23609
1418743729.jpg
  • Zozo76
    Na ilyen screenshot-oknal erzi az ember ugy hogy meg kene venni ezt a rohadt jatekot! :)
  • Dzsini
    Mai legérdekesebb látványom:
  • Dzsini
    Ott már fegyverszünet volt. Keress másik rendszert, ahol aktív balhé van :) (a hírekben olvashatsz róla, meg rá is akadhatsz, sőt ki is lehet provokálni, ha elkezded küldetésekkel erősíteni az egyik gyengébb frakciót)
  • PiszkosFred
    Mert meg kell varni, amig elmulik - bar elmulni sosem fog, csak elfelejtodik egy ideig, amig megint nem csinalsz valami gonoszat, vagy nem szkenel vegig egy jaror es veszi eszre, hogy nocsak itt sunnyog egy regi korozott pilota :)

Vagy siman meghalsz. Dokkolj be vhova, tedd be oda a mostani hajodat,es vedd meg a legolcsobb hajot, halj meg vele, eledj ujra, vedd elo a garazsbol regi hajodat es kesz is. :)
  • Mr_Brainiac
    Az LTT 18xxx rendszerben voltam küldizni, kinyírtam a targetet és azt írja ha jól emléxem a Dynamics & Co -nál van valami 36k büntetésem. De már előtte is lőttem ott, akkor valami 14k volt és akárhányszor megyek oda mert küldi visz oda, lelövöm a target NPC-t nő az összeg a fejemen és nem engedi fizetni a contacts-nál. Vagy ott csak a FINE tipusú büntiket lehet fizetni? 6 nap van még ebből a 38k-s büntetésből.
  • Mr_Brainiac
    Hú hát köszi, de nem igazán világos minden. Kilőttem egy mission target NPC-t amit egy másik rendszer küldetése adta. Azonnal wanted lettem ott ahol kilőttem és nem tudom befizetni, csak akkor esik le rólam ha kilövik a hajót. Akkor ilyen büntetést nem is lehet befizetni? nem érthető ez egyelőre...
  • Mr_Brainiac
    Próbáltam egy másik rendszerben conflict zone-okba menni de nem lehet frakciót választani csak ceasefire van ott a frakció helyén. És nem is lőtték egymást csak repkedtek egymás körül. Hol találok ilyen zónaákat máshol? Én az Eravate rendszer mellett találtam ezt de nem engedett semmit.
  • EFRM
    a vulture a 2db "nagy" pulse lasere durva javulas lesz egy viper tuzerohoz kepest, majd meglatod :D
  • Dzsini
    Azzal vigyázz, hogy a Vulture alapáron közel 5 millió, és a felszerelés bele még legalább annyi - nem jó móka E kategóriás alkatrészekkel repkedni.

Energiafegyvert pajzsok ellen, lőszerest amikor leesett a pajzsa, és a vasat lövöd - ott sokkal nagyobbat üt. Viszont lőszeresnél sokkal nagyobb teljesítményesést jelent a gimballed és a turret változat:
    Energiafegyvernél ha 100%-ot sebez egy fix fegyver, akkor a gimballed 85-öt, a turret 70-et.
    Lőszeresnél a fixx 100%, a gimballed 70, a turret 55.
    (nem pontos értékek, csak arányaiban nagyjából ennyit jelent)

Nav beacon helyett átállhatsz a Resource Extraction Site-okra, ott nagyobbak a bunyók és több a bevétel, vagy a Conflict zone-okra, ott még különdíj is van (ott oldalt kell válsztani, hogy kik mellé állsz, a másik oldal automatikusan ellenfél lesz).
  • Morpheus_v2
    A kill mission-ök többnyire bérgyilkos küldetések, így nem biztos hogy egy wanted személyt puffantasz le, ezért kapsz pénzbüntetést. Ez lehet helyi vagy más frakciótól, akik nem képviseltetik magukat a környéken. Pl nekem van vérdíj tartozása az Empire-nek, viszont FED-es zónában vagyok, ahol nem tudom ezt felvenni, mert más szövetség van itt, így átkell majd utazni Empire területre a vérdíjért. Ha lepuffantanak az összes vérdíj elvész.
    Én is gondolkodom a Vulture megvételén, de csak 2 fegyvere lehet... én 2 célkövető pulse lasert használok, amit spamelni tudok kisebb hajókra és 2 rail gun-t a nagyobbakra, egész jól eltudok vele vadászni.
    Questeket a repuért kell csinálni, hogy megvehess pár frakció hajót (fed/imperial), jobb questeket kaphass (én futárkodás közben szoktam fejvadászkodni. :D)
    Vérdíjakról prohardverről idéznék:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    - Büntetések és vérdíjak:
    Minor crime - szabálysértés
    - tilosban parkolás
    - csempészés (csak ha lebukunk vele)
    - szemetelés (pl. az állomás hatósugarában kiszórjuk a rakományunkat)
    - no fire zone-on belüli gyorshajtásból (100m/s feletti sebesség) eredő karambol a vétlen fél pajzsának, vagy hajótestének sérülése esetén
    - áruszállító küldetés végrehajtásához kapott rakomány privatizálása

Major crime - bűncselekmény
    - clean hajó megtámadása (a baráti tűz sebzésküszöbét lazábbra vették, és ezentúl a játékosokra is érvényes), "interdiktálása", kilövése
    - bírság 7 napon belüli befizetésének elmulasztása
    - no fire zone-on belüli gyorshajtásból eredő karambol a vétlen fél hajójának megsemmisülése esetén

Fine - bírság
    - szabálysértés elkövetése miatt kirótt pénzbüntetés. Ez lehet aktív, vagy legacy - megmaradó, örökölt

Bounty - vérdíj
    - bűncselekmény elkövetőjének kilövéséért járó pénzjutalom. Ez lehet aktív, vagy dormant - inaktív, alvó, lappangó
    A kirótt bírságok az eddigi 24 óra helyett 7 napig befizethetőek, mielőtt vérdíj válna belőlük.
    Az aktív vérdíjakat a helyi frakciók (minor faction) tűzik ki, és az ő fennhatóságuk alatt lévő területeken érvényes. Aktív vérdíjakat nem lehet pénzben megváltani, és legalább 5 percig, de legfeljebb 7 napig élnek a vérdíj mértékétől függően.

Aktív vérdíj megszűnése:
    - ha a vérdíjat észlelik és kilövik a hajónkat, a vérdíj kifizetésre kerül
    - ha a hajónk megsemmisül a vérdíj észlelése és kifizetése nélkül: a vérdíj inaktívvá válik és ezután csak az azt kitűző frakció hatóságai észlelhetik újra
    - ha lejár a 7 napos határidő a hajónk kilövése nélkül
    - ha a inaktív vérdíjat 7 napig nem észlelik újra

Inaktív vérdíj további sorsa:
    - ha az inaktív vérdíjat észlelik, akkor újra aktívvá válik további 7 napig
    - ha az inaktív vérdíj 7 napos lejárati határideje alatt újabb bűncselekményt követünk el, akkor az azért kapott vérdíj mellé az inaktív vérdíj is aktiválódik, a 7 napig tartó ketyegéssel együtt

A vérdíj megszűnése után tiszták leszünk, de a kitűzött vérdíj összegének megfelelő megmaradó bírságot kapunk, ez soha nem évül el és területileg ugyanoda érvényes, ahova az eredeti vérdíj is szólt. Amennyiben olyan frakció fennhatósága alá tartozó állomáson kezdünk újra, akiknek "tartozunk" megmaradó bírsággal, akkor annak összege hozzáadódik a visszavásárlási költségekhez. Az egy frakció által kitűzhető vérdíjak összege maximált. Egy játékos egy frakciótól legfeljebb 10 millió Cr vérdíjat kaphat, viszont egy játékos kilövéséért egy frakciótól legfeljebb 1 millió Cr fejpénzt kaphatunk. A megmaradó bírságok összegének nincs felső határa.

• Mr_Brainiac
    Sziasztok

Nemrég kezdtem el a játékot. Nagyon bejön ez a fene nagy szabadság, viszont van néhány érthetetlen dolog. A repun kívül mi értelme küldizni? Adnak egy kill missiont, amit jó sok idő megcsinálni, megtalálni a célszemélyt, kiszedni FSD-ből, lelőni ha egyáltalán le tudom. Ha a Nav beaconnál wanted-re vadászok sokkal több pénzt keresek. Másik dolog, most az Eravate rendszerben vagyok (jó az?), ha adnak egy ilyen kill missiont, lelövöm a célszemélyt abban a rendszerben ahol a küldetés van, és bounty kerül a fejemre, és wanted leszek abban a rendszerben. Pedig küldetés vezetett oda. De ez még úgy oké is lenne, de hiába dokkolok be olyan bázisba ahol wanted vagyok és ahol bounty van rajtam, nem tudom kifizetni mert nincs ott a büntetés. Nagyon néha kisebb büntetésnél engedi, vagy egy relog után, de van olyan rendszer ahol nem engedi hiába logolgatok ki-be. Ha abban a rendszerben szétlőnek akkor lejön a bounty. De ha lejön a halálommal, akkor miért nem lehet kifizetni? Ott van hogy még 6 nap van a bounty-ból ami rajtam van. Mi lesz ha letelik a 6 nap? Lejön a fejemről a bounty vagy végleges lesz?
    Azért nem értem mi értelme ilyen kill missionöket elvállalni, mert sokáig tart, bounty kerül a fejemre, és ha még ki is tudnám fizetni, akkor főleg nem érné meg anyagilag.
    Most egy Viper MK III-al tolom a vadászatot, de összejött 6 milla, veszek egy vulture-t. Azon 2 hely van fegyvereknek és pulse laser lesz, nekem a multicannon nem jött be. Kifogyott amikor nem kellett volna és a legközelebbi állomáson nem is tudtam újratölteni.
    Na egyelőre ennyi, lesz még kérdésem, előre is köszönöm a válaszokat.
  • Dzsini
    Találtam egy adatot - nyáron írták a hírlevélben, hogy már több, mint 11 millió rendszer adatait adták le felfedezők, ha ugyanebben a tempóban halad a felfedezés, akkor kb. 23 ezer év alatt elfogy az új felfedeznivaló. Még ha a tízszeresére is növekedne a felfedezők hatékonysága (nem mindenki a Sag A* felé indulna el legalább egyszer), akkor is több, mint kétezer év...
    Mindenkinek jut egy csillag ... vagy százezer.
  • Dzsini
    Csak az "izgalmas" részek - pl. Sag A* környéke már eléggé fel lettek térképezve, sokan farmolják ott a neutroncsillagokat, úgyhogy igazán teljesen felfedezetlen rész ott már nehezen található. A külső ívet körben szintén végigjárták már néhányan, és a buborék körüli ~5-700 fényév területén már csak a lenti jégdarabok nincsenek kipipálva...
    Persze így is van hova menni, ha minden játékos nekiállna módszeresen felfedezni, akkor is több emberöltőnyi takarítanivaló van. És nem mindenkinek fekszik a csillagról csillagra ugrálás, és a semmiben repkedés :)
  • MasterMason
    "es remenykedni, hogy idokozben nem elozte meg valaki"

Azért mivel van kb 400 milliárd csillag a játékban, így azért jut majd mindenkinek felfedezés. :D
  • Dzsini
    Így van, én "csak" az első felfedező címmel büszkélkedhetek, az égitest neve továbbra is Col 285 Sector WC-B b14-7 2... (meg még néhány abban a rendszerben). Járatlan csillagot találni a majombuborék (=lakott rendszerek) közelében már elég nehéz, és egyelőre csak a Maia rendszerig merészkedtem ki, fekete lyukat nézni. De ha megvan az A kategóriás FSD meg erőmű, akkor egy időre meglépek :)
  • PiszkosFred
    Nem a neve (egyelore nem lehet atnevezni) lesz az ove, hanem az lesz jelezve mostantol orokke a jatekban az adott objektumnal, hogy o fedezte fel azt a rendszert, bolygot, barmit. Na persze ehhez vegig kellett csinalnia a szukseges procedurat (szkenelesek, jelentesek leadasa, stb.) es remenykedni, hogy idokozben nem elozte meg valaki :) A jelek szerint nem. Gratula egyebkent.
  • Zozo76
    ez most komoly? ha egy felfedezetlen rendszert latogatsz meg akkor a te neved lesz mondjuk egy hold vagy bolygo neve? vagy csak veletlen egybeeses?
  • Dzsini
    Igaz csak egy jeges kavics, de azért büszkeséggel tölt el:

... előbb-utóbb lesz olyan csillag is, ahova az én nevem van kitűzve :)
  • Morpheus_v2
    Veszel egy fuel scoopot és rátolatsz a helyi csillagra és vársz (O, B, A , F, G, K és N típusú csillagoknál), amíg feltöltődsz. Van még olyan lehetőség, hogy szólsz a "Fuel Rats" jótékonysági szervezetnek, akik elmennek érted és adnak némi üzemanyagot. Legrosszabb esetben kikapcsolod a létfenntartó berendezést és vársz 5 percet (alap létfenntartó berendezésnél 5 perc).
  • macleody
    Írsz egy búcsúlevelet a családnak, elgondolkodsz az élet értelmén. Mondjuk 4-5 perced van rá, addig működnek a létfenntartó eszközök ha jól rémlik.
  • Zozo76
    tenyleg, mi a helyzet ha a semmi kozepen kintragadok uzemanyag nelkul?
  • Morpheus_v2
    Érdemes venni egy fuel scoop-ot már a legelején, kb 300 CR és megelőzi az olyan eseteket, amikor a semmi közepén kifogysz az üzemanyagból (tapasztalat...). Amúgy fura én kb 2 hete játszom a játékkal, fekete pénteken vettem és a kezdő összegem 100k volt nem 1000.
  • MaRee
    Köszönöm a válaszokat, szerintem bele vágok
  • Dzsini
    Én láttam egész magas szintű játékosok videóit (meg belenéztem pár streambe is), és sok száz milliós vagyonnal és Cutterrel felszerelkezetteknél (a lenti képen a jobb alsó hajó, alapfelszereltséggel 200 millió) is látom, hogy egérrel játszanak.

Nagyon aprólékosan konfigurálható az irányítás, tényleg bármilyen igényeknek meg tud felelni - és az alapbeállítás se rossz.
  • PiszkosFred
    Tokeletesen jatszhato eger+bill komboval is - legalabb olyan szinten, mint az altalad felsorolt mas urszimeket/mmokat.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.01.02. 19:17:02
  • Dzsini
    Én X360 kontrollerrel játszom, azzal is kellemes (pár funkció maradt a billentyűkön), de sokan játszanak egér-billentyűzettel is:

Ha azt szereted, szokod meg, akkor bizonyára az is teljesen jó.
  • MaRee
    Köszönöm, és a linkeket is, bár az első videónál elakadtam.. Ezt csak joystick-kal lehet normálisan játszani, vagy egérrel+billel is?
    Utoljára szerkesztette: MaRee, 2016.01.02. 18:41:06
  • Dzsini
    Sok hajó van, kereskedni, teherautózni elég jól lehet, több online segítség is van hozzá (árösszehasonlító, útvonaltervező oldalak). Vannak véletlengenerált küldetések, tennivalók is, mindenféle játékstílushoz (kalóz, vadász, kereskedő, csempész, futár...)
    A játéktér valóban hihetetlenül nagy, de a lakott terület azon belül elég kicsi (kb. 20 ezer rendszer nagyjából egy gömbön belül) , úgyhogy bőven bele lehet akadni másokba, ha nyitott módban játszol (ekkor összedobhat más játékosokkal, akik épp arra járnak). Ha ilyen módban játszol, akkor bizony van PVP. Ha kilőnek, akkor a hajód összértéke 5%-ért újravásárolhatod (ez a biztosítási díj), persze a rakománynak annyi. Vagy bármikor kérhetsz egy ingyenes alaphajót (a fenti képen bal felül a Sidewinder - egyébként ezzel kezdesz, és 1000 petákkal).

Mielőtt megveszed érdemes lehet megnézni pár tanító-bemutató videót, mondjuk a wings részig, hogy ha esetleg úgy érzed, hogy mégse ilyen lovat szeretnél, akkor ne költs rá feleslegesen.

Space simnek nagyon jó, történet pedig annyi van benne, amennyit magadnak "gyártasz". Ha te kamionozni szeretnél, és nem foglalkozol a játékbeli politikával, akkor az se fog veled foglalkozni. Ha bele szeretnél merülni a közösségi mókákba, akkor arra is van lehetőséged.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.02. 18:35:44
  • MaRee
    Eddig nem akadtam rá valamiért erre a játékra, de most hogy space simes kedvem lett, valahogy felugrott. Az EVE-hez már nem akarok visszatérni, az X rebirthöt pedig már rongyosra játszottam, StarCitizen soha nem lesz.. Jó ez a játék? Leginkább a két végletet olvasom a kritikákban, vagy kurvajó, vagy kurvaszar. Szerintetek ha tetszett az X sorozat és az EVE, akkor ez fog?Van lehetőség nagyobb hajókat is vásárolni és használni, vagy egy alapot tudunk pimpelgetni, mint az X-ben? Leginkább a kereskedős, pénzharácsolós játékot kedvelem, van ebben ilyenre lehetőség? Mennyire MMO a játék? A játéktér mérete ha jól értem hatalmas, lehet egyáltalán másokkal találkozni? Mennyire van pvp, pk? Ha kilőnek, elveszett mindenem? Az alapjáték érdekelne egyelőre, ez a bolygóra leszállós móka annyira nem izgat (főleg ennyi pénzért).
  • Zozo76
    xbox-on meg nincsen horizons
  • TokraFan
    Írd be a keresőbe, ott van a Horizons...irreális, mondhatni nevetséges áron...
  • Zozo76
    Steam:

alap: 4397 Ft
    horizons: 16961 Ft
  • Zozo76
    Az XBOX LIVE-n az evvegi learazasi lazban 5617 Ft az alap jatek de sehol nincsen meg a Horizon. Felek ha megvennem, rogton jonne a Horizons, jo dragan... :)
  • Ninju
    Igen ultrán nyomom, de ha megnyered a bugot mindegy milyen kártyád van.
    Én is találkoztam vele. Volt fent egy béta driver az amd honlapján amiben benne volt a javítás. Azt felraktam, az megoldotta. Azóta viszont a win tuti, h frissített és szerencsére nem jött vissza a hiba.
  • traz75
    Ultra beállításokkal nyomod max látótávval, max felbontáson? Csak mert oké hogy az nem gond valakinek ha a szokásos 90 fps leesik mondjuk 60ra, de az már igen ha a szokásos 38-40 leesik 15-20ra...
  • Ninju
    Nálam nincs gond vele.
  • Fenrir
    Én nem rinyálok itt, sem a hivatalos fórumon, de meg tudom erősíteni, hogy W10 alatt, AMD vga-val fps problémák vannak, többek között a supercruise alatt a legfrissebb Crimson driver-rel is (15.12).

Nem baj, van még Fallout 4 és Dragon Age Inquisition, nem esek kétségbe :)
  • Jeffjohnson
    Akkor biztos hihetetlen mákszériám van ugyanis win 8-ra egyből frissítettem az asztalit aztán a laptopot is. Aztán mikor kijött a win10 az asztalit frissítettem azonnal de így tett a játékos haverok közül elég sok. Mindannyian gond nélkül, különböző konfigokon. Én nem mondom, hogy hibátlan de azt se, hogy használhatatlan. Nekem problémamentes. Minden játékom gond nélkül fut és soha sem volt még driver problémám. Ismétlem nem akarok én itt senkit meggyőzni de nekem meg ez a tapasztalatom. Fórumokon általában nem azok rinyálnak akiknek semmilyen gondja sincsen.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.12.22. 22:13:00
  • Diopapa
    Milyen kulcseladás? A topikban is találhatsz embereket akik ezzel szívnak (na, közöttük van nem egy sértődött..) valamint -mint már harmadszor írom- a Frontier elismerte a problémát ami csak a W10-et érinti, valamint az AMD ígért rá javítást (nem tudom az aktuális "új" driver javítja-e). Továbbra sem értem miért lennék "sértett" amikor semmi módon nem érint a probléma. Nekem jelenleg a bolygófelszínen produkált sebességgel van gondom, (kb fele fps mint az űrben), de ez úgy gondolom valahol érthető.
    A Frontiertől és az Elite-től eltekintve is rengeteg sebtől vérzik a W10, ha neked tökéletes akkor ahhoz gratulálok, de nagyon sokan szívnak nagyon sok problémával amik pl W7-en és W8-on nem voltak jelen. De azt gondolom, hogy egy új OS esetén ez valahol érthető, a régebbiek sem egyből lettek jók, hanem számtalan javítás után. Ezért sem értem azokat akik egyből rohannak új OS-t telepíteni, amikor kijött.. :/ Az előre telepített notebook tulajokat meg őszintén sajnálom.. :D
  • Jeffjohnson
    "De te biztos jobban tudod" "de tuti hoax."
    Ez nem éppen arra utal. Sértett ember írogat ilyeneket.

Nekem a jelentős hányad illetve a kulcseladás ütötte meg a fülem.
    Nagy divat a win10-et szidni, de mindenki azt és úgy csinál, ahogy a belátásának megfelel. Mint ahogyan én is szeretném elmondani a véleményem a nélkül, hogy gyerekes módon viselkedne a nekem válaszoló.
    Ha meg az AMD hibája, akkor mégis minek....