23609
1418743729.jpg
  • stoppos
    A cobrában nem tudod összeharcolni? :)
  • BBence95
    Szerintetek melyiket válasszam a 2 Diamondback közül? Jelenleg Cobrában ülök és harc mellett szeretnék neki állni majd felfedezni. Nem tudom, hogy a Scout-tal harcoljak és utána váltsak majd Explorer-re, vagy vegyem meg most az Explorer-t és vele harcoljam össze a felfedezéshez szükséges felszerelésre pénzt.
  • Zozo76
    Jart mar valamelyikotok a Sagittarius A-nal? Ugye az a galaxisunk kozepe, egy szupermassziv fekete lyuk. Viszont a jatekban van hatasa az oda utazo ur-turistaknak? Van vonzasa, szivasa? A Youtube-n par videot megnezve semmi kulonos jelenseget nem lehet latni, magyarul nekem ugy tunik hogy a fekete lyukak is csak ugy "viselkednek" a jatekban mint a tobbi egitest. Kozeledve felmeleszik az urhajo es kesz. Furcsa hogy ennyire (amugy preciz) ur-szimulacioval (lasd alabbi hozzaszolasok, a feny valtozasat a bolygokon) nincs leszimulalva egy ilyen objektum borzalmas ereje.
  • Dzsini
    A rendszerekben minden égitest mozog egymáshoz képest, és ennek megfelelő minden árnyék is.
  • CamelX
    Első felszíni shotom :)

Ami legdurvább hogy ezután átmentem a Chrome-ba böngészgetni, és fél óra múlva már máshogy vetődött az árnyék és a bolygó is máshogy állt. Hihetetlen mi minden mozog egyszerre összhangban!
  • Dzsini
    Szerintem a hatch breaker bigyót kell hozzá használni, az elvileg felnyitja a rakteret anélkül, hogy elpusztítanád a hajót - vagy a raktér ajtaját lődd szét. De nem tudom, nem csináltam még ilyesmit.

Elmettem helyette az idegen izékhez:
  • Morpheus_v2
    Csinált már valaki túszmentős küldit? Van rá valami speciális módszer, hogy kidobják a túszokat, mint egy rakományt a zsiványok? Valahogy nem akarták őket elengedni, miközben lőttem a hajójukat...
  • Janicsillagasz
    LoL
  • Dzsini
    Igen, a két Voyagert is el lehet érni a Sol rendszerben.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.15. 10:46:49
  • PiszkosFred
    Hat en mint laikus (es akkor finoman fogalmaztam) csak azt tudom, hogy pl a 40 eve elinditott Voyager szondat megtalaltak a jatekban :)
  • Dzsini
    Ami a Tejút közelében van, oda el tudsz menni (lehet bőven , és a fontosabb csillagok (és az arról szerzett ismeretek) pontosak is.

... és még egy csomó nincs ezen rajta, pl. a sötét ködök.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.15. 10:45:46
  • Janicsillagasz
    Egyébként mennyire valósághű a különböző objektumok kidolgozása? Merope csillag körüli köd? Vagy az egész M45 le van modellezve? Csak néhány objektum van a játékban, vagy szinte az összes létezőt fel lehet keresni? Macskaszem-köd, Eszkimó-köd, NGC 7000, Fátyol-köd meg minden? :D Vagy ne legyek ennyire nagyravágyó? :P
    Igazi ínyencség ez a játék egy olyan embernek aki valóban csillagász :P
  • Caliph
    igen,a Halo Reach játékban így hívták a két holdat :)
  • tutituti
    erről a cikkről kerültem ide.A két hold nevét nézzétek :)
    http://www.gamespresso.com/2016/01/13/elite-dangerous-player-finds-planet-reach-from-halo-in-game/
  • Kronos79
    Én is kérdeznék valamit. Gondoltam kicsit kipróbálom ezt a powerplayes dolgot. Szórólapokat kellene szállítanom. Hol tudom megnézni, hogy hová kellene vinnem?
  • Janicsillagasz
    Oké, hálásan köszönöm a választ.... akkor repülök vakon :D
  • Dzsini
    Akár repülhetsz húszezret is, amíg oda nem érsz, nem tudod. De jut neked is legalább néhány százezer csillag, csak találd meg :)

Egyéb híreinkben: találtak valamit :)
  • Janicsillagasz
    Egy utolsó kérdés mára :D
    Honnan tudom hogy az adott rendszert már felfedezték? A galaxis mapon nem ír ki rendszeradatokat, még ha űrállomáson tartózkodok, akkor se. Viszont amikor már odarepülök és meg(bírom) nyitni a rendszer térképet akkor meg már ott vannak a különböző adatok és hogy ki fedezte fel.... nincs valami lehetőség ennek kiszűrésére? Ez így gáz hogy akár 1000 fényévet is repülök felfedezés hitében és mikor odaérek kiderül hogy én már a 2000. látogató vagyok
  • Dzsini
    DSS automatikusan működik szkenneléskor, jobb felül majd írja is, hogy begyűjtötte a részletes adatokat, kifizetéskor pedig kapod a nagyobb pénzeket.
    FSD pedig annál gyorsabban tölt, minél kevesebb és kisebb tömegpont van a környéken. Mélyűrben villámgyors, egy Anaconda elől menekülve lassú :)
  • Janicsillagasz
    Illetve mitől függ az FSD betöltési (charging) ideje? Van hogy szinte azonnal 2-3s alatt, de van hogy 10-15s-ot is várni kell mire belép az SC/hiperbe.....
    Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.01.14. 16:32:27
  • Janicsillagasz
    Ha megveszem ezt a "Detailed Surface Scanner"-t akkor azt automatikusan használni fogja a felderítő eszköz, vagy külön kell valahogy használni?
  • Dzsini
    A Hutton Orbital szeretettel várja :)
  • PiszkosFred
    Kedves ismerosommel (aki ha olvassa ezt, elnezest :D) megvetettem a Horizonst, napkozben segitettem neki kulcsokat regelni (steamre, a hiv oldalra) stb, kinyomtattam neki a korabban linkelt zsenialis prohardveres ismertetoket (meg le is fuztem neki, mert unatkoztam :)), majd este be is lepett, es elkezdett jatszani. (sajnos en csak keson tudtam volna csatlakozni hozza, de akkor meg a szerverek altak le tegnap). Szoval a lenyeg, hogy ma reggel melo kozben (ertsd: helyett) kerdezgetem, hogy na milyen, hogy sikerult elindulni, mit nem ertesz, mit szolsz hozza, stb.

A valasz: jatszott o mar lassu jatekkal, vagy hatalmas bejarhato terulettel rendelkezovel, de azt nem erti, hogy mi abban mi a "jatek", hogy egyik allomasrol a masikra 4 napig tart elrepulni padlogazzal. Direkt megnezte, ha kilepett es visszalepett, ugyanott folytatta, nem ment kozben a hajo elore, ahogy hagyta. Probalt o mindent, de ennyi ideje neki nincs :)

Ma este - ha a szerverek is engedik - megmutatom neki a supercruise/FSD funkciot :)
  • Janicsillagasz
    Oké köszönöm, akkor aszteroida mezőben nem csoda hogy villog :D
    Dokkolásnál még nem figyeltem mert fontosabb a landolás :D
  • Dzsini
    Proximity alert - túl közel jársz valamihez, nekiütközhetsz. Dokkolásnál is látod :)
  • Janicsillagasz
    Sziasztok!
    Leginkább bányászat közben fedeztem fel, máshol még nem találkoztam vele: mi a piros PROX felirat? Mit jelent?
  • stoppos
    Mennyi nyereséget hozott tonnánként?

Gondolkozom rajta, hogy veszek egy tehenet, aztán kereskedek kicsit.
  • Tuvok #6463
    Annyira nem gáz, kezdőként jó pénz van belőle, de ha már régi vagy és gazdag, akkor nem éri meg.
  • EFRM
    ezt a matekot eskuszom nem ertem hogy hoztad ossze..
    ---
  • EFRM
    haha par napja en is olvastam errol a 71 allomasos korutrol, aztan ugydontottem, hogy koszi nem D:
  • Dzsini
    Főleg a visszaúton, Robigo felé mentem a Californiából visszajövet (ahogy a ködben ugráltam, ott mindegyiken már volt cédula), és ott találtam még teljesen járatlan rendszereket - egész közel igazából felfedező szemmel nézve.

A következő utam nekem tengelyiránt és "felfele" lesz, aztán meglátom meddig megyek.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.13. 13:04:22
  • Tuvok #6459
    Ja, előtte megcsináltam egy 71 rendszerből álló Rare goods útvonalat, hát a végére a tökönszúrás kerülgetett, és még csak nem is hozott olyan sokat...az ellenségeimnek se kívánom ezt a módot pénzt keresni. :D
  • Tuvok #6458
    "már van kb. 10 csillag a nevemen"
    Mármint a nebula körül ?

Teljesen random útvonalon megyek, jó nagy kerülővel a nebulák felé, de tényleg minden érdekes már fel van fedezve valaki által.
    Az első felfedező utam hosszúra nyúlt, mert nem mentem haza leadni a felfedezést, és minden érdekeset lenyúltak, pedig volt bináris Föld-szerű, meg Neutron ÉS Fekete lyuk egy azon rendszerben, 3 gázóriás élettel egymás mellett, stb.
    Most egyelőre csak 3ezer fényévet mentem ki, a célom 20ezer körül van, tétje igazából nincs, mert az első útról így is több ezer akármin van már a nevem.
  • Dzsini
    400 milliárd csillagrendszer van, ebből maximum pár tízmilliót nevesítettek. több tízezer évnyi felfedeznivaló van, csak ne a fő útvonalakon mozogj :)

nekem a második köröm a California nebulahoz volt (1000 fényév), és onnan egy köríven visszatérve már van kb. 10 csillag a nevemen :)
  • Tuvok #6456
    Lehet találni még bármi érdekeset, ami nincs felfedezve ? Elindultam a második felfedező utamra, találtam is pár Föld-szerű bolygót, de ami érdekesebb, Neutron csillag, Fekete lyuk, már mind-mind nevesítve van, még a teljesen random rendszerekben is, nem csak a nebulák környékén.
  • Morpheus_v2
    Húú, hát vért izzadtam a rescuit questen, minden questnél (többet is felvettem, több állomáson) anacondát kellett leölni, amik harmlessként is nevetve zabálták le a pajzsomat (vulture-n c típusút)... Remélem a következő nem lesz ennyire nehéz... :S Vulture nem rossz hajó, de olyan kicsi az energia ellátása, hogy szinte alig bír el pár laser-t és shield boostot. :(
  • CamelX
    Thx! Nagyon über! :D Bár azt hittem olcsóbb lesz :D
  • Dzsini
    Hogyne szabadna :) egy Diamondback Explorer, alapvetően világjárásra felszerelve.
  • CamelX
    Ez milyen gép, ha szabad tudni? :) Ilyenre szívesen gyűjtenék. Ha minden igaz holnap kezdem a játékot, és kb. bányász/kötetlen/explorer/néha-odapörkölős stílust képzelek el így fórumokat, subredditeket már 1 hónapja követve :D
  • stoppos
    Az érkezés tovább gyorsítható, ha nem lassítasz be a kékbe, hanem túlszaladsz és visszafordulsz. Kicsit alá kell érkezni és onnan felhúzni 180 fokban. Gyorsan ott vagy, forduláskor belassul, kilép, örül.