23609
-
#6570 Aszteroidamező ? -
Janicsillagasz #6569 Az miért van hogy az ADS kiír vagy 5 új objektumot, de a system mapot megnyitva nincs semmi a főcsillagon kívül? -
MaRee #6568 En nem vettem szre ezt a csokkenest, a solobol open playbe logolgatassal folyamatosan ajanl uj kuldeteseket a rendszer, epp most vettem fel kb 8-at. En sosem probaltam meg black marketen eladni a rabszolgakat, nem eri meg, mindig a kuldetest teljesitem.
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2016.01.19. 09:29:48 -
#6567 Egy hete, hogy masszívan csökkentették a rabszolgás küldetéseket a Robigonál, úgyhogy ez a hajó már valamennyire elment.
Bár főleg a "felveszed a sok rabszolgát, elhagyod a küldetést, és a büntetést bőven ellensúlyozza a profit" módszert akasztották meg, a "rendes" Shadow Deliveryk megmaradtak, és azok se rossz pénz.
Azon pedig mindenki gondolkodjon el, hogy a játékvilágban pontosan mit is csinál, és hogy az érdekli-e, vagy csak a számok és a profit a fontosak. -
#6566 Black Market létét szerencsére kiírja már a system mapon is :)
Archon Delaine rendszerekben mindenhol nyílik és jobban is fizetnek, a Arissa Lavigny-Duval és Pranav Antal control rendszerekben viszont bezárják az összeset.
Ez alapján mondjuk Delaine rendszerek határán érdemes keresni fegyvert és rabszolgát olcsón árusító rendszereket, és hozzájuk beugrálva eladni. -
MaRee #6565 Csempeszet szive a Robigo rendszer, azon belul a Robigo Mines nevu outpost. Itt a Robio Cartel ajanl kb 1millio credittol shadow delivery kuldeteseket, slave-eket (NEM imperial slaves, hanem sima rabszolgasagba kenyszerittett emberek) kell 350-400 fenyevre levo allomasra elcsempeszni. Nyilvan ez magaban annyira nem nagy buli 1-5m creditert, de a kuldetesek stackelhetoek, megpedig solobol open playbe valo atlogolgatassal, igy annyit veszel fel amennyit nem szegyellsz, vagy amennyit elbir a cargo holdod. En altalaban olyan kuldeteseket valasztok, amiknel 500k cr/tonna profit megvan, tehat pl 3 slavet kell elszallitani 1.500.000-ert.
Tehat felszedek kb 20millio osszerteku kuldetest, es indulas. A dolog nehezsege az, hogy hacsak egyszer is le scannelik a hajodat, buktad az osszes kuldetest, tehat lehet mar tul vagy 16 jumpon, es veletlenul be scannel a stationnel a bejarat mert lassu/balfasz pilota vagy mint en, akkor oda az egesz, es kapsz egy kellemes buntetest is. Ezek elkerulesere kulonfele modszerek vannak.
Ugyebar ha tele van a hajod illicit cargoval, folyamatosan uldozni fognak vallalkozo kedvu kalozok, es lakott rendszerekben gyakran a system authority hajok is. Sokszor probalnak majd interdictelni (minel nagyobb erteku a cargo annal gyakrabban, ugy vettem eszre), itt inkabb a system auth. hajokkal aka rendorseggel van baj. Amikor egy kaloz interdictel semmi gond, submit, aztan 4 pip az enginere 2 a systemre, es el boostolsz a francba, ujra supercruise, es kesz. Viszont ha police hajo interdictel, gaz van, ugyanis ha sikerul neki, egybol elkezd scannelni. Erre ket letezo megoldas van, az egy az, hogy azonnal szembe fordulsz vele, es deploy hardpoints, esetleg ra is lehet loni egyet, mert ELVILEG amint kirakod a fegyvereid, a masik hajo automatikusan abba hagyja a scannelest, es o is betaraz, aztan pedig ugyan ugy mint a kalozoknal, usgyi el. Nekem ez 10bol 6szor nem jon be (masoknak mindig, lehet en vagyok a bena), tehat en eleg kocsog modon oldom meg. Amikor a chatben megkapom a piros uzenetet a police hajotol, hogy interdictelni fog, onnantol 4-5 mp van az interdict kezdeteig. Na en ilyenkor villamgyorsan kilogolok a main menube, majd vissza. Igy elveszted az uldozo hajot, es mehet tovabb a csempeszes. Clever use of game mechanics?
Masik lehetoseg az egesz elrontasara a dokkolasnal van. Ugy amikor bedokkolsz egy stationre, a mailslot elott automatikusan scannelni kezd. Itt az egyetlen megoldas az, amit mar lentebb is irtak, ugy kell kijonni minden alkalommal supercruise-bol, hogy veled szemben legyen a mailslot, es itt mar csak a pilota kepessegen mulik, hogy gyorsan be tud e repulni(ha gyorsan mesz be nincs ideje scannelni, bent meg mar biztonsagban vagy) vagy neki megy a falnak. En neha neki szoktam. :D Ilyenkor sincs minden veszve, amikor a kepernyon megjelenik a ship scan detected felirat, villamgyorsan log out, majd vissza, nem a station elott fog visszarakni, hanem 10 km-re tole, ujra meg lehet probalni... Aztan lehet vinni a masik stationre leadni a kuldetest, es igy tovabb.
Nagyjabol ennyi a lenyeg, az egesz szent gralja EZ a cikk, mindenki ezt a modszert hasznalja, itt vannak ship buildek, es oktato videok az aljan. Tenyleg nem nehez a tema, egy nap alatt bele lehet jonni, es rohadt izgalmas, plusz nagyon jo penzszerzesi lehetoseg. Ez nem ajanlgatja a ki es be logolast mint amit en csinalok, erre a kommentekben talaltam ra, nem fontos hasznalni, ha valaki szerint ez mar cheat.
Ja, es open playben nem ajalnom a smugglingot, mert direkt erre specializalodott kalozok varnak Robigoban a vallalkozo kedvu csempeszekre.
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2016.01.19. 09:24:39 -
#6564 Plusz a kisebb allomasokon (outpostokon) konnyebb leszallni, mert kisebb esely van arra, hogy szkeneljenek - kevesebb a helyi biztonsagi ero, mint a nagyobb allomasokon, ahol aztan barmikor belefuthatsz egy szkenbe es akkor kezdodik a buli. (silent runing nelkul ofc)
Outpost hatranya, hogy kevesebbet is fizetnek - legtobb esetben -, az illegalis cuccert, es - bar lehet csak en voltam peches eleinte -, nehezebb black marketet talalni. Nagyobb allomasoknal surubb a fekete piac, es tovabbi elonye, hogy jobban (dragabban) el lehet adni a csempesz/lopott arut.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.01.19. 09:10:59 -
#6563 Ott veszed, ahol legális (és olcsó) - pl. rabszolgák Birodalmi területen, fegyverek katonai állomásokon, ilyesmi.
Ott adod el feketepiacon, ahol tiltott (ezt írja a rendszer oldalon az állomásnál), és úgy véled, hogy szükség lehet rá (pl. rabszolgákat Birodalmon kívül, de még nem a Föderációban) - a csempészetnél nem fogják a kezed, és adnak előre árlistát :) -
Mr_Brainiac #6562 Ez oké de honnan tudod hogy mit vegyél a fekete piacon és hol add el a nagy profit érdekében? -
stoppos #6561 A T6-tal az a szívás, ahogy néztem, hogy előszeretettel szkennelik, ellenben pl a scouttal. Amikor még voltak rendes mennyiségben csempészküldetések, a scouttal nyomtam. Állomás szájával szemben 8-10 km-re megáll, csendes futás beindít, teljes sebességgel roham, beérsz, fék, leszáll. -
Janicsillagasz #6560 Vagy messzebbről (9-10km) szembeállni a bejárattal és padlógáz, max energia a hajtóműre, engedély és 1000-el tépés befelé az állomásra és imádkozni a gyors leszállásért, illetve hogy ne a bejárat mögötti platformra kapjuk az engedélyt, mert akkor túl gyosak leszünk és túlfutunk rajta, a tolatással meg sok idő elmegy. Auto Docking Computerrel tuti hogy leszkennelnek mert az lassú. Esetleg a kapuban bekapcsolva.... -
#6559 Vannak a csempészküldetések, az tiszta sor.
Viszont ha valahol van feketepiac, akkor ott megvesznek olyasmit, ami amúgy tiltott azon az állomáson, sokszor igen komoly profit lehetőséggel - és azzal a kockázattal, hogy ha annak az állomásnak a közelében szkennelnek, akkor büntetés jár érte.
A megoldás: Outpostokra menni, ahol kevesebb a rendőrség, és nem szoktak befelémenet szkennelni, vagy ügyeskedni csendes futással egy nagyobb állomásnál. -
stoppos #6558 Mit szállítasz és mennyire messze? :) -
stoppos #6557 Szerintem valami szívás van a szerverrel, tegnap összelőttem kb fél milliót és egy darabot nem mutatott a contact az állomáson. -
Mr_Brainiac #6556 Valamit mesélj már erről a csempészetről. Annyit én is szoktam csinálni, hogy amikor megjelenik egy csempész küldi egy állomáson, azt mindig bevállalom aztán vagy sikerül, vagy nem. Csempész hajóm nincs, egy T6-ot használok rá. Csak annyi a csempészés hogy elvállalsz ilyen küldiket, vagy célirányosa van mindig valami.
Csak azért kérdezem, mert nekem nagyon tetszenek ezek a küldetések, de nem mindig ad ilyet az állomás. Vagy van, vagy nincs ilyen küldi.
-
MaRee #6555 En szerettem a t6-omat, nyomtam benne jo par kort, meg jo par misit a rajukru diamon route-on :) En inkabb kereskedo venaju vagyok, de a maximalis profit amit rare tradinggel lehetseges elerni, szamomra nem erte meg a bele fektetett idot (max 1,7m/h credit), ugyhogy dobbantottam, es most csempeszgetek.. Egy 2 milliosra kifittelt Cobra mkiii-al sikerult ket nap alatt ossze szedni a 30 millios Asp Explorer-re a penzt, mostmar azzal repulok, cr/orat nem tudok de kb 2 ora alatt 20-30 milliokat keresek, szerintem eleg jo. Feltett szandekom most kihuzni Elite-re a Trader skillt, bar meg epp hogy csak Entrepeneur leszek.. 1 milliard creditet nem ket nap lesz ossze porszivozni, de idom van mondjuk, es amennyire szkeptikus voltam az elejen, annyival jobban tetszik a jatek. -
#6554 Az elobb - 10 ora korul - sok embert kidobott a szerver, aztan meg vacakolt picit, majd megjavult. Lehet, hogy nalad is valami atmeneti uzemzavar volt a jeloles, es nem valodi buntetes, azert is tunt el kesobb. -
Janicsillagasz #6553 Most meg eltűnt a "trans...." közül és eltűnt a wanted jelzésem is.... nem értem -
Janicsillagasz #6552 Nem. Semmi. Lőni is alig volt időm, mert 5-6 kalóz várt, csupán két plazmát eresztettem az egyikbe és 6%-al sikerült meglógnom. Ennyi. Még csak nem is ütköztem senkivel se az állomásnál.... nem vágom. -
#6551 Kalozok rakomanyat nem raktad el veletlen, amely lehet, hogy csempesz aru es/vagy lopott, aztan az egyik buzgomocsig jaror az allomason leszkennelt? -
Janicsillagasz #6550 Az mitől lehetséges hogy elrepültem egy Distress caal-ba vagy mittoménmibe, elkezdtem lőni a kalózokat, de majdnem kilőttek, visszatértem egy bázisra, ekkor még nem volt gond, de felszállás után rögtön wanted lettem és elkezdtek lőni. Ez miért? Nem ütköztem neki az állomásnak és nem lövöldöztem. 400cr bírságom van, nem merek visszamenni se mert féltem a 200.000 ruby cost-ot :P
Ezzel mit lehet csinálni? -
#6549 Sok mindent lehet találni, lepottyant szondákat, roncsokat, rakományt, ilyesmiket - nem csak érceket. A felszíni szkenner (az SRV pásztázója) egy érdekes eszköz, még én is tanulom a hatékony használatát, de már egy csomó mindent összeszedegettem vele. -
Janicsillagasz #6548 Fú én tegnap vettem egy T6-ost, rögtön a legjobb FSD-t amit csak bírt, megtöltöttem cuccal és át egy másik állomásra.... ahogy megérkeztem azonnal el is adtam a hajót xD
Lomha mint egy tehén, nincs rajta fegyverzet (az a két kis modul semmit nem ér), alig fordul.... és azonnal ki is szedtek az SC-ből, de sikerült meglógnom.... azonnal eladtam a fenébe xD Inkább felfulloztam vissza a Cobra mkIII-at és azzal mozgolódok. Többé nem veszek T6-ot :D Lehet hogy majd a 9-et kipróbálom, de valahogy a kereskedelem nem az én műfajom :( -
#6547 Anno olvastam valahol egy kommentben, hogy a bolygok felszinen veletlenul is bukkanhatunk nyersanyagra, "lootra", erdekessegre, meg akkor is, ha elozetesen nem jelzett ott semmit sem a scanner, vagy egyeb terkep, stb. Ez mennyire igaz? Azert kerdezem, mert vmelyik este unatkoztam, es filmnezes kozben beloggolva leszalltam egy total random kogolyora, elindultam total random iranyokba (csak ugy hasrautes szeruten) de semmit sem talaltam :). -
#6546 Ez a jó módszer, mindig csak azt csinálni, amihez épp kedved van - amíg nem munka, hanem szórakozás
Én is lövöldöztem egy kicsit, fuvaroztam egy kicsit, bányásztam egy kicsit, aztán kipróbáltam elugrani csak úgy ide-oda (esetleg futármunkával együtt), és rájöttem, hogy most ez tetszik a legjobban.
Hosszú távon a Fuel Rats társaság hihetetlenül szimpatikus, és oda szívesen betársulnék, de sajnos közel sem játszok annyit, hogy hasznukra legyek. Esetleg ha már nem lesz hova tennem a pénzt, akkor én is kipróbálom a PowerPlayt, van két szimpatikus társaság ott is. -
stoppos #6545 Annyira nem vagyok felfedező tipus, lehet majd egyszer nekiindulok, csak annyi még a tennivaló. Szeretem a játékban, hogy kitűzök pár apró célt, aztán szép nyugodtan elérem őket. Most a naprendszerbe belépőért hajtok, aztán valószínű megyek egy nagy rare kört, vettem egy type-6-ost tegnap hozzá. Ha azzal végeztem, beszállok a powerplaybe. Utána meglátjuk.
Utoljára szerkesztette: stoppos, 2016.01.18. 18:13:00 -
#6544 Sol-tól most pontosan 2085 fényévre, szóval egyáltalán nem messze.
Írtam korábban, HD 92072-ben hagytam abba múltkor, most innen indultam el egy 700 fényévre levő, fekete lyukat tartalmazó rendszer felé, közben nézelődök az útbaeső rendszerekben. :) -
Janicsillagasz #6543 Milyen messze jársz a Naprendszertől? Nem kötelező pontos adat, se koordináta, csak hozzávetőlegesen :D
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.01.18. 15:18:31 -
#6542 Na jó, erről már töröltem a nevet. :) Nem túl messze az előzőtől, bináris vízbolygók argonban gazdag légkörrel. Látványos.
Kép -
#6541 érdekesség - a Sol - Sag A* jelenlegi rekordja 8 óra 7 perc.
Ezer játék egy játékban. -
#6540 Vigye, sokadik már ezen az úton, pedig az elején vagyok. -
#6539 Én letöröltem volna a nevét a képről, ha valaki most odaszalad, leszkenneli és hazaviszi, akkor a Földszerű se lesz a tied...
Szép rendszer, én biztos le is szállnék néhányon nézelődni, ha elég közel vannak egymáshoz :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.18. 15:00:24 -
#6538 Tessék, harmadik rendszer ahova ma beugrok, minden felfedezetlen. Az első csillagnál a Föld-szerű az enyém, a többit szabad préda. :D
Kép 1
Kép 2 -
#6537 Eddig is minden mozgott a csillagrendszerekben, tehát az üstökösök is mozogni fognak, ez nem is kérdés.
Beleütközni meg ugyanúgy nem fogsz, ahogy két hajó se ütközik össze SC-ben, ahogy apró holdakat se túl könnyű eltrafálni. Majd biztos be lehet targetelni, mellé szegődni, és bányászni róla / leszállni rá / ilyesmi. Vannak már most is olyan holdak, amik száguldoznak :) SC-ben nehéz utolérni:
-
Janicsillagasz #6536 Na a kisebb objektumok behozatala érdekes lesz. Elég sok akkréciós korongot ismernek a csillagászok, egyik leghíresebb pl. a Fomalhaut csillag körüli, illetve sok van az M42-ben is (Orion-köd). Az aszteroidák/üstökösök viszont feltesz egy újabb kérdést: SC módban nem ütközünk nekik?
A belső csillagrendszerben egész lassú a hajó amivel esetleg ki lehetne kerülni, de ha felgyorsulunk pl 500C fölé két csillag közötti úton, akkor már elég gyorsan mozognak a dolgok és nemigen lehetne elkerülni egy hiperbolikus pályán mozgó üstököst, hisz mire észrevesszük hogy ott mintha lenne egy halvány kis poltocska, addigra már át is mentünk rajta :D
Hacsak nem targetelhető objektumok lesznek, akkor fel lehet ismerni messziről is. Mi történik ha átmegyünk a porcsóván? Sérül a hajótest? És ha az ioncsóván (ha lesz ilyen)? Sérülnek az elektromos részek? Esetleg a meglepetések miatt raknak-e ellencsóvát? Állandó helyzetre szerkesztik, vagy valóban mozogni fognak a csillagrendszerben? És beleszámít a felfedezésekbe? Elég sokmindenre kell ismét gondolniuk a fejlesztőknek :D Mindenesetre nagyon várom -
#6535 Meg ehelyett készíthetsz magadnak valakit, akit látsz majd a fotóidon (meg mások látnak téged)
- plusz ha lesz több személyes hajózás, akkor ott fel lehet ismerni majd a másikat
- plusz ha lesz hajóbejárás (esetleg valaha majd állomáson mozgás), akkor fel lehet ismerni a másikat
... igazából első sorban arra jó, amire bármelyik MMO-ban az avatár készítés. Önkifejezési forma :) -
#6534 Ha mar az idei tartalom elokerult. A karakter/commander krealas, mint ficsor, milyen celt fog majd szolgalni, errol van vmi info? Az oke, hogy utana mar nem csak ikonokat/neveket latunk a kvesztek/bountyk mellett, hanem arckepet is, de csak ennyi, vagy ez csak valaminek az elso lepese, amely kapora jon ezert lesz bevezetve a 2.1-gyel? (azt hiszem 2.1-re igertek, de lehet tevedek) -
#6533 A lencsézés szép, sajnos azt állóképen nem igazán tudtam megörökíteni, ahhoz videó kell.
Erre az évre várható amúgy a kisebb jelenségek és tárgyak beépítése - aszteroidák, üstökösök, akkréciós korongok.
És amire rengetegen vágynak, és talán lesz: több fényforrásos megvilágítás a bolygókon és bolygófelszíneken (jelenleg csak a legközelebbi csillag világítja be, hiába van távolabb esetleg egy jóval fényesebb) - de ez valószínűleg csak a legerősebb gépek privilégiuma lesz, irdatlan munkát igényel több árnyék meg minden ilyesmi kiszámolgatása.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.18. 11:50:05 -
Janicsillagasz #6532 Hmm... elég jól ábrázolták a gravitációs lencsehatást a fekete lyukak körül és a szingularitásból kilépő fénykúp (szökési sebesség ábrázolása). -
#6531 Ó, a Powerplayt már én is kiolvastam egy-egy félmillió Ls-es úton :)
Gratula, nekem egyelőre kimaradt az Orbital, de ha visszatérek, el fogok oda menni, szerintem egy felfedezőnek minimum illik, és hozok onnan bögrét.
Sőt, le fogok szállni a 9.77G-s égitesten is, ha addig nem találnak még nagyobbat :) vagy kezdem 6G-vel, az kevésbé nehéz
Egyelőre 2.5G a "rekordom", tegnap egy fémtartalmú, gyűrűs hold:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Gyűjtögetem az ilyen "tennivalókat".
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.18. 11:38:51