23609
1418743729.jpg
  • Nesuten

• stoppos
    Ide szerelhetsz fel extra cuccokat.

Cargo Scanner (meg tudod vele nézni mi van a másik hajóban)
    Chaff Launcher (Ez összezavarja a gimballed-gömbcsuklós és turret-tornyos fegyvereket egy időre 10 lőszer van benne)
    Frame Shift Wake Scanner (Ezzel tudod szkennelni, hova ugrott a csóka)
    Heat Sink Launcher (Túlmelegedéskor kidobhatod vele a hőt. 3 lőszeres)
    Kill Warrant Scanner (Le tudod szkennelni, hogy más rendszerekben körözik-e az illetőt.)
    Point Defence (Turret) (A rád lőtt rakétákat lövi le, ha tudja)

Azt hiszem ezek mehetnek oda.
  • Janicsillagasz
    Akkor valószínűleg nálam azért volt nagyobb a levonás mert nagyobb az áfa tartalma xD
    Mindenesetre érdekes megoldás, olyan "átverés" érzést nyújt, főleg amikor százezres vagy több milliós eladási értékekről beszélünk és bizony több tíz/százezer a rejtett levonás. Elég bosszantó. Mindegy, akkor ez van, le kell nyelni.

Másik: a hajóknál mit jelent a "utility mounts"? Erre se találtam magyarázatot...
  • stoppos
    Látom. Azt írják a neten, hogy van egy rejtett adó a cuccon, hogy ne akard elárasztani az állomást egy termékkel. De hogy ez miért működik négy tonna teán, azt ne kérdezd.
  • Janicsillagasz
    Azt vágom. De amikor eladom, jobb oldalt még írja is hogy pl.: "sell to 5000Cr - Profit 1234Cr"
    Na de ha totál 0 creditem van az eladás pillanatában, hiába adom át 5000-ért, végül nem lesz csak pl. 4386... Nem értem....
    De itt egy konkrét példa amit nyomon lehet követni: https://www.youtube.com/watch?v=lQGffY_3p3E
    (17:35-kor)
    A videó alatt a hozzászólásoknál ott van az adott kérdésem is. (bár itt most kicsi a veszteség, de akkor is van...)
    Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.01.12. 14:15:30
  • stoppos
    Két összeg van, vétel és eladás. Az eladás, amennyiért te adod el, a másik a vétel, amennyiért veheted.
  • Janicsillagasz
    Hmm.... ezt még mindig nem értem, nem találtam rá választ:
    Ha a piacon eladsz valamit, pl. 5000Cr-ért, akkor miért csak pl. ~4386-ot ad? És még nem is tankoltam..... Miért vannak levonások? Méghozzá nem is kevés.... minél drágább egy termék annál nagyobb a levonás.... szinte már alig van rajta profit.... vagy én rontottam el valamit?
  • Janicsillagasz
    Hmm.... na ez új, ezt eddig még nem láttam. Köszönöm! Ha esetleg valamit még ennek ellenére se tudok, akkor írok :)
  • Diopapa
    Szia! Bocs, hogy másik oldalt javaslok, de ezt olvasd el feltétlen.
  • Janicsillagasz
    Sziasztok!
    Janicsillagasz vagyok, új pilóta. 45 órám van eddig a játékban. Igazából eddig még sosem hallottam a játékról (az előző részeiről és semmi történetről), csupán a csillagászati mivolta miatt kezdtem el érdeklődni iránta. Még valamikor 2015 márciusában megjelent a Magyar Csillagászati Egyesület havilapjában (Meteor-ban) L. B. egy kis cikke. Akkor elég gyenge gépem volt, így nem tulajdonítottam neki sok figyelmet, de most kicsit erősebb szerkezettel megpróbálkoztam a játékkal.
    Imádom az ilyen "szabad" játékokat, ahol nincs kkötve hogy mit kell csinálni (kampány), hanem mindenki azt csinál amit akar. Sajnos egy fikarcnyit se értek angolul, így elég nehéz rájönnöm bizonyos részekre hogy mit is kell csinálni. A "hivatalos" magyar oldal hiányos, kevés adatot ír le, nem frissül, regisztrálni nem lehet (elküldi a regi linket az e-mail-ben, de rákattintva error-t ír), írtam az oldal e-mail-ére de még csak válaszra se méltattak... foglalkozik még vele valaki egyáltalán? Mindegy....
    Arra már rájöttem hogy kell bányászkodni, találtam egy rendszert ahol minden 2. aszteroida csak painite-palladium-platinum-aranyból áll, tegnap este 2 óra alatt csaknem 500.000Cr értéket bányásztam ki onnan...
    Nem tudom hogy egyes küldetésekkor mivel bíznak meg, azt se tudom hogy egy szállítói küldetésnél mikor adják át az árut vagy mikor kell megkeresnem.... Sajnos.... Esetleg ha valaki tudna nekem egy kis oktatást adni mindenről (hajókról melyik mire való, küldetésekről, felszerelésekről, és mindenről, azt megköszönném :) (Erre a célra magán TeamSpeak szobát biztosítok).
    Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.01.12. 12:29:58
  • Dzsini
    Tiszti rangban kisegítő? Akár századosként vagy admirálisként is?
    A Birodalom ilyen szempontból hihetőbb, ott a nemességgel nem feltétlenül jár együtt semmi más, egyszerűen adományoznak egy lovagi vagy bárói rangot, aztán örülj neki, továbbra is senki vagy, csak vehetsz csini hajókat.
  • stoppos
    Ha belegondolsz kisegítő egység vagy, kb mint a kozákok az orosz seregben. Amit a sereg hivatalosan nem tehet meg, azt elvégeztetik veled és ha balul sül el, nem is hallottak rólad.
  • stoppos
    Federal navy küldetést kell csinálni. Én spec repkedtem egy kicsit állomások között, csinálva kis transzport és üzenetközvetítő küldetéseket, amíg nem találtam egy olyan Navy küldetést, ami egy szimpla szállítás volt. Semmi gyilkosság, lopás, kalózkodás.
  • Dzsini
    Lesz olyan küldetés, amiért jár az előléptetés (Rank Progression) - bár nem értem, miért várja el a Föderáció, hogy kalózkodjon vagy csempésszen valaki azért, hogy tiszti rangot kapjon :)
  • Morpheus_v2
    Köszi! Találtam is azonnal 5 donate questet, most 100% rank határon vagyok, várnom kell amíg küldenek üzenetet hogy előléptetnek vagy ilyenkor van valamilyen repus quest is?
  • stoppos
    Tun rendszer, jótékonysági küldetések.
  • Morpheus_v2
    Tudnátok ajánlani egy jó módszert a Fed-es reputáció farmolásához?
  • Dzsini
    Nem szükséges a Horizonshoz az alapjáték, és azt mondták ez ezentúl is így lesz, hogy az aktuális szezonhoz csatlakozók visszamenőleg megkapják az összes előző tartalmat (azokat pedig olcsóbbá teszik), akik pedig rendelkeznek a régebbi szezon(okk)al, azok kedvezményesen, és valami apró plusszal kaphatják az újabbakat.

Most pl. 15 euro kedvezmény van a Horizonsra, ha megvan az első szezon, és akinek megvan mindkettő, az vásárolhat Cobra MK IV-et. Hasonlóra lehet számítani ezen túl is.

Majd karácsonykor kijön az Elite Dangerous Sajtoskifli, ami megint ötvenvalahány euro lesz, és aki csak azt veszi meg, az megkapja a Horizons végéig az összes tartalmat, és a leendő harmadik szezonban mindent, ami jönni fog. Akinek meg megvan a Horizons és (vagy?) az első évad, azoknak kedvezmény is jár majd, és valószínűleg valami ajándék ....

Tulajdonképpen az MMO-k havidíját és a nagy kiegészítőket összevonva alakult ki ez a szezon rendszer.
  • Kronos79
    A Horizons egy "DLC". Az alapjátékkal nem tudsz bolygókra leszállni, csak a Horizonnal együtt.

Oké tévedtem. Dzsini mondja az igazságot.
    Utoljára szerkesztette: Kronos79, 2016.01.11. 16:38:33
  • Dzsini
    Nem, a Horizons a "második szezon" neve, ami tartalmaz mindent, ami a múlt évben megjelent a játékhoz, és tartalmazni fog mindent, ami idén jelenik meg.
    A sima ED az "első szezon" a múlt évi tartalommal rendelkezik, és már nem fog bővülni funkciók terén.

Olyasmi, mint pl. a World of Warcraft nagy kiegészítői, ami új lehetőségeket, egyebeket ad hozzá a játékhoz, de ugyanazon a pályán játszik mindenki - viszont itt ha a legfrissebbet megveszed, akkor rendelkezni fogsz visszafele az összes előző tartalommal (és ha az is megvolt, akkor olcsóbban vehetted meg és pár apró plusz is jár köszönetképpen).
  • BRYAN333
    Üdvözlöm érdeklődnék a játék uttán. Láttam steamen hogy két fajta is van miben különbözik a Horizon a másiktól, Ez két különböző játék lenne ?
  • Dzsini
    Vagy írsz a supportnak, és ránéznek - találtam a fórumon ilyesmit, igaz 1.3 időszakból.
  • stoppos
    Ha nagyon nm akarja adni még azt próbálhatod, hogy elmégy egy fed állomásra, ahol a helyiek még nem barátok és nekik csinálsz pár jótékonysági küldetést, vagy fejvadászatot, hogy összehaverkodj velük. Hátha az a trigger.
  • Dzsini
    Lehet, hogy kell neki egy-két nap, mint ahogy a matricáknak is, mire megjelennek az előléptetés után. Ha jól olvastam invite küldetések már nincsenek... de nagyon nem egyértelmű, csak az, hogy 1.3 óta változtattak a dolgokon.
  • Mr_Brainiac
    A Federation-el elértem a Petty Officer rangot, és ez kell hogy meglegyen a Sol permit, hogy mehessek a Sol rendszerbe. De hiába van meg a rank, nem enged menni. Állítólag kell valami sol invitation küldetés, de azt meg nem adja ahol vagyok (Eravate), pedig Federation-höz tartozik. Hogy kell ezt a sol permit-et megszerezni?
  • Dzsini
    Mikor belépsz választasz egy oldalt a jobboldali panelen, és a kilőtt ellenfelekért combat bondokat kapsz, amiket utána leszállva egy állomásra tudsz beváltani.
    Oda nem kell KWS.
  • Morpheus_v2
    Ezek a Combat bond-os conflict site-os eventek hogy működnek? Kilőttem pár ellenséges hajót, semmi jutalmat nem kaptam érte.
  • Dzsini
    Második repkedésem a California köd környékéről:
  • Mozes
    Köszönöm, így is lett, igazad volt.
  • PiszkosFred
    Majd a launcherben kivalasztod - ha leszedte a klienst - hogy melyiket inditod.
  • Mozes
    Köszi, meg is csináltam :)

A Steam alapból a 64-bites verziót telepíti? Itt nem kell választani?
  • danone
    Ha nics meg a STEAM key-ed, akkor sincs gond, lehet generáltatni:

https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=148965
  • Mozes
    Köszi, már jön is le Steam-en :)
  • Mozes
    Ezt nem is tudom huuuu, köszönöm a tanácsot!!! Megnézem!
  • PiszkosFred
    Kapott mindenki steam keyt tavaly a fejlesztoktol, ha a hviatalos oldalon vetted meg meg a steam premier elott. Azota en is onnan inditok es frissitek. Ha nem kaptal keyt, akkor passz, marad a turelemjatek sajnos.
  • Mozes
    Nem steam-es verzióm van, nincs is fent a steam listában :S
  • npolos
    tegnap este mind a 32 és 64 bit elég gyorsan lejött, pedig nálam is már csak hónapok óta a firssítés megy, a játék már nem :)
  • PiszkosFred
    Probald a steamen keresztul, valassz egy nemet szervert (mittomen, dusseldorf, berlin, stb), es ugy probald meg.
  • Mozes
    Most meg a frissítést tölti nagyon lassan, nem értem. Mindenhonnan jön a letöltés mint állat, ez meg itt olyan lassan tölt, hogy megörülök....
  • Mozes
    Nagyon köszönöm, le is jött :)