23609
1418743729.jpg
  • PiszkosFred
    Lehet hulye a kerdes, de a lenti videoval kapcsolatban jutott eszembe, hogy a nagyon messze, meg senki altal sem latott rendszerekben vannak allomasok, koloniak? Vagy mennyi az a hatar, terulet, amely meg "lakottnak" tekintheto, be lehet hatarolni?
  • Dzsini
    Alig párszáz fényév, az nincs messze :)

Amúgy igen, pont ezért ad sok pénzes küldetéseket, mert az összes célállomás messze van tőle, és a szállításos küldetések távolságtól függően fizetnek jobban. Van még pár ilyen rendszer, csak a Robigo a legjobban kihasználható az államforma és elhelyezkedés miatt.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.20. 20:47:18
  • Yserac
    Robigo az amelyik k*va messze van a lakott zónától?
  • Dzsini
    Érdemes követni a Distant Worlds expedíciót - több, mint 700 játékos indult el együtt keresztül a Galaxison

(ObsidianAnt videói amúgy is tetszenek nekem, beszámol minden újdonságról, érdekességről a játékban)
  • Dzsini
    Peer to peer alapú valamennyire a nyitott játék, tehát ha valakivel találkoztok, akkor mindenki "beszáll" az adott helyszín számolásába, és az eseményekbe (ami szintén egy szép programozói feladat, de egész jól működik - bár lehet találni vicces videókat teleportáló hajókról). Ezért is van letiltva ott az extra méretű screenshot, mert az komolyan megfogja a gépet.
  • Janicsillagasz
    Mindenestre sokkal jobb hogy nem havidíj alapú a rendszer. Így sokkal jobban megéri hogy nagyobb, de fix összeget kell fizetni. Persze ez csak azokra igaz akik évekig játszanak vele, mert akik egy próba vagy pár hét/hónap után megunják, azoknak sok lehet a kifizetett 50 euró. Egyébként én nem sokallom az árát, hiszen nézzük csak a fejlesztési / létrehozási költségeket. Valami eszméletlen pénzeket kellett kifizetniük. Ja és hab a tortán: miféle atomreaktor hajtotta szerver kell ennek az írdatlan nagy játék lagg mentes üzemeltetéséhez ennyi játékossal?
  • Dzsini
    A Horizons mindig tartalmazta az első szezont, és azt mondták, hogy a jelenlegi terv az, hogy jövőre a 3. szezon vásárlói az első két szezon tartalmát ugyanígy megkapják. (és lehet, hogy az alapváltozatot le is veszik a polcról, és a Horizons lesz az "alap" - tehát mindig 2 változat lesz kapható - az előző évadig a teljes, és az épp aktív, folyamatosan bővülő)
    Akiknek pedig megvan, azoknak jár valami "hűségajándék" (ha egy kicsit hízelegni akarnak, akkor az első kettő tulajdonosainak több, a csak horizons tulajoknak kevesebb).

Lifetime passtól én is tartanék, de ez nem jelenti azt, hogy sokaknak nem egy jó választási lehetőség. Én még a béta időtartama alatt, mikor kiderült, hogy teljesen elhagyják a szóló történetalapú terveket, akkor döntöttem úgy, hogy egyelőre nem kell, megnézem mi lesz így belőle, és egyre inkább azt láttam, hogy nekem tetsző irányba haladnak a dolgok. Aztán karácsony előtt a leárazásnál megvettem az alapot (és reménykedtem, hogy a 6 éves laptopomon elindul), és Steam alapján 22 játékóra után a Horizonst - amiben már 150 órám van, így a negyedik helyen áll a Steames "legtöbbet játszott" toplistámon.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.20. 18:35:16
  • PiszkosFred
    Altalaban elore fizetsz a season passokkal, sosem utolag. Utolag maximum learazva, x ev kesessel fogsz venni jatekot, de az is mar inkabb goty vagy complete kiadast.

Ahogy az Elite Dangerous, mint alapjatek, ugy most a Horizons is jelenleg "csak" az elso elerheto uj tartalmat (jelen esetben a leszallast es a kapcsolodo uj kveszteket, rendeszereket, lehetosegeket) tartalmazza. Aztan majd jon a tobbi, ahogy az ED-hez is erkezett kismillio egyeb extra es ficsor, most is lesz egy rakas. Ha oszinte akarok lenni, akit nem erdekel annyira a jatek bolygon torteno resze (ertsd, aki utalta mar a mass effect 1-benis a makozast), annak teljesen feleslegse most megvenni a Horizonst. Az alapjatek boven eleg, meg most is tele van rengeteg lehetoseggel. Ez esetben erdemesebb varni oszig, telig, es majd akkor utolag megvenni a teljes Horizonst szezont, ismet csak steamen learazva. Ez nem egy mmo, itt nem nagyon evulnek el a dolgok, egy uj kontent erkeztevel nem valik foloslegesse a regi. Szerencsere.
  • Gilmoor
    engem sem a 20 / 30 ezer forint szomorít el, hanem a módszer és az arányok. Javítsatok ki, ha rosszul emlékszem, de amikor kijött a horizont, akkor még nem tartalmazta a teljes játékot. Vagy már akkor is ez volt a felállás? Valahogy hátba szúrásnak érzem, ahogy fred is mondta vakon beleugrottunk a preorderbe és most köszihelló van. Na de nem kell a tűzre olaj :) ugye.. legfeljebb nem játszom vele. Köszihelló frontier :)
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2016.01.20. 18:15:54
  • PiszkosFred
    Lifetime passt meg sosem vettem, valahogy attol "tartok", mert nem tudom, hogy merre fog fejlodni, hogyan fog valtozni az adott jatek, projekt, ami miatt akar ott is hagyom a fenebe. Egy "szezon" azert mar kerdes, talan ott latom nagyjabol, mi varhato es az alapjan tudok donteni kell e vagy sem. Na persze itt is erhetnek meglepetesek :), de talan jobban kiszamithato, mint egy x eves lifetime eleressel (mert azert semmi sem tart orokke, ami online).
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.01.20. 17:56:55
  • Dzsini
    Sőt, már induláskor, és múlt ősszel is meg lehetett venni rövid ideig a Lifetime Expansion Passt is, 3 szezon áráért a leendő összes szezon + béta hozzáférés + ajándék hajók + apróságok.

Ez is kiakasztott pár emberkét, hogy túl sokféle lehetőség van a játékba beszállni :)
  • PiszkosFred
    Talan nem is az ara az, ami sok, hanem az, hogy a regi jatekosok kaptak 10%-ot es csokolom. Lehetett volna szamukra nagyobb kedvezmeny is, megbecsulendo a huseget, urambocsa' a "batorsagot" azok reszerol, akik vakon ugrottak fejest az Elitebe a premier kornyeken.

A 12ezres ara talan nem sok, havi ezer forintot az ember eszrevetlenul ott hagy borravalokent egy-egy peksegben, presszoban, barhol, ha lusta az aprokkal bibelodni :) Sot, ettol tobbet koltunk olyan steam/gog akcios jatekra, amelyet a budos eletben fel nem rakunk, de kell, mert regi kedvenc es nem nagyod ott 2-3 euroert... En siman megvettem most is a Horizonst, bar egyelore az uj tartalom nincs egyensulyban az araval, de legalabb egy evig megint nem kell fizetnem erte, majd utoleri magat ar/tartalom tekinteteben is.

Mindenki masnak, aki most jatszik vele eloszor, vagy nem surgos, annak boven jo kesobb akciosan beszerezni a Horizonst, akar fillekert is. Ugy fest, a jatek megvarja, nem nagyon fog csodbe menni, latva az eladasokat :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.01.20. 17:43:32
  • Dzsini
    ... főleg azután, hogy az elejétől fogva ezt a szezon alapú rendszert tervezték havidíj + kiegészítők díja (lásd: World of Warcraft) helyett.
    Havidíj nincs, az új szezonok pedig tartalmazzák az előzőket. Aki az újat veszi nem marad le semmiről, akinek megvan a régi is, annak apróságokkal megköszönik a hűséget (Cobra IV).
  • Gilmoor
    Ahogy elnéztem a fórumokat több helyen is kiverte a biztosítékot ez az árazási stratégia.
  • Dzsini
    Majd év végefelé megveszed, ha még mindig játszol vele, és amikor már minden tartalom benne lesz, és leárazzák. Akkor majd a harmadik szezont lehet megvenni "teljes" áron.
  • Janicsillagasz
    Höhh, én meg szilveszter előtt 1 nappal vettem meg az alap játékot a steam-en, mert le volt árazva 50%-ra (asszem 13.49 euró), erre pont kiadták a horizontot... hát tuti nem fogom most megvenni azt is
  • PiszkosFred
    Igen és Igen.
    Meg van kedvezmeny, Steamen is es ED Shopban is.
    Ujonnan kezdok az ED Horizons araert ertelemszeruen megkapjak az alapjatekot is (2 in 1).
    Aki regi motoros, az fizet evente egy 40-42 euro koruli osszeget, es folytatja ott, ahol abbahagyta az elozo "szezonban".
  • Gilmoor
    korábbi ED tulajdonosoknak jár még a 10 font discount ED horizont ra?
    Egyébiránt ez elég gusztustalan dolog szerintem. Ha még csak most kezdene érdekelni az elite (és ezzel együtt ugye nem lettem volna részese a támogatóknak akik elővételben kifizették az árát megjelenés előtt) Akkor megkapnám ugyanannyiért a kieget és az alapjátékot is egyszerre? Hogy van ez?
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2016.01.20. 16:44:47
  • Janicsillagasz
    Hát sajnos biztonsági őr vagyok, szóval kötelező a pontos megjelenés. Nem baj, egy játék kedvéért nem fogok kockáztatni semmit :) Ha valaki beszkenneli, akkor áldásom rá. Van még sok.
    Egyébként mikor jelenik meg a felfedező neve a rendszernél? Mikor leadja az UC-nál, vagy X idő után?
  • PiszkosFred
    #6442 komment + elitedangerous.hu
  • LazyB
    Üdv!
    Tud valaki mondani egy olyan Elit Dangerous oldalt ami magyar nyelvű és le van benne minden írva a játékról.
  • stoppos
    Én teljesen komolyan gondoltam, hogy ezt el lehetne sütni. legalábbis ha valakinek van egy kis humora, nem fogja feszegetni, hogy épp miért késtél, ha belöksz egy ilyet. Kipróbálom, ha legközelebb kések. ;)
  • Janicsillagasz
    Fél 11-es kezdésre nehéz elaludni :D Így már a rossz vacsora is kiürül a szervezetből addigra, meg anyáméktól jöttem melóba így még a kulcs kérdés se oké :DDD
    De végülis nem érdekel ha elviszik. Két év alatt nem találtak rá akkor nehogy már egyetlen nap alatt beelőzzenek. Ha meg mégis, akkor meg a fene ott eszi meg, van még pár milliárd csillagrendszer :DDD
    Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.01.20. 12:37:39
  • Dzsini
    A legjobbak 8 óra alatt lefutják a Nap - Sag A* távot, mi az a 300 fényév ahhoz képest (ráadásul nem is kell a gömb közepéig elugrálni) ;)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.20. 12:34:43
  • PiszkosFred
    Speciel egy "elaludtam, elnezest", vagy "beletort a lakaskulcs az ajtoba, lakatost kellett hivni", "nem volt friss a vacsora, reggel ramjott a szapora" (meg rimel is), ingazokent busz, auto, dugo, stb. - annyi, de annyi kifogas van, amit siman beadhato evente 1-2x a munkaltatonak, hogy fel nem lehet sorolni... :)
  • stoppos
    Bocsi, hogy késtem, de marha lassan ugrott ki fénysebességből az űrhajóm. Végülis...
  • PiszkosFred
    En a helyedben inkabb magyarazkodnek a keses miatt egy picit, mint sem bosszankodjak este, mert megeloztek :) Oke, van meg ezer (vmelyik hatvanyon :D) masik hasonlo ismeretlen rendszer, es ez csak egy jatek, de megiscsak ez az "elso" talalatod (ha minden igaz).
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.01.20. 10:41:58
  • Janicsillagasz
    Hát ez leghamarabb is majd csak este fordulhat elő, most lépnem kell elfelé itthonról, bízom benne hogy nem előznek meg addig...
  • Dzsini
    Akkor ha növelni akarod az esélyeidet, gyorsan szaladj vele haza - egy óra alatt leszállsz valahol, leadod, és mész tovább :) Tiszes kis rendszernek tűnik, gratula hozzá!
  • Janicsillagasz
    Na megtört a jég :) Teljesen felderítetlen rendszert találtam, 42 objektummal, Föld szerű bolygóval. Ha ezt beszkennelem szép kis summát lehet kapni (remélem) :P Ja és csak 340 fényévre vagyok a Naprendszertől!
  • Dzsini
    Nekem akkor nem szokott menni a mozgás (X360 kontrollerről), ha épp be van kapcsolva a fejforgatás. Ha az nincs, akkor ugyanúgy "repül" a kiskamera, mintha hajó lenne, ugyanazokkal a gombokkal irányítom (gáz-fék, forgások, pozíciós manőverek)
  • MaRee
    Na, nekem ez az istennek se megy, barmit nyomok! Ugyan igy nem tudom nezegetni a hajot pl ha be vagyok dokkolva.
  • Dzsini
  • Dzsini
    Ugyanazokkal a gombokkal (kontrollerrel, stb.) lehet forgatni, mozgatni a kamerát, mint a hajót - mintha egy apró kamera-hajóba ülnél be, és azzal repülheted körbe a hajódat (gázkar, forgás, és a pozíciós irányok) - annyi a megkötés, hogy a hajó befoglaló kockája "tiltott" terület.

Ha szemből akarod látni, akkor előremész, megállsz, megfordulsz - vagy a kamera indításakor lefele nézel a hajóra, és a landolásnál is használt függőleges iránnyal felfele mész...
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.20. 05:33:45
  • Tuvok #6576
    Az annyit tud.
  • Tuvok #6575
    Akkor csak nem töltött be valamiért. Én még nem láttam tévedni az ADS-t, de ettől persze még lehet valami bug.
  • MaRee
    Amúgy a debug cameranál valaki mondja már el, hogy kell forgatni a kamerát? Egérrel és billel próbálom, előre hátra fel le tudok menni, de ha pl más szögből akarnám nézni a hajót, pl szemből, az nem megy, akármit nyomkodok.
  • MaRee
    Megvolt az eddigi legeredeményesebb runom, 2:23 perc, 62 tonna rabszolgaert 36,752,859 profit. Masfel millioval tobb lehetne, de sajnos utkozben valahogy elhagytam ket utast (cargo hatch malfuncitoned) lovoldozes kozben, rohadek kalozok - erdekes volt, nem tudom mar mi lott, de leolvadt a shieldem masodpercek alatt, es 7%-on tudtam elurgrani, huh. Lassan elgondolkodom a kovetkezo hajon, szerintem egy Python / Anaconda lesz.
  • Janicsillagasz
    Semmi. Semmi nem volt a főcsillagon kívül.
  • CamelX
    Kis OFF:

Mindig úgy meghozza kedvem Elite-hez, zseniális! :) (és pont ezen nem voltam kinn :( )