23609
-
#6690 több darabka egyszerre.
1-es kategóriás 1 darabkát vág le egyszerre, 2-es 4-et, 3-as 10-et, 4-es 15-öt (utóbbi kettő egyelőre fileokban létezik, nem kapni)
tehát a kevés nagyobb lézer jobban dolgozik, mint a sok kicsi, ha bírod limpetekkel és energiával.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.25. 10:58:26 -
Janicsillagasz #6689 Miért jobb a 2db bányászlézer? -
#6688 T9a cél,olyan 200 milláért lehetne összerakni,jól fognak majd jönni a kis inditható vadászok ha majd berakják -
#6687 én éppen bányászgatással töltöm az időm,jelenleg Lakon t6 tal tolom pristine metallic high tech rendszerben,a drága ércekre hajtok főleg aranyig bezárólag,így egy kör 1-1.5 millát hoz a 80as raktérrel,küldik nélkül. Egy kör kb 1-2 óra attól függően mennyire sikerül belenyúlni a jó aszteroidákba.
Fegyver nem fér a hajóra a két bányász lézer mellett,szal sokszor pucolni kell,jóféle reaktor és pajzs generátor van fent,6 bines refinery,prospector és collector limpetek,ez a szett kb 2 milla volt hajóval mindennel együtt. -
#6686 Először is nincs olyan, hogy "mind". Itt csillagrendszerek tízmillióiról van szó, még a neutorn-övezetben is. Összesen kb. másfél millió rendszert fedeztek fel már.
Persze ha az a célod, hogy névtáblákat rakj ki a neveddel, akkor a valószínűleg járatlanabb környezetbe fogsz menni, ahol nem olyan biztos a hatalmas bevétel.
(én még csak véletlenül se csinálnék olyasmit, amihez nincs kedvem. nem sietek sehova, nem "kötelező" bármit csinálni, nem is fogok csak azért, mert egy leírás vagy cikk azt írta. a felfedező aspomon is van fegyver, pajzsgenerátor és védelem is, mert én nem indulok el nélküle. persze, ettől kisebbet ugrok, és használni se fogom, de úgy gondolom, hogy a vadonba nem megyek ki meztelenül) -
Janicsillagasz #6685 Neutron csillag és fekelyuk nem is érdekelt, mert ha jól tudom már mind fel van fedezve, nem is indultam el feléjük. Asszem 3-4 föld-szerű, pár vízbolygó volt. Csak 3 olyan rendszert találtam a 38 közül, amelyik 100.000 fölött fizetett. A Naprendszertől csak 4-500 fényévre voltam.
Elemeztem pár cikket és leírást, lehet hogy inkább visszaveszem a T6-ot (akármennyire is utálom) és grindelek egy kicsit. Jelenleg ahol tartózkodok, mellette lévő (15.6 fényévre) rendszerben eladva a teli raktér arany, 120.000 profitot hoz, visszafelé csak 50-et egy másik cumóval.... De azért 170k két ugrással szerintem nem rossz. Szerencsére egyik állomás sincs messze a főcsillagtól :) Csak a hajóval nem vagyok megbarátkozva, lassú mint egy döglött viziló.
De a bányászat is nagyon jó megy, Arany-palladium-platinum-painiten kívül nem foglalkozok semmi mással, úgy óránként 250.000-et keresek vele. Pristine metallic övben nagy eséllyel jönnek az ilyenek. Azt sose fogom elfelejteni amikor kaptam egy olyan kavicsot amiből csak platinum jött, de 60-70%-os tartalommal :)))
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.01.25. 10:30:11 -
#6684 Célirányos neutronfarmolással (oda vissza úttal együtt) lehet hozni a bányászat bevételi tempóját.
De a felfedezés - ahogy írtad is - nem arra való, hogy abból gazdagodjon meg valaki :) -
#6683 Felfedezni nem elsősorban pénzért megy az ember szerintem. :)
De amúgy ilyen rövid idő alatt ne is várj többet.
Hány Föld-szerű bolygót, vízbolygót, életet fenntartó gázóriást, neutron csillagot, fekete lyukat scanneltél ? -
stoppos #6682 RES-be menj szerintem. Először Low-ba, kicsit gyakorolni. Aztán jöhet a High. A high-ban már van olyan, amikor nagy hajók jönnek. A Hazardousban úgy láttam, szinte mindig. A legjobban akkor lehet keresni, ha Highban vagy és nagy hajók jönnek. A hazardousban ugyanis egyedül kell lekapnod őket, mert nincsennek zsaruk. Highban viszont ritkábban vannak csak nagy hajók. Szóval kicsit lutri. De ha bejön, akkor marha jól lehet keresni. -
#6681 Ha bányászni mégy egy rendszeren belül, akkor az FSD-t vedd vissza addig, amennyi épphogy elég, és máris megvan a biztosítékod. -
Janicsillagasz #6680 Nincs régi gépem, ez az egyetlen. Totál kimaxolt Coba MKIII. Lehet inkább eladok pár cuccát és megyek kavicsot karcolni. Feltolva 60-ra a cargo már szép kis summát tud hozni ha megpakolom palladium-platinum-arany-painittel :D Pláne hogy a rendszer amit kinéztem ahol metallic (pristine-es) öv van, ott közvetlen mellette van egy refinery industrial állomás.... -
#6679 Ahogy Dzsini is irja, legyen penzed a biztositasra, ez a prioritas! :) Ha nem akarsz kockaztatni es megvan vmelyik regi geped, azzal keress kis penzt, aztan mehet a moka az uj verdaval is.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.01.25. 09:23:48 -
#6678 Ez az Elite Dangerous első Aranyszabálya: ha nincs pénzed elveszteni, ne repülj vele. -
Janicsillagasz #6677 Na. Hazaértem tegnap a felfedezésből, egészen pontosan 38 csillagrendszerben lehet találkozni a nevemmel, a legjobb rendszer amit eladtam, 180.000 creditet ért. A 38 rendszerre csak 4 milliót kaptam... Egy jó hét alatt csak 4 milla.... Valóban nem éri meg a felfedezés :(
Ebből a pénzből megvettem végre az A kategóriás pajzsot, energia generátort és hajtóművet, felcuccoltam fegyverrel és megyek vadászni. E célra melyik "területet ajálnjátok a legjobban? Hol lehet a legtöbb pénzt keresni ezzel? Conflict zone vagy a bányászati területeknél? Küldetésekbe nem merek belevágni, mert ha kikapok egy erős kalózt akkor végem, még a biztosítást se bírom kifizetni. Van összesen 2000 kreditem :D -
#6676 Én lejelentettem nekik, mint "grafikai hiba, nem súlyos" - majd kipakolják a bolygót / összehúzzák egy kicsit a gyűrűt. -
Kronos79 #6675 Ilyen helyen én is jártam. Erősen rácsodálkoztam, hogy ez így hogy, de aztán beszkenneltem és mentem tovább. -
#6674 Néha sikerül a procedurális generátornak fura dolgokat alkotnia...
Egy gázóriás gyűrűrendszeréhez egészen közel kering egy hold:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Menjünk közelebb, egész látványosnak tűnik :)
Nézzük csak meg közelebbről, talán egy kicsit túl közel...
Mintha egy penge vágna bele a hold felszínébe :)
És még le is lehet szállni:
Konkrétan a föld alól zuhognak felfele a kis jégdarabok :D
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.23. 20:31:59 -
stoppos #6673 Ha nem lövöldözni kezdik, akkor piszkálják. Pedig minden filmben rossz vége van. :) -
stoppos #6672 Köszi, megnézem. Még egy rang kell és mehetek szelfizni a Sol-ba. -
Janicsillagasz #6671 Köszi. -
#6670 Igen, csak egy emailcímet kér cserébe. Kapsz egy kódot, amit a Frontier oldalán a fiókodnál tudsz beváltani, és utána a játékban megjelenik a Cobra III-nál az átfestés lehetősége. -
Janicsillagasz #6669 Ez ingyenes? -
#6668 Nincs valaki itt aki szívesen farmolna MERIT-et (Hudson) a most aktuális expansion zónában?
Úgy hallottam mindegyik wingman megkapja a teljes bónuszt.
Utoljára szerkesztette: danone, 2016.01.23. 04:58:32 -
#6667 17 Draconis ha jól emlékszem. Kicsit kiesik, de nagyon adja a credites charityt.
Utoljára szerkesztette: _Kondor_, 2016.01.23. 02:45:29 -
stoppos #6666 Igen, csak nekem az ilyenre rá kell készülnöm lelkileg. :D -
#6665 hát én véletlenül futottam bele fb-n.
ÉS mivel megvan a játék, de még mindig a ti irományaitokat olvasom(ahelyett hogy végre én is belefognék), ezért gondoltam ide bedobom. :) -
Janicsillagasz #6664 (Akik kisujjukból vágják a hajókat azoknak nem mondok újat, csupán unaloműzésként írtam az alábbiakat :P )
Igen.... Anaconda... az is érdekes egy hajó. Összehasonlítottam a másik két nagy döggel (Cutter és Corvett), és ez az Anaconda is ott van a dobogón.
-Csupán kevéssel marad el a sebességben, szinte észrevehetetlen a különbség. (nem adok rá összesítőpontot).
-Mozgékonyságban ugyanolyan tetű mint a többi, szóval erre se adok pontot :D
-Pajzsra viszont csak bő fele egy corvette-nek, a Cutter pedig a kétszeresével bír. Ez pedig sokkal fontosabb szempont mint a sebesség (szerintem)... (jó igen, tudom, azért próbáljak már meg szétbontani egy A6-os pajzsot.....) (1/2/3 a pont)
-Páncélzatban viszont odabasz, 945-ös érték a Corvett ördögi 666-osa ellen, de még a Cutter is "csak" 720.... (3/1/2)
-Súlyra több mint feleannyi mint egy Corvette, és majdnem harmada a Cutternak. Ez sokkal jobb kezelhetőséget hozhatna a hajtóműre nézve, azonban a kisebb class miatt ez nem következhet be sajnos :/ Viszont javul a pajzs arány? Nem tudom ehhez annyira nem értek még, okítást kérek szépen :D (Mivel nem tudom pontosan hogy ez mit befolyásol, így erre megint nem adok pontot)
-Cargo.... hát... 4 modulhelyet kapott gyárilag, de ezeket én lecserélném valami másra, pl Shield Cell Bankra, de ki mire akarja használni a gépet..... De 114t az alapkapacitás, a Corvette 76t, a Cutter pedig 164t. Azonban a Cutter kimaxolva majdnem 800-at bír el, szóval kereskedni se utolsó hajó, kalóz legyen a talpán aki beleköt :D (Alapértéket nézve 2/1/3)
-Üzemanyag kit érdekel, úgyis tankolunk minden sűrűn :)
-Ugrási távolság. Na ez érdekes. Az alap 9.41Ly, kimaxolva 41.02Ly! Ez már szép :D A másik kettő a nyomába se ér (6.31-21.15 / 8.21-25.70). De kit érdekel, aki ilyet vesz, úgyse felfedezni indul vele :) (Alapértéket nézve 3/1/2)
-mindháromnak nagy leszállópálya kell ez tiszta sor...
-fegyverzet.... Na ezen nehéz eligazodni hogy most melyik összeállítás a jobb. 8 beépíthető kieg mindhárom hajónál (Utility mounts), Anacondában 2 pici fegyó, 2 közepes, 3 nagy és 1 óriási. Corvette-ben 2 kicsi, 2 közepes, 1 nagy, 2 hatalmas. Cutter 4 közepes, 2 nagy és 1 hatalmas. Nem tudom kinek melyik összeállítás tetszik jobban, melyik helyre milyen fegyverzetet pakol, az mindenkinek egyéni ízlése. Azonban ha bepontozom (a kicsi kap 1 pontot, a közepes 2-t, nagy 3-at, hatalmas 4-et), akkor az Anaconda kap 19 pontot (1+1+2+2+3+3+3+4), a Corvette 17 pontot, a Cutter pedig 18-at. Szóval jobb az Anaconda, még ha csak egy egérfarokkal is..... (pontok: 3/1/2)
-Beépíthető modulokat is az előzőhöz hasonlóan pontoztam: Anaconda kap 54 pontot, a Corvette szintén 54-et, a Cutter viszont csak 51-et. Tehát 2-2-1 a bíráló pontszám.
Szóval az Anaconda 14, Corvette 8, Cutter 13 pontot szerzett. Anaconda vagy Cutter? Jó kérdés. 1 pont különbség majdnem semmi. Azonban más adatokat nézve talán könnyebb lehet a választás, hiszen a Cutter 62 millió credittel kerül többe! Nagyobb a fogyasztása, nagyobb a biztosítása is jó 3 millióval, sokkal többe kerül a javítása. Viszont érveljünk is már mellette: Istentelenül bivaly pajzs megy rá (ha ki bírod fizetni a maga 244 milliójával :) Igen :) Többe kerül mint maga a hajó :) (Mert gondolom erre már a 8-as modul fog felmenni, de javítsatok ha nem) Azt tépd le! :D
Szóval a Cutter csak milliárdosoknak való, vagy azoknak akik szeretik a tudatot hogy "Van egy Cutterem" :)
És most várom a dühös válaszokat és észrevételeket
Forrás az összeállításhoz: Elite Dangerous wiki
Jóvanna! Napi 14 órát melózok és unatkozok -
#6663 Kockázat nélkül érdemes eljárni néha a CQC-re - még ha szanaszéjjel tépnek is jó szórakozás az apró, fantasztikusan manőverező gépekbe beülni egy kicsit :) -
#6662 twitter-en is volt, FB-n es redditen is, bar ketsegtelen, hogy elobb itt lattam en is a forumban, csak kesobb a halozatban :) -
stoppos #6661 Nem tudhatom, csak PVE-t nyomtam, általában ezekben a játékokban nem igazán vagyok ellenfele a népeknek. -
Yserac #6660 Ty hogy találjátok meg ezeket? -
#6659 Elfut, visszafordul alatt rád fordul, és egy nagyobb plazmagyorsító 1 találatból pukkantja ki az Eagle méretű gépeket. Ráadásul a kicsi fegyverek (1-2-es méret) még kevesebbet is sebeznek nagy hajók ellen, mint a "saját méretük" ellen. Nagyon jól összedolgozó pilóták kellenek a kis gépekben, hogy komoly ellenfelei legyenek a nagy dögöknek. Nem lehetetlen, de inkább érdemes spurizni, ha berobban egy Anaconda a csatatérre :) -
stoppos #6658 Elfut, visszafordul, lő. Gondolom, mert én is a fordulékonyságra esküszöm. -
#6657 Koszonom! -
#6656 hátha valakit érdekel egy skin
http://www.pcgamer.com/grab-a-pc-gamer-elite-dangerous-ship-skin/ -
Yserac #6655 Ugyanilyen hajó, más a fit kevesebb Fuel Tank, annyival ami neked van mire elég? -
#6654 Ezeknek az óriásoknak általában van hátrafele is néző turret helyük - viszont lehet vakfoltjuk (ahova nem tud fordulni egy fegyverük se), és megpróbálhatsz ott maradni :) Vagy folyamatosan cikázni és chaffozni, hogy a gimballed/turret dolgok ne nagyon fogjanak be.
És igen, mozgékonysággal kell ellenük dolgozni. Kivéve a Pythont meg a Federal Assault Shipet mert azok nagy dögök (hivatalosan közepes), mégis nagyon jól fordulnak.
Vannak nagyon jó csatavideók, ahol Imperial Eagle méretű dolgokkal vadásznak Anacondára. Egynek nincs sok esélye, de 3-4 már hatékonyan szét tudja kapni. Az egy félelmetesen jó kisgép.
-
Janicsillagasz #6653 Gondolom a Class miatt, hiszen a Cobráé már 4-es osztályú.
Viszont visszatérve a nagy dögökhöz.... Ezek ha jól sejtem lassú mozgásúak, ergó ha egy ilyen az ellenségünk akkor a seggében kell maradni és úgy lőni. Viszont ha mi vagyunk egy ilyen hajóval? Kapjunk szívinfarktust ilyen esetben és gyors sprint a fenébe, vagy van "hátsó tüzérség"? Vagy erre a turret a megfelelő? Bocs a noob kérdésekért de nem nagyon szoktam (még) harcolni, nem vágom az ilyesmit és szeretnék előre felkészülni :) -
#6652 Haulerrel sokat taxiztam anno. Beszari fakezukent nem nagyon akartam harcokba kerulni, ezert inkabb kereskedtem vele. De mivel beszari voltam felfedezes teren is, lenyegeben Eravate/Frigaha/Chamunda kornyeken levo 15-20 rendszerben keringtem mint az a bizonyos golyafos a levegoben, de nagyon jol ossze lehetett vele szedni a penzt. Ami kifejezetten tetszett, hogy nagyon konnyu volt iranyitani, foleg landolasnal vagy csempeszesnel.
Ami nem tetszett - bar sajat faszsagom miatt - hogy ha elterveztem egy menetrendet (trade route vagymi a szaknyelvben), akkor sokszor elfelejtettem figyelembe venni a tavolsagoknal, hogy az ugrasi tavolsag mas uresen, es mas teli "hassal" :D Igy aztan volt, hogy emiatt szivtam es hatalmas keruloket kellett tennem, vagy esetleg ott eladni a szajret, ahol nem akartam. Utana jott a Cobra MKIII, na ott nem volt ilyen gond, ott tele rakterrel is szepet ugrott - a haulerhez kepest persze.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.01.22. 13:07:43 -
Janicsillagasz #6651 Igen, ezek a fehér ívelt luxushajók valóban jól néznek ki... hát igen.... a Gutamaya :)
Néztem a közeljövőben érkező hajókat, a Beluga Liner elég különleges hatású, mintha szó szerint egy rakétában ünénk :)