23609
-
Fantasy18 #6730 üdv skacok! gondolkozom a játék megvételén... horizonthoz kell az alap játék? vagy ha csak a simát veszem és nemv eszem hozzá a horizontot akkor is tudok játszani a horizontosokkal tehát egy szerveren vagyunk? és csak annyi a külömbség hogy én nemtudok leszállni az alap játékkal a bolygókra?
Utoljára szerkesztette: Fantasy18, 2016.01.26. 16:47:49 -
#6729 Valószínűleg azért duplaakkora neked, mert fent van a 32 és a 64 bites változat is. -
Kronos79 #6728 Hm... Nálam csak 72 volt. De a kocka zöld. -
Janicsillagasz #6727 Bezőőőődült a kocka! :D
Steam-en 143 megás frissítés....
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.01.26. 15:04:31 -
Kronos79 #6726 Én is így vagyok. Ma és holnap szabadnap. 11 körül be is szálltam, erre 10 perccel később jött a szöveg, hogy 50 perc és szerver update. Tudom, hogy ez a "szükséges rossz", de ez most nem jött jól. -
Janicsillagasz #6725 Most csak azért van ilyen, mert szabadnapos vagyok :D Többnyire amikor ráérek akkor mindig van valami az adott játékokkal..... -
Kronos79 #6724 Mindjárt az első sorban írják, hogy egy órán belül lesz szerver. Na azóta eltelt még egy óra. Remélem nem kúrták el. :) -
stoppos #6723 Kérdés, hogy a szerver mekkora részét érinti az upgrade. Ha nagy, órák. ha elkúródik még hosszabb. :) -
#6722 itt van szerver státusz - és a leállás hossza attól is függ, hogy épp mit csinálnak, az pedig a fórumokon olvasható:
Copied from FD forums:
Morning Commanders,
We have an update incoming today. The galactic servers will go offline at 11AM GMT and will return within the hour. Below are the patch notes to quench your changelog fever.
General Changes
Fix for crash when approaching some settlements (AZRAEL - SEARLE PORT)
Fixed a crash in drone component
Fix for crash during outfitting
Added guards for a door manager related crash
Fixed Mine/Missile malfunction causing the client to crash
Added guards to help prevent a Capital Ship related crash
Ensure cargo is transferred when re-buying a ship from an orphaned SRV
Limit Galnet to only displaying recent articles in the game
Fix Darnielle's Progress in the Maia system
Fix some names in local trading report news articles.
Stop requiring the Phekda permit to travel to that starsystem
Rank missions should no longer instantly fail for no apparent reason
Ammo store shouldn't show drones as purchasable if there is no stock
Galaxy map now remembers the previous Cargo Mass slider setting, unless enough real cargo is added to the ship to exceed the slider setting
Don't replot the current route just because the Galaxy Map is opened. Fixes the route being forgotten sometimes if viewing the galaxy map during FSD charge, and helps to avoid forgetting the in-system target at the end of the route
The SRV is now refuelled when it docks at a port
Fixed an issue when deploying the buggy to a garage in a port, the buggy started slightly below the ground.
Fix Imperial Cutter schematic
Client: Text Display
Translations updated.
Various text fixes.
Networking
Fix bug when determining network connection MTU causing assorted player-to-player connection problems.
Fix for network object ID exhaustion.
Fixed some missing Powerplay translations.
Server Side Fixes
Fixed some metadata mismatches causing server errors.
Fixed a server crash if a star system is being accessed while being deleted.
Various server performance and reliability improvements. -
Janicsillagasz #6721 Lehet tudni hogy meddig tart ez a frissítés? És általában meddig szoktak tartani a leállások? 1 óra? -
#6720 Nekem mar egy rear view is eleg lenne, de nem lesz az sem, igy hat marad a radar :) -
#6719 A mostani nagyjából mindenre elég, az lenne jó, ha kicsit messzebb lehetne menni a mostaninál (esetleg állítani a látószögön).
Hogy játszani lehessen külső nézetből, azt meg nem, mert ez alapvetően egy szimulátor, és a pilóta látómezeje szerves része a dolgoknak.
Majd legfeljebb szerelnek hátsó kamerát pár hajóra :) -
#6718 Különböző külső kameranézeteket nem szeretnének beletenni? -
#6717 Igen, a nagyobb hajóknak hosszabbak a lábai. Én az Asp alá volt, hogy nehezen tudtam bemászni, és akkor is csak a hajó hátulja felől. -
Kronos79 #6716 Most, hogy a szerverek leállnak a patchre, lenne egy kérdésem.
A nagyobb hajók hasa leszálláskor magasabban van? Az Addernek ma csak harmadszorra sikerült olyan helyre landolnia, ahol vissza tudtam szállni a hajóba. -
Janicsillagasz #6715 Köszi, megvan, mehet az áldás osztogatás :) -
#6714 Jobb oldali panelen az utolsó fülön:
-
Janicsillagasz #6713 A conflict zónában hogy kell térfelet választani? -
#6712 16.1 Hotfix
Resolved Issues
[84118]/[59475] Elite: Dangerous - Poor performance may be experienced in Supercruise mode under Windows® 10 -
AngerH #6711 megoldódott már a supercruse alatt jelentkező fps esés?Jött valami új amd cucc csak azért kérdezem:)
-
Mr_Brainiac #6710 Pénz farmolásra a conflict zone a legjobb szerintem, 30 perc alatt megvan egy milla ha ügyes vagy. Persze high-ba kell menni. -
#6709 az ilyen kis ködök közepén üldögélnek a Wolf-Rayetek :)
Hasonlóan szép a Shapley 1 a Fine Ring Nebula közepén - ami gyűrű alakú:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#6708 Egy kis űrfalusi turizmus csillagászoknak.. :)
A szomszéd rendszer egy hatalmas Wolf-Rayet csillag, ami már elvesztette a külső hidrogén burkát.
Érdekesség, hogy az átmérője a Naphoz képest 7,8-szoros, a tömege viszont csak fele a Napénak (pedig a Nap egy relatíve könnyű csillag, alig 0.16%-os vastartalommal). Nem tudom ez mennyire lehet hiteles amit a játékban írnak, csak annyit találtam róla, hogy a Vela konstellációban található planetáris nebula, és 1835-ben fedezték fel.
Szomszédból nézve
Balra a csillag, jobbra a tejföl
Adatok -
#6707 Az csak kalkulacio, hogy ne erjen meglepetes. Ugyanigy a rakomany meretet is beallithatod, mert megint mas tavolsagra ugrik tele hassal es uresen a joszag :) -
#6706 Mert az csak a számítási módot állítja át neked a térképen. Amúgy ha megvannak hozzá az alapanyagaid, akkor el tudod sütni, és 25, 50 vagy 100 százalékkal megnöveli az aktuális ugrásra az ugrástávod, és 20-30 ugrásnyi alapanyag lehet nálad egyszerre. Hasznos áthidalni nagyobb távolságokat két csillag között a galaxis szélén, gyorsabban haladni és hazatérni, stb.
Ez és az AFM ammo refill hasznos felfedezőknek, plusz felfedező XP is jár a felszínre szállásért, ottani kutatásért, stb.
Valószínűleg később lesznek még dolgok, amik felfedezőknek járnak - persze, körbe lehet hajózni egy szigetet, de azért csak az az igazi, ha partra is szállsz, nem? -
#6705 Viszont ezek a hangok tényleg jók !
Pont abban a rendszerben, ahol tegnap abbahagytam a játékot, találtam is egy "buborékoló" gázóriást, víz alapú élettel. :)
Kép
Köszönöm -
#6704 Nem az ára miatt nincs, egyszerűen csak nem akarok bolygókra leszállni, elsősorban a felfedezés érdekel, ahhoz meg nem kell. :)
Az FSD boost van alapból is az útvonalbeállításnál, de nem csinál semmit beklikkeléskor. -
#6703 Akkor ez egyelőre téged nem érint. Majd fog, ha már annyi minden belekerült, hogy úgy döntesz, megéri az aktuális árát :)
Felfedezőknek az FSD boost nagyon jó móka, duplázott ugrás távval már néhányan elmászkáltak olyan helyekre a térkép szélén, ahova az Anaconda 41 fényéves távja se visz el amúgy. A mérnökökkel tippelnek arra is, hogy lesz moddolt FSD nagyobb fogyasztás + ugrástávval, meg ilyesmi... -
#6702 Nincs Horizons-om. :) -
#6701 Igen, a 2.1-ben már benne lesz pár tucat ilyen mérnök. -
#6700 Az csak a Horizons-ban van, nem? -
#6699 Kezdj el SRV-vel kavicsokat keresni FSD boosthoz meg ilyesmikhez, megtanulod lekapcsolni a zenét pár percre :)
Főleg, ha megjönnek nem sokára a gépészek, akikkel beindul az alkatrészek moddolása, és ahhoz is kellenek majd az ércek a felszínről. -
#6698 Na mondjuk hang alapján se sűrűn kerestem bolygót, olvastam erről de így kiszelektálva nem tudtam mi micsoda. A Föld-szerűnél olvastam a madárcsicsergést, de soha nem hallottam egynél se. :D
Ráadásul zenét hallgatok játé közben a háttérben, úgyse hallanám.
Egy rutinos szem idővel úgyis tudja ránézésre melyik mi, talán a gázóriásoknál használható ez jobban. -
#6697 Nem tökéletes, de segít - ha az ember megtanulja, hogy a csillagok színe befolyásolja a system viewt is, akkor már abból és az égitest hangjából (rá kell közelíteni a térképen, és hangokat ad minden) jól be lehet azonosítani, hogy mi micsoda.
Az SRV használat közben úgyis megtanul az ember odafigyelni a hangokra, érdemes itt is használni :) -
#6696 Ami a bolygókat illeti, ez sem teljesen pontos még. -
#6695 ez a guide pár hete kapott egy 2.0 update-et, és tényleg hasznos alapanyag azoknak, akik profitra mennek a felfedezésben.
Én fotózós turista vagyok, és ha nem állnék meg minden égitestnél, nem találkoznék olyan látványos mókákkal. -
#6694 Én úgy haladok hogy kinézek egy burgonyát. Méret nem számít,a kicsi is annyit ad mint a nagy. A limpetek nagyon buták,hajlamosak elhalálozni egy gyorsan mozgó aszteroida felszínén,szal érdemes nyugisabb sziklákat keresni,ami lassan forog. Odamegyek,levágok belőle egy darabot,megnézem mi van benne.Ha 30%nál többet tartalmaz értékes ércből küldöm a prospector limpetet(ebből mindig a legjobb legyen fent,csak az éri meg kb) ami megsokszorozza a kibányászható darabkák számát.
elkezdem bányászni,közben kirakom a collector limpetet(jelenleg 2 darabot tudok kezelni azzal a modullal ami fent van) azok meg szépen házhoz hozzák a darabkákat.
Prospector limpet controller és collector limpet controller kell hozzá,illetve limpetek amiket az állomásokon lehet venni ott ahol a lőszereket. Mindkét kontroller ugyanazt a limpetet használja,csak máshogy programozza őket ,éppen amire használni akarod.
A controller modultól függ mennyi aktív limpetet használhatsz,illetve azok időben és távolságban meddig működnek. Limpet darabja 100 cr
neked a cobrára lehet ráfér egy collector controller,már azzal is hogy 1 darab limpet összeszedi neked a cuccot jelentősen csökkenti a bányászat időt.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.01.25. 11:45:54 -
#6693 4-500 fényév valljuk be egy köpés csillagászati értelemben, ezért a 4 millió egész jutányos.
Olyan 5 ezer fényév körül vagyok kint már, többnyire egyik neutron csillagtól a másikig szoktam menni 1000 fényéven belül, eközben az útba eső (útvonalba eső) dolgokat felfedezem. Kb. 20 neutront scanneltem eddig, ebből 7 felfedezetlen volt.
Föld-szerűt kb. egy tucatot találtam, EGY SEM volt felfedezve, még pár száz fényévre a lakott területtől sem.
Vízbolygót legalább 30-at találtam, több alkalommal egymással bináris, szintén mind felfedezetlen.
Fekete lyuk egy volt, felfedezve persze, de a scan is ér valamit.
A felfedezés valahol ott kezdődik, hogy kezdésnek kimész 1500-2000 fényévet, ez megvan 1 óra alatt ha csak scoopolni állsz meg, majd innentől mehet a szaglászás, elsősorban a térképen. Használható bolygókat A, F és G típusú csillagoknál kell keresni (nagyok, melegek, hatalmas "zöld zónával"), fekete lyuk és neutron meg mindig B típusnál van (vagy önmagában, fősoron kívül), de azt meg a térkép úgyis mutatja. L, T, Y csillagokat kerüld, fagyott vackok, a W, WC, WNC, C, CN, CJ, TTS, DAB, DC, DQ, AeBe típusokat meg érdemes megnézni, ritkák.
Hidd el, jövedelmező tud lenni, de több hetet-hónapot rá kell szánni, sok türelmet és szerencsét igényel, és ha valóban ÉRDEKEL a csillagászat, az hogy vajon mik várnak rád egy rendszerben, akkor egyáltalán nem unalmas. A látvány sokszor lenyűgöző.
Útmutató felfedezéshez
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.01.25. 11:39:36 -
#6692 Pedig magyarul is találsz róla leírást, ha keresel.
A lényeg: kell prospector limpet (drón, amit ráküldesz az aszteroidára, amitől egyrészt rögtön látod a tartalmát, másrészt jelentősen megnöveli a hozamot is)
és kell collector limpet (drón, amit ha bekapcsolsz kirepked a hajódból és begyűjti a kiszóródó darabkákat, nem kell neked repkedned)
ezek mind "lőszeres" dolgok, tehát egy idő után elfogynak, de általában hamarabb lesz tele a raktered.
plusz megnézel kb. 2 bányászat tutorialt a youtubeon, hiába van angolul, látni fogod miket és hogy indít be. -
Janicsillagasz #6691 Erre még pontosan nem jöttem rá hogyan működik, csak olvastam róla hogy vannak valami drónok amik összeszedik a cuccot. Azt se tudom melyik modul az, melyiket kell megvenni és hogyan kell használni..... Eddig mindig úgy bányászkodtam hogy egy lézerrel levágtam egyet, megnéztem miből áll, ha nem jó továbbállok, ha jó akkor egyesével levágom- felszedem, levágom-felszedem.... hosszadalmas, de máshoz sajnos nem értek. Angolul meg nem tudok hogy megértsem :( Gondolom elmagyarázni meg hosszadalmas meg nem is akarok ezzel senkit se fárasztani :D