23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
    Akkor lehetnek majd igazán hasznosak ezek a nagyobb hajók, ha - nemsokára - jönnek a raktérből indítható fighterek (amibe át lehet ülni lövöldözni, amíg a hajót átveszi az AI), a több típusú rover, amihez nagyobb hangár is kellhet, stb.

Jelenleg a hasznosságuk főleg a szépségükre korlátozódik. Az a Cutter valami csodálatosan néz ki :)

• MaRee
    Azon kivul hogy rohadt drága kifittelni őket, a legtöbb játékos ugy gondolja, hogy haszontalanok. A cutter egy nagy trader, fordulni nem lehet vele normálisan, egyedül sok helyzetben nem tul jo a harcban. A corvette mar sokkal jobb, jobb turn rate-el es harpointokkal, igazi harci hajó. Csak hat amilyen drága összerakni, nem jobb annyival. sokkal olcsóbb hajók is tudnak legalább ugy teljesíteni.
  • Dzsini
    Én sokat repültem azzal, csak sajnos nem fér el benne kényelmesen a rover ÉS pár egyéb felszerelés is, pedig a legkedvencebb hajóm lenne.
    ADS+DSS+pajzs+scoop után 1 hely marad, és oda vagy rover, vagy egy kis rakomány (hátha találok valamit), vagy csavarkulcs-készlet...
    Arra viszont figyelj, hogy az 5-ös méretű FSD-ből már a B kategóriás is drágább, mint a hajó alapáron :) (és azzal ugrik olyan 26 körül)
    A tiszteletére kapott az Asp Explorerem is taxifestést

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.22. 11:39:25
  • Janicsillagasz
    Hauler igaz szépet bír ugrani, de sajnos csak 1db kicsi fegyverzete van és van esélye hogy megtámadnak amikor hazaérkezünk....
    Diamondback Explorer? 34.26Ly a kimaxolt ugrótávja :D
    És még egész olcsó kis gép.... Lhet hogy veszek egy ilyet még este és kipróbálom..... habár nem tudom mi a bánatnak, mert ahol most vagyok ott csak a következő rendszerbe kell ugrani, van ami csupán 1 fényévre van :)
    Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.01.22. 11:35:05
  • Dzsini
    A Swift szerintem inkább az Adder - az is mindenes, de elég picike. A Cobra III inkább egy régi Merci vagy Volvo - ősrégi modell, de még mindig jól néz ki, és mindenre használható.
    A Hauler az a VW Transporter :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.22. 11:24:21
  • stoppos
    Viszont felfedezésre jobb valamelyik explorer. Viszont a cobra igazi igásló. Az elite suzuki swiftje. :)
  • Janicsillagasz
  • Dzsini
    Nehezen hitted el, hogy van neked is párszázmilliárd rendszer, ahol nem járt senki :)

Sokan veszik amúgy, és sokan törik is ;)

Valamelyik Imperial gépet majd egyszer én is megveszem, nagyon tetszik a Gutamaya design. Vagy a Saud Kruger Orca (esetleg valami új hajó, ami még addig jön).
  • Janicsillagasz
    Nekem nem kell (még), bőven elég a Cobra mk III is a jelenlegi elvárásaimnak. Később esetleg amikor masszív harcot szándékozok, akkor esetleg valami erősebb, nagyobb.... de az még messze van :) Csak kíváncsi vagyok hogy miért nem veszi senki....
    Egyenlőre legyek túl a felfedezésen :) Sikerült kiérnem a szűz területre, semmi nincs felfedezve, régen nem is láttam semmi jelét a régebbi túristáknak :)
    Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.01.22. 10:55:39
  • Dzsini
    Gyűjts rá, ha neked kell olyan nagy hajó. Én jelenleg úgy gondolom, hogy nekem nem kell, az Asp Explorer elég tágas a mostani igényeimnek, úgyhogy már csak pár millió kell a B helyett A kategóriás alkatrészekre.
  • Janicsillagasz
    Hmm... mindenki olyan csöndben van a "nagy állatokról". Imperial Cutter és Federal Corvette. Ezeket hogy hogy nem veszi senki? Vagy az már túl "Vérpistikének" számít egy ilyen hajó birtoklása? Tudom hogy rettenet árú a felszerelése és a javítása is, de akinek sok-sok pénze van, hónapok/évek alatt sok-sok milliárdot összerakott az már el bírja tartani. Világosítsatok már fel miért ne gyűjtsek rá
  • stoppos
    A Tun-on kívül tudtok olyan rendszert, ahol bőséges az áldás fedes repu küldetésekből? A Tunt elárasztották hétvége óta, és nincs szinte semmi megint.
  • Dzsini
    Azért ezen lehet, hogy érdemes egy kicsit elgondolkodni játéktörténet szempontjából - masszív rabszolgakereskedelem, bajt okozó ismeretlen valószínűleg idegen eredetű anyagok felhasználása szabotázs céljából...

üdv az emberiségben :)

nem csoda, hogy sokan úgy gondolják, hogy kiszállnak a krumpliból, és távoznak minimum 2000 fényévre az ilyenektől...
  • Mr_Brainiac
    Tapasztaltam egy érdekes dolgot, amit eddig még nem…
    Bementem egy high intensity conflict zone-ba, választottam egy frakciót, és lőttem a másikat. Eddig akármelyik másik rendszerben voltam CZ-ban, minden lelőtt lawless ellenséges hajóért kaptam pénzt. Itt meg nem. A nagyobb hajókért általában nem kaptam, pedig 0% után is lőttem robbanásig. Más hajó is lőtte, de mindig lőtte más hajó is a célpontomat. Van amikor kapok érte pénzt, van amikor nem. Miért van ez?

Egyébként nagyon jó ez a CZ, bent van egy capital ship és körülötte megy a harc.
    Eddig kereskedtem, küldiztem, felfedeztem. Aki azt mondja hogy nincs mit csinálni, az másik adót néz. Zseniális ez a szabadság.
  • MaRee
    Attol fugg milyen hajoval vagy. Cobraval nyilvan kell scoopolni, de kb egy nap alatt meg van az Asp Explorerre a penz. En ezt a fittet hasznalom kisse olcsobb verzioval, es csak egy fegyverrel mutatoba, 19et tudok ugrani, soha nem alltam meg meg scoopolni. Interdictes temarol lejjebb irtam.

Egyebkent aki bele akar vagni a Robigo mokaba meg most tegye, mert nehanyan meguntak hogy masok szazmilliokat keresnek ketnaponta, es elkezdtek tele tomni a stationt UA-val, valoszinuleg le fog allni az egesz a kozeljovoben, mar most is vannak problemak. De persze a Fehu, Quince, 17 Draconis es Maia rendszerekben ugyan ezt el lehet jatszani.
  • Yserac
    Nincs messze, de épp elég, hogy kifogyjon az üzemanyag és ha felveszed a küldit vagy 3 NPC lohol utánad a senki földjén. Egy biztosan kiszed cruise-ból, amint leszkennel bukta van. Ráadásul scoopolni is kell.
  • Dzsini
    Az ED-nél átalakult a dolog, a multijáték miatt.
    A sima Elite-ben volt a hiperűr (akkor még witchspace), és minden rendszer 1 bolygó, 1 csillag, 1 állomás volt - és rendszeren belül volt a Jump Drive, ami akkor működött, ha épp nem volt senki a közelben.
    A Frontier és az FFE a hipertéren túl newtoni fizikát használt, valós sebességekkel, itt viszont az időt lehetett felgyorsítani, de egyedüli játékosként ez mindegy is volt, csak az órán pörögtek a napok :)
    Az ED-ben pedig rendszerek között továbbra is ott a hiperűr, viszont rendszeren belüli mozgásra kialakították a Supercruise-t, ami egy valós idejű lehetőség arra, hogy nagyobb tömegpontoktól távol lehessen "élőben" közlekedni akár sok hajónak is.
  • PiszkosFred
    Jogos, rosszul emlekeztem akkor. Csak az remlett, hogy ket bolygo/allomas kozott kaptak el mindig, es sokszor maradtam alul. Hozzateszem en mindig keverem ezt, hogy mi micsoda, nekem minden hiperter, amikor nem realtime haladok (ezek szerint hibasan, de hat mit ertek en a lovakhoz) :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.01.21. 13:24:35
  • stoppos
    Mindig van egy, akinek az az első ötlete, hogy ISMERETLEN TÁRGY! SZÉTLŐNI!!!
  • Dzsini
    És az FD azt nyilatkozta, hogy a sztori aszerint fog alakulni, hogy a közösség hogy reagál dolgokra. Tehát ha most is lesz egy trigger happy CMDR, akkor...

Már most is érdemes elgondolkodni azon, hogy masszívan lövöldözik a talált bigyókat :)
    (érdekes, hogy az első felfedezőknek eszébe se jutott - gurultak ide-oda körülötte, vittek oda UA-t, próbálták szkennelni... néztem a streamet róla)
  • stoppos

Oké, így már megvan. A gyomorideg is visszajött régről. :) Ha itt is kemények lesznek, mint a beton, kicsit izgalmasabb helyé válik az űr.
  • stoppos
    "War started with Thargoids, by trigger happy Fleet-Commander."

Tipikus.
  • Dzsini
    Nono, itt se szed most ki senki hiperűrből (két csillag között), ott a Thargoidok ezt tudták, és ha túlélted a találkozót, akkor ott álltál a térképen két csillag között, és reménykedtél, hogy van még üzemanyagod, hogy elugorj valahova. A supercruise más kérdés.

Amúgy azt lehet tudni róluk, hogy rovarszerű lények, és biológiai alapú járműveik vannak, tehát az űrhajóik kvázi élnek, és ők nem pont-pont alapon közlekednek a hipertérben, hanem szabadon, és több ezer fényévre is könnyedén ugranak. Régebben volt háború velük, de már több, mint száz éve senki nem találkozott velük (3200 környékén tűntek el), hallott róluk, tehát lassan a legendák homályába vész, hogy valóban léteztek-e, már csak az igen idősek emlékeznek személyesen arra az időre. A mesék azt mondják, hogy egy emberek által kitenyésztett vírussal sikerült a hipertér-utazó képességüket megfertőzni, így már nem tudnak eljutni hozzánk. (ez attól is függ, hogy a Frontier First Encounters sztoriban melyik "oldalra" állta a játékos - és ma melyiket veszi valós történelemnek az FD)

a mese összefoglalója
  • stoppos
    Akkor én lehet nem sokat találkoztam velük, mert nekem inkább a dokkolások maradtak meg, és amikor anyázok, mert nem mentettem 5 állomás óta és falnak ment az automata. Itt mennyivel egyszerűbb. :D
    Jut eszembe el kell látogassak a Lave-ra. Turizmus ON.
  • PiszkosFred
    Mai szemmel (no meg huszonx, bar mar lassan "majdnem harminc" evvel idosebben) annyira nem nagy dolgokat. Az alap c64-es Eliteben a Thargoid hajok voltak az egyetlenek - de lehet rosszul emlekszem, regen volt mar, na :D -, akik kiszedtek a hiperterbol. Senki mas. Na most ez eleg komoly nyomot (es nem kevesbe kisebb karokat) tudott okozni a hajoinkban, mert nagyon jol felszerelt, robosztus hajoik voltak.

Az ED-ben ugyebar a hiperterbol kiszedes mindennapos dolog, a legutolso felszemu kaloz is neked esik, ha dugig van a rakter, vagyis ha csak ennyit tudnak majd most is (ketlem), nem okoznak gondot. Viszont evtizedekkel ezelott tobbet szivtam miattuk, mint a dokkolasokkal, vagy a Kek Duna keringo dallamaira az allomasba csapodo automata leszallorendszer hulyesege miatt... :D

Igy aztan kialakult azt a pavlovi reflex nalam, hogy ha meghallom a Thargoid szot az Elite kapcsan, akkor elfog egy pici felelem... Aztan majd kiderul, itt mi lesz.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.01.21. 12:33:06
  • stoppos
    Valami rémlik még C64-ről, de nem emlékszem mit tudtak.
  • stoppos
    Igen, elég hülyén rakták össze a csomagot.
  • Sheltem
    Nagyon szépen köszönöm.
  • Dzsini
    Igen, minden benne van a Horizonsban, ami az "alapjátékban" (az első szezonban), és minden benne lesz, ami még idén kerül bele.

Az nem lesz benne, ami jövőre jön, a harmadik szezonban - azt majd (ha úgy alakul) év végén, jövő év elején veheted meg.
  • Sheltem
    Sziasztok!

Ha megveszem a "kiegészítőt" az tartalmazza az alapjátékot is?

Bocsánat a nagyon kezdő kérdésért.
  • MaRee
    Koszi, ez nagyon jol hangzik. Powerplay a kovetkezo dolog, amibe bele fogok vagni, Li-Yong Rui az eddig szimpatikus frakcio/egyén, de meg annyira nem melyedtem bele. A nagyobb hirekkel vagyok csak tisztaban, amit a Radio Sidewinderen beolvasnak, meg esetleg redditen megjelenik.
  • Dzsini
    remek összefoglaló forrásokkal a 2. szezonról, és a közeli-távoli fejlesztésekről.
  • Dzsini
    Közösségi kezdeményezések vannak, amiket a játék felkarol, és egyeztetések után bekerülnek a játékba az elérhető célok, és ha a közösség megfelelő mennyiségben részt vesz, akkor leprogramozzák a hatását.
    Így valósulnak meg a cégek, akiknek dolgozhatsz te is, kapcsolódhatsz hozzájuk. A karácsonyi ajándékgyűjtés is játékos kezdeményezésre indult, amiért minden új játékos egy Viper IV-et kapott, így jött létre már több ritka termék, amit lehet szállítani...
    Így folyik most egy kábítószeres cég fejlesztése és az ellenük viselt háború a játékban, és így kezdtek egy gyűjteni adatokat a lent említett űrállomáshoz is.

Ebben a játékban rengeteg tartalom van azok számára, akik foglalkozni akarnak vele. Sok mindenben részt lehet venni, és alakítani a világ folyását. Vagy lehet úgy játszani, hogy semmiről nem veszel tudomást, és magaddal foglalkozol (bár közvetve biztos akkor is hatással leszel - eléggé biztos vagyok benne, hogy annak, ami a Robigo körül folyik lesz visszhangja). Előbbihez nem árt legalább a GalNet newst olvasni (ahova játékosok által beküldött nyilatkozatok is bekerülnek - pl. a Canonn által írt dolgok), de azon túl a játékos csoportok igen komoly és aktív életet élnek a saját felületeiken (weboldalak fórumok, teamspeak, stb.), összejöveteleket szerveznek, dolgoznak a saját csoportjuk terjesztéséért (arról is volt szó, hogy egy megfelelően megerősödő játékos frakció bekerülhet a PowerPlaybe is)...

Hogy mik a most talált bigyók (meg a régebbiek), azt pedig senki nem tudja egyelőre, találgatni lehet, az biztos (Braben nyilatkozta), hogy nem csak a Thargoidok vannak / lesznek idegen fajként a játékban. Viszont az is biztos, hogy nem 1 hét alatt jönnek majd az újabb dolgok, ez nem egy szóló sztori, hogy végigrohanjon rajta egy játékos, hanem sok évre terveznek.
  • MaRee
    En nem vagyok lore szakerto, de az egyseges allaspont szerint nem tudni, hogy micsodak. Barnacle a nevuk, es a Thargoid nevu idegen fajhoz kothetoek, a szerepuk, jelentoseguk egyelore nem ismert.
  • PiszkosFred
    Hat lassan johetnenek a Thargoidok, bar a francnak se hianyzik, hogy osszefussak veluk a hiperterben :D (maig kisertenek azok az emlekek)
  • Caliph
    Erre az idegen valamire ami ide is volt linkelve van valami elmélet,mi lehet? mert a horizons trailerét nézve ott is megjeleni valami hasonló,és zölden kezd el izzani,továbbá igértek valami idegen fajt is elméletileg :)
  • MaRee
    Kb 350 fenyev atlagban a tavolsag a kuldetesektol, tehat annyira nincs messze. Az en hajommal ez ~15 jump. Masik ilyen rendszer a Fehu, de ott meg nem voltam.

Ez a Distant Worlds nagyon erdekes kezdemenyezes, tetszik. De nem ertem a celjat. Van mod a jatekban arra, hogy fizikailag oda rakjanak valahova egy allomast, vagy mi ertelme?
  • Janicsillagasz
    Hát ez poén.... a főcsillag leszkennelve, de a tőle 2-300 Ls-re lévő bolygók nem.... de egy lusta felfedezők vannak.... ha egy csillag (ami egyedül van) 200.000 Ls-en belül van, akkor oda még elmegyek :D
    Azon túl már csak akkor ha van legalább 1 bolygó is mellette :P
    Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.01.20. 21:46:24
  • Dzsini
    Ha megnézed a galaktikus térképen a PowerPlayt, akkor annál egy kicsivel több a lakott rendszerek krumplija - közel 20 ezer olyan rendszer van, ahol van legalább egy Outpost, a legtávolabbi állomás a Sothis rendszerben van, ez 494 fényév a Soltól. Olyan 5-600 fényévig még lehet találkozni elvétve egy-egy jelforrással (signal source-ok), de azon túl úgy tudjuk semmi, maximum ha Openben játszol, egy másik felfedező.

És ahogy említik is, most van egy közösségi cél, hogy 2-4000 fényévre a Központ felé keressenek egy megfelelő rendszert ahhoz, hogy oda egy új állomás alapjait felhúzzuk.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.20. 21:35:10
  • Yserac
    Ah kösz.