23609
-
#6170 Látom a lényeget leszűrted. Ha csak és kizárólag űrhajó-szimulátorral szeretnék játszani, semmi mással nem lennék hajlandó, akkor nem szólnék semmit, nincs jobb játék, tolhatják fél évente a 15ezer forintos kiegészítőket, és megveszem. Hiszen a technikai megvalósítása 9.9-es egy 10-es skálán.
De van más is. Akár ingyen is. És azokkal is eljátszom. Csak két egyszerű különbség van: 1. ingyen vannak, vagy filléresek, 2. változatosak. Tudom, sóher vagyok, mert szórakozni akarok a pénzemért.
Az ED megvolt. Két-három hónapig elszórakoztatott. Mindent kipróbáltam, voltam 2000 fényévre minden civilizált rendszertől felfedezni, bányásztam, kalózkodtam, kereskedtem, fejvadászkodtam, cserélgettem az űrhajókat és a modulokat. A játék ennyit tudott. Az tartott vissza, és azzal vettek rá a játékra, hogy drágán adták a hajókat és a modulokat, így viszonylag sokat kellett rá gyűjteni, mire váltani tudtam a különböző lehetőségek között. Gyűjtesz egy hajóra, mert az majd jobb lesz, amivel majd gyűjthetsz egy hajóra ami jobb lesz. Garantált megcsömörlés. Későn vették észre, de legalább észrevették, és egyszerűsítették a pénzszerzést. Aztán jött a power play, hátha lesz miért belépnie az embereknek a játékba, de nem lettek a küldetések változatosabbak, semmi érzelmi reakciót nem váltott ki belőlem (vagyis teljesen hidegen hagy).
Nem kell elfogadnod a véleményemet. Amíg senkinek nem ártasz miattam úgy szórakozol, ahogy akarsz, de szerintem millió-egy egyéb játék van, ami változatosabb, nem kér a következő érzelmileg és tartalmilag teljesen üres (de technikailag nagyon jól kivitelezett) feature-éért 50 eurót, megmozgatja a fantáziámat, elgondolkodtat vagy pörgős, esetleg csapatjátékot vár el. Szóval nyugodtan élvezd az üres űrben egyedül lebegést, toxic waste-re supercruise-ból kilépést, esetleg a nem is három fajta űrállomás-variáció egyikére kikötést. Ez engem nem vág hanyatt. 25 éve játszom számítógépes játékokkal, meg tudom ítélni, ha valami nekem nem elég. Amikor kijött az ED tudtam, hogy pár hónapig elszórakoztat, és annyit megért. Ez már nem ad hozzá eleget, ennyi pénzt nevetségesen soknak tartok érte. Hónapok óta nem léptem be, és ettől nem is fogok. De attól még várhatok, hátha lesz valami értelmes. Tartalmas, változatos. -
Diopapa #6169 Jah, elveszítette.. :D Mutass már még 1 játékot, ahol 2m x 2m km map van vagy local grid system (külön pozíció és gravitáció pl űrhajón belül és kívül). -
BladeW #6168 Az Elite nem véletlen lett elit ;) Az összes rész a maga korában olyan innovációt tudott felmutatni, amivel a korabeli játékok köszönő viszonyban sem voltak. Az ED sajnos ezt az innovációt vesztette el, bár tisztában vagyok vele, hogy már nem a 80-as éveket éljük. -
elégmááá #6167 Itt nem engem kell vigasztalni, én becsszó élvezem -
#6166 Túlreagálod, szard le az egészet és inkább érezd jól magad!
Apropó "városok", azért itt is lesznek "földi" (értsd, felszíni, még mielőtt...) települések, concept arts alapján legalábbis:
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.10.17. 00:48:37 -
EFRM #6165 nekem tetszik : ) -
elégmááá #6164 Látom, ez a fórum megmaradt a siralom völgyének. Itt majdnem mindenki zokogva bámulja a falat, és az ED-t szidja, hogy csak a légkör nélküli bolygókra lehet majd leszállni, meg hogy megígérték, de mégsem lehet majd vaddisznóra vadászni, és az outpostok nem különbözőek mind a négymilliárd rendszerben, és még egy történet sincs benne, aminek a végén jól fel lehetne pofozni a főgonoszt, hogy megint meg lehessen menteni a világot(mind a pár millió játékosnak külön-külön), stb, stb, de majd kijön a SC, abban bezzeg komplett gigavárosok lesznek, ahol minden lakónak külön generált ujjlenyomata lesz, és akár a női napozót is megleshetem a hajóból, ha fölé reppenek, és még a törülközők márkajelzése is látszani fog, stb.
Akkor most közlöm veletek, hogy az ED valóban nem tökéletes, vannak bosszantó dolgai, de működik. Élvezhetően, szórakoztatóan működik. De amelyikőtöknek az a jobb, hogy zokogva a falat bámulja, az csak tegye. Végül is az SC is ki fog jönni a gigavárosaival....úgy kb 8 év múlva. Ha kijön. Addig meg csak elvagytok azzal a hangárral, meg azzal az együgyű ketrecharccal, amit az SC eddig fel tudott mutatni. És ha elunjátok a hangár túrát, még mindig ott a fal, amit lehet bámulni.
És most megyek, mert szinte érzem, ahogy kezd a nyakamra telepedni a depresszió, és ha még egy percig itt maradok, akkor esküszöm leugrok a Turulról. -
Diopapa #6163 De jó, lenne, ha ki lehetne szállni EVA-zni.. :) -
#6162 Hát, ha más nem, lehet egymásra fogunk vadászni a "makoval" egy-egy bolygón :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.10.16. 16:25:43 -
Diopapa #6161 Ami kijön Horizons most, abban biztos nem.. Majd, egyszer, talán... Miután megjelent a Strar Citizen... ;) -
MasterMason #6160 Pedig anno még arról is volt szó, hogy vadászni is lehet majd akár az élőlényekre, bár ez FPS játék ígérethalmaz közepette hangzott el még anno. -
TokraFan #6159 Bizonyára igazad van, nem követem minden percében a játékot, be sem kapcsoltam már vagy 3 hónapja...
Viszont én a videóhoz szóltam hozzá, abban nincs semmi információ azon kívül, amit írtam...Nyilván ez nem zárja ki annak lehetőségét, hogy valahol külön még le van írva valami.. -
HUN_bulldog #6158 látom ez még mindig egy "a pohár félig üres" topic :)
még jó hogy mi akik játszunk a játékkal jól szórakozunk :)
újabb fel év múlva megint benézek :) -
Diopapa #6157 De, kiderült, max te nem vagy tájékozott... Csak bizonyos fajta légkör nélküli bolygókra lehet majd leszállni, szóval az élővilágot kilőheted. Azt is elmondták már, kb mire számíthatsz ezeken a bolygókon. -
traz75 #6156 Star citizen, 2-3 év múlva. :) -
MasterMason #6155 Meglátjuk majd az fps modul után, hogy hova fejlődik a játék, persze az lenne überbrutál ha különböző modulok által hatalmas űrvárosok állhatnának össze. Fasza fényekkel, és a nagy űrvárosokban is lehetne repkedni... Még egy rakás rpg és fps elem is kellene és akkor nem lehetne letenni. De van egy olyan gyanúm, hogy olyan játék már csak a mi halálunk után lesz...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2015.10.13. 04:03:00 -
StrikeFor #6154 ez a leszállás 2ft-ot nem ér.............. -
TokraFan #6153 Van 3-4 féle "nagy", és a "kicsik", ez utóbbit annyiban variálja a program, hogy ugyanazokat a modulokat helyezgeti át rajta össze-vissza. Emiatt nem 1:1 azonosak, de attól igen messze vannak, hogy hiteles módon egy idegen rendszerben érezzem magam. Összességében olyan érzésem van, mintha egyetlen űrbázís gyártó cég termékét látnám minden egyes csillagrendszerben, csak egy kicsit más verziót...
Nesze semmi fogd meg jól megoldás... -
Z33noo #6152 Jogos, mindeggyiken más a felirat :D -
MasterMason #6151 Én még nem láttam ebben a játékban két egyforma űrállomást... -
TokraFan #6150 Klasszikus, beetetős de értelmetlen video. Van egy töltés nélküli bolygóraszállás, ez akkor pipa de sajnos önmagában 2015-ben már kevés, mert már több programban láttuk. De nem látunk semmi mást, nem derül ki, hogy lesz-e legalább néhány bolygón élővilág, atmoszféra, ez utóbbi ha lesz, hatással lesz-e a hajókra, egyebekre...Nem tudjuk, itt is csak 3féle állomás -bázis?- ismétlődik-e majd ezerszer mint az űrben, vagy végre procedurálisan generálnak tartalmat, hogy értelme is legyen leszállni, felfedezni? Lehetőséget kapunk-e kolonizálásra, épületek építésére, tehát kvázi birtokolhatunk-e bolygókat, rendszereket...Vagy ez is csak pont olyan üres és unalmas lesz, mint az űrben? Van egy tippem....
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.10.12. 21:46:29 -
MasterMason #6149 "Sajnos ebben nem nagyon bízom, mert úgy gondolom hogy csak a nagy kasza reményében vágtak bele a projectbe"
Az már a 240 dolláros alfa meg a 120 dolláros bétánál kiderült, hogy a pénzt azt szeretik... A frontier egy részvénytársaság befektetőkkel és nem mondhatják azt a részvényeseknek, hogy szeretnénk megríkatni a játékosokat nosztalgiából.
Ha jó lesz bánja a fene, ha rossz lesz sem buktam, mert így is úgy is lesz egy virtuális galaxisom amibe alkalomadtán elutazom majd nyugis virtuális szabadnapjaimon... -
traz75 #6148 Engem sem a pénz zavar, egyszerűen etikátlannak tartom a dolgot hogy eladnak egy félkész progit még csak nem is bundle áron, aztán az első kieget ami teljessé tenné, újra meg akarják velem vetetni kedvezményesen egy fullos progi árán... Úgyhogy elvből kihagyom, pedig azt hiszem ha valakire elmondható, akkor én igazán hardcore (c64) Elite fan vagyok. Majd esetleg pár év múlva megveszem, ha kiderül hogy sikerült egy olyan "örökéletű" klasszist összehozniuk mint annó. Sajnos ebben nem nagyon bízom, mert úgy gondolom hogy csak a nagy kasza reményében vágtak bele a projectbe, nem pedig azért mert annyira szerették/szeretik - az egészből valahogy pont a lélek hiányzik legjobban. Mondjuk ez a kieg nem néz ki rossznak, kíváncsi vagyok hogy valami érdemi jelentősége is lesz-e, vagy csak egy feature kipipálva hogy "ez is van már". Majd írhatna róla valaki aki megvette, hogy milyen.
Utoljára szerkesztette: traz75, 2015.10.10. 18:23:49 -
#6147 Én sem a pénz miatt aggódnék. Inkább az zavar a játék fejlődésében, hogy az eszközölt újítások nem csökkentik a kudarcélmény lehetőségét ...véleményem szerint. Továbbra sem látok benne semmit amitől ne érezném "magányosnak" a játékot. -
MasterMason #6146 Őszinte leszek nem vág földhöz, hajó festésekért viszont továbbra sem vagyok és leszek hajlandó fizetni egy fillért sem... -
traz75 #6145 Ja, lassan tényleg egy jó játék lesz belőle, csak előbb vedd meg újra. :) -
MasterMason #6144 Lassan újra elöveszem a játékot, okolusz és full funkciós elite. -
#6143 -
Oriza #6142 Sorry, nem néztelek hülyének. Sőt, nem is akartam kampányolni, hogy bármelyikőtök is vegye meg, vagy kezdje újra. -
#6141 ...azon gondolkodom épp ki kit néz hülyének. Válaszoljak -e neked bármit is? Vagy hagyjalak az árnyékban? hagylak... -
#6140 Megragadtad a probléma lényegét: ennyibe kerül egy játék. Egy közepesen / rosszul muzsikáló játék digitális kiegészítője pedig az ötödébe. Ha most ingyen adnák, akkor sem valószínű, hogy belépnék megnézni. -
Oriza #6139 Milyen storyt szeretnél? Mit szeretnél birtokolni? Mondj 1-2 példát vagy hasonlatot más játékokban kérlek. Én sem akarom az állóvizet kavargatni, csak szóltam, hogy ha valakit érdekel, akkor itt tart a játék. Open/solo vitát kár erőltetni, sose lenne vége, mindenki azt játszik amit akar, aki fél a pvp-től, vagy hülye hozzá openben, az megy soloban, megteheti. A Horizons pre order 50 EUR, ha sokallod, nem veszed meg, manapság ennyibe kerül 1 játék, ez van :( -
#6138 nem nagyon akarom felkavarni az állóvizet, de ha jól értem a mostani helyzetet, több, mint 80 EUR ba kerül mevenni egy olyan játékot ami alapvetően se nem multi se nem solo, de story sincs, és még csak birtokolni sem igazán lehet benne semmit, viszont lassan már le is lehet szállni a bolygókon. Biztos roppant izgalmas lehet randalírozni egy bolygófelszínén... egy darabig. Nem sok az a 80 EUR? Csak én érzem annak?
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2015.10.06. 09:29:58 -
Oriza #6137 Ha valakit még érint, vagy érdekel, ma délután valamikor indul az 1.4 patch. Benne a Close Quarter Combat (egy ilyen COD szerű pvp harc az űrben, függetlenül a rendes játéktól) , új űrhajók, sok-sok javítás, bányászat fejlesztése, stb. Szerintem érdemes rápróbálni. Én amúgy is 1 hónapja újra játszogatok, elvagyok a powerplay rendszerrel, gyúrom az elite rankot, egyelőre ez így leköt, aztán majd látom. -
TokraFan #6136 Mondjuk ez a topik is szinte halott, egyenes arányban halt ki azzal, ahogy a játék felfedte ürességét...Tömegeket biztos nem zavar az OFF. :-)
Ezzel együtt persze jobb, ha SC ügyeket saját topikjában beszéljük meg... -
#6135 igaz -
#6134 Szerintem inkább gyertek át az SC topikba mert a többiek letépik a tökötöket ha tovább offoltok. :D -
#6133 köszönöm.
már mit értesz az alatt h lila köd elillan?
nem egy nagy szám még az egész?
ha jól számolom már azért is megéri, mert később is tudom használni, és olcsóbb
gyakorlatilag akkor most mit enged??? -
#6132 én vettem egy AMD mustang omega packot G2a.com-on (12.000 Ft) és vettem még 5 euróért egy kasznicserélős kupont, így lett omegából avengerem. Ha jól számolom 13500-14000 Ft. Cserébe a hajókon túl megkaptam magát a lehetőséget is a solo játék letöltésére, valamint az online játékra. Egyébiránt 76 EUR az avenger + 5 EUR az aréna pass ami barátok közt is 25000 Ft.
Túl sokat azonban ne várj, hamar elillan a lila köd miután mentél pár kört és lövöldöztél, de azért a lehetőség adott :) És ki tudja nem lesz e ez is drágább amint kijön a single player?
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2015.08.31. 15:16:52 -
#6131 mert letöltöm, de valami hajót kjell bele venni. és ahogy látom 36-250$ ig lehet választani csomagokat :((