert jó pár állomáson csak „E” meg „G” fegyvereket láttam, sehol nem volt „A” tipusú. Van egy weboldal ahol a kereskedelmi cuccokat meg lehet keresni ahhoz képest a legközelebb helyen ahol épp vagyok, de hajófelszerelésben nem tudok ilyen keresőt. Tudtok ilyen felszerelés keresőt? Csak nem kell végigjárni minden galaxist :)
Amúgy a változatosságra nincs panasz, 1000 dolog van amit csinálni lehet és csak úgy húznak be a feladatok. Tegnap egy fuvart akartam elintézni csak 20 perc alatt, de mindig ránéztem a Bulletin Boardra (mert hülye vagyok) és hosszú órákig nem szabadultam. Az állomásokból van 2-3 féle és az ismétlődik, de nem zavaró.
-
#6335 Igazad lehet, ezért nem járok kirándulni se már, hiszen láttam kb. 20 féle fát, úgyhogy kvázi láttam az összes milliónyit.
Az emberek se érdekelnek, hiszen azokból is láttam már húszfélét.
(az meg eszembe se jut, hogy a Horizons egy egész évad lesz, aminek csak az első eleme volt az alap SRV, a felszíni bázisok, a felszíni küldetések...) -
MasterMason #6334 Van aki egész életében az eget bámulja egy valódi távcsővel, de úgy, hogy gyakorlatilag a legtöbb esetben maximum csak fényes pontokat lát.
Ehhez képest ez maga a valódi mennyország... -
TokraFan #6333 Újra csak a régi kérdés a Horizons-al kapcsolatban is: Mennyire változatosak a bolygófelszínek? Nincs az a gond itt is, hogy ha láttál kb. 20-at, akkor kvázi az összes milliónyit láttad? -
Cooper911 #6332 Csak a fine-t lehet fizetni bountyt nem. Várd meg amig elmúlik, addig menj máshova.
Horizons minden amit a bolygókról tudni érdemes video:
-
#6331 És nálam minden low-ra van húzva, mert ennyit bír a gépem (6 éves gamer laptop).